Sportlov i Stockholm

Kul aktiviteter för barnen!

Vad finns det att göra på sportlovet i Stockholm?

Under vecka 9 är det sportlov i Stockholm (26 februari - 3 mars 2024).

Det finns många kul sportslovsaktiviteter att hitta på i Stockholm. Vad sägs om att åka skidor i Hammarbybacken, gå till Skansen, se dinosaurier på Naturhistoriska Museet, se hur vikingarna levde på The Viking Museum eller sjunga tillsammans med ABBA på the ABBA Museum. Du kan också uppleva Stockholm med Amfibiebuss som tar dig runt på både land och vatten. Det är mycket blandade aktiviteter och det bästa är att besöka respektive hemsida för att se aktuella program för sportlovet. Nedan presenterar vi ett urval av allt du kan göra i Stockholm under sportlovet. Nästa lov efter sportlovet är påsklov.
Skansen sportlov i Stockholm

Skansen

Öppet kl. 10-16 under sportlovet 2023

Det finna mycket att uppleva under ett besök på Skansen tillsammans med barn. Här finns djur, ni kan grilla korv, gå på cirkusskola i Bragehallen, leka olika lekar från förr, testa att tälja i trä, gå in i labbet och gå på tipspromenad m.m. Här finns också Skansen-Akvariet full med olika djur. Håll utkik på deras hemsida för senaste information gällande vad som kommer vara öppet under sportlovet.

Adress: Djurgårdsslätten 49-51, Foto: Skansen
Skansen

Nordiska museet sportlov i Stockholm

Nordiska Museet

Öppet kl. 10-17, 2023

På Nordiska Museet i Stockholm finns det många roliga aktiviteter för barn. Vandra genom ett isberg och utforska livet i Arktis, gör en resa i tiden och lös uppdrag och mysterier. Barnen kan besöka Lekstugan och Tidsvalvet (olka öppettider). Det finns även barnens audioguide som barn kan lyssna på under en rundvandring i museets utställningar. En intressant utställning är Dukade Bord. Den berättar om vad man åt till fest genom århundradena. Nordiska museet fyller 150 år under 2023.

Adress: Djurgårdsvägen 6-16.
Nordiska museet

Naturhistoriska museet sportlov i Stockholm

Naturhistoriska Museet

Öppet kl. 10-18 under Sportlov 2023

Här finns mycket spännande att kika på för vuxna och barn. Besök olika utställningar som ex. Den mänskliga resan, Dinosaurier, Tidstunneln, Fossiler, Arktis och Antarktis säregna miljöer, Skatter från Jordens inre. Gå på tipspromenad. Här finns också Sverige största filmkupol - Cosmonova. Olika fillmer visas och det känns som du försvinner in i filmen med denna gigantiska välvda filmduk på 760 kvm. Du kan även prova på att lösa gåtor i ett Escape Room.

Adress: Frescativägen 40. Foto: Naturhistoriska museet
Naturhistoriska Museet

Boka resor till fjällen
Boka boende i Branäs fjällen
Fjällen Sverige | Året om

Åk till Sveriges fina fjällvärld och åk skidor med familjen. För barnfamiljer är Branäs en fantastisk plats att åka skidor på. Snösäkert är det också då det har snökanoner. Vill man åka längre norrut finns Sälen med alla sina olika fjälldestinationer som Lindvallen, Hundfjället, Högfjället och Tandådalen och det mer barnvänliga Stöten.

Mer om skidresor i Sverige

Presenteras i samarbete med Sembo.
Vasamuseet sportlovet i Stockholm

Vasamuseet

Öppet alla dagar kl. 10-17, 2023

Ett väldigt spännande museum för både stora som små. Se och lär dig om detta fantastiska träskepp som legat på havets botten i över 300 år. Hon sjönk den 10 aug 1628 på sin premiärseglats bara 120 meter från land. Där låg hon sedan tills den 24 april 1961 då hon kommer upp till ytan. Skeppet Vasa beskådas av ca 1,5 miljoner besökare varje år.

Adress: Galärvarvsvägen 14
Vasamuseet

Viking Museum Stockholm

The Viking Museum - Vikingaliv

Öppet: Mån-Fre kl. 11-17, Lör-Sön kl. 10-17, 2023

Vikingatiden är något som intresserar många svenskar och hela världen faktiskt. Hur var det att leva på Vikingatiden? Hade vikingarna verkligen hjälmar med horn? Värför blev vikingarna så ökända över hela Världen? Levde de bara på plundring? Ja frågorna är många och mycket får ni lära er på The Viking Museum. På museet kan du åka med på en vikingafärd och ombord får du se och uppleva vikingarnas liv.

Adress: Djurgårdsstrand 15.
The Viking Museum

Stockholm SkyView

Stockholm SkyView

Att åka uppåt och komma upp på lite höjd är alltid spännande för barn och även för oss vuxna....det kan till och med bli lite läskigt om man har höjdskräck. SkyView är en åkaattraktion längst med Avicii Arenas (Globens) utsida och tak. Du kliver in en glas-kapsel tillsammans med andra och sedan börjar färden uppför väggen. Det går sakta och fint och du kommer upp på en höjd av 130 meter när du kommit till toppen. Här uppe ser du lång ut över Stockholm. Under färden upp och ner möter du den andra kapseln som också är på väg. Det finns två spår längst med arenans vägg.

Adress: Avicii Arena, Arenatorget 2, Johanneshov (ta tunnelbana från T-Centralen till Avicii Arena)

Köp Go City Stockholm Pass

GO CITY STOCKHOLM PASS

Upptäck Stockholm till rabatterat pris - i ett kort!

10% RABATT med rabattkod t o m 2023-09-17 »

Med ett Go City Stockholm Pass kan du spara en hel del pengar på sevärdheter och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3, 4 eller 5 dagar. Alla entrépriser är inkluderat i priset till de sevärdheter och sightseeing som ingår.

Mer info om Go City Stockholm Pass

Fria inträden och sightseeing:

Skansen

Kungliga Slottet

Vasamuseet

Nobel Prize Museum

Globen SkyView

The Viking Museum

Fotografiska

Båt- och Bussturer m.m

Sjöhistoriska museet sportlov i Stockholm

Sjöhistoriska museet

Öppet alla dagar kl. 10-17, 2023. (25 feb - 5 mars 2023)

Här är det sjöfart för hela slanten som gäller. Du kan se flera olika modeller av båtar från 1700-talet och framåt. Här finns också originalförmål att kika på som till exempel telefonbojen från u-båten Ulven. En intressant utställning är den om resorna med Swenska Ost-Indiska Compagniets fartyg under 1700-talet. Hur var livet ombord? Vart åkte fartygen och vad handlades med? Det finns mycket för barnen att lära sig här. Under årets sportlov blir det tema Sjörövare. Hör spännande historier på sjörövare som seglat på Östersjön. AjAj!

Adress: Djurgårdsbrunnsvägen 24
Sjöhistoriska museet

Medeltidsmuseum sportlovet i Stockholm

Medeltidsmuseet

Öppet: Mån - Sön kl. 12 - 17 och onsdagar till kl. 20, på sportlovet 2023.

Ett intressant museum som berättar historian om Stockholms medeltid. Hur stort var Stockholm under Medeltiden? Vem bodde här? Birger Jarl anses ha grundat Stockholm - möt honom, se mynningen till en hemlig gång som Kungen använde för att ta sig till hästarna på Helgeandsholmen utan att någon såg honom. Inne i Medeltidsmuseet löper också en del av Gustav Vasas gamla stadsmur från 1500-talet. Under sportlovet kan du gå med på ficklampsvisning av museet timmen innan de öppnar. Ni kan också gå med spännande stadsvandring i Gamla Stan. Se Medeltidsmuseets hemsida för aktiviteter under sportlovet.

Adress: Strömparterren 3, Norrbro
Medeltidsmuseet

Historiska Museet Sportlov Stockholm

Historiska museet

Öppet Tis - Sön kl. 11-17 och onsdagar till kl. 20
Här visas många många fynd som gjorts av både arkeologer men även privatpersoner. I Guldrummet är det mesta guld som glimmar men också silver. Vissa guldföremål har hittats nergrävda i marken kanske på en åker när en bonde hittat dom vid sådd och vissa har hittats i gamla gravar från lång lång tid tillbaka. Mycket som visas på museet är också krigsbyten som togs med hem till Sverige efter krig i utlandet. Här kan du också se förmål från livet på medeltiden. En intressant utställning om Sveriges historia från Vikingatiden och framåt.

Adress: Narvavägen 13–17
Historiska Museet

Nobel Prize Museum sportlov i Stockholm

Nobel Prize Museum

Öppet Tis - Sön kl. 11-17 och fredagar till kl. 21
Ett helt museum tillägnat Nobelpriset och Alfred Nobel. Nobelpriset ska tilldelas dem som enligt Alfred Nobels testamente "gjort mänskligheten den största nyttan". Här kommer pristagarna och deras berättelser till liv. Hur väljs en Nobelpristagare ut? Hur går cermoning till vid utdelning av Nobelpriset? Hur ser det ut på Nobelfesten? Många pristagare har det blivit sedan 1901 när första Nobelpriset delades ut till Sully Prudhomme i Litteratur.

Adress: Börshuset, Stortorget 2.
Nobel Prize Museum

Pökvandring i Stockholm
Spökvandring i Gamla Stan
Gamla Stan | till 25 aug 2023

Fråga - Vågar du? Ta någon i handen och gå med i Gamla Stans skumma gränder. Mycket har hänt här genom historien och kanske dröjer sig vålnader kvar!

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Junibacken Stockholm
Junibacken
Galärvarvsvägen 8 | Året om

Besök Junibacken. Roligt för de lite mindre barnen. Ett barnmuseum fyllt av sagokaraktärer från olika kända barnböcker och lek förståss. Åk Sagotåget och möt Emil och Madicken mfl.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Röhsska Museett Sportlovet

Etnografiska Museet

Öppet Tis - Sön kl. 11-17 och onsdagar till kl. 20

På Etnografiska museet kan du gå runt bland olika intressanta utställningar. Hur påverkas jordens resurser av människan? Lär känna Amerikas ursprungsbefolkning. Se rituella föremål och hantverk från olika värlsdelar. Ta med dina barn på en resa till Arktis issmältning, Amazonas krympande regnskogar och torkan i Australien. Se Etnografiska Museets hemsida för aktuell information under sportlovet.

Adress: Djurgårdsbrunnsvägen 34
Etnografiska museet

Göra på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm på sportlovet

Kulturhuset Stadsteatern

Öppet Tis - Sön kl. 11-17, 2023

Under sportlovet håller Kulturhuset Stadsteatern öppet för skollediga barn. Stockhom har 4 kulturhus: Sergels torg, Skärholmen, Vällingby och Husby. På kulturhuset vid Sergels Torg kan du pröva olika hantverk i Konstverkstan, vara med på workshop i digitalt skapande med Girl Power tema och testa street-dance mm. För dig som älskar Harry Potter, då kan du dedikera hela sportlovet till alla Harry Potter-filmer. På Klarabiografen i kulturhuset kommer alla 8 filmer att visas. Så kom in i biomörkret och dröm dig bort till Hogwarts skola för häxkonster och alla äventyr med Harry Potter och hans vänner. Se Kulturhusets Stadsteaterns hemsida för aktuell information under sportlovet.

Adress: Sergels Torg
Kulturhuset Stadsteatern

Dansmuseet i Stockholm sportlov

Dansmuseet

Öppet Tis - Sön kl. 11-17, 2023

Ett museum dedikerat till dans och rörelse. Du kan se autentiska dräkter, instrument, skulpturer, marionetter, dansmasker och fotografier från Asien, Afrika och Nordamerika.Se färgsprakande kostymer från den berömda Ryska Baletten – Ballets Russes. Se Dansmuseets hemsida för aktuell information under sportlovet.

Adress: Drottninggatan 17
Dansmuseet

Riksidrottsmuseet i Stockholm

Riksidrottsmuseet

Öppet Tis - Sön kl. 11-16

På Riksidrottsmuseet berättas om idrottens kulturarv. Här finns föremål som skänkts av olika idrottsprofiler att beskåda som ex. Kristina "Tina" Thörner rallyhjälm, Pia Sundhages gitarr, Ingemar Johansson vita boxningsrock i frotté, VM målvakten Lennart "Klimpen" Häggroth skridsko, Toini Gustafsson-Rönnlund skidor och mycket mycket mer.

Adress: Djurgårdsbrunnsvägen 26 (i anslutning till Tekniska museet).
Riksidrottsmuseet


Ostindifararen Götheborg på sportlovet

Hammarbybacken

Öppet under sportlovet 2023. Se deras hemsida för öppettider då det kan variera beroende på väder.

Utomhusaktivitet under sportlovet. Skidor för hela slanten. Åk till Hammarbacken och åk skidor. Här finns ett barnområde med en lätt backe (grön) och olika nedfarter i färgerna blå, röd, svart som du når med ankarlift. Ta med korv att grilla vid grillplatsen.

Adress: Hammarby Fabriksväg 111
Hammarybybacken

HOTELL I STOCKHOLM

Stockholm erbjuder dig allt ifrån lyxhotell till vandrarhem. Bo centralt vid Gamla Stan så har du gångavstånd till det mesta. Kanske skall du på konsert i Globen eller Friends Arena då är det skönt att bo nära.

Vi samarbetar med Hotels.com där du enkelt bokar ditt hotell i Stockholm. Du har också gratis avbokning på utvalda hotell.

Populära områden i Stockholm:

Hotell nära Stockholms Centralstation

Hotell nära Kungliga Slottet

Hotell nära Gröna Lund

Hotell nära Gamla Stan

Hotell nära Globen / Avicii Arena

Hotell nära Friends Arena

Polismuseet Stockholm

Polismuseet

För alla er som diggar poliser! Kom hit vet jag och kör lite polisbil eller polismotorcykel. Polisbilen och polismotorcykeln som finns i trafikrummet är riktiga. Klä ut dig till polis och prata i polisradion och sätt på saftblandaren. På Lördagar & Söndagar är det olika visningar med film eller framträdande om Polisen.

Klä dig i polisuniform, prata i kommunikationsradio och kör polismotorcykel. Lös spännande uppdrag på polisstationen eller hamna i arresten.

Adress: Museivägen 7 (brevid Tekniska Museet, Gärdet)
Polismuseet

FRI ENTRÉ MED GO CITY STOCKHOLM PASS »
JUST NU 10% ONLINE RABATT t o m 17 september 2023 med rabattkod. Rabattkoden hittar du på Go Citys hemsida. Fyll i rabattkoden när du kommer till kassan vid fältet "Enter gift or promo code" under Order Summary.

Roligt att göra i Stockholm på skollov

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar i innehåll.
Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top