Jul i Stockholm 2022

Julmys i december i Stockholm

Här hittar du julaktiviteter i Stockholm!

Nu ser vi fram emot julen 2022 då vi får julmysa så där som man bara kan i december. Med julmarknader, glögg, julshower, julbord, julklappsshopping och allt som hör julen till.

Bege dig till Gamla Stan och den anrika julmarknaden på Stortorget, åk skridskor i Kungsträdgården, åk med Strömmas båtar och ät ett gott julbord, lyssna på julkörer i stan, boka ett hotellpaket där du får både nöjesbiljett och hotell i paketet och se en julkonsert. Julen i Stockholm startar med invigning av Stockholmsjul 12 november 2022 då Stockholms gator tänds upp i fantastiska juleljus.

Julen är inte här riktigt än men redan nu finns det tid att börja planera om ni skall åka till Stockholm i jul. Julkonserter finns redan att boka och nedan hittar ni ett urval av julmys i Stockholm. Alla datum för 2022 uppdateras efter hand.

För er som vill boka showbiljetter inklusive övernattning på hotell under julen - se prisvärda hotellpaket här »

Sidan innehåller affiliatelänkar från olika samarbetspartners.
Stockholms jul invigning 2022

#Stockholmsjul

Invigning den 12 nov, 2022

Kungsträdgården | 12 nov 2022 - mitten av jan 2023
#Stockholmsjul invigs varje år i mitten av november då Stockholm tänds upp. Flera platser i Stockholm tänds med vacker julbelysning och julpynt. All belysning är i miljövänligt material och energisnål LED-teknik. Så varmt välkommen till ett Stockholm i juleljusskrud.

Invigning 2022: Julbelysningen tänds upp från scenen i Kungsträdgården.

Mer information om invigningen av Stockholmsjul

Jul på skansen 2020

Jul på Skansen

Skansen öppnar upp för julen 2022

Skansen | 25 nov till 18 dec, 2022. Kl. 10-16
Skansen välkomnar er till en mysig jul med julmarknad. Skansen Julmarknad är öppen fredag, lördag och söndag från 25 november till 18 december. Som vanligt hoppas vi på mysiga marknadsbodar, där du kan handla julklappar, godis, mat och hantverk. Ni kan mysa med kaffe, glögg, pepparkakor, våfflor m.m. Förutom marknaden på Bollnästorget håller Skansens hus och gårdar öppet och visar upp tidsenliga julfirande. Mer info om julen på Skansen

Boka A Grand X-mas med Carola och Måns Hotellpaket

A Grand X-mas med Carola och Måns

Julshow + Hotell

Avicii Arena | 14 dec 2022
Carola Häggkvist och Måns Zelmerlöw gör en gemensam julshow på Avicii Arena i Stockholm 2022. Carola har gett ut flera julskivor och julmusik ligger även Måns varmt om hjärtat. Nu sammanstrålar dessa artister i en glittrande och elegant julkonsert. På scenen backas de upp av ett trettonmannaband och tar med publiken på en musikalisk resa i julens tecken. Mys in julen med Carola och Måns.

I paketet ingår: Showbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Vikingajul på Birka med julbord

Vikingajul på Birka

Båtresa + julbord på Birka med show

Följ med denna unika julbordstur till Birka från Stockholm. Det blir en helkväll med båttur med M/S Mälar Victoria på Mälaren till ön Björkö och Birka Vikingastaden. Det blir ett annorlunda julbord då julbordets kalla läckerheter serveras redan på båten och på Birka och Restaurang Särimner väntar den varma delen av julbordet och dessertbordet. Det blir underhållning med både jycklare och eldshow. Under kvällen får du lära dig mer om vikingar och hur de firade sina högtider. Under båtresan hem är baren öppen och det kanske blir lite dans.

I biljetten ingår: båtresa t/r, julbordsbuffé, dessert, guidat fackeltåg, eldshow, äppelmjöd och underhållning av gycklare.

Säsong: 1 - 17 dec, 2022
Avgår: Kl. 16 vid Klara Mälarstrand, Kajplats 3 Tid: ca 7 tim

Kungstradgården isbana Stockholm

Kungsträdgårdens isbana

Skridskobana

Kungsträdgården | Mitten nov 2022 - början mars 2023 (om vädret tillåter)
Det flesta barn tycker ju om att åka skridskor och även vuxna. Ta med egna skridskor eller hyr på plats vid isbanan i Kungsträdgården. Det burkar även spelas julmusik från högtalare. Isbanan håller öppet från mitten av november till första veckan i mars (vädret styr).

Mer information om Kungsträdgårdens isbana.

Boka Peter Jöback Jag kommer hem igen till Jul

Peter Jöback håller julkonsert online

Jag kommer hem igen till Jul

Live stream GRATIS | 18 dec 2022 kl. 18.00
Peter Jöbacks hyllade album "Jag kommer hem igen till jul" från 2002 är ett måste i de flesta svenska hem under julen. I år är det 20 år sedan skivan. Det firar han med att göra en intim konsert med fullt band från anrika Baggpipe studios i Stockholm. Musik, minnen och anekdoter från tillkomsten av denna klassiker med Peter i en uppklädd studio. Julkonserten erbjuds gratis men du kan själv välja om du vill betala något. Du behöver hämta en biljett. Du får då ett mail med en länk till onlinekonserten.

Vasaparken isbana Stockholm

Vasaparkens skridskobana

Skridskobana i Vasaparken

Vasaparken | nov/dec 2022 - mars 2023
Åk skridskor i Vasaparken. Öppet i november till mars året därpå (om vädret tillåter). Medtag egna skridskor.

Mer information om Vasaparkens skridskobana

Vasaparken isbana Stockholm

Scandinavian Ice Adventure skridskobana

Vid Sjöhistoriska museet

Djurgårdsbrunnsvägen 14 | slutet nov 2022 - mitten mars 2023
Åk skridskor i Äventyrsparken. Ytan är på 3 500 kvadratmeter. Vad sägs om isbanan med lutning för den som söker efter lite mer utmaning, området sammanbinds av skateways där du kan ta dig fram mellan de olika banonna på dina skridskor. Skridskodisco, Pond Hockey, Skridskokarusell eller kärleksbanan med ljus och musik. Du kan värma dig med soppa i restaurangen.

Boka Min Sanna Jul hotellpaket

Min Sanna Jul

Julshow + Hotell

Cirkus | 22 dec 2022
Sanna Nielsen återvänder i jul med sin hyllade julshow MIN SANNA JUL. Även i år kommer Sanna att bjuda på ett musikaliskt fyrverkeri av julmusik, som garanterat kommer att bringa sann julglädje i hela landet. Julen ligger Sanna extra varmt om hjärtat har vi också förstått! Nu ser hon fram emot att åter igen få dela sin julglädje med dig.

I paketet ingår: Showbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Köp biljett till Julstämningsrundvandring i Stockholm.

Julstämningsrundvandring

Promenera genom Stockholms äldsta delar. Följ med en guide som berättar om hur svenskarna firar jul. Glögg blir det också på turen!.

Säsong: Nov - Dec
Tid: ca 75 minuter

Boka Stockholm Fika Tour.

Stockholm Fika Tur

Gå med din guide genom Stockholm och provsmaka på fika på några cafeer i stan. Riktigt mysigt under juletid.

Säsong: Nov - Dec
Tid: ca 2 timmar

Stockholms Lucia

Lucia

Luciakonserter i Stockholm

Olika platser | runt 13 dec 2022
Sveriges Lucia är en trevlig svensk tradition. Luciafirandet som vi är vana vid idag med Luciatåg med tärnor, stjärngossar, sång och lussebullar kommer från tidigt 1900-tal. I den mörka december kommer Lucia och lyser upp mörkret. Den officiella dagen för Lucia i Sverige är 13 december men det blir även luciakonserter på andra datum..

Winterwonderland Gröna Lund julen i Stockholm

Gröna Lund - Winter Wonderland

Gnistrande jul
Upptäck Gröna Lunds nya parkupplevelse som öppnar den 2 december fram till 7 januari 2023 - Winter Wonderland. Det blir vinterattraktioner, gnistrande belysning och härliga fartfyllda åkattraktioner och mycket mer.

De nya åkattraktionerna för i år är den galna Disco Bumpers eller vad sägs om den 40 meter långa Rainbow Racers-backen. Varje dag kommer även en vinterparad hållas med flera kända figuerer som Prinsessan, Isdraken, Godistrollen och busiga Knytten.


NK julfonster

NKs julfönster - Skyltsöndag

Vad blir det för julskyltningen i NK:s skyltfönster i år?

NK | Se nedan tider för 2022
Vad blir det för tema i år? Alltid lika spännande att se vad som döljer sig i de stora skyltfönstren utanför NK. Under Skyltsöndagen som infaller den 21 november i år 2022. Tomten anländer i en julparad. Tid: Strax före kl. 11.00

Tomten är på plats i varuhuset för att ta emot julönskningar. Plats: Tomteplatsen, Tid: Kl. 11.00 - 17.00
Upplev NK:s gnistrande julmusikal. Plats: Ljusgården, Tid: Kl. 12.00, 14.00 och 16.00

Tomten kommer vara på plats i varuhuset mellan den 21/11–23/12.

Lördagar - 4/12, 11/12 och 18/12 , Tid: 13, 15 och 17.
• Showtime i Ljusgården i Stockholm
• Fototime med 3 Artister
• Dansshow i skyltfönstret
• Levande docka i skyltfönstret
• Minglande acapella kör i varuhusen

Söndagar - Datum: 5/12, 12/12 och 19/12, kl. 12-15
• I trappfönstret 3 ggr / timme en kort dansshow
• I Skansenfönstret 2 ggr / timme ca 15 min Levande docka

Lucia den 13/12 kl.13 och 17.

NK, Hamngatan 18-20, Stockholm

Köp Ticketmaster presentkort

Ge bort en livekänsla till någon du tycker om

Ticketmaster presentkort - den perfekta presenten!

Presentkortet är giltigt under 12 månader
Här har du den perfekta presenten till någon som älskar musik, komedi, teater, sport, festivaler och andra evenemang över hela Sverige. Låt mottagaren själv bestämma vilket evenemang de vill gå på! Presentkortet kan användas som betalning / delbetalning av biljetter på ticketmaster.se i 12 månader från inköpsdagen (gäller endast evenemang i Sverige). Du kan välja mellan ett E-Presentkort eller ett Fysiskt Kort.

Jul i Gamla Stan biljetter

Jul i Gamla Stan

Julkonsert | 26 - 27 nov 2022

Köp A very RAW christmas biljetter

A very RAW christmas

Stand-up | 25 nov - 17 dec 2022

Christmas Night Stockholm

Christmas Night

Julkonsert | 13 dec 2022

Boka Emil i Lönneberga hotellpaket

Emil - Vinter i Lönneberga

Teaterbiljett + Hotell

Intiman | 5 nov - 11 dec 2022
Vinter i Lönneberga är en härlig julföreställning med en av Astrid Lindgrens mest älskade karaktärer, Emil i Lönneberga. Vi får följa Emil, Ida, Alfred, Lina, Anton och Alma när de förbereder sig inför sitt julfirande. Ni som sett Emil i Lönneberga på TV kommer känna igen flera av scenerna som ex. när Emil bjuder alla fattighjonen på det stora tabberaset i Katthult eller när Alfred och Emil gräver en varggrop för att fånga den stora hemska vargen som stryker omkring i Småland. Vinter i Lönneberga är en föreställning för hela familjen, gammal som ung.

I paketet ingår: Biljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Bo Kaspers Orkester julkonsert biljetter

Bo Kaspers Orkester

Julkonsert | 27 nov, 8 - 11 dec 2022

Love Actually Live in Concert biljetter

Love Actually

Live in Concert | 29 dec 2022

Helen Sjöholm & Anna Stadling Stockholm

Helen Sjöholm & Anna Stadling

Julkonsert | 7 dec 2022

Köp Go City Stockholm Pass

GO CITY STOCKHOLM PASS

Upptäck Stockholm till rabatterat pris - i ett kort!

5% RABATT t o m 2023-09-30 med rabattkod ILOVESWEDEN!

Med ett Go City Stockholm Pass kan du spara en hel del pengar på sevärdheter och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3, 4 eller 5 dagar. Alla entrépriser är inkluderat i priset till de sevärdheter och sightseeing som ingår.

Mer info om Go City Stockholm Pass

Fria inträden och sightseeing:

Skansen

Vasamuseet

Nobel Prize Museum

Globen SkyView

Fotografiska

Båt- och Bussturer m.m

Bok julbordskryssningar i Stockholm

Julbordskryssningar

December månad 2022

Strömma | December 2022
Klassisk Jullunch eller Julmiddag ombord någon av Strömmas båtar och få en mysig kryssning i Stockholms skärgård. Du serveras klassisk julbord med köttbullar, prinskorvar, julkorvvar, Janssons frestelse, julgodis, julöl och klart fler godsaker. Att kryssa genom en skärgård i vinterskrud något alldeles extra och stämningsfullt.

Boka Spökvandring under julen i Stockholm

Spökvandring i Gamla Stan

Spöken i Stockholm
Är det någon som förföljer oss?....näh det är det nog inte, men det känns ju så, fy va läskigt, va mörkt det är här....tänk om det ÄR någon som förföljer oss!

Spökvandringen tar dig med till ruskiga adresser, kusliga källare, mörka bakgator och gömda platser där du inte bör befinna dig efter mörkrets inbrott. Säkert finns det ett och annat julspöke som följer er under vandringen....mohaaaa!


Boka Brunch kryssning i Stockholm

Brunchkryssning

Julmys med brunch

Strömma | dec 2022 (3 - 31 dec 2022)
Åk med båt med brunch ombord på S / S Stockholm. Julmat serveras vanligtvis runt den 3 december och fram till några dagar före julafton. Brunchen som serveras åtföljs av en touch av julmat. Som vanligt kommer det serveras godsaker som klassiska rätter som sill, Janssons frestele och köttbullar till fräscha sallader, kallskuret, ostar, veganska rätter och bröd etc. Efter den goda maten väntar dessertbordet, så glöm inte att lämna lite utrymme för dessa smaskiga bitar. När du äter passerar skärgården vackert utanför fönstret.

Lilla Skärgårdsturen Stockholms skärgård

Lilla Skärgårdsturen - Avgår året om

Denna tur tar dig ut i Stockholms skärgård. Ombord finns en guide som berättar om det som passeras utanför fönstret. Ombord finns kafeteria och matsal med fulla rättigheter. Denna tur är mysig att åka både sommar som vinter.

I biljetten ingår: båtresa och guidning

Säsong: Jan - Dec, 2022
Avgår: Strandvägen, Kajplats 15 och 16 Tid: ca 3 tim

Kul upplevelser i Stockholm för både stora och små!

Följ med Stockholms Amfibiebuss genom centrala Stockholm och testa Paradox Museum.

Stockholm Ocean Bus
Åk Ocean Bus i Stockholm
Centrala Stockholm | till 20 aug 2023

Ta en tur med den populära amfibiebussen. Turen börjar på land och tar dig runt i Stockholm och dess sevärdheter sedan kör bussen rakt ner i vattnet och blir en båt.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Paradox museum i Stockholm
Paradox Museum
Stockholm | Året om

En paradox är något som går tvärtemot vad man har förväntat sig. Man kan säga att en paradox spelar hjärnan ett spratt och lurar dina ögon. Kom hit och bli lurad!

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Levande julkalendern gamla stan

Gamla Stans Levande Julkalender

Arrangeras av Mäster Olofsgården sedan 2005

Gamla Stan | 1 - 24 dec 2022
En trevlig tradition i Gamla Stan där man från 1 till 24 december öppnar en lucka varje dag kl. 18.15. (På julafton öppnas den 24e luckan kl.11.30). För att veta var man öppnar dagens lucka hängs det ut en banderoll i ett fönster där det står att "här öppnas luckan". Ett kul sätt att upptäcka Gamla Stan. Lucköppningarna inleds med en fanfar och därefter framförs ett musikstycke och en dikt eller berättelse.
Mer om den levande Julkalendern

Julmarknader i Stockholm 2022

Skansen Julmarknad: 25 nov - 18 dec, 2022
I år satsar Skansen på att öppna upp sin årliga julmarknad. Julmarknaden är öppen fredag, lördag och söndag från 25 november fram till 18 december. Som vanligt hoppas vi på mysiga marknadsbodar, där du kan handla julklappar, godis, mat och hantverk. Ni kan mysa med kaffe, glögg, pepparkakor, våfflor m.m.
Öppettider: kl. 10-16
Adress:
Skansen, Djurgårdsvägen, Djurgården

Gamla Stan Julmarknad (Stortorget): 19 nov - 23 dec, 2022
Julmarknad på Stortorget i Gamla Stan har en gammal tradition. Redan 1523 bestämde Gustav Vasa att det skulle vara julmarknad på Stortorget men då endast med försäljning av svenska varor. Efter många turer under årens lopp om julmarknaden här är den åter igen ett trevligt inslag i julens Stockholm. Sedan 1961 ser marknaden i stort sätt lika dan ut fast med inslag av olika varor till försäljning. Här hittar du godsaker, korv, fisk, glögg, pepparkakor, mössor, vantar, hantverk, ostar, kryddor, smide, smycken m.m.
Öppettider: Alla dagar kl. 11-18
Adress: Stortorget, Gamla Stan

Hovstallets Julmarknad: 25-27 nov, 2022
Traditionsenlig julmarknad den första adventshelgen i Kungliga Hovstallet. Under julmarknaden finns det utställare från hela landet som saluför hantverk av finaste kvalité, ekologiska livsmedel, hemslöjdsprodukter och mycket mer. Dessutom håller stall, paradselkammare och vagnshallar öppet under hela helgen.
Öppettider: 25 nov: kl. 11-19. 26 nov: kl. 9-18 . 27 nov: kl. 10-17
Adress: Hovstallet, Väpnargatan 1, intill Dramaten och Armémuseum

Schysst Jul: 3-4 dec, 2022
Schysst jul är julmarknaden som erbjuder mer än rättvisemärkta och ekologiska produkter. Genom att köpa dina julklappar här stöttar du organisationer och företag som arbetar med mänskliga rättigheter och miljöfrågor. Schysst jul är en samlingsplats för er som vill göra mer och stötta dom som varje dag arbetar för att göra världen mer rättvis.
Öppettider: 10-16
Adress: Sveavägen 41, Stockholm (Norrmalm)

Sveriges Hembygdsförbunds Julmarknad: 3 dec, 2022
Utanför kansliet på Sabbatsbergsvägen 6 håller Sveriges Hembygdsförbund julmarknad. Det det kommer säljas julgodis, fika, choklad och vackra hantverk. Och så klart en tomte och fiskdamm för alla snälla barn.
Öppettider: 11-15
Adress: Sabbatsbergsvägen 6, Stockholm (Vasastan)

Nyårsfirande i Stockholm!

Fira Nyårsafton i Stockholm. I de centrala delarna av Stockholm kommer du få se sprakande fyrverkerier i vackra färger som vid midnatt lyser upp natthimlen.

Var ser man Stockholms nyårsfyrverkerier bäst?
För att få den bästa utsikten finns det många ställen att gå till som till exempel: Monteliusvägen, Fjällgatan, Vita Bergen, Mosebacketerassen, Skinnarviksberget, eller broarna Västerbron och Skanstullsbron. En av de bästa platserna att se fyrverkerierna över staden är från vattnet. Var ombord på en nyårskryssning och din nyårsafton kommer att bli magisk.

Nyårskryssning med Strömma 2019

Nyårskryssning

Åk på Nyårskryssning 2022!

Strömma | 31 dec 2022 - 1 jan, 2023
Har du ingen att fira Nyår med eller har ni ingenting planerat för Nyårsafton än? Åk med Strömma på en Nyårskryssning. Ombord vackra S/S Stockholm och M/S Gustafsberg VII serveras en fantastisk nyårsmeny som är komponerad speciellt för denna kväll. Kvällen inleds med ett glas champagne och vid tolvslaget står ni på första parkett för 12-slagets fyrverkeri över Stockholm!

Club After Dark på Vasateatern i Stockholm

Club After Dark

Fira Nyårsafton med Club After Dark

Vasateatern | 31 dec 2022
After Dark intar Vasan och gör om den till en franskinspirerad dinner & entertainment-club där vadsomhelst kan hända. Det blir en helkväll med god mat & dryck, spektakulära uppträdanden med mycket show, parodier och klädprakt. Du kan även fira Nyårsafton 2022 tillsammans med Club After Dark.

Populära julaktiviteter i Stockholm
3 - 31 dec, 2022
Strandvägen Stockholm
Köp biljett
1 -17 dec 2022
Klara Mälarstrand Stockholm
Köp biljett
14 dec 2022
Avicii Arena Stockholm
Köp biljett
22 dec 2022
Cirkus Stockholm
Köp biljett
1 nov - 31 dec, 2022
runt omkring Stockholm
Köp biljett
13 dec 2022
Cirkus Stockholm
Köp biljett
31 dec 2022 - 1 jan 2023
Strandvägen Stockholm
Köp biljett
3 - 23 dec, 2022
Nybrokajen Stockholm
Köp biljett
25 nov - 18 dec, 2022
Djurgårdsvägen Stockholm
Köp biljett
Julsidan presenteras i samband med Ticketmaster, Showtic, Strömma och Nöjesresor. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Ticketmaster, Showtic, Strömma eller Nöjesresor beroende på var du bokat dina biljetter. Bilder: Ticketmaster, Showtic, Strömma, Nöjesresor.

Jul i Göteborg

Vill ni åka till Göteborg och fira jul kan ni se tips på julfirande i Göteborg här.

Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top