Jul i Stockholm 2023

Julmys i december i Stockholm

Här hittar du julaktiviteter i Stockholm!

Nu ser vi fram emot julen 2023 med julklappar, julmys och kanske gnistrande snö. Fler saker som hör julen till är julmarknader, glögg, julshower, julbord, julklappsshopping och mycket annat.

Bege dig till Gamla Stan och den anrika julmarknaden på Stortorget, åk skridskor i Kungsträdgården, åk med Strömmas båtar och ät ett gott julbord, lyssna på julkörer i stan, boka ett hotellpaket där du får både nöjesbiljett och hotell i paketet och se en julkonsert. Julen startar med invigning av Stockholmsjul Lördagen den 11 november 2023 då Stockholms gator tänds upp i fantastiska juleljus.

Julen är inte här riktigt än, men redan nu finns det tid att börja planera om ni skall åka till Stockholm i jul. Ni kan redan nu boka showen Tomten och Bocken, Sissis Jul och julbordkryssningar med Strömma turer. Julkonserter finns redan att boka och nedan hittar ni ett urval av julmys i Stockholm. Alla datum för 2023 uppdateras efter hand.

För er som vill boka showbiljetter inklusive övernattning på hotell under julen - se prisvärda hotellpaket här »

Sidan innehåller affiliatelänkar från olika samarbetspartners.
Stockholms jul invigning 2023

#Stockholmsjul

Invigning den 11 nov, 2023

Kungsträdgården | Lördagen den 11 nov 2023 - mitten av jan 2024
#Stockholmsjul invigs varje år i mitten av november då Stockholm tänds upp. Flera platser i Stockholm tänds med vacker julbelysning och julpynt. All belysning är i miljövänligt material och energisnål LED-teknik. Så varmt välkommen till ett Stockholm i juleljusskrud den 11 nov 2023.

Invigning 2023: Julbelysningen tänds upp från scenen i Kungsträdgården.

Mer information om invigningen av Stockholmsjul

Jul på skansen 2020

Jul på Skansen

Skansen öppnar upp för julen 2023

Skansen | 24 nov till 17 dec, 2023. Kl. 10-16
Skansen välkomnar er till en mysig jul med julmarknad. Som vanligt hoppas vi på mysiga marknadsbodar, där du kan handla julklappar, godis, mat och hantverk. Ni kan mysa med kaffe, glögg, pepparkakor, våfflor m.m. Förutom marknaden på Bollnästorget håller Skansens hus och gårdar öppet och visar upp tidsenliga julfirande. Mer info om julen på Skansen

Boka Tomten och Bocken julshow i Stockholm

Tomten och Bocken rider igen

Julshow + Hotell

Avicii Arena | 7 dec 2023
Radarparet träffas igen i julshowen på Aviici Arena i december månad. Se Måns Zelmerlöw och Per Andersson åter igen i succéshowen "Tomten och Bocken rider igen". Det blir mycket härlig musik kombinerat med galen humor. Missa inte denna julshow!

I paketet ingår: showbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Hotel C Stockholm hotellpaket inklusive ICEBAR Stockholm

Hotel C Stockholm Hela Upplevelsen

Övernattning + ICEBAR Stockholm + Middag + Frukost

Hotel C Stockholm | t o m 21 dec 2023
Med närhet till det mesta i Stockholm hittar du Hotel C. Här bor du bekvämt under din vistelse i Stockholm. Här hittar du också Stockholms coolaste bar i dubbel bemärkelse ICEBAR Stockholm. Baren håller en temperatur på minus 5 grader. ICEBAR Stockholm är världens första permanenta isbar och den rivs och byggs om varje år av de skickliga isskulptörerna från ICEHOTEL i Jukkasjärvi. I detta hotellpaket ingår det entré och en drink i ICEBAR där du dricker din drink i glas gjorda av is.

I Hotel C finns också restaurangen Swede Hollow där ni serveras en god varmrätt. Restaurangens interiör inspireras av det svenska folkhemmet från 50-70-talet. När sedan natten närmar sig sover ni gott i hotellets sängar och vaknar upp till en god frukostbuffé som en bra start på dagen.

I paketet ingår: hotellövernattning + entré till ICEBAR Stockholm inkl. drink + varmrätt i restaurang Swede Hollow + frukostbuffé.
Hotell: Hotel C Stockholm
Adress: Vasaplan 4 (nära Stockholm Centralstation / T-Centralen och Arlanda Express) .

Önskas hotellpaket utan middag finns paketet Icebar Cool City där det ingår övernattning, entré till ICEBAR Stockholm inkl. drink samt frukostbuffé.

Presenteras i samarbete med Hotel C Stockholm.
Vikingajul på Birka med julbord

Vikingajul på Birka

Båtresa + julbord på Birka med show

Följ med denna unika julbordstur till Birka från Stockholm. Det blir en helkväll med båttur med M/S Mälar Victoria på Mälaren till ön Björkö och Birka Vikingastaden. Det blir ett annorlunda julbord då julbordets kalla läckerheter serveras redan på båten och på Birka och Restaurang Särimner väntar den varma delen av julbordet och dessertbordet. Det blir underhållning med både jycklare och eldshow. Under kvällen får du lära dig mer om vikingar och hur de firade sina högtider. Under båtresan hem är baren öppen och det kanske blir lite dans.

I biljetten ingår: båtresa t/r, julbordsbuffé, dessert, guidat fackeltåg, eldshow, äppelmjöd och underhållning av gycklare.

Säsong: 23 nov - 9 dec, 2023
Avgår: Kl. 16 vid Klara Mälarstrand, Kajplats 3 Tid: ca 7 tim

Köp Från Aladdin till Elsa musikalshow biljetter

Från Aladdin till Elsa

Musikalshow

Oscarsteatern | 27 dec 2023 - 10 mar 2024
I denna härliga musikalshow "Från Aladdin till Elsa" får ni möta karaktärer från flera kända musikaler och höra de fantastiska låtarna. Det blir en magisk och musikalisk resa genom den tecknade och animerade filmens värld. Det blir både musikalmusik från kända filmer som även satts upp som musikaler på scen samt också musik från andra älskade filmer. Vad sägs om Frost, Lejonkungen, Encanto, Trollz, Aladdin, Dumma mej, Djungelboken, Pokémon och många fler.

På scen ser ni begåvade och nya stjärnor som YouTube-stjärnan Joel Adolphson, Elin Werling, Veronika Wallentin, Nils Reinholtz, Hanna Brobäck, Lovisa Lindberg Lekfalk och Petter Snive. Ta med hela familjen på en måbra-föreställning!

The Mystery of Banksy Exhibition Stockholm

The Mystery of Banksy Exhibition

Utforska verk av gatukonstnären Banksy

Stadsgårdsterminalen (Ankomsthallen och Avgångshallen) | 28 Nov, 2023 - 4 Feb, 2024
Upptäck mer än 150 unika konstverk av den världsberömda gatukonstnären Banksy. Beundra kopior av gatukonst inne i lokalen, som graffiti som sprayas inuti ett tåg, färgglada målningar på väggar och statyer som har dekorerats av den berömda konstnären.

Kungstradgården isbana Stockholm

Kungsträdgårdens isbana

Skridskobana

Kungsträdgården | Mitten nov 2023 - början mars 2024 (om vädret tillåter)
Det flesta barn tycker ju om att åka skridskor och även vuxna. Ta med egna skridskor eller hyr på plats vid isbanan i Kungsträdgården. Det burkar även spelas julmusik från högtalare. Isbanan håller öppet från mitten av november till första veckan i mars (vädret styr).

Mer information om Kungsträdgårdens isbana.

Vasaparken isbana Stockholm

Vasaparkens skridskobana

Skridskobana i Vasaparken

Vasaparken | nov/dec 2023 - mars 2024
Åk skridskor i Vasaparken. Öppet i november till mars året därpå (om vädret tillåter). Medtag egna skridskor.

Mer information om Vasaparkens skridskobana

Köp Änglagård biljetter

Änglagård Musikalen

Musikal | Till 19 maj 2024

Köp MOULIN ROUGE! The musical biljetter

MOULIN ROUGE! The musical

Musikal | Till 23 mar 2024

Köp A show larger than life biljetter

A show larger than life

Krogshow | Till 2 dec 2023

Vasaparken isbana Stockholm

Scandinavian Ice Adventure skridskobana

STÄNGT ! Öppnar igen säsongen 2024/2025 (vid Sjöhistoriska museet)

Djurgårdsbrunnsvägen 14 | STÄNGT ! Öppnar igen säsongen 2024/2025
Tyvärr kommer det ej vara möjligt att åka skridskor i Äventyrsparken under vinter 2023/2024. Den stora ytan på 3 500 kvadratmeter med isbanor med lutning och skateways där du kan ta dig fram mellan de olika banonna på dina skridskor är stängd för i år.

Humorkalaset Christmas Stockholm

Humorkalaset Christmas

Skratta in Julen

Hamburger Börs | 6 - 21 dec 2023
Strax innan jul slår Hamburger Börs upp dörrarna till storslagna standupkvällar i julens tecken. På scen ser vi Johan Glans, David Batra, Henrik Schyffert, Jesper Rönndahl, Måns Möller, Ann Westin, Karsten Torebjer, Özz Nûjen, Nour El Refai, Johanna Hurtig Wagrell och många fler. Observera att det är olika stand-uppare som uppträder under olika datum. Vem som uppträder ser ni under varje datum vid bokning.

Så här säger Måns Möller om julens humorshow: " - Humorkalaset Christmas blir årets höjdare! Vad skönt att slippa alla barn som sjunger en falsk lusselelle och bara fokusera på att skratta in julen! Vi ses på Börsen, fortsätter Måns Möller. "

Stockholms Lucia

Lucia

Luciakonserter i Stockholm

Olika platser | runt 13 dec 2023
Sveriges Lucia är en trevlig svensk tradition. Luciafirandet som vi är vana vid idag med Luciatåg med tärnor, stjärngossar, sång och lussebullar kommer från tidigt 1900-tal. I den mörka december kommer Lucia och lyser upp mörkret. Den officiella dagen för Lucia i Sverige är 13 december men det blir även luciakonserter på andra datum.. Det brukar vara Luciakonserter i Oscarskyrkan, Skansen, Storkyrkan mfl.

På Skansen firas årligen det traditionella luciafirande med konsert på Sollidenscenen!

NK julfonster

NKs julfönster - Skyltsöndag

Vad blir det för julskyltningen i NK:s skyltfönster i år?

NK | Se nedan tider för 2023
Vad blir det för tema i år? Alltid lika spännande att se vad som döljer sig i de stora skyltfönstren utanför NK. Under Skyltsöndagen som infaller den 19 november i år 2023.
Tomten gör entré med häst och vagn och låser upp varuhuset. Tid: 10:50

Kl. 10.15–17.00: Glöggservering på Hamngatan
Kl. 10.15–10.45: Musiker spelar på Hamngatan
Kl. 10.50: Julens skyltfönster avtäcks
Kl. 10.55: Tomten anländer till NK
Kl. 11.00: Tomten öppnar varuhuset
Kl. 11.00–16.00: Musiker spelar i Ljusgården
Kl. 13.00, 13.30, 14.00: Sagoläsning på NK Bokhandel, Plan 4

Tomten finns i Ljusgården mellan kl. 11–17 och tomtebarnen delar ut godis.
Du kan träffa tomten vid fler tillfällen: 19 nov - 23 dec.

Luciatåg: 13 december kl. 13 och 17. Det blir sång och ett härligt tåg.

Adress: NK, Hamngatan 18-20, Stockholm

Boka julbordskryssningar i Stockholm 2023

Julbordskryssningar

Julbord till sjöss 2023

Strömma | 24 nov - 24 dec, 2023
Klassisk Jullunch eller Julmiddag ombord någon av Strömmas båtar och få en mysig kryssning i Stockholms skärgård. Du serveras klassisk julbord med köttbullar, prinskorvar, julkorvvar, Janssons frestelse, julgodis, julöl och klart fler godsaker. Att kryssa genom en skärgård i vinterskrud något alldeles extra och stämningsfullt.

Jul i Gamla Stan biljetter

Jul i Gamla Stan

Julkonsert | 2- 3 dec 2023

Köp Sissels jul 2023 på Göta Lejon biljetter

Sissels Jul

Julmusik | 27 nov 2023

alt="Love

Love Actually Live in Concert

Julkonsert | 28 dec 2023

Köp Go City Stockholm Pass

GO CITY STOCKHOLM PASS

Upptäck Stockholm till rabatterat pris - i ett kort!

Med ett Go City Stockholm Pass kan du spara en hel del pengar på sevärdheter och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3, 4 eller 5 dagar. Alla entrépriser är inkluderat i priset till de sevärdheter och sightseeing som ingår.

Mer info om Go City Stockholm Pass

Fria inträden och sightseeing:

Skansen

Kungliga Slottet

Vasamuseet

Nobel Prize Museum

Globen SkyView

The Viking Museum

Fotografiska

Båt- och Bussturer m.m

Boka båttransport till Fjäderholmarna i Stockholm 2023

Jultransport till Fjäderholmarna

Transport till Fjäderholmarna 2023

Strömma | 27 nov - 22 dec, 2023
Klassisk Jullunch eller Julbord på Fjäderholmarnas krog eller Rökeriet på Fjäderholmarna. Ta dig dit smidigt från Strandvägen med båtransport via Nacka Strand.

OBS! Båtbiljett till Fjäderholmarna måste numera bokas och betalas i förväg – man kan inte kliva ombord på båten utan giltig biljett.

Boka Spökvandring under julen i Stockholm

Spökvandring i Gamla Stan

Spöken i Stockholm
Det är riktigt läskigt med en spökvandring men också ganska spännande. Du får veta vart spöken har synts till och mycket annat spännande på denna tur i Gamla Stan.

Spökvandringen tar dig med till ruskiga adresser, kusliga källare, mörka bakgator och gömda platser där du inte bör befinna dig efter mörkrets inbrott. Säkert finns det ett och annat julspöke som följer er under vandringen....mohaaaa!


Boka Brunch kryssning i Stockholm

Brunchkryssning

Julmys med brunch

Strömma | dec 2023
Åk med båt med brunch ombord på S / S Stockholm. Julmat serveras vanligtvis runt den 4 december och fram till några dagar före julafton. Brunchen som serveras åtföljs av en touch av julmat. Som vanligt kommer det serveras godsaker som klassiska rätter som sill, Janssons frestele och köttbullar till fräscha sallader, kallskuret, ostar, veganska rätter och bröd etc. Efter den goda maten väntar dessertbordet, så glöm inte att lämna lite utrymme för dessa smaskiga bitar. När du äter passerar skärgården vackert utanför fönstret.

Lilla Skärgårdsturen Stockholms skärgård

Lilla Skärgårdsturen - Avgår året om

Denna tur tar dig ut i Stockholms skärgård. Ombord finns en guide som berättar om det som passeras utanför fönstret. Ombord finns kafeteria och matsal med fulla rättigheter. Denna tur är mysig att åka både sommar som vinter.

I biljetten ingår: båtresa och guidning

Säsong: Jan - Dec, 2023
Avgår: Strandvägen, Kajplats 15 och 16 Tid: ca 3 tim

Kul upplevelser i Stockholm för både stora och små!

Följ med Stockholms Amfibiebuss genom centrala Stockholm och testa Paradox Museum.

Stockholm Ocean Bus
Åk Ocean Bus i Stockholm
Centrala Stockholm | till dec 2023

Ta en tur med den populära amfibiebussen. Turen börjar på land och tar dig runt i Stockholm och dess sevärdheter sedan kör bussen rakt ner i vattnet och blir en båt.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Paradox museum i Stockholm
Paradox Museum
Stockholm | Året om

En paradox är något som går tvärtemot vad man har förväntat sig. Man kan säga att en paradox spelar hjärnan ett spratt och lurar dina ögon. Kom hit och bli lurad!

Bokningen du kommer till är på svenska.
Biljetter presenteras i samarbete med Paradox Museum Stockholm. All bokning genomförs direkt i Paradox Museum Stockholm bokningssystem. Vid frågor efter bokning kontakta Paradox Museum Stockholm.
Levande julkalendern gamla stan

Gamla Stans Levande Julkalender

Arrangeras av Mäster Olofsgården sedan 2005

Gamla Stan | 1 - 24 dec 2023
En trevlig tradition i Gamla Stan där man från 1 till 24 december öppnar en lucka varje dag kl. 18.15. (På julafton öppnas den 24e luckan kl.11.30). För att veta var man öppnar dagens lucka hängs det ut en banderoll i ett fönster där det står att "här öppnas luckan". Ett kul sätt att upptäcka Gamla Stan. Lucköppningarna inleds med en fanfar och därefter framförs ett musikstycke och en dikt eller berättelse.
Mer om den levande Julkalendern

Köp Fredrik Anderesson biljetter

Fredrik Andersson

Standup | 12 dec 2023

Köp Golden Hits - Golden Pianos biljetter

Golden Hits - Golden Pianos

Krogshow | 17 nov - 16 dec 2023

Köp Ticketmaster presentkort

Ge bort en livekänsla till någon du tycker om

Ticketmaster presentkort - den perfekta presenten!

Presentkortet är giltigt under 12 månader
Här har du den perfekta presenten till någon som älskar musik, komedi, teater, sport, festivaler och andra evenemang över hela Sverige. Låt mottagaren själv bestämma vilket evenemang de vill gå på! Presentkortet kan användas som betalning / delbetalning av biljetter på ticketmaster.se i 12 månader från inköpsdagen (gäller endast evenemang i Sverige). Du kan välja mellan ett E-Presentkort eller ett Fysiskt Kort.

Julmarknader i Stockholm 2023 (vi uppdaterar kontinuerligt julmarknader under 2023)

Skansen Julmarknad: 24 nov - 17 dec, 2023.
I år satsar Skansen på att öppna upp sin årliga julmarknad. Julmarknaden är öppen fredag, lördag och söndag från 24 november fram till 17 december. Som vanligt hoppas vi på mysiga marknadsbodar, där du kan handla julklappar, godis, mat och hantverk. Ni kan mysa med kaffe, glögg, pepparkakor, våfflor m.m.
Öppettider: kl. 10-16
Adress:
Skansen, Djurgårdsvägen, Djurgården

Gamla Stan Julmarknad (Stortorget): lördagen den 25 november och pågår varje dag t o m den 23 december.
Julmarknad på Stortorget i Gamla Stan har en gammal tradition. Redan 1523 bestämde Gustav Vasa att det skulle vara julmarknad på Stortorget men då endast med försäljning av svenska varor. Efter många turer under årens lopp om julmarknaden här är den åter igen ett trevligt inslag i julens Stockholm. Sedan 1961 ser marknaden i stort sätt lika dan ut fast med inslag av olika varor till försäljning. Här hittar du godsaker, korv, fisk, glögg, pepparkakor, mössor, vantar, hantverk, ostar, kryddor, smide, smycken m.m.
Öppettider: Alla dagar kl. 11-18
Adress: Stortorget, Gamla Stan

Hovstallets Julmarknad: 8-10 dec, 2023
Traditionsenlig julmarknad den andra adventshelgen i Kungliga Hovstallet. Under julmarknaden finns det utställare från hela landet som saluför hantverk av finaste kvalité, ekologiska livsmedel, hemslöjdsprodukter och mycket mer. Dessutom håller stall, smedja, paradselkammare och vagnhallar öppet under hela helgen.
Öppettider: 8 dec: kl. 11-19. 9 dec: kl. 9-18 . 10 dec: kl. 10-17
Adress: Hovstallet, Väpnargatan 1, intill Dramaten och Armémuseum

Schysst Jul: 2-3 dec, 2023
Schysst jul är julmarknaden som erbjuder mer än rättvisemärkta och ekologiska produkter. Genom att köpa dina julklappar här stöttar du organisationer och företag som arbetar med mänskliga rättigheter och miljöfrågor. Schysst jul är en samlingsplats för er som vill göra mer och stötta dom som varje dag arbetar för att göra världen mer rättvis.
Öppettider: 2 dec: 10-16, 3 dec 10-15.
Adress: Sveavägen 41, Stockholm (Norrmalm)

Julmarknad i Kungsträdgården: 2 dec, 2023
Välkommen till julmarknad i Kungsträdgården, anordnad av Stockholms stad i samarbete med föreningen Ung Företagsamhet. Här kan ni hitta julklappar inom konst, heminredning, design, teknik, mode, smycken, accessoarer, mat och dryck med mycket mer.
Öppettider: 11-16
Adress: Kungsträdgården (Jussi Björlings allé), Stockholm

Nyårsfirande i Stockholm!

Fira Nyårsafton i Stockholm. I de centrala delarna av Stockholm kommer du få se sprakande fyrverkerier i vackra färger som vid midnatt lyser upp natthimlen.

Var ser man Stockholms nyårsfyrverkerier bäst?
För att få den bästa utsikten över nyårsfyrverkerier finns det många ställen att gå till som till exempel: Monteliusvägen, Fjällgatan, Vita Bergen, Mosebacketerassen, Skinnarviksberget, eller broarna Västerbron och Skanstullsbron. En av de bästa platserna att se fyrverkerierna över staden är från vattnet. Så varför inte ta en Nyårskryssning i Stockholm och din Nyårsafton kommer att bli magisk.

Nyårskryssning med Strömma 2023

Nyårskryssning

Åk på Nyårskryssning 2023!

Strömma | 31 dec 2023 - 1 jan, 2024
Har du ingen att fira Nyår med eller har ni ingenting planerat för Nyårsafton än? Åk med Strömma på en Nyårskryssning. Ombord vackra S/S Stockholm och M/S Gustafsberg VII serveras en fantastisk nyårsmeny som är komponerad speciellt för denna kväll. Kvällen inleds med ett glas champagne och vid tolvslaget står ni på första parkett för 12-slagets fyrverkeri över Stockholm!

Populära julaktiviteter i Stockholm
4 - 31 dec, 2023
Strandvägen Stockholm
Köp biljett
1 -17 dec 2023
Klara Mälarstrand Stockholm
Köp biljett
27 nov 2023
Göta Lejon Stockholm
Köp biljett
1 nov - 31 dec, 2023
Strandvägen Stockholm
Köp biljett
1 nov - 31 dec, 2023
runt omkring Stockholm
Köp biljett
31 dec 2023 - 1 jan 2024
Strandvägen Stockholm
Köp biljett
7 dec 2023
Avicii Arena Stockholm
Köp biljett
24 nov - 24 dec, 2023
Nybrokajen Stockholm
Köp biljett
24 nov - 17 dec, 2023
Djurgårdsvägen Stockholm
Köp biljett
Julsidan presenteras i samband med Ticketmaster, Showtic, Strömma och Nöjesresor. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Ticketmaster, Showtic, Strömma eller Nöjesresor beroende på var du bokat dina biljetter. Bilder: Ticketmaster, Showtic, Strömma, Nöjesresor.

Jul i Göteborg

Vill ni åka till Göteborg och fira jul kan ni se tips på julfirande i Göteborg här.

Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top