Information om Covid-19 i Stockholm

Stockholm Båtturer

Boka en båttur

Boka en båttur i Stockholm !

Följ med på en båttur i Stockholm. Boka en lunch, afternoon tea, middag eller brunch ute till havs. Ni kan välja mellan flera olika båtturer ute i Stockholms Skärgård. Finns även flera olika turer till olika öar och slott. Strömmas flesta turer är inställda för i år. Vi avvaktar nya datum inför säsongen 2021. Läs mer när ni bokar! Inför er resa läs nya regler i och med Covid-19.


Boka en tur till något slott eller till någon ö i Stockholms skärgård. Vi samarbetar med Strömma.se.

Boka Afternoon Tea i Stockholms skärgård

Afternoon Tea i skärgården

Ombord på M/S Gustafsberg VII dukar krögare Malin Söderströms upp kakor, bakverk och nybakade scones med traditionella tillbehör. Båten är byggd 1912 och som gjord för Afternoon Tea i sina mysiga salonger.

I Afternoon Tea ingår: 1 glas mousserande vin serveras till små landgångar. Bryggt te, scones, marmelader, färskost, smör, ost, mjuk kaka och småbröd. I biljetten ingår båtresa samt Afternoon Tea

Säsong: 04 apr - 08 nov 2021
Avgår: Nybrokajen Tid: 2 tim

Boka räkfrossa i Stockholms skärgård

Räkfrossa i Stockholms skärgård!

Var passar väl bättre för en räkfrossa än ombord ett fartyg med världens vackraste skärgård glidandes förbi utanför fönstret? Ombord M/S Strömma Kanal serveras räkor i långa banor - ät så mycket du vill. Vid ombordstigning serveras ett glas bubbel och därefter är det dags att inta era platser. Förutom räkor serveras två sorters såser, bröd och vispat Västerbottensostsmör.

I biljetten ingår båtresa, räkor och fördrink.

Säsong: 05 maj - 03 okt 2021
Tid: 3 tim

Stockholm panorama biljetter

Stockholm Panorama & Djurgården Runt

Gör en resa med buss och sedan båt till Djurgården. Du kommer att se flera av de kända sevärdheterna i staden med buss och sedan tar ni en lugn båttur. Du kommer att passera musemer, gröna områden och historiska byggnader längs vägen på vattnet.

Säsong: 2021
Tid: 2 tim & 30 minuter

Boka kombibiljett båt och buss i Stockholm

Hop on/Hop off Buss & Båt

Se sevärdheter i Stockholm både från vattnet och med buss. Du kan välja mellan en biljett som är giltig i 24 eller 72 timmar. Bestäm i din egen takt genom att hoppa på och av båten och bussen på de stopp som finns längst rutterna. Ät smidigt sätt att upptäcka Stockholm.

Biljetten gäller i 24 timmar eller 72 timmar.

Säsong: 01 maj - 06 sep 2021
Tid: 24 tim, 72 tim

Båttur till Drottningsholms Slott i Stockholm

Båtresa till Drottningholm Slott

Gör en båttur till Drottningholms slott. Det är Sveriges bäst bevarade kungliga palats. Det är från slutet av 1600-talet. Slottet ligger på Lovön i Mälaren. I slottområdet kan du se det kinesiska paviljongen, Drottningholms domstolsteater, Lilla Kina, gotiska tornet, kantonen och flera områden. Flera olika alternativ vid din bokning

Säsong: 1 maj - 26 sept 2021
Tid: 1 tim

Buss och båt till Abba Museet i Stockholm

Hop on/Hop off med buss & båt inklusive ABBA The Museum

Kombinera att se Stockholm med Hop on/Hop off båtar och bussar. I biljetten ingår även entré till ABBA The Museum på Djurgården. Enkelt att hoppa av och på hur mycket du vill under 24 timmar.

Du kan välja mellan två olika biljetter, antingen med endast buss eller båda alternativen.

Säsong: 2021
Avgår: Kungliga Operan och 22 andra hållplatser. Tid: 24 tim

Boka Djurgården runt i Stockholm

Djurgården runt

På denna tur blir du guidad med förinspelad guide - vad sägs om Markoolio eller Hasse Alfredsson. Ni passerar centrala Stockholm genom Djurgårdskanalen och sedan tillbaka in mot centrum igen. Ni passerar Vasamuseet och Waldemarsudde. Ni kan köpa fika på båten.

Säsong: 1 april - 19 dec 2021
Avgår: Strömkajen Tid: 50 minuter

Boka en hop on hop oss båtttur i Stockholm

Hop on/Hop off Båt (24 tim/72 tim)

Ett bra sätt att turista i Stockholm är från vattnet. Hoppa på och av så ofta du vill. Båtturen börjar vid Kungliga slottet och passerar Gröna Lund, Vasa Musum och andra populära platser i Stockholm. Välj mellan 24/72 tim biljett.

Biljetten gäller i 24 timmar eller 72 timmar. 8 olika hållplatser.

Säsong: 24 juni - 5 sept 2021
Avgår: Kungliga slottet och 8 andra hållplatser. Tid: 24 tim, 72 tim

Boka Kungsholmen runt

Kungsholmen runt

Denna båtfärd tar er från Stadshuset i stan och runt Kungsholmen. Ni passerar Långholmen och Reimersholme. Under färden berättar guiden om Stockholms historia. Ni passerar under Stockholms äldstga bro, passerar kanaler och moderna nya bostadsområden. Ni kan köpa fika under turen.

Säsong: 06 jun - 16 aug 2021
Avgår: Klaramälarstrand Tid: 50 minuter

Boka en båttur till Vaxholm i Stockholms skärgård

Stockholm - Vaxholm

Res till Vaxholm med båt. Besök denna pittoreska platsen vid vattnet. Här får du uppleva historia från 1500-talet. Missa inte att göra ett besök på Vaxholms Kastell. Gustav Vasa grundade citadellet i början av 16oo-talet. Gå runt och besök hamnen och sitt ner och ta en fika.

Säsong: 18 apr - 03 nov 2021
Avgår: Strandvägen Tid: 50 min

Lilla Skärgårdsturen med guide i Göteoborg

Kryssning på Hjälmare Kanal - välj lunch eller middag

På denna kanaltur mellan sträckan Kungsör - Notholmen i Hjälmarens Kanal passerar ni nio slussar! Alla slussar öppnas för hand precis som det gjorde för 400 år sedan. Ni passerar anor från Gustav Vasas tid med grönskande ängar, betesmarker och fantastiska ekhagar.

Välj lunch- eller middagskryssning.

Säsong: 01 jul - 16 aug 2021
Tid: 4 tim & 30 minuter

Boka en mälarkryssning till Gripsholms slott

Mälarkryssning till Gripsholms Slott

Åk båt till Mariefred och gör ett besök på Gripsholms slott som är från 1537. Det kungliga slottet har anor från vasatiden och här finns saker som har stått oförändrade sedan 1500-talet. På området finns även Gustav III teater. Slottet ligger mycket vackert vid Mälaren. Ni åker med Ångbåten S/S Mariefred. Ombord finns cafeteria och ni kan även äta lunch och middag. Förboka gärna. Entre till Gripsholms slott ingår i biljetten och guidning.

Ni har ca 3 timmar på er för ett besök i slottet.

Säsong: 01 jun - 08 sep 2021
Tid: 10 tim

Kombibiljett Vintertur i Stockholm

Stockholm vintertur kombination!

Åk med buss och båt på en guidad tur. Resan börjar med en busstur där du får se alla stadsdelarna. Självklart passerar ni kända platser som tex Stadshuset, Kungliga slottet och Djurgården. Därefter en guidad båttur i Stockholms arkipelag mot Fjäderholmarna. Finns en cafeteria ombord.

Säsong: 2021
Tid: 2 tim & 30 minuter

Boka en båttur till Sandhman med cinderellabåtarna

Cinderellabåtarna till Sandhamn

OTa en tur till Sandhamn i Stockholms skärgård som är en het plats för seglare under sommaren. Åk med Cinderellabåtarna och njut av en härlig utsikt över villor, natur och kobbar och skär från soldäck. På ön bor ca 90 personer året om. Ön har smala gränder och fina skärgårdshus. Du kan shoppa och njuta av lite fika eller mat på någon av öns restauranger och caféer.

Ombord kan ni köpa mat och dryck.

Säsong: 18 apr - 03 nov 2021
Avgår: Strandvägen och bryggor längst vägen Tid: 2 tim & 15 minuter

Boka en kanaltur till Sandhamn i Stockholm skärgård

Strömma Kanaltur till Sandhamn

Resa till Sandhamn med båt i Strömma Kanal. Du kommer att resa genom flera passager på vägen till Sandhamn. Du kan sitta på soldäck och få en fin utsikt över omgivningarna. Ombord finns en guide som informerar dig om kanalturen och även om Sandhamn.

Välj också om du vill äta mat ombord. När du kommer till Sandhamn tar guiden dig på en rundtur i Sandhamn.

Säsong: 19 jun - 16 aug 2021
Tid: 8 tim

Boka en tur till Artipelag Konstmuseum i Stockhoms skärgård

Stora Kanalturen till Artipelag Konstmuseum

Båtturen går genom Skurusundet till Värmdö. Du kommer till konstgalleriet i Stockholms skärgård. Gå runt det vackra området, du kan tex gå en lång strandpromenad. Du kan köpa designer varor i presentbutiken. Notera! Entré till museet ingår ej i biljetten. Du bokar enkel eller tur/retur biljett.

Säsong: 01 maj - 27 sep 2021
Tid: 1 tim & 35 minuter

Boka en tur till Fjäderholmarna med Strömma

Båt till Fjäderholmarna

Besök Fjäderholmarna. En kort båttur från Stockholms stad. Tillbringa en hel dag eller bara några timmar där. Ta med dig baddräkten och ta ett dopp i vattnet, besök ett museum, promenera runt och besök de små butikerna. Prova öl i det lokala bryggeriet.

Säsong: 01 maj - 06 sep 2021
Avgår: Strandvägen Tid: 30 minuter

Boka en tur till SKokloster Slott i Stockholm

Skokloster Slott

Det nuvarande slottet byggdes 1654-1676 av greven och fältmarsel Carl Gustaf Wrangel under den svenska stormaktens mest blomstrande period. På din båttur till slottet talar en värd om sevärdheterna ni passerar längs vägen. Besök slottet och upplev unika möbler, målningar och rumsinredning från 1700-talet. Entré till slottet ingår.

Säsong: 01 jul - 09 aug 2021
Tid: 8 tim & 45 minuter

Boka en båttur tilll Sigtuna

Guidad båttur till Sigtuna

Resa till Sigtuna med båt. Sigtuna var den första riktiga staden i Sverige och grundades år 980. Den första kristna kungen, Olof Skötkonung bodde här och bestämde sig för att de första svenska mynten skulle göras här. Du kommer att resa på lugnt vatten genom sjön Mälaren till Sigtuna. I Sigtuna kan du se gamla kyrkor, runstenar och ruiner. Många objekt är från mellan vikinga och medeltiden.

Ombord finns en cafeteria.

Säsong: 01 jul - 09 aug 2021
Avgår: Klara Mälarstrand Tid: 8 tim & 30 minuter

Cinderellabåtarna till Gallnö i Stockholm

Cinderellabåtarna till Gallnö

Åk till Gällnö under sommaren en lugn och stillsam ö i mellanskärgården. Du kan bada här och du kan även natta över på deras vandrarhem. Du åker hit på ca 1,5 tim. Ön är ca 500 hektar stor och består mest av blandskog, beteshagar och odlad mark. Korna betar i de stora hagarna. Under sommaren finns en handelsbod och ett café med rättigheter.

Båten har kafeteria. Enkel resa.

Säsong: 18 apr - 03 nov 2021
Tid: 1 tim & 30 minuter

Boka en tusen öars kryssning i Stockholms skärgård

Tusen öars kryssning med tvårättersmiddag eller husmanskost

Denna långa båttur tar dig till många olika platser i Stockholms skärgård. Du kommer att besöka tre öar och du kommer att få en guidad tur på varje ställe. Alla måltider ingår men inte dryckerna. Du kommer att resa med M / S Waxholm III som byggdes 1903. Ett bra val när du vill tillbringa en hel dag i Stockholms skärgård.

nkl. förmiddagskaffe med kaka, lunchbuffé, eftermiddagskaffe, drink och tvårättersmiddag eller husmankostmiddag.

Säsong: 27 jun - 09 aug 2021
Tid: 11 tim

Boka en tur till Finnhamn i Stockholms skärgård

Cinderellabåtarna till Finnhamn

Åk till Finnhamn under en dagstur och stanna till och bada eller varför inte sova över på STF Vandrarhem. Finns fina badvikar och ett Cafe om du blir sugen på något gott. För öborna drivs verksamheterna på ön med stor tanke på miljön.

Säsong: 8 apr - 03 nov 2021
Avgår: Strandvägen Tid: 2 tim & 10 minuter

Boka en tur till Södra Ingmarsö i Stockholm

Cinderellabåtarna till Södra Ingmarsö

Åk med båten ut till Ingmarsö - Stockholms mest befolkade ö. Här kan du förgylla din dag med många olika aktiviteter som bla bada, cykla, vandra, fiska. Ni kan hämta en karta över vandringsleder i öns affär. Här finns en affär, post, apotek, bageri och krog. Ombord båten finns det möjlighet att köpa mat och dryck.

Säsong: 18 apr - 03 nov 2021
Tid: 1 tim & 55 minuter

Boka en vintertur i Stockholm med båt

Stockholm vintertur

Ni reser med båt genom Stockholm mot ert mål - mot Fjäderholmarna. Guiden berättar ombord om det ni ser. Självklart kan ni gå upp på övre däck (utomhus). Ni kan värma er med fällar eller fleecefiltar. Finns en cafeteria ombord där ni kan köpa värmande drycker. Ni kan förboka soppa med punch. Ni kan även kombinera turen via buss och båt.

Säsong: 16 dec 2020 - 02 apr 2021
Avgår: Strömkajen Tid: 1 tim & 15 minuter

Boka stora kanalturen tilll Gustavsberg

Stora Kanalturen till Gustavsberg

På denna tur på fartyget M/S Gustafsberg VII passerar ni genom Skurusundet och Baggensstäkets passager. Det blir också ett stopp vid Hålludden där den kända konsthallen Artipelag ligger belägen. Ombord finns möjlighet att köpa kaffe med tillbehör.

Säsong: 22 jun - 30 aug 2021
Tid: 5 tim & 30 minuter

Boka en tur med Strömma till Svartö

Cinderellabåtarna till Svartsö

Åk båt ut till mellanskärgården i Stockholm Skärgåd till en härlig lummig ö - Svartsö. Ta gärna med badräkt då det finns fina insjöar på ön. Självklart kan ni även bada i havet. Ni kan hyra cykel på ön och cykla på trevliga cykelvägar runt ön. Svartsö passar även för vandring. Efter en dagstur på ön kan ni sova över i eget medhavt tält eller ta in på Skärgårdshotellet eller vandrarhemmet. Finns också små enklare stugor eller sjöbodar med bastu att hyra. Ombord finns kafeteria.

Säsong: 18 apr - 03 nov 2021
Avgår: Strandvägen Tid: 1 tim & 30 minuter

Boka cinderellabåtarna till Möja

Cinderellabåtarna till Möja

Åk båt till den mysiga skärgårdsmiljön på ön Möja. Ön har ca 280 bofasta. Gör gärna ett besök till öns gamla träkyrka och är ni sugna på god fisk - gör ett besök till fiskrestaurangen Wikströms Fisk. Ni kan promenera och cykla på ön, tyvärr är det ingen direkt badö - stränderna är svårtillgängliga. Ni kan bo över på ön i deras bed & breakfast eller varför inte hyra en egen stuga. Ombord kan ni handla mat och dryck.

Säsong: 18 apr - 03 nov 2021
Tid: 2, 45 tim

Boka en slottsteater i Stockholm

Drottningholms Slottsteater - gå på föreställning

Gå på teater i Slottsteatern på Drottningholm Slott. Det blir en magisk kväll med middag ombord och biljett till teatern. Återfärd med buss. Olika föreställningar olika år. Titta in på hemsidan vad som spelas i år.

Säljs endast som ett paketresa. Kryssning med tvårätter middag till Drottningholm, opera biljett och retur till Stockholm city med buss är inkluderat i priset.

Säsong: 10 aug - 18 aug 2021
Tid: 6 tim

Populära båtturer i Stockholms skärgård
4 april - 8 nov, 2021
Nybrokajen Stockholm
Köp biljett
05 maj - 03 okt 2021
Nybrokajen Stockholm
Köp biljett
27 mar - 18 okt 2021
Olika kajplatser Stockholm
Köp biljett
01 jul - 09 aug 2021
Klara Mälarstrand Stockholm
Köp biljett
1 jan 2020 - 31 dec 2021
Strömkajen Stockholm
Köp biljett
1 maj - 6 sept, 2021
Strömgatan Stockholm
Köp biljett
Biljetter presenteras i samarbete med Upplevelse. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Upplevelse. Bilder: Strömma.
Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top