Julstaden Stockholm 2019

Julmys i december i Stockholm

Här hittar du julaktiviteter i Stockholm!

I Stockholm finns det mycket att uppleva innan och under juldagarna. Det är mysigt att strosa omkring i Gamla Stan och snika in på ett kafé och ta en varm kopp choklad, åka skridskor i Kungsträdgården, gå på julmarknad på Stortorget i Gamla Stan och julmarknaden på Skansen och julshoppa på Drottninggatan. Ja här finns mycket att göra. Vi tipsar er om vad som är på gång i Stockholm inför julen. Allt från julmusik, körer, dignande julbord, tomtar, juleljus, skridskoåkning, julshower och annat julmys.

Nedan hittar ni ett urval av julmys i Stockholm. Alla datum för 2019 uppdateras efter hand.

För er som vill övernatta på hotell under julen se prisvärda hotellpaket »

Sidan innehåller affiliatelänkar från olika samarbetspartners.
Jul på Liseberg

#Stockholmsjul

Den 16 nov 2019 invigs #Stockholmsjul

Kungsträdgården | 16 nov - mitten av jan 2020
#Stockholmsjul invigs lördagen den 16 nov 2019 då 40 gator och flera platser i Stockholm tänds upp med vacker julbelysning. All belysning är i miljövänligt material och energisnål LED-teknik. Så varmt välkommen till ett Stockholm i juleljusskrud. Stockholm är upptänd till Tjugondedag jul (13 jan), efter det plockas ljusen ner.

Invigning: Julbelysningen tänds upp från scenen i Kungsträdgården lördagen den 16 november ca kl 15.25. Det blir klassisk julmusik, invigningstal, upptändning av ljusen i Stockholm.

Mer information om Stockholmsjul.
Jul på Liseberg

Jul på Skansen

Den 30 nov 2019 öppnas dörrarna för årets Jul på Skansen

Skansen | 30 nov 2019 - 6 jan 2020
Kom och mys på ett julpyntat Skansen. En tradition sedan 1903. Här kan du lyssna på julsagor vid elden på Back Mats stuga, lyssna på körer som sjunger julsånger, äta julbord på Sollildenrestaurangen, dans kring granen på Bollnästorgets dansbana, julpyssel och ljusstöpning, julmarknad, ponnyridning för barn, adventsmusik i Seglora kyrka, lussebullar, glögg och mycket mycket mer. Mer info om julen på Skansen

Julafton (24 dec 2019): Rabatterad entré på Julafton. 80 kr för vuxna, 60 kr för pensionärer och studenter, och gratis för barn upp till 15 år. Skansen håller öppet kl.10-14.

Kungstradgården isbana Stockholm

Kungsträdgårdens isbana

I okt/nov öppnar isbanan i Vasaparken

Kungsträdgården | okt/nov - mars 2020
Åk skridskor i Kungsträdgården. Håller öppet okt/nov till första veckan i mars (vädret styr). Servering finns med glögg, kaffe och tilltugg vid Kungsträdgårdens julmarknad. Skridskor kan hyras. Julafton stängt.

Mer information om Kungsträdgårdens isbana.
Kungstradgården isbana Stockholm

Vasaparkens skridskobana

I okt/nov öppnar isbanan i Vasaparken

Vasaparken | okt/nov 2019 - mars 2020
Åk skridskor i Vasaparken. Öppet i november till mars året därpå (om vädret tillåter). Medtag egna skridskor.

Stockholms Lucia

Lucia

Lucia i Stockholm

Olika platser | 7 - 8 dec 2019
Sveriges Lucia är en trevlig svensk tradition. Luciafirandet som vi är vana vid idag med Luciatåg med tärnor, stjärngossar, sång och lussebullar kommer från tidigt 1900-tal. I den mörka december kommer Lucia och lyser upp mörkret.

Levande julkalendern gamla stan

Gamla Stans Levande Julkalender

Arrangeras av Mäster Olofsgården sedan 2005.

Gamla Stan | 1 - 24 dec 2018
En trevlig tradition i Gamla Stan där man från 1 till 24 december öppnar en lucka varje dag kl. 18.15. (På julafton öppnas den 24e luckan kl.11.30). För att veta var man öppnar dagens lucka hängs det ut en banderoll i ett fönster där det står att "här öppnas luckan". Ett kul sätt att upptäcka Gamla Stan. Lucköppningarna inleds med en fanfar och därefter framförs ett musikstycke och en dikt eller berättelse.
Mer om den levande Julkalendern

Köp Stockholm Pass

STOCKHOLM PASS

Upptäck Stockholm till rabatterat pris - i ett kort!

Med ett Stockholm Pass kan du spara en hel del pengar på sevärdheter och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Alla entrépriser är inkluderat i priset till de sevärdheter och sightseeing som ingår.

Mer info om Stockholm Pass

Fria inträden och sightseeing:

Stockholms Slott

Kungliga Slottet

Vasamuseet

Globen SkyView

Båt- och Bussturer m.m

Köp Peter Pan biljetter

Peter Pan

5 okt - 23 nov, 2019

Boka Så som i himmelen

Så som i Himmelen

12 sep 2019 - 14 mars 202

Boka biljetter till Häxorna i Eastwick

Häxorna i Eastwick

19 sep 2019 - 29 feb 2020

En Värsting till syster musikal

En Värsting till syster

Musikal

Chinateatern | 11 sep 2019 - 4 april 2020
Gladys del Pilar och Suzanne Reuter spelar två av de stora rollerna i den kända musikalen En Värsting till Syster. Handlingen utspelar sig bla i ett nunnekloster där Deloris placeras innan hon skall vittna i en rättegång mot sin pojkvän Curtis (Karl Dyall) som hon sett mörda en man.

Julfirande för alla

Julfirande för alla

Träffa nya vänner!

Quality Hotel Globe | 19 dec, 2019
Nema Problema tycker att alla som vill ska få en möjlighet att fira jul. Därför bjuder de in till stort julfirande den 19 december. Det blir traditionella inslag som dans runt granen, julklappar till barnen och julpyssel. Viktigast av allt kommer dock vara att de kommer att matcha ihop människor som vill öva på svenska och träffa nya vänner. Eventet är gratis för alla men har begränsade platser, så först till kvarn! Arrangeras av Nema Problema.

NK julfonster

NKs julfönster - Skyltsöndag

Vad blir det för julskyltningen i NK:s skyltfönster i år?

NK | Skyltsöndagen 17 nov 2019
Det är alltid lika spännande att se vad som döljer sig i de stora skyltfönstren. Söndagen den 17 november kl.10.50 täcks skyltfönstret av och julen kommer ut till oss alla. Tomten kommer med häst och vagn strax innan kl. 11 och öppnar varuhuset och intar sin tron i Ljusgården. Ni kan även möta tomten på fler tillfällen i NK huset.

NK i Stockholm öppnade redan 1915. Här har till och med Greta Garbo gått mannekäng. En av höjdpunkterna vid jultid är skyltsöndagen då NK avslöjar sin julskyltning och årets tema.

NK, Hamngatan 18-20, Stockholm
Boka Jjul med Carola

Jul med Carola

29 nov - 15 dec 2019

Boka Änglaljus i jul

Biljetter till Änglaljus

6 dec 2019

Boka Cirkus Cirkör Gustavsberg

Julbord med Cirkus Cirkör

30 nov - 20 dec 2019

Köp biljett till julbord lunch

Julbord lunch

Julmys med lunch

Strömma | 28 nov - 20 dec , 2019
Klassisk jullunch på M/S Enköping eller M/S Östanå I. Njut av en härlig jullunch på M/S Enköping eller M/S Östanå I. Du serveras klassisk julbord med köttbullar, prinskorvar, julkorvvar, Janssons frestelse, julgodis, julöl och klart fler godsaker.

Julbord eftermiddag med Strömma i Stockhlolm

Julbord eftermiddag

Mys med julbord med Strömma

Strömma | 30 nov - 21 dec, 2019
Välj en eftermiddagstur med julbord på en av de fyra fartygen i Stockholms Skärgård. Varje båt har sin egen prägel på hur de serverar det klassiska julbordet. M/S Waxholm III har traditionellt julborg , M/S Gustafsberg VII serverar julmat med fokus på miljö, vilt och vegetariskt vid bordet och M/S Prins Carl Philips serverar också klassiskt julbord.

Boka Spökvandring under julen i Stockholm

Spökvandring i Gamla Stan

Spöken i Stockholm
Är det någon som förföljer oss?....näh det är det nog inte, men det känns ju så, fy va läskigt, va mörkt det är här....tänk om det är någon som förföljer oss! Spökvandringen tar dig med till ruskiga adresser, kusliga källare, mörka bakgator och gömda platser där du inte bör befinna dig efter mörkrets inbrott.

Få 10% rabatt på redan bra pris när du köper biljetter till Spökvandring hos upplevelse.com, Använd denna rabattkod: Ilove365

För att använda rabattkoden ovan köper du din biljett nedan:
Boka julbord kväll med Strömma

Julbord Kväll

Julmys med Strömma

Strömma | 28 nov - 21 dec, 2019
Välj en kvällstur med julbord på en av de fem fartygen i Stockholms Skärgård. Varje båt har sin egen prägel påhur de serverar det klassiska julbordet. S/S Stockholm serverar traditionellt julbord, M/s Östanå har fokus på vilt, M/S Gustafsberg VII serverar sill och potatis vid bordet och har också fokus på vilt. Läs och välj vilken favorit som passar dig! M/S Prins Carl Philip serverar klassiskt julbord, vill du dela lite vid det egna bordet så passar julbordet på M/S Östanå I er bra med julens klassiska rätter och kockens julspecialiteter, M/S Waxholm III server tradtionellt julbord och likaså M/S Enköping.

Boka Hop on Hop off busstur i Stockholm

Hop on/Hop off med buss

Busstur i Stockholm

Strömma | 1 Jan - 31 Dec, 2019
Ett bra sätt att se Stockholm är på en busstur genom staden. Hoppa på och av så ofta du vill. Välj en 24/72 timmars biljett. Hoppa på och av så många gånger du vill. Turen startar vid Kungliga Operan och slutar vid ABBA the Museum. Du kan köpa biljett till ABBA Museum ombord.Biljetten gäller på både de gröna Hop-On / Hop Off-bussarna och på de röda City Sightseeing Worldwide-bussarna.

Julmarknader i Stockholm

Jul är ju julmarknadernas tid och i Stockholm hittar du marknader på flera ställen. Vi uppdaterar kontinuerligt datum för 2019.

Skansen: (helger 30 nov–22 dec 2019)
På Bollnästorget i Skansen hittar du ca 70 marknadsställen och hantverkare. Allt från mat till julsaker.
Lördagar kl 10-16 och söndagar kl 10-16, Adress: Skansen, Djurgårdsvägen, Djurgården

Gamla Stan (Stortorget): (23 nov - 23 dec 2019)
Julmarknad på Stortorget i Gamla Stan har en gammal tradition. Redan 1523 bestämde Gustav Vasa att det skulle vara julmarknad på Stortorget men då endast med försäljning av svenska varor. Efter många turer under årens lopp om julmarknaden här är den åter igen ett trevligt inslag i julens Stockholm. Sedan 1961 ser marknaden i stort sätt lika dan ut fast med inslag av olika varor till försäljning. Här hittar du godsaker, korv, fisk, glögg, pepparkakor, mössor, vantar, hantverk, ostar, kryddor, smide, smycken m.m.
Öppettider är: Alla dagar kl. 11-18, Adress: Stortorget, Gamla Stan

Hovstallet: (28 nov - 1 dec 2019)
Traditionsenlig julmarknad i Kungliga Hovstallet. Under julmarknaden finns det utställare från hela landet som saluför hantverk av finaste kvalité, ekologiska livsmedel, hemslöjdsprodukter och mycket mer. Dessutom håller stall, paradselkammare och vagnshallar öppet under hela helgen. Ponnyridning för barnen.
Torsdag: 28 nov: kl. 15-20, Fredag: 29 nov kl. 11- 18. Lördag: 30 nov kl. 10-18. Söndag: 1 dec kl. 10-17, Adress: Hovstallet, Väpnargatan 1, intill Dramaten och Armémuseum

Drottningsholm Slott: (7-8 dec, 2019)
Andra helgen i advent under två dagar kan du besöka den traditionsenliga julmarknaden på Drottningholm. Av flera olika hantverkare kan du köpa flertalet olika produkter som tex ljus, textiler och mycket mycket mer. Självklart kan du även handla öd, senap, fisk, glögg.
Tid: Lördag 7 dec, kl 10-18, Söndag 8 dec kl. 10-17, Adress: Drottningholm, Slottsgården, Ekerövägen

Gamle Enskede Marknad: (7-8 dec, 2019)
Försäljning av hantverk, julsaker, hemgjort och hembakat.
Tid: kl 11-16, Adress: Stora Gungans Väg, Gamle Enskede (T-bana Sandsborg)

Beckmans Julmarknad: (8-9, 2018)
Julklappar med personlig stil. Här kan ni hitta julklappar som är skapade av studenterna själva. Studenterna kommer från Form, Mode och Visuell kommunikation på Beckmans Designhögskola. Självklart kan ni även köpa julfika i deras cafe.
Tid: kl 10-17, Adress: Brahegatan 10

Stockholms största julmarknad: (14-15 dec, 2019)
Julmarknaden har varit ett stående inslag sedan 2006. 250 meter utställare och massor av aktiviteter för barnen. Här blandas traditionellt hantverk med nya hantverksformer. Allt från smide och fårskinn till keramik och knivslöjd.
Tid: kl 10:00-16:00, Adress: Stora Säbyvägen 1

Julmarknad Vaxholm: (8-9 dec 2018)
Besök Lions Julmarknad på Vaxholm. Här kan ni hitta julklappar från de olika marknadsstånden. Och Tomten kommer så klart också.
Tid: Lördag kl. 11.00 -16.00 och söndag kl. 10.00 –15.00, Adress: Rådhustorget, Vaxholm

Långholmens Julmarknad: (30 nov - 1 dec 2019)
Utvalda utställare, varav många från närområdet, visar upp sitt vackra och intressanta hantverk och produkter. Köp inredningsdetaljer, husgeråd, juldekorationer, julklappar, blomsterarrangemang, smycken, kläder, accessoarer, godsaker med mera. Gå på guidad visning, tävla, besök lekgården, gå på tipspromenad, träffa Långholmens tomte, besök museet med mera. Njut av nått gott i julmarknadens café..
Tid: 10.00 -16.00, Adress: Gamla Fängelset, Långholmsmuren 20, Långholmen

Schysst Jul: (30 nov - 1 dec 2019)
Schysst jul är julmarknaden som erbjuder mer än rättvisemärkta och ekologiska produkter. Genom att köpa dina julklappar här stöttar du organisationer och företag som arbetar med mänskliga rättigheter och miljöfrågor. Schysst jul är en samlingsplats för er som vill göra mer och stötta dom som varje dag arbetar för att göra världen mer rättvis.
Tid: 10.00 -16.00, Adress: Sveavägen 41, Stockholm (Norrmalm)

Julmarknad lite utanför Stockholm

Julmarknad på Tyresö Handelsträdgård: (7-8 dec & 14-15 dec 2019)
I växthusen har vi marknadstorg med många utställare där du kan strosa runt. Frossa i blommor, kransar, hantverk, mat, julpynt, smycken, kläder, godsaker, inredning och mycket annat. Barnaktiviteter.
Tid: lördag 7 & söndag 8 december kl:10:00-16:00, lördag 14 & söndag 15 december kl.10:00-16:00, Adress: Tyresö Slott, Slottsvägen 7, Tyresö

Stora Sköndal Julmarknad: (24 nov - 16 dec, 2018 (helger))
Julmarknaden kommer att bjuda på försäljning av julklappar, inredningsdetaljer, pynt, blommor och kransar. Det kommer även finnas försäljning av lussebullar och kaffe intill kaminen samt möjlighet att ta en lunch och julöl i Café Kristinahuset intill. I caféet är även hundar varmt välkomna.
Tid: kl. 11-15 lördag och söndag, Adress: Växthuset Stora Sköndal, Herbert Widmans väg 5E, ett stenkast från Café Kristinahuset.

Sandhamns Värdshus Julmarknad: (1 - 16 dec, 2018 (helger))
I vår fantastiska skärgårdsmiljö ordnar vi med utställare, aktiviteter och restaurang - allt inramat i en stämningsfullt juldekorerad utemarknad. Utvalda utställare visar upp sitt vackra och intressanta hantverk och produkter.
Tid: kl. 11-15 lördag och söndag, Adress: Sandhamns Värdshus, Sandhamn (Stockholms skärgård)

Boka Första Adnventskonsert

1:a Adventskonsert

Lördagen den 30 nov 2019

Boka biljetter till Dockhumor

Biljetter till Dockhumor

11 nov 2019 - 10 jan 2020

Boka Johanna med vänner

Johanna med vänner

12 dec - 14 dec 2019

Boka Häxorna i Eastwick hotellpaket

Häxorna i Eastwick

Musikalbiljett + Hotell

Cirkus | 19 sep 2019 - 29 feb 2020
Peter Jöback är tillbaka på musikalscenen igen. Nu som Darryl Van Horne i musikalversionen av filmsuccén Häxorna i Eastwick. Darryl kommer till den lilla staden Eastwick där han träffar tre väninnor som är uttråkade av sina liv och drömmer om den perfekta mannen. Darryl kommer få en mystisk effekt på kvinnorna. I övriga roller ser ni bland annat Kayo, Vanna Rosenberg och Linda Olsson.

I paketet ingår: Musikalbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.
Lägg gärna till: Middagsmeny

Boka Ola Salo hotellpaket

Ola Salo

Showbiljett + Hotell

Hamburger Börs | 26 sep - 21 dec 2019
Ola Salo har gjort succé i Göteborg med sin show "It takes a fool to remain sane" och kommer i höst till Stockholm och Hamburger Börs. Som sångare i The Ark har han haft flera stora hits som rullat på radion under många år. Du får se en riktig stjärna på scen och dras med i denna fartfyllda rockshow.

I paketet ingår: Showbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Boka julbord kväll med Strömma

Stockholm i ett nötskal

Julmysa med en tur i Stockholm

Strömma | 5 April - 15 Dec, 2019
Gör en resa med buss och därefter en båttur till Djurgårdskanalen. Du kommer att se de mest måste se attraktionerna i staden med buss sedan iväg till en lugn båttur. Du kommer att passera museum, grönområden och historiska byggnader längs vägen.

Boka Hop on Hop off busstur i Stockholm

Stockholm Panorama Sightseeing

Busstur under julen i Stockholm

Strömma | 1 Jan - 31 Dec, 2019
En härlig sightseeingtur i ett vintrigt Stockholm. Bussen tar dig förbi många av de kända sevärdheterna i Stockholm. Stadshuset, Kungliga Slottet. Guidning ingår.

Nyårsfirande i Stockholm!

Nyårsfyrverkerier vid Slussen. Observera att det inte är tillåtet att avfyra fyrverkeri under nyårsfirandet. Kom och fira in det nya året tillsammans med andra Stockholmare och beskåda det vackra fyrverkeriet vid 12-slaget.

Nyårskryssning med Strömma 2019

Nyårskryssning i Stockholm

Fira Nyårsnatten med Strömma!

Skansen | 30 dec 2019 - 1 jan, 2020
Har du ingen att fira nyår med eller har ni ingenting planerat än. Åk med Strömma på en nyårskryssning. S/S Stockholm och M/S Gustafsberg VII serverar fantastiska nyårsmenyer. Kvällen inleds med ett glas champagne och vid tolvslaget står ni på första parkett för 12 slagets fyrverkeri över staden!

Nyårsafton vid Slussen Stockholml

Fira 12-slaget med Nyårsfyrverkerier vid Slussen

Fira in 2020 på Nyårsafton. kl. 23.30.

Katarinahissen | 31 dec 2019 - 1 jan 2020
En tradition är att gå man ur huse och ta sig till Slussen vid Katarinahissen och däromkring när klockan börjar närma sig 12. När klockan slår 12, ja, då avfyras ett vackert fyrverkeri från en ponton i vattnet utanför. Ta på dig varmt och häng på.

Nyårsfirande Skansen Stockholm 2019

Skansen årliga Nyårsfyrverkeri

Nyårsfirande på Skansen - 31 dec 2019!

Skansen | 31 dec , 2019
Traditionen sträcker sig tillbaka till 1895 då den första gången lästes av Nicklas Bergendahl. 1977 tv-sändes nyårsfirandet ifrån Skansen och sedan dess är det en tradition att bänka sig framför TV:n och höra dikten och nyårsklockorna klinga. Firandet sänds ifrån Sollidenscenen och avslutas med ett vackert fyrverkeri. Ring klocka ring...Mellan 2001 och 2013 var det Jan Malmsjö som läste dikten "Nyårsklockan" på Skansen vid 12-slaget. Därefter har det varit Loa Falkman, Malena Ernman och Pernilla August, Krister Henriksson. Vem som läser dikten i år, återkommer vi med.

Populära julaktiviteter i Stockholm
28 nov - 21 dec, 2019
Strömma Stockholm
Köp biljett
30 nov - 21 dec, 2019
Strömma Stockholm
Köp biljett
31 dec - 1 jan 2020
Strömma Stockholm
Köp biljett
28 nov - 20 dec , 2019
Strömma Stockholm
Köp biljett
29 nov - 15 dec 2019
Steninge slottslada Sigtuna
Köp biljett

Populära nöjen i Stockholm

Julsidan presenteras i samband med Ticketmaster, Showtic, Strömma och Nöjesresor. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Ticketmaster, Showtic Strömma eller Nöjesresor beroende på var du bokat dina biljetter. Bilder: Ticketmaster, Showtic, Strömma, Nöjesresor.

Jul i Göteborg

Göteborg Vill ni åka till Stockholm och fira jul kan ni se julfirandet i Göteborg här.

Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top