ABBA the Museum

ABBAs pophistoria

Missa inte ABBA the Museum under ditt besök i Stockholm!

Abbamuseet är ett museum i Stockholm helt dedikerat till popgruppen ABBAs fantastiska historia. Här får du se många av ABBAs fantastiska scenkläder, höra medlemmarnas egna berättelser, se föremål inlagda i uppbyggda miljöer som är kopior av de riktiga platserna ABBA vistades i under sin karriär. Och så klart höra all musik som ABBA gjort genom tiderna.

Vem var du när du lyssnade på ABBAs låtar? Jag var Agnetha när jag stod med hopprepet i handen och sjöng med. Var du kanske Anni-Frid eller Benny bakom pianot eller kanske Björn. Alla har nog minnen från ABBAs storhetstid och även tiden efter, för ABBAs musik lever vidare generation efter generation. Nu kan du även testa på att bli ABBAs femte medlem och sjunga på scen....i ABBA the Museum.

Biljetter till ABBA the Museum presenteras i samarbete med GetYourGuide.

biljett till ABBA the Museum i Stockholm

ABBA the Museum

Entrébiljett

ABBA the Museum ligger på Djurgården nästan vägg i vägg med Gröna Lund. Gå dit för att se hela den intressanta historien om hur ABBA bildades, turnélivet, kläder, låtarna och vad som händer efter ABBAs paus 1982. Några av utställningarna är permanenta med det kommer även tillfälliga utställningar runt olika teman....så hit kan man gå flera gånger.

Biljett måste förköpas - inga biljetter säljs på plats.

Öppet: Året om
Adress: Djurgårdsvägen 68, Djurgården, Stockholm.

Hop on Hop off buss och inträde till Abbamuseet i Stockholm

Hop on Hop off buss + ABBA The Museum

Kombobiljett 24 tim

Kombinera att se Stockholm ombord en Hop on Hop off buss och sedan göra ett besök på Abbamuseet. Bussen tar dig igenom större delen av Stockholm där du får se många kända sevärdheter. Bussen går också ut till Djurgården där ABBA The Museum ligger. Där kan du hoppa av för ett besök på museet och lära dig allt om popgruppen ABBA.

I biljetten ingår buss i 24 timmar och entré till ABBA The Museum.

Säsong: 24 feb - 31 dec, 2024
Avgår: Kungliga Operan och flera hållplatser. Tid: 24 tim

Om ABBA the Museum

ABBA the Museum ligger ute på Djurgården i Stockholm. Runt om ligger fler sevärdheter som Skansen, Gröna Lund, Vasamuseet, VRAK - Museum of Wrecks och The Viking Museum.

Historia
Abbamuseet öppnade 7 maj 2013. Men vägen till ett ABBA-museum har varit ganska lång. Entrepenörerna och äkta paret Ulf Westman och Ewa Wigenheim-Westman presenterade på en presskonferens 2006 att de har planer på att bygga ett ABBA-museum. De ville skapa ett museum dedikerat till ABBA, Sveriges största musikexport. De sa att Liverpool har ett Beatlesmuseum och Graceland USA har sitt Elvis museum. ABBA borde också ha ett eget museum.

Turerna blev många. Först var det tänkt att ABBA-museet skulle legat där Fotografiska ligger idag, i Stora Tullhuset. Men så blev det inte. Paret Westman sålde sedan rättigheterana till företaget Touring Exhibitions Sweden AB. De började då istället turnera världen över med sitt "ABBA-museum" och visade upp ABBA memorabilia. Tills slut bestämdes att en ny byggnad skulle byggas brevid Gröna Lund och där hittar ni idag ABBA the Museum.

Rekonstruerade miljöer
I museet kan ni se rekonstruerade miljöer som härrör till olika platser där ABBA varit som till exempel Polarstudion där ABBA spelade in låtar från 1978, en svensk folkpark, skrivarstugan på Viggsö i Stockholms skärgård där flera av ABBAs hitlåtar skrevs bland annat Dancing Queen och Stikkan Anderssons kontor i Stockholm.

Om det säger RING RING i museet
I ABBA-museet finns det en speciell telefon som endast 4 personer har numret till... nämligen medlemmarna i ABBA. Så om det ringer bör du svara. Du kan få prata med Björn, Benny, Agnetha eller Frida..

Mer ABBA i Världen
Musikalen Mamma Mia har spelats för utsålda hus i både New York och London. Och fortfarande spelas musikalen Mamma Mia i London sedan 1999. I London kan ni även se konserten ABBA Voyage med virituella Björn, Benny, Agnetha och Frida. En helt fantastisk konsertupplevelse. 2021 släppte ABBA sitt album Voyage med nytt material och senast var 40 år sedan.

För er som vill se en Mamma Mia show i Sverige, har fortfarande möjlighet att se Mamma Mia the Party som spelas på Tyrolen i Stockholm mellan 22 feb 2024 - 15 juni 2024.

ABBA firar 50 års jubileum sedan vinsten i Brighton 1974
6 april 1974 satt nog många bänkade framför TV-apparaterna och fick se ABBA vinna hela Eurovision Song Contest i Brighton. Efter den dagen var inget sig likt för gruppen ABBA. Det har gått 50 år sedan vinsten nästa år 2024. Detta firas över hela världen med olika Jubileumshower. Tyvärr inte med riktiga ABBA men med look-alikes som gjort succé över världen för sin likhet både utseendemässigt och röstmässigt.

19 april 2024 kommer svenska THE SHOW - A tribute to ABBA till Malmö Arena i Malmö.

ABBA The MUSEUM
Adress: Djurgårdsvägen 68, 115 21 Stockholm

HOTELL I STOCKHOLM

Stockholm erbjuder dig allt ifrån lyxhotell till vandrarhem. Bo centralt vid Gamla Stan så har du gångavstånd till det mesta. Kanske skall du på konsert i Globen eller Friends Arena då är det skönt att bo nära.

Vi samarbetar med Hotels.com där du enkelt bokar ditt hotell i Stockholm. Du har också gratis avbokning på utvalda hotell.

Populära områden i Stockholm:

Hotell nära Stockholms Centralstation

Hotell nära Kungliga Slottet

Hotell nära Gröna Lund

Hotell nära Gamla Stan

Hotell nära Globen / Avicii Arena

Hotell nära Friends Arena

Karta - ABBA the Museum
Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top