Båtturer i Stockholm

Boka en kryssning i skärgården

Boka en båttur i Stockholms skärgård!

Följ med på en båttur i Stockholm. Det finns flera mysiga kryssningar i Stockholm där du kan äta en god lunch, afternoon tea, middag eller brunch ombord ute till havs. Stockholm har 30 000 öar och på några av de kan du åka till med en båttur.

För dig som älskar skaldjur finns den populära räkkryssningen där du får äta hur mycket räkor du orkar ombord räkbåten. Under sommaren är det väldigt populärt med båtturer i skärgården och då ökar utbudet. Vad sägs om den korta turen på 30 minuter från stan till ön Fjäderholmarna där du kan bada. Som kryssningar till slott kring Mälaren, båttur till små öar i Stockholms skärgård och Birka Vikingastaden. Men även under vintern är det riktigt mysigt med en båttur i Stockholm. Kliv in i värmen och se ett vintrigt Stockholm passera utanför fönstret.

När Julen står för dörren kan du åka på julbordskryssning i skärgården. Stockholm har flera olika skärgårdsbåtar som tar dig ut till havs. Så passa på att åka en båtkryssning i Stockholm när du är här! Du hittar fler matkryssningar i Stockholms skärgård samlade under en egen sida här. För dig som vill känna adrenalinet pumpa kan vi tipsa om en fartfyllt tur med ribbåt.

Nedan presenterar vi olika båtturer i Stockholm. Vi samarbetar med Strömma och Rib Stockholm.

Vinterturer i Stockholm

Nedan är några turer med båt som du kan åka under vintertid i Stockholm skärgård.

Lilla Skärgårdsturen Stockholms skärgård

Lilla Skärgårdsturen - Avgår året om

Denna tur tar dig ut i Stockholms skärgård. Ombord finns en guide som berättar om det som passeras utanför fönstret. Ombord finns kafeteria och matsal med fulla rättigheter. Denna tur är mysig att åka både sommar som vinter.

I biljetten ingår: båtresa och guidning

Säsong: Jan - Dec, 2024
Avgår: Strandvägen, Kajplats 15 och 16 Tid: ca 3 tim

Köp biljett till brunchkryssning i Stockholm

Brunchkryssning i Stockholm

En trevlig båttur i Stockholms inre arhipelago med matbuffé är ett mycket trevligt alternativ att tillbringa en lördag eller söndag på. Resan är tre timmar och buffén har traditionella svenska rätter, både kallt och varmt kött. Du kan också välja sallad och bröd och naturligtvis efterrätt. Från bordet kan du sitta och äta och samtidigt njuta av miljön. Du kan också gå ut på promenaddäck. Från ditt bord har du en förstklassig utsikt när båten kryssar i Stockholms inre skärgård.

I biljetten ingår båtresa inkl. brunchbuffé.

Säsong: 10 feb - 31 dec, 2024 (lördag och söndag kl 12.00)
Avgår: Lör-Sön. Tid: 3 tim

Boka en vintertur i Stockholm med båt

Stockholm vintertur

Ni reser med båt genom Stockholm mot ert mål - mot Fjäderholmarna. Guiden berättar ombord om det ni ser. Självklart kan ni gå upp på övre däck (utomhus). Ni kan värma er med fällar eller fleecefiltar. Finns en cafeteria ombord där ni kan köpa värmande drycker. Ni kan även kombinera turen via buss och båt.

Säsong: 22 jan - 31 mars, 2024
Avgår: Strömkajen Tid: 1 tim & 15 minuter

Boka Djurgården runt i Stockholm

Djurgården runt

På denna tur blir du guidad med förinspelad guide - vad sägs om Markoolio eller Hasse Alfredsson. Ni passerar centrala Stockholm genom Djurgårdskanalen och sedan tillbaka in mot centrum igen. Ni passerar Vasamuseet och Waldemarsudde. Ni kan köpa fika på båten.

Säsong: 28 mar - 15 dec, 2024
Avgår: Strömkajen Tid: 50 minuter

Boka en båttur till Vaxholm i Stockholms skärgård

Stockholm - Vaxholm med båt

Res till Vaxholm med båt. Besök denna pittoreska platsen vid vattnet. Här får du uppleva historia från 1500-talet. Missa inte att göra ett besök på Vaxholms Kastell. Gustav Vasa grundade citadellet i början av 16oo-talet. Gå runt och besök hamnen och sitt ner och ta en fika. Du kan välja på två olika turen. En som är lite kortare och en som är lite längre. Du kan åka med följande fartyg: S/S Stockholm, M/S Östanå I eller Cinderellabåtarna. Den längre turen är med Cinderellabåtarna.

Säsong: hela året runt
Avgår: Strandvägen Tid: 50 min - 3 timmar (beroede på vilken tur ni väljer)

Sommarbåtturer i Stockholm

Nedan är några turer med båt som du kan åka under våren och sommaren i Stockholm skärgård.

Boka en Räkfrossa i Stockholm skärgård

Stockholm - Räkfrossa

Var passar väl bättre för en räkfrossa än ombord ett fartyg med världens vackraste skärgård glidandes förbi utanför fönstret? Ombord M/S Strömma Kanal serveras räkor i långa banor - ät så mycket du vill. Vid ombordstigning serveras ett glas bubbel och därefter är det dags att inta era platser. Förutom räkor serveras två sorters såser, bröd och vispat Västerbottensostsmör.

I biljetten ingår båtresa, räkor och fördrink.

Säsong: 24 apr - 27 okt, 2024
Tid: 3 tim

Under Stockholms broar i Stockholm

Under Stockholms broar i Stockholms skärgård

För er som vill se mycket av Stockholm. Båtfärden går under tolv broar och vi slussar mellan Saltsjön och Mälaren. Under båtfärden kommer du få se Stockholms innerstad, Gamla stan, Södermalm, Lilla och Stora Essingen, Hammarby sjöstad och Djurgården

I biljetten ingår båtresa.

Säsong: 28 mar - 15 dec, 2024
Tid: 2 tim, 15 min

Djurgården runt i Stockholm

Djurgården runt

Åk med på en guidad tur i Djugården. Du färdas på Djurgårdskanalen runt Djurgården i den Kungliga nationalstadsparken. På turen tillbaka passerar du Gamla stan, Vasamuseet och Waldemarsudde. Turen går även förbi Prinsessan Estelles skulpturpark.

I biljetten ingår båtresa.

Säsong: 28 mar - 15 dec, 2024
Tid: 2 tim, 15 min

Stockholm panorama biljetter

Djurgården Runt + Hop On Hop Off buss

Hoppa på Hop On Hop Off bussen som tar dig runt i Stockholm under 24 tim. Turen startar vi Kungliga operan och stannar vid olika populära sevärdheter. Hoppa på och av så ofta ni vill. I denna biljett ingår även båtturen Djurgården Runt där ni åker i centrala Stockholm genom Djurgårdskanalen, runt Djurgården i nationalparken, förbi historiska byggnader m.m. Ni passerar också Vasamuseet och Waldemarsudde.

Säsong: 01 maj - 17 dec 2023
Tid: 2.5 tim

ONLINERABATT PÅ BILJETTER
Du får rabatt på biljettpriset när du köper din biljett online hos Strömma, mot köp av biljett på plats.
Boka kombibiljett båt och buss i Stockholm

Hop on Hop off Buss och Båt

Se sevärdheter i Stockholm både från vattnet och med buss. Du kan välja mellan en biljett som är giltig i 24 eller 72 timmar. Bestäm i din egen takt genom att hoppa på och av båten och bussen på de stopp som finns längst rutterna. Ett smidigt sätt att upptäcka Stockholm. Du kan hoppa av i närheten av kända sevärdheter som tex Vasamuseet, Kungliga Slottet, Gamla Stan och Fotografiska.

Säsong: 1 jun - 15 sep, 2024
Tid: 24 tim eller 72 tim

ONLINERABATT PÅ BILJETTER
Du får rabatt på biljettpriset när du köper din biljett online hos Strömma, mot köp av biljett på plats.
Båttur längs Stockholms kajer

Båttur längs Stockholms kajer

På denna guidade båttur åker du med mahognybåten M/S Stegeholm byggd 1950. Du passerar förbi Gamla stan, stadsdelen Södermalm och även förbi längs Djurgårdkanalen och längs Stockholms paradgatan Strandvägen. Du är välkommen att ta med dig egen fika på båten. Turen guidas live på svenska och engelska.

I biljetten ingår båtresa + guide.

Säsong: 29 jun - 18 aug, 2024
Tid: 50 min

Åk RIB båt i Stockholm

RIB Båt i centrala Stockholm och Stockholms skärgård

Att åka ribbåt är en annorlunda sightseeing genom centrala Stockholms vattenvägar och ut i den fantastiskt vackra skärgården. Rib Stockholm tar er från Strandvägen och ni glider ut i lugn takt förbi flera av Stockholms sevärdheter som Vasaskeppet, Gamla Stan och Gröna Lund. När ni lämnar centrala Stockholm och kommer ut i skärgården ökar farten och ni får känna den där pirriga känslan i kroppen när farten tar i. RIB-båten tar er ut till Vaxholm och sedan bär färden tillbaka in mot Stockholm.

Har ni aldrig åkt ribbåt tidigare vill vi tipsa om en kul aktivitet ni kan göra under ert besök i Stockholm då ribturer går i alla väder året om (undantag vid dimma, åska och kraftig storm).

Datum: Utvalda dagar året om
Tid: 2 tim Adress: Kajplats 17, Strandvägen, Stockholm
Övrigt: Från 12 år. Gravida samt personer med rygg- och nackbesvär avrådes att åka ribbåt.

Biljetter presenteras i samarbete med arrangören Rib Stockholm. All bokning genomförs direkt i Rib Stockholms bokningssystem. Vid frågor efter bokning kontakta Rib Stockholm.
Stockholm i våra hjärtan

Stockholm i våra hjärtan

För er som vill lära känna Stockholm via vattenet. Du passerar öppna vatten och smala kanaler runt stadsdelen Kungsholmen. Guidning online via egen mobiltelefon, fritt WiFi ombord. Under turen passerar du: Militärhögskolan Karlberg, Stadshuset med tornspiran tre kronor, innerstadsön Långholmen, Birger Jarls torn på Riddarholmen och fler sevärdheter.

Ta med egen laddad telefon och hörlurar!

Säsong: 29 jun - 18 aug 2024
Tid: 55 min

Boka Vaxholms Kastell i Stockholm

Båttur till Vaxholms Kastell i Stockholm

Ta en båttur till fästningen Vaxholms Kastell under sommaren. För den som vill upptäcka historiska Vaxholms Kastell kan man under vissa perioder på året välja att kliva av på Kastellet direkt eller kliva av i Vaxholm för att sedan ta båt över till Kastellet. De dagar museet är öppet finns även god mat och fika på Bistro Kastellet. Vaxholms fästning är en spännande plats för hela familjen. I Stockholm finns många roliga aktiviteter för barn att uppleva.

I biljetten ingår båttur.

Entré till Vaxholms Fästnings Museum: För dig som vill uppleva flera attraktioner i Stockholm under några dagar passar ett Go City Stockholm Pass bra. I detta stadskort ingår också fri entré till Vaxholms Fästnings Museum.

Säsong: året runt 2024
Tid: 3 tim eller 50 min (beroende på vilken tur du väljer)

Hop on Hop off buss och båt och inträde till Abbamuseet i Stockholm

Hop on/Hop off buss + ABBA The Museum

Kombinera att se Stockholm med Hop on/Hop off bussar. I biljetten ingår även entré till ABBA The Museum på Djurgården. Enkelt att hoppa av och på hur mycket du vill under 24 timmar.

Du kan välja mellan två olika biljetter, antingen med endast buss eller båda alternativen.

Säsong: 24 feb - 31 dec 2024 (Hop on Hop off buss)
Avgår: Kungliga Operan och 22 andra hållplatser. Tid: 24 tim

Ta förarintyg i Stockholm

Lär dig navigera och regler till sjöss!

Har du ett aktivt båtliv rekommenderas att du tar ett såkallat förarbevis/båtkörkort för båt. Efter kursen känner du dig tryggare och säkrare när du färdas till havs. Efter kursen har du kunskaper i navigering, lagar & regler och kunskap om vad du ska göra om olyckan är framme och inte minst lär du dig gott sjömanskap. Intensivkurs som avslutas med skriftligt prov.

Svensk Båtutbildning erbjuder intensivkurser i förarintyg. All information om kurserna hittar du på deras hemsida.

Boka förarintyg-kurs i Stockholm
Förarintygkurs i Stockholm
Boka en hop on hop oss båtttur i Stockholm

Hop on/Hop off Båt (24 tim/72 tim)

Ett bra sätt att turista i Stockholm är från vattnet. Hoppa på och av så ofta du vill. Båtturen börjar vid Kungliga slottet och passerar Gröna Lund, Vasa Musum och andra populära platser i Stockholm. Välj mellan 24/72 tim biljett.

Biljetten gäller i 24 timmar eller 72 timmar. 8 olika hållplatser.

Säsong: 1 jun - 15 sep, 2024
Avgår: Kungliga slottet och 8 andra hållplatser. Tid: 24 tim, 72 tim

Boka en båttur till Sandhman med cinderellabåtarna

Strömma kanalturen till Sandhamn

Ta en tur till Sandhamn med M/S Strömma Kanal. Ombord berättar guiden om det som passeras längs vägen. Ni kan välja mellan olika turer inkl mat eller inte. När båten lagt till i Sandhamn väntar en guidad rundvandring

Ombord kan ni köpa mat och dryck.

Säsong: 15 jun - 18 aug, 2024
Avgår: Nybrohamnen Tid: 8 tim

Boka en kanaltur till Sandhamn i Stockholm skärgård

Cinderellabåtarna till Sandhamn

Resa snabbt till populära Sandhamn. Du kan sitta på soldäck och få en fin utsikt över omgivningarna. Gå gärna längs strandpromenaden och besök de små inrednings- och klädesbutiker samt flera olika konstnärsgallerier. Det finns också glasskiosk, barer och restauranger på ön. Du kan få en fantastisk utsikt över havet om du tar dig upp till Kvarnberget. Ta gärna med badkläder och besök stranden.

Välj också om du vill äta mat ombord kan du boka lunch eller middagskryssning.

Säsong: 3 maj - 16 okt, 2024
Tid: 2 tim och 10 minuter

Boka en tur till Artipelag Konstmuseum i Stockhoms skärgård

Stora Kanalturen till Artipelag Konstmuseum

Båtturen går genom Skurusundet till Värmdö. Du kommer till konstgalleriet i Stockholms skärgård. Gå runt det vackra området, du kan tex gå en lång strandpromenad. Du kan köpa designer varor i presentbutiken. Notera! Entré till museet ingår ej i biljetten. Du bokar enkel eller tur/retur biljett.

Säsong: 4 maj - 22 sep, 2024
Tid: 1 tim & 35 minuter

Boka en tur till Fjäderholmarna med Strömma

Båt till Fjäderholmarna

Besök Fjäderholmarna. En kort båttur från Stockholms stad. Tillbringa en hel dag eller bara några timmar där. Ta med dig baddräkten och ta ett dopp i vattnet, besök ett museum, promenera runt och besök de små butikerna. Prova öl i det lokala bryggeriet. Har du förbokat din biljett och är där 15 minuter innan avgång prioriteras du för ombordstigning om du står i förbokad biljettkön.

Säsong: 4 maj - 15 sep, 2024
Avgår: Strandvägen Tid: 30 minuter

Boka en båttur tilll Sigtuna

Guidad båttur till Sigtuna

Resa till Sigtuna med båt. Sigtuna var den första riktiga staden i Sverige och grundades år 980. Den första kristna kungen, Olof Skötkonung bodde här och bestämde sig för att de första svenska mynten skulle göras här. Du kommer att resa på lugnt vatten genom sjön Mälaren till Sigtuna. I Sigtuna kan du se gamla kyrkor, runstenar och ruiner. Många objekt är från mellan vikinga och medeltiden.

Ombord finns en cafeteria.

Säsong: 26 jun - 18 aug, 2024
Avgår: Klara Mälarstrand Tid: 8 tim & 30 minuter

Cinderellabåtarna till Gallnö i Stockholm

Cinderellabåtarna till Gallnö

Åk till Gällnö under sommaren en lugn och stillsam ö i mellanskärgården. Du kan bada här och du kan även natta över på deras vandrarhem. Du åker hit på ca 1,5 tim. Ön är ca 500 hektar stor och består mest av blandskog, beteshagar och odlad mark. Korna betar i de stora hagarna. Under sommaren finns en handelsbod och ett café med rättigheter.

Båten har kafeteria.

Säsong: 3 maj - 16 okt, 2024
Tid: 1 tim & 30 minuter

Boka en tusen öars kryssning i Stockholms skärgård

Tusen öars kryssning inkl mat

Denna långa båttur tar dig till många olika platser i Stockholms skärgård. Du kommer att besöka tre öar (Strindbergs Kymmendö, Bullerö naturreservat & Sandhamn). Du får guidning ombord och även på varje ö. Alla måltider ingår men inte dryckerna. Du kommer att resa med M / S Waxholm III som byggdes 1903. Ett bra val när du vill tillbringa en hel dag i Stockholms skärgård. Båten avgår från kaj i Nybroviken.

Inkl: förmiddagskaffe med liten snitt, lunch, eftermiddagskaffe, tvårättersmiddag med ett glas mousserande vin och guidning. Glöm inte ta med lite olika kläder för väder inför er tur!

Säsong: 28 jun - 1 sep, 2024
Tid: 11 tim

Boka stora kanalturen tilll Gustavsberg

Stora kanalturen till porslinsstaden Gustavsberg

På denna tur på fartyget "M/S Gustafsberg VII" passerar ni genom Skurusundet och Baggensstäkets passager. Det blir också ett stopp vid Hålludden där den kända konsthallen Artipelag ligger belägen innan du anländer till Gustavsbergs hamn ca 2 tim efter start. Du har både tid att fynda glas och porslin i outletbutiker i hamnen samt besök på porslinsmuseet och konsthallen. Boka gärna dagens lunch eller ät gott i cafét ombord som serverar kaffe, smörgåsar och annan dryck.

Säsong: 24 jun - 1 sep, 2024
Tid: 5 tim & 30 minuter

Boka en tur till Birka

Båtresa till Vikingastaden Birka

Ta båten från centrala Stockholm till Sveriges första stad, Vikingastaden Birka på Björkö i Mälaren. I priset ingår resa tur och retur, entré till museet och guidad visning av fornlämningsområdet. På ön ser du fornlämningsområdet, besöker vikingamuseet och går runt i den rekonstruerade vikingabyn. Birka var ett vikingatida samhälle som anlades ca år 750 och som beboddes till ca år 975 och utgrävningar har skett sedan 1600-talet.

Beroende på vart du åker ifrån tar det mellan 15 min - 2 timmar med båt att åka ut till ön Björkö. Ombord på båten finns ett café där ni kan köpa enklare rätter, fika, snacks och kalla och varma drycker.

Inkl: I priset ingår båtresa, entré till museet och guidad visning av området.

Säsong: 4 maj - 27 okt, 2024, (beroende från vilken stad du åker ifrån)
Avgår: Stockholm, Hovgården, Mariefred, Härjarö och Södertälje Tid: det tar olika tid med båten beroende på vart du åker ifrån. På plats 3-3 tim 30 min.

Utflykt med båt till olika slott i Stockholm

Nedan är några turer med båt som du kan åka med till olika slott i Stockholm.

Boka en tur till Skokloster Slott i Stockholm

Skokloster Slott

Det nuvarande slottet byggdes 1654-1676 av greven och fältmarsel Carl Gustaf Wrangel under den svenska stormaktens mest blomstrande period. På din båttur till slottet talar en värd om sevärdheterna ni passerar längs vägen. Besök slottet och upplev unika möbler, målningar och rumsinredning från 1700-talet. Entré till slottet ingår.

Säsong: 26 jun - 18 aug, 2024
Tid: 8 tim & 45 minuter

Båttur till Drottningsholms Slott i Stockholm

Båtresa till Drottningholm Slott

Gör en båttur till Drottningholms slott från centrala Stockholm. Drottningholms Slott är Sveriges bäst bevarade kungliga palats. Slottet är från slutet av 1600-talet. 1981 flyttade kungafamiljen in och idag är det Kungaparets bostad. Slottet ligger på Lovön i Mälaren. I slottområdet kan du se det Kina Slott, Drottningholms Slottsteater och den vackra Drottningholms slottspark.

Du har flera olika biljettalternativ att välja på
Välj bland båtresa till Drottningholm Slott, båtresa med mat till Drottningholms Slott och för dig som reser ofta kan du även köpa ett säsongskort till Drottningholm under sommaren.

Önskar du gå in i Drottningholms Slott?
Då kan du köpa entrébiljett som tillval till din båtbiljett vid köptillfället. Du kan också komplettera med biljett till Kina Slott och Drottningholms Slottsteater.

Säsong: 18 maj - 22 sep 2024
Tid: 1 tim

Båttur till Drottningsholms Slott i Stockholm

Båtresa till Gripsholms Slott

Tyvärr avgår ingen resa till Gripsholms slott år 2024 !

Åk båt till Mariefred och gör ett besök på Gripsholms slott som är från 1537. Det kungliga slottet har anor från vasatiden och här finns saker som har stått oförändrade sedan 1500-talet. På området finns även Gustav III teater. Slottet ligger mycket vackert vid Mälaren. Ni åker med "Ångbåten S/S Mariefred". Ombord finns cafeteria och ni kan även äta lunch och middag. Förboka gärna entre till Gripsholms slott. Entrébiljetten till Gripsholms ingår med guidning

Säsong: Ej år 2024!
Tid: 10 tim (7 tim med tåg och veteranbuss tillbaka från Mariefred)

Nyårskryssning i Stockholm

Nedan är en tur ni kan boka under nyår i Stockholm.

Nyårskryssning med Strömma 2024

Stockholm Nyårskryssning

Åk på Nyårskryssning 2024!

Strömma | 31 dec 2024 - 1 jan 2025
Fira in det nya året tillsammans med andra på en Nyårskryssning i Stockholm. Det blir ett lite annorlunda sätt att fira Nyår. Ombord vackra S/S Stockholm och M/S Gustafsberg VII serveras en fantastisk nyårsmeny som är komponerad speciellt för denna kväll. Kvällen inleds med ett glas champagne och vid tolvslaget står ni på första parkett för 12-slagets fyrverkeri över Stockholm!

Populära båtturer i Stockholms skärgård
24 apr - 27 okt 2024
Nybrokajen Stockholm
Köp biljett
24 jun - 1 sep 2024
Strandvägen Stockholm
Köp biljett
4 maj - 15 sep, 2024
Strandvägen Stockholm
Köp biljett
18 maj - 22 sep 2024
Olika kajplatser Stockholm
Köp biljett
1 jun - 15 sep 2024
Kungliga slottet Stockholm
Köp biljett
26 jun - 18 aug, 2024
Klara Mälarstrand Stockholm
Köp biljett
28 mar - 15 dec 2024
Strömkajen Stockholm
Köp biljett
10 feb - 31 dec, 2024
Strandvägen Stockholm
Köp biljett
4 maj - 27 okt, 2024
Klara Mälarstrand Stockholm
Köp biljett
28 mar - 15 dec 2024
Strömkajen Stockholm
Köp biljett
Biljetter presenteras i samarbete med Strömma. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Strömma. Bilder: Strömma.
Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top