Musikaler i Stockholm

Boka en musikalkväll.

Gå på musikal i Stockholm 2024 - 2025, biljetter hittar du här!

Att gå på teater eller musikal i Stockholm är populärt. Utbudet av musikaler är stort och Stockholm är Sveriges musikalstad.

Under året 2024 kan vi se fram emot ett nytt musikalår. Både nya för året och flertalet från 2023 forsätter att förgylla vår tillvaro med härlig musik. Vad sägs om Änglagård, Moulin Rouge! och den nya musikalen Matilda. Till våren 2024 kan ni se musikalen Lazarus med David Bowies underbara musik och på scen ser ni bland annat Linus Wahlgren och Tove Styrke. Under hösten kommer schlagermusikalen De´e´ det här vi kalla Kärlek till Göta Lejon och en annan succémusikal får premiär på China Teatern i höst, Dreamgirls - The Musical full av soulmusik från 60-talet. Och krogshowen Mamma Mia! The Party med inspiration från musikalen Mamma Mia återvänder till Tyrol med ABBAs fantastiska hits under både vår och höst 2024. I början av 2025 gästas Avicii Arena av musikalen Les Misérables arenaversion med Peter Jöback i huvudrollen.

Nedan presenterar vi olika musikaler i Stockholm 2024 -2025. Vi samarbetar med Showtic, Ticketmaster och Nöjesresor.

För er som vill övernatta på hotell och kombinera det med en musikal se gärna de prisvärda hotellpaketen »

Köp musikalen dreamgirls biljetter

Dreamgirls

Musikalbiljetter

China Teatern | 12 sep - 17 nov 2024
Succémusikalen Dreamgirls – The Musical kommer till China Teatern i Stockholm i september 2024. Musikalen utspelar sig i staden Detroit i USA under 1960-talet då skivbolaget Motown är de som får ut massor av artister med fantastisk pop och soul musik. Några av världens största artister var signade av Motown som The Marvelettes, The Four Tops, The Jackson 5, Marvin Gaye, The Commodores, Smokey Robinson och den största tjejgruppen av dom alla, The Supremes.

Handlingen i Dreamgirls handlar om 3 sångerskor Deena, Effie och Lorrell som drömmer om att slå igenom med sin grupp The Dreamettes. Via en talangtävling får de chansen att komma in i den hårda musikbranschen. Men blir det som tjejerna ville. 60-talet är en tid av fördomar och diskriminering så vägen mot framgång är tuff. Även tjejernas vänskap prövas då managern vill byta ut solosångerskan i gruppen. Mycket av historien kan liknas med The Supremes väg till framgång. Musikalen har gjort succé på både Broadway i New York och West End i London. Även en film gjordes med Beyoncé och Eddie Murphy i roller. Filmen fick 2 Oscars. Så i höst blir det härlig soulmusik från 60-talet på China Teatern.

Regissör är Edward af Sillén, som även ligger bakom musikalen Änglagård som spelar för fulla hus i Stockholm. I huvudrollerna som Deena, Effie och Lorrell ser vi artisterna Janice Kavander, Laila Adéle och Mary N'Diaye .

Dreamgirls hotellpaket

För er som önskar kombinera musikalen Dreamgirls - The Musical med övernattning på hotell finns prisvärt hotellpaket.

I paketet ingår: Musikalbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Köp musikalen Änglagård biljetter

Änglagård

Musikalbiljetter

Oscarsteatern | 17 feb - 14 dec 2024
Musikalen är nästan helt slutsåld under våren 2024 men förställning den 9 maj 2024 finns att boka och denna kväll kommer även filmning att ske!*
Nu blir succéfilmen Änglagård från 1992 musikal. Två av Sveriges bästa musikalröster ser du i huvudroller. Tommy Körberg som Gottfrid Pettersson och Helen Sjöholm** som Rut Flogfält. Musikalen handlar om Fanny och Zac som beger sig hem till den lilla byn Yxared i Västergötland. Fanny är det okända barnbarnet till Erik Zander som precis avlidit som också var ägare till herrgården Änglagård. Byns rikaste man Axel tror att det kommer bli lätt att ta över Änglagård...men alla planer omkullkastas när Fanny kommer dit. Förändringar och nymodernigheter är inget som uppskattas i byn...jo fast av en Gottfrid.

Musikalen Änglagård fortsätter att spelas även under hösten 2024 med nypremiär 6 september och spelar fram till 14 december 2024. **Helen Sjöholms roll kommer under hösten istället spelas av Sanna Nielsen.

* 2024-03-27: Vi reserverar oss för slutförsäljning då musikalen är populär.

Änglagård hotellpaket

För er som önskar kombinera musikalen Änglagård Musikalen med övernattning på hotell finns prisvärt hotellpaket.

I paketet ingår: Musikalbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Boka musikalen Moulin Rouge hotellpaket

Moulin Rouge!

Musikalbiljetter

China Teatern | 11 jan - 28 apr 2024
2001 kom filmen Moulin Rouge! med Nicole Kidman och Ewan McGregor i huvudrollerna. Sedan dess har musikalen Moulin Rouge! gjort succé både på Broadway i New York och på West End i London. I höst 2023 kommer musikalen Moulin Rouge! till Stockholm. Handlingen är en klassiskt kärlekshistoria mellan poeten och författaren Christian och vackra glädjeflickan Satine som jobbar på nattklubben Moulin Rouge! i Paris under 1890-talet. Det blir båda blixförälskade i varandra, men som i de flesta kärlekshistorier finns det alltid saker som sätter käppar i hjulet för kärlek.

Musikalen innehåller en mängd kända låtar. Ni kanske kommer ihåg ledmotivet från filmen "Lady Marmalade" och andra hits från bland andra David Bowie, Lady Gaga, Sting, Queen, Elvis Presley, Rihanna, The Rolling Stones, Britney Spears, Katy Perry, Joe Cocker, Madonna, U2, Whitney Houston, Elton John och Adele. I huvudrollerna ser ni Marsha Songcome och Andreas Wijk. I andra roller ser ni bland annat Morgan Alling, Fred Johanson, Alexander Larsson och Anton Ewald.

Moulin Rouge! hotellpaket

För er som önskar kombinera musikalen Moulin Rouge! The Musical med övernattning på hotell finns prisvärt hotellpaket.

I paketet ingår: Musikalbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Boka De e det här vi kallar kärlek biljetter

De´ e´ det här vi kallar kärlek

Musikal fylld med schlagerlåtar

Göta Lejon | 26 sep - 8 dec 2024
För dig som älskar schlager, det här är den ultimata musikalen för dig. I Musikalen De' e' det här vi kallar kärlek kommer ni få hör den ena schlagerlåten efter den andra. Och wow vilken nostalgi när låtar som Kärleken är evig, Främling, Bra vibrationer, Eloise och Diggiloo Diggiley spelas. Handlingen utspelar sig i den lilla staden Målinge 1985. Där skall hållas en talangjakt för den kommande Melodifestivalen...som faktiskt tappat tittare. Vad kommer att hända?

De´ e´ det här vi kallar kärlek hotellpaket

För er som önskar kombinera musikalen De´ e´ det här vi kallar kärlek med övernattning på hotell finns prisvärt hotellpaket.

I paketet ingår: Musikalbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Köp Les Misérables The Arena Spectacular biljetter

Les Misérables The Arena Spectacular

Musikal med Peter Jöback i huvudrollen

Avicii Arena | 23 - 26 jan 2025
Cameron Mackintoshs LES MISÉRABLES THE ARENA SPECTACULAR, med vår främsta internationella musikalstjärna Peter Jöback i huvudrollen som Jean Valjean, kommer till Avicii Arena i januari 2025. Les Misérables är en av världens mest populära musikaler och Peter Jöback gör nu succé i London med samma musikal på West End. När arenaversionen av Les Misérables drar igång firar musikalen 40 år sedan den hade premiär på West End i London.

Musikalen kommer att ha en extraordinär ny design speciellt skapad för arenor och den spektakulära produktionen kommer att ha en brittisk ensemble med över 110 skådespelare, musiker och personal. Föreställningarna är på engelska.

Musikalen Les Misérables bygger på Victor Hugos roman från 1862. Jean Valjean släpps från fängelse efter 19 år och vi får följa hans väg genom livet. Han tar hand om flickan Cosette när hennes mamma dör. Men den gamla fångvaktaren Javert som nu är polis gör allt för att fånga Valjean igen. Kommer det goda att vinna?

Boka Lazarus i Stockholm

Lazarus

Musikalbiljett + Hotell

Göta Lejon | 15 feb - 28 april 2024
Musikalen "Lazarus" kommer till Sverige och Stockholm. Musikalen är skriven av David Bowie och dramatikern Enda Walsh. Lazarus hade världspremiär vintern 2015 på New York Theatre Workshop. David Bowie var faktiskt med på premiären. Musikalen i Stockholm blir en egen tolkning. "Lazarus" är inspirerad av romanen "The Man Who Fell to Earth" som filmatiserades 1976 med David Bowie i huvudrollen som Thomas Newton. Newton kan varken dö eller åldras efter att han har blivit strandsatt på Jorden.

I musikalen spelar bla: Linus Wahlgren, Tove Styrke, Simon J Berger, Björn Bengtsson, Christopher Wollter och Lisa Larsson. För er som älskar David Bowie´s låtar kommer få höra hits som This is not America, Changes, Absolute Beginners, Life on Mars, Heroes och även helt nyskrivna låtar av David Bowie just för musikalen som Lazarus.

I paketet ingår: musikalbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Boka Matilda musikal hotellpaket

Matilda The Musical

Musikalbiljett + hotell

Kulturhuset Stadsteatern | 11 jan - 9 juni 2024
Se musikalen Matilda som är baserad från en barnbok från 1988. Den handlar om flicka som gör uppror mot vuxenvärlden med hjälp av sin magiska krafter och fantasi.

I paketet ingår: Musikalbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Biljetter till Mamma Mia! The Party

Mamma Mia! The Party

Krogshowsmusikal

Tyrol | 22 feb - 28 sep, 2024
Efter världspremiären i Stockholm 2016 har Mamma Mia! The Party dragit fulla tavernor både i London och Göteborg. Över en miljon gäster senare kommer partyt till Tyrol igen. Premiär 22 februari 2024.

När du kliver in genom de blå dörrarna har du magiskt förflyttas till den grekiska paradisön Skopelos och Nikos taverna. Här väntar en helkväll som inkluderar allt från välkomstouzo till en läcker fyrarätters medelhavsmeny, sång, dans, våghalsiga luftfärder, dansanta servitörer och självklart ABBAs låtar och en fest som aldrig verkar vilja ta slut.Varje kväll är unik och ingen vet hur det ska sluta. Redo att ha the time of your life?

Mamma Mia! The Party hotellpaket

För er som önskar kombinera musikalshowen Mamma Mia! The Party med övernattning på hotell finns prisvärt hotellpaket.

I paketet ingår: Musikalbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Biljetter till Den lilla sjöjungfrun

Den lilla sjöjungfrun

Musikal

Filadelfia Convention Center & Cirkus | 21 april och 28 april, 2024
Se den berömda musikalen med härlig musik. Ni får träffa Sjöjungfruns far Kung Moryn, hennes systrar, havshäxan Svetlana och hennes kumpaner Blob & Blob och Olauv – en riktigt snygg människokille.

Tips på evenemang i Sveriges avlånga land!

Malmö

Boka Joyride the Musical musikalpaket i Malmö

JOYRIDE The Musical

Musikalbiljett + Hotell

Malmö Opera | 6 sep, 2024 - 27 apr, 2025
Se fler hotellpaket i Malmö »

Göteborg

Köp biljetter till A Show larger than life i Göteborg

A Show Larger Than Life

Krogshow

Rondo | 12 sep - 16 nov 2024
Mer krogshow i Göteborg »

Falkenberg

Köp biljetter till Korvfabrikören i Falkenberg

Korvfabrikören

Sommarbuskis

Vallarnas friluftsteater | 30 jun - 11 aug 2024
Mer shower i Sverige »

Om musikaler i Stockholm

Kan Oscarsteatern varit startscenen för Stockholms musikaler?

Runt 1950 talet och åren därefter sattes musikalerna "Annie get your gun" och "Kiss me Kate" från USA upp på Oscarsteatern i Stockholm. De sattes upp under Anders Sandrews regi under den tiden hans bolag ägde Oscarsteatern. Strax efter premiären för musikalen "My Fair Lady" på Broadway i New York 1956 och i London 1958, blev Oscarsteatern 1959 den tredje scenen i världen att sätta upp musikalen i Sverige. Man kan nog säga att bolaget "Sandrews" startade musikalbranschen i Sverige. Idag är Oscarsteatern en privatteater för operett och musikal.

Musikal har sin början i operett och när ljudfilmerna etablerades under 1920- och 30-talet kunde man höra de kända skådespelarna både tala och sjunga till fantastisk musik på film. 1927 sägs den första ljudfilmen kommit och då med filmen Jazzsångaren (Jazz Singer) som faktiskt räknas som den första musikalfilmen. Sedan har tiden rullat på och otaliga musikalfilmer har spelats in och satts upp på olika scener världen över.

Stockholm är Sveriges musikalstad!

Man tar sig hyfsat snabbt till Stockholm från de flesta städer i Sverige så att åka dit för en musikal och gotta sig på hotell är en mysig upplevelse. Oftast är det just i Stockholm som musikalerna sätts upp innan de sedan flyttar sig till andra städer i Sverige. Varje vår och höst brukar det vara premiär på nya musikaler. Flera av våra musikalartister återvänder i olika uppsättningar av musikaler. Några har även uppträtt i musikaler på Broadway i New York och i London musikaler på West End.

Köp biljetter till musikaler i Stockholm »

Vi samarbetar med Showtic, Ticketmaster och Nöjesresor.
Köp Go City Stockholm Pass

GO CITY STOCKHOLM PASS

Upptäck Stockholm till rabatterat pris - i ett kort!

Med ett Go City Stockholm Pass kan du spara en hel del pengar på sevärdheter och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3, 4 eller 5 dagar. Alla entrépriser är inkluderat i priset till de sevärdheter och sightseeing som ingår.

Mer info om Go City Stockholm Pass

Fria inträden och sightseeing:

Skansen

Kungliga Slottet

Vasamuseet

Nobel Prize Museum

Gröna Lund

The Viking Museum

Globen SkyView

Båt- och Bussturer m.m

Populära musikaler i Stockholm
17 feb 2024 - 14 dec 2024
Oscarsteatern Stockholm
Köp biljett
12 sep - 17 nov 2024
China Teatern Stockholm
Köp biljett
11 jan - 28 april 2024
China Teatern Stockholm
Köp biljett
23 jan 2025 - 26 jan 2025
Avicii Arena Stockholm
Köp biljett
11 jan - 9 juni 2024
Kulturhuset Stadsteatern Stockholm
Köp biljett
15 feb - 28 april 2024
Göta Lejon Stockholm
Köp biljett
Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top