Information om Covid-19 i Stockholm

Globen

Nationalarenan i Johanneshov

Biljetter till Globen i Johanneshov!

Globen är en känd symbol i stadsdelen Johanneshov i Stockholm. Här spelas flera olika event med kända artister. Hit kommer de stora artisterna på sina konsertturnéer och evenemang som Ishockey VM m.m. Här har de stora spelat U2, Håkan Hellström, Alesso, Ariana Grande, Nickelback, Imagine Dragons mfl. Du kan också åka gondol upp till Globens topp. Längst upp ser du ut över Stockholms stad! En mäktig upplevelse. Nedan ser ni några av de event som Globen erbjuder. Vill ni gå på fler nöjen på andra platser i Stockholm kan ni se utbudet här.

Vi samarbetar med Ticketmaster och Stubhub - med biljetter till Globen.

Alicia Keys Stockholm

Alicia Keys

Globen | 16 juni 2020 - flyttat avvakta datum
Lyssna på Alicia Keys på Globen.

The Weeknd Globen 2021

The Weeknd - The After Hours Tour

Biljett

Globen | 4 okt 2021
After Hours Tour kommer att presentera toppmodern produktion och en av de mest innovativa scenkonstruktionerna någonsin. Det kommer bli flertalet LED-lampor på denna show. Missa inte Abel Makkonen Tesfaye från Canada.

Globen

Globen är nationalarena för ishockey i Sverige. Vid en ishockyematch ryms det ca 13 800 personer. När arenan byggs om till scenshower rymmer det lite fler, ca 16 000 personer. Det går även att ta in fler folk och vid ett tillfälle när Metallica spelade var det 17 303 besökare.

Historia.
Globen eller som den egentligen heter Ericsson Globe går inte att missa. Likt en gigantisk golfboll ligger den väl synlig i Stockholm. Varje år kan du uppleva stora evenemang här som ex. Melodifestivalen, Idrottsgalan och självklart de största stjärnorna som turnerar över världen. Arenan har också änvänts till shower med racing, motocross, gokart, monstertruck och andra evenemang inom musiktävlingar som Melodifestivalen 1989, Eurovision Song Contest 2000 och Eurovision Song Contest 2016. Arenan invigdes den 19 februari 1989. Bygget startade i september 1986. Det var Prins Bertil som invigde arenan. Byggkostnaden låg mellan 400 och 800 miljoner kronor.

Flera byggnader
Globen består av flera byggnader. Den största är "Globen". Totalhöjden för Globen är 130 meter över havet. Den har en utvändig diameter av 110,40 meter och en höjd (från marken) av 85,20 meter. Byggnaden består av stål, betong, plåt, aliminium och glas. Byggnaden och området ritades av Berg Arkitektkontor AB.

Skyview
För dig som inte har höjdskräck kanske en tur i Globens Skyview kan vara en idé. Skyview är en 100 m lång gondolbana som tar dig längst med Globens vägg upp till toppen (ca 130 m över havet). Där uppe har du en fantastisk utsikt ut över Stockholm. Den 5 februari 2010 kunde man börja med att åka med två gondolbanor upp till Globens topp. Namnet blev "Skyview". Det är en häftig känsla att stå i en glasbur och sakta sakta åka uppför Globen till toppen. Längst upp stannar den en stund där ni kan ta fina bilder över Stockholms stad. Ni kan se 365 grader åt alla håll när du är uppe på toppen.

Farkosten/kabinen är ca 4,5 meter i diameter och tar max 16 personer per resa. Resan upp och ner tar ca 20 minuter. Köper du ett Stockholms Pass ingår turen.

Områden i närheten
Tele2 Arena och Ericsson Globe.

Volym
Volymen inne i Globen är ca 600.000 m3. Om en vattenkran skulle försöka fylla hela Globen med vatten skulle det ta upp till 40 år.

Globen
Adress: Globentorget 2, Johanneshov, Stockholm

Uppträdanden på Globen
2021
Globen Stockholm
Köp biljett
4 okt 2021
Globen Stockholm
Köp biljett
Biljetter presenteras i samarbete med Ticketmaster och Stubhub. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Ticketmaster
Karta - Globen
Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top