Information om Covid-19 i Stockholm

Jul i Stockholm 2020

Julmys i december i Stockholm

Här hittar du julaktiviteter i Stockholm!

I år är inte julen sig lik. Många aktiviteter är inställda och flera andra event sänds live via media. I år blir det inga julmarknader i samma utsträckning som förra året. Tyvärr stänger Skansen fredagen den 27 november. Med tanke på covid-19 blir inte julen som vanligt. Men vi hoppas vi får se lite skridskoåkning och en och annan kör kanske. Vi uppdaterad efter hand med tanke på pandemin.

Nedan hittar ni ett urval av julmys i Stockholm. Alla datum för 2020 uppdateras efter hand.

För er som vill övernatta på hotell under julen se prisvärda hotellpaket »

Sidan innehåller affiliatelänkar från olika samarbetspartners.
Stockholms jul 2020

Stockholms jul

Invigning den 14 nov helt digital - #Stockholmsjul

Digitalt | 14 nov 2020 - mitten av jan 2021
#Stockholmsjul invigs varje år i mitten av november och har tänt fram till mitten av januari. Flera platser i Stockholm tänds upp med vacker julbelysning. All belysning är i miljövänligt material och energisnål LED-teknik. Så varmt välkommen till ett Stockholm i juleljusskrud. Stockholm är upptänd till Tjugondedag jul (13 jan), efter det plockas ljusen ner.

Invigning: Julbelysningen brukar tändas upp från scenen i Kungsträdgården men i år sänds invigningen helt digital med konferencier Tilde de Paula Eby och Carola Häggkvist.

Mer information om Stockholmsjul.
Jul på skansen 2020

Jul på Skansen

Skansen stänger fredagen den 27 november 2020.

Skansen | öppet - stänger den 27 november 2020
Från att ha tänkt ha öppet stängs tyvärr Skansen fredagen den 27 november i och med de nya reglerna gällande covid-19. Det var tänkt att Skansen skulle fira julen lite annorlunda med att ha öppet och satsa lite extra under adventhelgerna. Nu blir det inte så........ Skansen vet ej i dagsläget när de planerar att öppna igen. Mer info om julen på Skansen

Öppet tider: Brukar ha öppet hela året. Stänger fredagen den 27 november och vet ej när det öppnar igen.

Kungstradgården isbana Stockholm

Kungsträdgårdens isbana

I okt vecka 44 om vädret tillåter öppnar isbanan i Vasaparken

Kungsträdgården | okt V44 2020 - mars 2021 (om vädret tillåter)
Åk skridskor i Kungsträdgården. Håller öppet okt från vecka 44 om vädret tillåter till första veckan i mars (vädret styr). I år en del begränsningar i och med covid-19. Skridskor går ej att hyra i år.

Mer information om Kungsträdgårdens isbana.
Kungstradgården isbana Stockholm

Vasaparkens skridskobana

I nov/dec öppnar isbanan i Vasaparken

Vasaparken | nov/dec 2020 - mars 2021
Åk skridskor i Vasaparken. Öppet i november till mars året därpå (om vädret tillåter). Medtag egna skridskor.

Stockholms Lucia

Lucia

Lucia i Stockholm

Olika platser | vi får se om det blir någon lucia i år 2020
Sveriges Lucia är en trevlig svensk tradition. Luciafirandet som vi är vana vid idag med Luciatåg med tärnor, stjärngossar, sång och lussebullar kommer från tidigt 1900-tal. I den mörka december kommer Lucia och lyser upp mörkret.

Levande julkalendern gamla stan

Gamla Stans Levande Julkalender

Arrangeras av Mäster Olofsgården sedan 2005.

Gamla Stan | 1 - 24 dec 2020
En trevlig tradition i Gamla Stan där man från 1 till 24 december öppnar en lucka varje dag kl. 18.15. (På julafton öppnas den 24e luckan kl.11.30). För att veta var man öppnar dagens lucka hängs det ut en banderoll i ett fönster där det står att "här öppnas luckan". Ett kul sätt att upptäcka Gamla Stan. Lucköppningarna inleds med en fanfar och därefter framförs ett musikstycke och en dikt eller berättelse. I år självklart med anpassningar efter det läge som råder.
Mer om den levande Julkalendern

NK julfonster

NKs julfönster - Skyltsöndag

Vad blir det för julskyltningen i NK:s skyltfönster i år?

NK | Skyltsöndagen 15 nov 2020
Vad blir det för tema i år? Alltid lika spännande att se vad som döljer sig i de stora skyltfönstren utanför NK. Under Skyltsöndagen den 15 november från kl 09.00 täcks skyltfönstret av digitalt och julen kommer ut till oss alla. I år kan du också träffa Tomten online. Varje helg från och med den 20 november kommer Tomten vara på plats i varuhuset under dagen – på säkert avstånd. Boka plats !

Adress: Östra Hamngatan

NK, Hamngatan 18-20, Stockholm
Köp Go Stockholm Pass

GO STOCKHOLM PASS

Upptäck Stockholm till rabatterat pris - i ett kort!

Med ett Go Stockholm Pass kan du spara en hel del pengar på sevärdheter och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Alla entrépriser är inkluderat i priset till de sevärdheter och sightseeing som ingår.

Mer info om Stockholm Pass

Fria inträden och sightseeing:

Nordiska Museet

Birka Vikingastaden

Vasamuseet

Globen SkyView

Tom Tits Experiment

Båt- och Bussturer m.m

Boka Tomten och Bocken julshow/hotellpaket

Tomten och Bocken

Julshowsbiljett + Hotell

Hur många personer som går att boka står när du bokar, från 4 - 8 personer!

Hamburgebörs | 13 nov 2020 - 23 november 2020 (skulle spelats till 21 dec 2020)
Missa inte julshowen med Måns Zelmerlöw och Per Andersson som har premiär 13 november på Hamburger Börs i Stockholm. Det blir en kväll i humorns tema med mycket musik, humor och självklart julstämning! Tyvärr pga nya regler pga covid-19 ställs alla föreställnigar in från och med den 24 november.

I paketet ingår: Showbiljett + hotellövernattning.
Info: Endast en begränsad publik och minimalt med tillgängliga biljetter! Föreställningarna genomförs självklart i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Boka julshowen stjärnklart

Stjärnklart

Biljett + Hotell

Cirkus | 27 nov 2020 - 12 dec 2020
Gå på en julshow med stjärnorna, Robin Bengtsson, Wiktoria och Hanna Ferm. Showen och middagen är coronasäkrad. Det blir en härlig show med musik ni känner igen och till det god mat.

I paketet ingår: Biljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Bok julbordskryssningar i Stockholm

Julbordskryssningar

Pga rådande omständigheter är julbordskryssningarna inställda

Strömma | inställda !
Klassisk jullunch eller julmiddag M/S Gustafsberg VII - Julbord i flera serveringar M/S Waxholm III - Julbordsbuffé. Du serveras klassisk julbord med köttbullar, prinskorvar, julkorvvar, Janssons frestelse, julgodis, julöl och klart fler godsaker.

Boka Spökvandring under julen i Stockholm

Spökvandring i Gamla Stan

Spöken i Stockholm
Är det någon som förföljer oss?....näh det är det nog inte, men det känns ju så, fy va läskigt, va mörkt det är här....tänk om det är någon som förföljer oss! Spökvandringen tar dig med till ruskiga adresser, kusliga källare, mörka bakgator och gömda platser där du inte bör befinna dig efter mörkrets inbrott.

Få 10% rabattpå redan bra pris när du köper biljetter till Spökvandring hos upplevelse.com. Kontrollera med upplevelse om vad som gäller i år med covid-19. Använd denna rabattkod: Ilove365

För att använda rabattkoden ovan köper du din biljett nedan:
Boka julbord kväll med Strömma

Brunchkryssning

Julmys med brunch med Strömma

Strömma | 6 juni 2020 - 31 dec, 2021 (5 dec - 31 dec 2020, julmat)
Bege er ut på en mysig brunchkryssning ombord M/S Östanå. Från den 5 december och fram till jul kommer brunchen serveras med inslag av julmat. Istället för buffé serveras brunchen som fantastiska sharings i tre olika serveringar vid bordet. Under nästa år 2021 kommer det åter igen serveras brunch med godsaker som bacon och Janssons frestelse, olika sorters sill, lax, rostbiff, kyckling, paj och bröd m.m. Efter den goda maten väntar dessertbordet så glöm inte lämna lite plats för dessa mumsbitar. När du äter passerar skärgården vackert utanför fönstret.

Boka middagskryssning under julen i Stockholms skärgård

Middagskryssning i Stockholms skärgård

2 tim matkryssning i Stockholms skärgård

Strömma | 27 aug - 14 nov, 2020
Åk på en middagskryssning ombord på det anrika fartyget från sekelskiftet, S/S Stockholm. Välj din middag från à la carte-menyn. Ni kan även börje er kväll med en drink i fartygsbaren.

Julmarknader i Stockholm

Julen är märklig i år.. och ni alla vet varför. Covid-19 sätter begränsningar och i år är flertalet julmarknader inställda.

Inställda julmarknader 2020

Skansen: (inställd 2020 - Skansen stänger fredagen den 27 november)
Skansen vanligt julmarknad På Bollnästorget där det brukar vara över 70 marknadsställen och hantverkare är i år inställt pga covid-19. Istället blir det lite julvandringar på större yta. Ni kan titta in i upplysta förnster och annat smått och gott. Ni kan faktiskt handla lite inför julen som tex delikatesser till julbordet och även lite hantverka. i År måste ni handla biljett online innan ni kommer. Begränsat med platser! Tyvärr är Skansen tvungna att stänga from fredagen den 27 november pga av de nya reglerna i och med covid-19.
Adventshelgerna, 28-29 november, 5-6 december, 12-13 december, 19-20 december Adress: Skansen, Djurgårdsvägen, Djurgården

Gamla Stan (Stortorget): (inställd 2020)
Julmarknad på Stortorget i Gamla Stan har en gammal tradition. Redan 1523 bestämde Gustav Vasa att det skulle vara julmarknad på Stortorget men då endast med försäljning av svenska varor. Efter många turer under årens lopp om julmarknaden här är den åter igen ett trevligt inslag i julens Stockholm. Sedan 1961 ser marknaden i stort sätt lika dan ut fast med inslag av olika varor till försäljning. Här hittar du godsaker, korv, fisk, glögg, pepparkakor, mössor, vantar, hantverk, ostar, kryddor, smide, smycken m.m.
Öppettider är: Alla dagar kl. 11-18, Adress: Stortorget, Gamla Stan

Hovstallet: (inställd 2020)
Traditionsenlig julmarknad i Kungliga Hovstallet. Under julmarknaden finns det utställare från hela landet som saluför hantverk av finaste kvalité, ekologiska livsmedel, hemslöjdsprodukter och mycket mer. Dessutom håller stall, paradselkammare och vagnshallar öppet under hela helgen. Ponnyridning för barnen.
Torsdag: 28 nov: kl. 15-20, Fredag: 29 nov kl. 11- 18. Lördag: 30 nov kl. 10-18. Söndag: 1 dec kl. 10-17, Adress: Hovstallet, Väpnargatan 1, intill Dramaten och Armémuseum

Drottningsholm Slott: (inställd 2020)
Andra helgen i advent under två dagar kan du besöka den traditionsenliga julmarknaden på Drottningholm. Av flera olika hantverkare kan du köpa flertalet olika produkter som tex ljus, textiler och mycket mycket mer. Självklart kan du även handla öd, senap, fisk, glögg.
Tid: Lördag 7 dec, kl 10-18, Söndag 8 dec kl. 10-17, Adress: Drottningholm, Slottsgården, Ekerövägen

Stockholms största julmarknad: (inställd 2020)
Julmarknaden har varit ett stående inslag sedan 2006. 250 meter utställare och massor av aktiviteter för barnen. Här blandas traditionellt hantverk med nya hantverksformer. Allt från smide och fårskinn till keramik och knivslöjd.
Tid: kl 10:00-16:00, Adress: Stora Säbyvägen 1

Julmarknad Vaxholm: (inställd 2020)
Besök Lions Julmarknad på Vaxholm. Här kan ni hitta julklappar från de olika marknadsstånden. Och Tomten kommer så klart också.
Tid: Lördag kl. 11.00 -16.00 och söndag kl. 10.00 –15.00, Adress: Rådhustorget, Vaxholm

Långholmens Julmarknad: (inställt 2020)
Utvalda utställare, varav många från närområdet, visar upp sitt vackra och intressanta hantverk och produkter. Köp inredningsdetaljer, husgeråd, juldekorationer, julklappar, blomsterarrangemang, smycken, kläder, accessoarer, godsaker med mera. Gå på guidad visning, tävla, besök lekgården, gå på tipspromenad, träffa Långholmens tomte, besök museet med mera. Njut av nått gott i julmarknadens café..
Tid: 10.00 -16.00, Adress: Gamla Fängelset, Långholmsmuren 20, Långholmen

Schysst Jul: (inställt 2020)
Schysst jul är julmarknaden som erbjuder mer än rättvisemärkta och ekologiska produkter. Genom att köpa dina julklappar här stöttar du organisationer och företag som arbetar med mänskliga rättigheter och miljöfrågor. Schysst jul är en samlingsplats för er som vill göra mer och stötta dom som varje dag arbetar för att göra världen mer rättvis.
Tid: 10.00 -16.00, Adress: Sveavägen 41, Stockholm (Norrmalm)

Julmarknad lite utanför Stockholm

Julmarknad på Tyresö Handelsträdgård: (inställt 2020)
I växthusen har vi marknadstorg med många utställare där du kan strosa runt. Frossa i blommor, kransar, hantverk, mat, julpynt, smycken, kläder, godsaker, inredning och mycket annat. Barnaktiviteter.
Tid: lördag 7 & söndag 8 december kl:10:00-16:00, lördag 14 & söndag 15 december kl.10:00-16:00, Adress: Tyresö Slott, Slottsvägen 7, Tyresö

Stora Sköndal Julmarknad: (inställt 2020)
Julmarknaden kommer att bjuda på försäljning av julklappar, inredningsdetaljer, pynt, blommor och kransar. Det kommer även finnas försäljning av lussebullar och kaffe intill kaminen samt möjlighet att ta en lunch och julöl i Café Kristinahuset intill. I caféet är även hundar varmt välkomna.
Tid: kl. 11-15 lördag och söndag, Adress: Växthuset Stora Sköndal, Herbert Widmans väg 5E, ett stenkast från Café Kristinahuset.

Sandhamns Värdshus Julmarknad: (inställt 2020)
I vår fantastiska skärgårdsmiljö ordnar vi med utställare, aktiviteter och restaurang - allt inramat i en stämningsfullt juldekorerad utemarknad. Utvalda utställare visar upp sitt vackra och intressanta hantverk och produkter.
Tid: kl. 11-15 lördag och söndag, Adress: Sandhamns Värdshus, Sandhamn (Stockholms skärgård)

Nyårsfirande i Stockholm!

Vi avvaktar och ser vad som händer inför nyår i år i och med covid-19. Annars brukar det vara nyårsfyrverkerier vid Slussen varje år. Observera att det inte är tillåtet att avfyra fyrverkeri under nyårsfirandet. Vi ser vad som händer vid 12-slaget i år. .

Nyårskryssning med Strömma 2019

Nyårskryssning

Nyårskryssningen är inställd i år !

Skansen | 31 dec 2020 - 1 jan, 2021
Har du ingen att fira nyår med eller har ni ingenting planerat än. Åk med Strömma på en nyårskryssning. S/S Stockholm och M/S Gustafsberg VII serverar fantastiska nyårsmenyer. Kvällen inleds med ett glas champagne och vid tolvslaget står ni på första parkett för 12 slagets fyrverkeri över staden!

Nyårsafton vid Slussen Stockholml

Fira 12-slaget med Nyårsfyrverkerier vid Slussen

Fira in 2020 på Nyårsafton. kl. 23.30.

Katarinahissen | 31 dec 2019 - 1 jan 2020
En tradition är att gå man ur huse och ta sig till Slussen vid Katarinahissen och däromkring när klockan börjar närma sig 12. När klockan slår 12, ja, då avfyras ett vackert fyrverkeri från en ponton i vattnet utanför. Ta på dig varmt och häng på. Vi avvaktar och ser om eventet blir av i år i och med covid-19.

Populära julaktiviteter i Stockholm
6 juni - 31 dec, 2020
Strandvägen Stockholm
Köp biljett
27 aug - 14 nov , 2020
Strandvägen Stockholm
Köp biljett

Populära nöjen i Stockholm

Julsidan presenteras i samband med Ticketmaster, Showtic, Strömma och Nöjesresor. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Ticketmaster, Showtic Strömma eller Nöjesresor beroende på var du bokat dina biljetter. Bilder: Ticketmaster, Showtic, Strömma, Nöjesresor.

Jul i Göteborg

Göteborg Vill ni åka till Stockholm och fira jul kan ni se julfirandet i Göteborg här.

Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top