Jul i Stockholm 2022

Julmys i december i Stockholm

Här hittar du julaktiviteter i Stockholm!

Med julen 2022 hoppas vi att vi verkligen lagt coviden bakom oss och att vi får njuta så där som man bara kan i december. Med julmarknader, glögg, julshower, julbord, julshopping och allt som hör julen till.

Bege dig till Gamla Stan och den anrika julmarknaden på Stortorget, åk skridskor i Kungsträdgården, åk med Strömmas båtar och ät ett gott julbord, lyssna på julkörer i stan, boka ett hotellpaket där du får både nöjesbiljett och hotell i paketet och se en julkonsert, Ja vi håller alla tummar att det i år blir en "vanlig" jul igen! Julen i Stockholm startar med invigningen av Stockholmsjul 12 november 2022 då Stockholms gator tänds upp i fantastiska juleljus.

Julen är inte här riktigt än men redan nu finns det tid att börja planera om ni skall åka till Stockholm i jul. Julkonserter finns redan att boka och nedan hittar ni ett urval av julmys i Stockholm. Alla datum för 2022 uppdateras efter hand.

För er som vill boka nöjesbiljetter inklusive övernattning på hotell under julen - se prisvärda hotellpaket här »

Sidan innehåller affiliatelänkar från olika samarbetspartners.
Stockholms jul 2021

Stockholmsjul

Invigning den 12 nov, 2022 - #Stockholmsjul

Program kommer | 12 nov 2022 - mitten av jan 2022 (några gator lyser ända tills 31 januari)
#Stockholmsjul invigs varje år i mitten av november och har tänt fram till mitten av januari. Flera platser i Stockholm tänds upp med vacker julbelysning. All belysning är i miljövänligt material och energisnål LED-teknik. Så varmt välkommen till ett Stockholm i juleljusskrud. Stockholm är upptänd till Tjugondedag jul (13 jan), efter det plockas ljusen ner.

Invigning: Julbelysningen brukar tändas upp från scenen i Kungsträdgården men i år sänds invigningen helt digital med Tilde de Paula Eby. Det blir julmusik från Sonja Aldén. Trafikborgarrådet Daniel Helldén invigningstalar.

Mer information om invigningen av Stockholmsjul
Jul på skansen 2020

Jul på Skansen

Skansen öppnar upp för julen 2022

Skansen | öppnar 25 nov till 18 dec, 2022
Skansen välkomnar er till en mysig jul med julmarknad. Julmarknaden är öppen fredag, lördag och söndag från 25 november fram till 3 december. Som vanligt hoppas vi på mysiga marknadsbodar, där du kan handla julklappar, godis, mat och hantverk. Ni kan mysa med kaffe, glögg, pepparkakor, våfflor m.m. Förutom marknaden på Bollnästorget håller Skansens hus och gårdar öppet och visar upp tidsenliga julfirande. Mer info om julen på Skansen

Boka A Grand X-mas med Carola och Måns Hotellpaket

A Grand X-mas med Carola och Måns

Julshow + Hotell

Avicii Arena | 14 dec 2022
Carola Häggkvist och Måns Zelmerlöw gör en gemensam julshow på Avicii Arena i Stockholm 2022. Carola har gett ut flera julskivor och julmusik ligger även Måns varmt om hjärtat. Nu sammanstrålar dessa artister i en glittrande och elegant julkonsert. På scenen backas de upp av ett trettonmannaband och tar med publiken på en musikalisk resa i julens tecken. Mys in julen med Carola och Måns.

I paketet ingår: Showbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Kungstradgården isbana Stockholm

Kungsträdgårdens isbana

Skridskobana

Kungsträdgården | 13 nov 2021 - mars 2022 (om vädret tillåter)
Det flesta barn tycker ju om att åka skridskor och även vuxna. Ta med egna skridskor eller hyr på plats vid isbanan i Kungsträdgården. Det burkar även spelas julmusik från högtalare. Isbanan håller öppet från 13 nov till första veckan i mars (vädret styr).

Mer information om Kungsträdgårdens isbana.
Vasaparken isbana Stockholm

Vasaparkens skridskobana

Skridskobana i Vasaparken

Vasaparken | nov/dec 2021 - mars 2022
Åk skridskor i Vasaparken. Öppet i november till mars året därpå (om vädret tillåter). Medtag egna skridskor.

Vasaparken isbana Stockholm

Scandinavian Ice Adventure skridskobana

Villa Källhagen och Sjöhistoriska museet

Djurgårdsbrunnsvägen 14 | 26 nov 2021 - 13 mars 2022
Åk skridskor i Äventyrsparken. Ytan är på 3 500 kvadratmeter. Vad sägs om isbanan med lutning för den som söker efter lite mer utmaning, området sammanbinds av skateways där du kan ta dig fram mellan de olika banonna på dina skridskor. Skridskodisco, Pond Hockey, Skridskokarusell eller kärleksbanan med ljus och musik. Du kan värma dig med soppa i restaurangen.

Boka Min Sanna Jul hotellpaket

Min Sanna Jul

Julshow + Hotell

Cirkus | 22 dec 2022
Sanna Nielsen återvänder i jul med sin hyllade julshow MIN SANNA JUL. Även i år kommer Sanna att bjuda på ett musikaliskt fyrverkeri av julmusik, som garanterat kommer att bringa sann julglädje i hela landet. Julen ligger Sanna extra varmt om hjärtat har vi också förstått! Nu ser hon fram emot att åter igen få dela sin julglädje med dig.

I paketet ingår: Showbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Köp biljett till Julstämningsrundvandring i Stockholm.

Julstämningsrundvandring

Promenera genom Stockholms äldsta delar. Följ med en guide som berättar om hur svenskarna firar jul. Glögg blir det också på turen!.

Säsong: Nov - Dec
Tid: ca 75 minuter
Direktbiljett: Du bokar datum direkt vid köp av din biljett

Book Stockhol Fika Tour in Stockholm.

Stockholm Fika Tur

Gå med din guide genom Stockholm och provsmaka på fika på några cafeer i stan. Riktigt mysigt under juletid.

Säsong: Nov - Dec
Tid: ca 2 timmar
Ticket: Du bokar din biljett den dagen du önskar gå.

Stockholms Lucia

Lucia

Lucia i Stockholm

Olika platser | olika platser under 2021
Sveriges Lucia är en trevlig svensk tradition. Luciafirandet som vi är vana vid idag med Luciatåg med tärnor, stjärngossar, sång och lussebullar kommer från tidigt 1900-tal. I den mörka december kommer Lucia och lyser upp mörkret.

Levande julkalendern gamla stan

Gamla Stans Levande Julkalender

Arrangeras av Mäster Olofsgården sedan 2005.

Gamla Stan | 1 - 24 dec 2022
En trevlig tradition i Gamla Stan där man från 1 till 24 december öppnar en lucka varje dag kl. 18.15. (På julafton öppnas den 24e luckan kl.11.30). För att veta var man öppnar dagens lucka hängs det ut en banderoll i ett fönster där det står att "här öppnas luckan". Ett kul sätt att upptäcka Gamla Stan. Lucköppningarna inleds med en fanfar och därefter framförs ett musikstycke och en dikt eller berättelse. I år självklart med anpassningar efter det läge som råder.
Mer om den levande Julkalendern

NK julfonster

NKs julfönster - Skyltsöndag

Vad blir det för julskyltningen i NK:s skyltfönster i år?

NK | Skyltsöndagen 21 nov från kl 10.50 - 2021
Vad blir det för tema i år? Alltid lika spännande att se vad som döljer sig i de stora skyltfönstren utanför NK. Under Skyltsöndagen som infaller den 21 november i år 2021. Tomten anländer i en julparad. Tid: Strax före kl. 11.00

Tomten är på plats i varuhuset för att ta emot julönskningar. Plats: Ljusgården, Tid: Kl. 11.00–17.00
Upplev NK:s gnistrande julmusikal. Plats: Ljusgården, Tid: Kl. 12.00, 14.00 och 15.45

Lördagar - 4/12, 11/12 och 18/12 Tid: 13, 15 och 17.
Showtime Ljusgården
Fototime med 3 Artister
Dansshow i skyltfönstret
Levande docka i skyltfönstret
Minglande acapella kör i varuhusen

Lucia den 13/12 kl.13 och 17.

NK, Hamngatan 18-20, Stockholm
Jul i Gamla Stan biljetter

Jul i Gamla Stan

Julkonsert | 26 - 27 nov 2022

Köp A very RAW christmas biljetter

A very RAW christmas

Stand-up | 25 nov - 17 dec 2022

Christmas Night Stockholm

Christmas Night

Julkonsert | 13 dec 2022

Boka Emil i Lönneberga hotellpaket

Emil - Vinter i Lönneberga

Teaterbiljett + Hotell

Intiman | 5 nov - 11 dec 2022
Vinter i Lönneberga är en härlig julföreställning med en av Astrid Lindgrens mest älskade karaktärer, Emil i Lönneberga. Vi får följa Emil, Ida, Alfred, Lina, Anton och Alma när de förbereder sig inför sitt julfirande. Ni som sett Emil i Lönneberga på TV kommer känna igen flera av scenerna som ex. när Emil bjuder alla fattighjonen på det stora tabberaset i Katthult eller när Alfred och Emil gräver en varggrop för att fånga den stora hemska vargen som stryker omkring i Småland. Vinter i Lönneberga är en föreställning för hela familjen, gammal som ung.

I paketet ingår: Biljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Köp Go City Stockholm Pass

GO CITY STOCKHOLM PASS

Upptäck Stockholm till rabatterat pris - i ett kort!

Med ett Go City Stockholm Pass kan du spara en hel del pengar på sevärdheter och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Alla entrépriser är inkluderat i priset till de sevärdheter och sightseeing som ingår.

Mer info om Go City Stockholm Pass

Fria inträden och sightseeing:

Skansen

Vasamuseet

Nobel Prize Museum

Globen SkyView

Fotografiska

Båt- och Bussturer m.m

Bok julbordskryssningar i Stockholm

Julbordskryssningar

December månad 2022

Strömma | December 2022
Klassisk Jullunch eller Julmiddag ombord någon av Strömmas båtar och få en mysig kryssning i Stockholms skärgård. Du serveras klassisk julbord med köttbullar, prinskorvar, julkorvvar, Janssons frestelse, julgodis, julöl och klart fler godsaker. Att kryssa genom en skärgård i vinterskrud något alldeles extra och stämningsfullt.

Boka Spökvandring under julen i Stockholm

Spökvandring i Gamla Stan

Spöken i Stockholm
Är det någon som förföljer oss?....näh det är det nog inte, men det känns ju så, fy va läskigt, va mörkt det är här....tänk om det ÄR någon som förföljer oss!

Spökvandringen tar dig med till ruskiga adresser, kusliga källare, mörka bakgator och gömda platser där du inte bör befinna dig efter mörkrets inbrott. Säkert finns det ett och annat julspöke som följer er under vandringen....mohaaaa!


Boka Brunch kryssning i Stockholm

Brunchkryssning

Julmys med brunch

Strömma | dec 2022 ( 3 dec- 31 dec 2022)
Åk med båt med brunch ombord på S / S Stockholm. Julmat serveras vanligtvis runt den 3 december och fram till några dagar före julafton. Brunchen som serveras åtföljs av en touch av julmat. Som vanligt kommer det serveras godsaker som klassiska rätter som sill, Janssons frestele och köttbullar till fräscha sallader, kallskuret, ostar, veganska rätter och bröd etc. Efter den goda maten väntar dessertbordet, så glöm inte att lämna lite utrymme för dessa smaskiga bitar. När du äter passerar skärgården vackert utanför fönstret.

Lilla Skärgårdsturen Stockholms skärgård

Lilla Skärgårdsturen - Avgår året om

Denna tur tar dig ut i Stockholms skärgård. Ombord finns en guide som berättar om det som passeras utanför fönstret. Ombord finns kafeteria och matsal med fulla rättigheter. Denna tur är mysig att åka både sommar som vinter.

I biljetten ingår: båtresa och guidning

Säsong: Jan - Dec, 2022
Avgår: Strandvägen, Kajplats 15 och 16 Tid: ca 3 tim

Julmarknader i Stockholm 2021 & 2022

Skansen: öppnar 25 nov - 3 dec, 2022
I år satsar Skansen på att öppna upp sin årliga julmarknad. Julmarknaden är öppen fredag, lördag och söndag från 25 november fram till 3 december. Som vanligt hoppas vi på mysiga marknadsbodar, där du kan handla julklappar, godis, mat och hantverk. Ni kan mysa med kaffe, glögg, pepparkakor, våfflor m.m.
Öppettider: kl. 10-16 Adress: Skansen, Djurgårdsvägen, Djurgården

Gamla Stan (Stortorget): 20 nov - 23 dec, 2021
Julmarknad på Stortorget i Gamla Stan har en gammal tradition. Redan 1523 bestämde Gustav Vasa att det skulle vara julmarknad på Stortorget men då endast med försäljning av svenska varor. Efter många turer under årens lopp om julmarknaden här är den åter igen ett trevligt inslag i julens Stockholm. Sedan 1961 ser marknaden i stort sätt lika dan ut fast med inslag av olika varor till försäljning. Här hittar du godsaker, korv, fisk, glögg, pepparkakor, mössor, vantar, hantverk, ostar, kryddor, smide, smycken m.m.
Öppettider: Alla dagar kl. 11-18 Adress: Stortorget, Gamla Stan

Hovstallet: 27-28 nov, 2021
Traditionsenlig julmarknad i Kungliga Hovstallet. Under julmarknaden finns det utställare från hela landet som saluför hantverk av finaste kvalité, ekologiska livsmedel, hemslöjdsprodukter och mycket mer. Dessutom håller stall, paradselkammare och vagnshallar öppet under hela helgen.
Lördag: 27 nov kl. Lördag kl. 10.00–12.00, 13.30–16.00, 17.00–19.00. Söndag: 28 nov kl 10.00–12.00, 13.00–15.00, 16.00–17.00 Adress: Hovstallet, Väpnargatan 1, intill Dramaten och Armémuseum

Drottningsholm Castle: 4-5 dec, 2021
Andra helgen i advent under två dagar kan du besöka den traditionsenliga julmarknaden på Drottningholm. Av flera olika hantverkare kan du köpa flertalet olika produkter som tex ljus, textiler och mycket mycket mer. Självklart kan du även handla öd, senap, fisk, glögg.
Tid: Lördag 4 dec, kl 10-17, Söndag 5 dec kl. 10-16, Adress: Drottningholm, Slottsgården, Ekerövägen

Stockholms största julmarknad: (inställd 2021)
Julmarknaden har varit ett stående inslag sedan 2006. 250 meter utställare och massor av aktiviteter för barnen. Här blandas traditionellt hantverk med nya hantverksformer. Allt från smide och fårskinn till keramik och knivslöjd.
Tid: kl 10:00-16:00, Adress: Stora Säbyvägen 1

Julmarknad Vaxholm: (inställd 2021)
Besök Lions Julmarknad på Vaxholm. Här kan ni hitta julklappar från de olika marknadsstånden. Och Tomten kommer så klart också.
Tid: Lördag kl. 11.00 -16.00 och söndag kl. 10.00 –15.00, Adress: Rådhustorget, Vaxholm

Långholmens Julmarknad: (inställt 2021)
Utvalda utställare, varav många från närområdet, visar upp sitt vackra och intressanta hantverk och produkter. Köp inredningsdetaljer, husgeråd, juldekorationer, julklappar, blomsterarrangemang, smycken, kläder, accessoarer, godsaker med mera. Gå på guidad visning, tävla, besök lekgården, gå på tipspromenad, träffa Långholmens tomte, besök museet med mera. Njut av nått gott i julmarknadens café..
Tid: 10.00 -16.00, Adress: Gamla Fängelset, Långholmsmuren 20, Långholmen

Schysst Jul: 4-5 dec, 2021
Schysst jul är julmarknaden som erbjuder mer än rättvisemärkta och ekologiska produkter. Genom att köpa dina julklappar här stöttar du organisationer och företag som arbetar med mänskliga rättigheter och miljöfrågor. Schysst jul är en samlingsplats för er som vill göra mer och stötta dom som varje dag arbetar för att göra världen mer rättvis.
Tid: 10.00 -16.00, Adress: Sveavägen 41, Stockholm (Norrmalm)

Julmarknad lite utanför Stockholm

Julmarknad på Tyresö Handelsträdgård: (inställt 2021)
I växthusen har vi marknadstorg med många utställare där du kan strosa runt. Frossa i blommor, kransar, hantverk, mat, julpynt, smycken, kläder, godsaker, inredning och mycket annat. Barnaktiviteter.
Tid: lördag 7 & söndag 8 december kl:10:00-16:00, lördag 14 & söndag 15 december kl.10:00-16:00, Adress: Tyresö Slott, Slottsvägen 7, Tyresö

Nyårsfirande i Stockholm!

Det brukar skjutas nyårsfyrverkerier vid Slussen varje år. Vi hoppas på samma på Nyårsafton 2022. Observera att det inte är tillåtet att avfyra egna fyrverkeri under nyårsfirandet. En tradition är också Nyårsfirandet på Skansen. Sedan 1895 har man läst dikten Nyårsklockan och när klockan slår 12 är det dags för fyrverkerier.

Nyårskryssning med Strömma 2019

Nyårskryssning

Åk på Nyårskryssning 2022!

Strömma | 31 dec 2022 - 1 jan, 2023
Har du ingen att fira Nyår med eller har ni ingenting planerat för Nyårsafton än? Åk med Strömma på en Nyårskryssning. Ombord vackra S/S Stockholm och M/S Gustafsberg VII serveras en fantastisk nyårsmeny som är komponerad speciellt för denna kväll. Kvällen inleds med ett glas champagne och vid tolvslaget står ni på första parkett för 12-slagets fyrverkeri över Stockholm!

Nyårsafton vid Slussen Stockholml

Fira 12-slaget med Nyårsfyrverkerier vid Slussen

Nyårsfirandet 2022

Katarinahissen | 31 dec 2022 - 1 jan 2023
En tradition är att gå man ur huse och ta sig till Slussen vid Katarinahissen och däromkring när klockan börjar närma sig 12 på Nyårsnatten. När klockan slår 12, ja, då avfyras ett vackert fyrverkeri från en ponton i vattnet utanför. Ta på dig varmt och häng på. Ett tips är att ta med en termos med något varmt att dricka och något att skåla i det nya året med. Andra platser att stå på för att se Nyårsfyrverkerierna är Skinnarviksberget, Fjällgatan, Monteliusvägen, Vita Bergan och Mosebacketerassen.

Boka hotell i Stockholm

Sök hotell i kartan nedan: Välj datum och antal personer. Klicka ej på sökknappen - priser uppdateras automatiskt i kartan när du valt datum. Hotell presenteras i samarbete med Booking.com

Booking.com
Populära julaktiviteter i Stockholm
3 - 31 dec, 2022
Strandvägen Stockholm
Köp biljett
14 dec 2022
Avicii Arena Stockholm
Köp biljett
22 dec 2022
Cirkus Stockholm
Köp biljett
13 dec 2022
Cirkus Stockholm
Köp biljett
3 - 23 dec, 2021
Nybrokajen Stockholm
Köp biljett
25 nov - 18 dec, 2022
Djurgårdsvägen Stockholm
Köp biljett
Julsidan presenteras i samband med Ticketmaster, Showtic, Strömma och Nöjesresor. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Ticketmaster, Showtic, Strömma eller Nöjesresor beroende på var du bokat dina biljetter. Bilder: Ticketmaster, Showtic, Strömma, Nöjesresor.

Jul i Göteborg

Vill ni åka till Göteborg och fira jul kan ni se tips på julfirande i Göteborg här.

Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top