Sportlov i Stockholm 2024

Kul aktiviteter för barnen!

Vad finns det att göra på sportlovet i Stockholm?

Under vecka 9 är det sportlov i Stockholm (26 februari - 3 mars 2024).

Det finns många kul sportslovsaktiviteter att hitta på i Stockholm. Vad sägs om att åka skidor i Hammarbybacken, gå till Skansen, bli förvånad på Paradox Museum, se hur vikingarna levde på The Viking Museum eller sjunga tillsammans med ABBA på the ABBA Museum.

Det finns mycket blandade aktiviteter och det bästa är att besöka respektive hemsida för att se aktuella program för sportlovet. Nedan presenterar vi ett urval av allt du kan göra i Stockholm under sportlovet.

Tyvärr har några aktiviteter stängt under årets sportlov. SkyView håller stängt pga stor ombyggnation av Avicii Arena, Stockholms amfibiebuss verkar tyvärr inte avgå under sportlovet, Naturhistoriska riksmuseet är stängt pga reparationer och ser ut att öppna igen 4 juni 2024 även Medeltidsmuseet är stängt då museet kommer att flytta till Gamla Stan.

Biljetter presenteras i samarbete med Tiqets och GetYourGuide. Nästa lov efter sportlovet är påsklovet.

Skansen sportlov i Stockholm

Skansen

Öppet under sportlovet 2024, Start: helgen 17-18 februari, därefter 24 februari - 3 mars och även helgen 9-10 mars.

Det finna mycket att uppleva under ett besök på Skansen tillsammans med barn. Här finns djur, ni kan grilla korv, gå på cirkusskola i Bragehallen, leka olika lekar från förr, testa att tälja i trä, gå in i labbet och gå på tipspromenad m.m. Här finns också Skansen-Akvariet full med olika djur. Håll utkik på deras hemsida för senaste information gällande vad som kommer vara öppet under sportlovet.

Adress: Djurgårdsslätten 49-51, Foto: Skansen
Skansen

Nordiska museet sportlov i Stockholm

Nordiska Museet

Öppet kl. 10-17, 2024

På Nordiska Museet i Stockholm finns det många roliga aktiviteter för barn. Vandra genom ett isberg och utforska livet i Arktis, gör en resa i tiden och lös uppdrag och mysterier. Barnen kan besöka Lekstugan och Tidsvalvet (olka öppettider). Det finns även barnens audioguide som barn kan lyssna på under en rundvandring i museets utställningar. Under sportlovet 2024 kan du "Gå till historien i Tidsvalvet", Bli ett barn på 1890-talet i Lekstugan, Gå på uppdrag i ett gåtfullt museum och mycket mer.

Adress: Djurgårdsvägen 6-16.
Nordiska museet

Paradox Museum Stockholm 2023

Paradox Museum Stockholm

Paradox Museum i Stockholm är en plats där du får uppleva otroliga utställningsföremål som ställer till det för din hjärna och lurar dina ögon. Med andra ord, paradox, något som går tvärtemot vad man förväntar sig.

På Paradox Museum får du uppleva optiska utställningar som kan vara förbryllande bilder eller föremål som lurar och förvirrar dig. Här finns också interaktiva utställningar som häpnadsväckande installationer eller hela rum som utmanar alla dina sinnen genom att det du ser eller upplever inte alltid är helt sant. Så ta med hela familjen under jullovet på ett spännande besök och se när hjärnan spelar er ett spratt!

Fri entré för barn 0-4 år. Spara ca 17% på en familjebiljett.

Adress: Sergelgatan 20, Hötorget

Bokningen du kommer till är på svenska.
Biljetter presenteras i samarbete med Paradox Museum Stockholm. All bokning genomförs direkt i Paradox Museum Stockholm bokningssystem. Vid frågor efter bokning kontakta Paradox Museum Stockholm.
Naturhistoriska museet sportlov i Stockholm

Naturhistoriska Museet

Under sportlovet 2024 är museet stängt - besök deras pop up-museum i Westfield Mall of Scandinavia!

Här finns annars mycket spännande att kika på för vuxna och barn. Besök olika utställningar som ex. Den mänskliga resan, Dinosaurier, Tidstunneln, Fossiler, Arktis och Antarktis säregna miljöer, Skatter från Jordens inre. Gå på tipspromenad. Här finns också Sverige största filmkupol - Cosmonova. Olika fillmer visas och det känns som du försvinner in i filmen med denna gigantiska välvda filmduk på 760 kvm. Du kan även prova på att lösa gåtor i ett Escape Room. Naturhistoriska riksmuseet väntas öppna igen 4 juni 2024.

Under sportlovet 2024 kan ni besöka Naturhistoriska museets mini-museum i Westfield Mall of Scandinavia. Här kan du kliva in i dinosauriernas värld. Mät dig med ett T-rex ben, känn på en äkta meteorit och skapa en egen dinosaurie i vår kreativa hörna. Museet ligger på plan 1 nära Åhléns i gallerian. Mer om Naturhistoriska museets pop-up museum »

Adress: Frescativägen 40
Naturhistoriska Museet

Köp Från Aladdin till Elsa musikalshow biljetter

Från Aladdin till Elsa

Musikalshow

Oscarsteatern | 27 dec 2023 - 10 mar 2024
I denna härliga musikalshow "Från Aladdin till Elsa" får ni möta karaktärer från flera kända musikaler och höra de fantastiska låtarna. Det blir en magisk och musikalisk resa genom den tecknade och animerade filmens värld. Det blir både musikalmusik från kända filmer som även satts upp som musikaler på scen samt också musik från andra älskade filmer. Vad sägs om Frost, Lejonkungen, Encanto, Trollz, Aladdin, Dumma mej, Djungelboken, Pokémon och många fler.

På scen ser ni begåvade och nya stjärnor som YouTube-stjärnan Joel Adolphson, Elin Werling, Veronika Wallentin, Nils Reinholtz, Hanna Brobäck, Lovisa Lindberg Lekfalk och Petter Snive. Ta med hela familjen på en måbra-föreställning!

Köp biljett till brunchkryssning i Stockholm 2024

Brunchkryssning

Ät en god brunch i Stockholms skärgård

Boka en mysig brunchkryssning ombord på S/S Stockholm. Brunchen serveras med allt från klassiska rätter som sill, Janssons frestele och köttbullar till fräscha sallader, kallskuret, ostar och veganska rätter. Efter den goda maten väntar dessertbordet så glöm inte lämna lite plats för dessa mumsbitar. Ni har god tid på båten att både avnjuta brunchbuffén och samtidigt titta ut över den vackra skärgården i Stockholm.

Från december månad kommer brunchen serveras med inslag av julmat.

I biljetten ingår båtresa inkl. brunchbuffé.

Säsong: 10 feb - 31 dec 2024 (lördag och söndag kl 12.00)
Avgår: Lör-Sön. Tid: 3 tim

Boka resor till fjällen
Boka boende i Branäs fjällen
Fjällen Sverige | Året om

Åk till Sveriges fina fjällvärld och åk skidor med familjen. För barnfamiljer är Branäs en fantastisk plats att åka skidor på. Snösäkert är det också då det har snökanoner. Vill man åka längre norrut finns Sälen med alla sina olika fjälldestinationer som Lindvallen, Hundfjället, Högfjället och Tandådalen och det mer barnvänliga Stöten.

Mer om skidresor i Sverige

Presenteras i samarbete med Sembo.
Vasamuseet sportlovet i Stockholm

Vasamuseet

Öppet alla dagar kl. 10-17, 2024

Ett väldigt spännande museum för både stora som små. Se och lär dig om detta fantastiska träskepp som legat på havets botten i över 300 år. Hon sjönk den 10 aug 1628 på sin premiärseglats bara 120 meter från land. Där låg hon sedan tills den 24 april 1961 då hon kommer upp till ytan. Skeppet Vasa beskådas av ca 1,5 miljoner besökare varje år.

Adress: Galärvarvsvägen 14
Vasamuseet

Viking Museum Stockholm

The Viking Museum - Vikingaliv

Sportlovet 2024

Vikingatiden är något som intresserar många svenskar och hela världen faktiskt. Hur var det att leva på Vikingatiden? Hade vikingarna verkligen hjälmar med horn? Värför blev vikingarna så ökända över hela Världen? Levde de bara på plundring? Ja frågorna är många och mycket får ni lära er på The Viking Museum. På museet kan du åka med på en vikingafärd och ombord får du se och uppleva vikingarnas liv.

Adress: Djurgårdsstrand 15.
The Viking Museum

Boka Viking Line Kryssning från Stockholm

Nöjeskryss med Viking Cinderella

Stockholm - Mariehamn: 1 dygn

Ta en nöjeskryssning med Viking Line Cinderella en helg. Ombord blir det grymma artister och liveband och självklart god mat och shopping. För er som vill slappna av efter veckan kan besöka Cinderellas spa-avdelning.

I kryssningen ingår: Kryssning med Viking Cinderella med hytt för 2 pers.
Säsong: Fredagar och Lördagar året om. (OBS! Ej högsommar).

I samarbete med Live it
Köp Melodifestivalen biljetter 2024

Melodifestivalen 2024

Genrep och Final | 8 - 9 mar 2024

Köp biljetter till Mamma Mia The Party i Stockholm

Mamma Mia! The Party

Krogshow | 22 feb - 15 jun, 2024

Köp biljetter till Laberos Magic World i Stockolm

Labero´s Magic World

Magi | 21 feb - 28 mar, 2024

Köp Go City Stockholm Pass

GO CITY STOCKHOLM PASS

Upptäck Stockholm till rabatterat pris - i ett kort!

Med ett Go City Stockholm Pass kan du spara en hel del pengar på sevärdheter och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3, 4 eller 5 dagar. Alla entrépriser är inkluderat i priset till de sevärdheter och sightseeing som ingår.

Mer info om Go City Stockholm Pass

Fria inträden och sightseeing:

Skansen

Kungliga Slottet

Vasamuseet

Nobel Prize Museum

Gröna Lund

The Viking Museum

Globen SkyView

Båt- och Bussturer m.m

Sjöhistoriska museet sportlov i Stockholm

Sjöhistoriska museet

Öppet måndag-söndag under sportlovet, kl. 10-17, 2024.

Här är det sjöfart för hela slanten som gäller. Du kan se flera olika modeller av båtar från 1700-talet och framåt. Här finns också originalförmål att kika på som till exempel telefonbojen från u-båten Ulven. En intressant utställning är den om resorna med Swenska Ost-Indiska Compagniets fartyg under 1700-talet. Hur var livet ombord? Vart åkte fartygen och vad handlades med? Det finns mycket för barnen att lära sig här. Under årets sportlov blir det tema Sjörövare. Hör spännande historier på sjörövare som seglat på Östersjön. AjAj!

Adress: Djurgårdsbrunnsvägen 24
Sjöhistoriska museet

Medeltidsmuseet i Stockholm under sportlovet

Medeltidsmuseet

Medeltidsmuseet är STÄNGT under sportlovet. Museet skall flytta till Gamla Stan!

Ett intressant museum som berättar historian om Stockholms medeltid. Hur stort var Stockholm under Medeltiden? Vem bodde här? Birger Jarl anses ha grundat Stockholm - möt honom, se mynningen till en hemlig gång som Kungen använde för att ta sig till hästarna på Helgeandsholmen utan att någon såg honom. Inne i Medeltidsmuseet löper också en del av Gustav Vasas gamla stadsmur från 1500-talet. Ni kan också gå med spännande stadsvandring i Gamla Stan.

Medeltidsmuseet i Stockholm är stängt då hela museet ska flytta till Börshuset i Gamla Stan. Datum för nyöppnande är inte satt ännu. Här kan ni läsa mer om Medeltidsmuseets flytt »

Adress: Strömparterren 3, Norrbro
Medeltidsmuseet

Historiska Museet Sportlov Stockholm

Historiska museet

Öppet alla dagar mellan 17 feb - 3 mars 2024. Mån - Sön kl. 11.00 – 17.00 samt onsdag öppet även klockan 17.00 – 20.00!
Här visas många många fynd som gjorts av både arkeologer men även privatpersoner. I Guldrummet är det mesta guld som glimmar men också silver. Vissa guldföremål har hittats nergrävda i marken kanske på en åker när en bonde hittat dom vid sådd och vissa har hittats i gamla gravar från lång lång tid tillbaka. Mycket som visas på museet är också krigsbyten som togs med hem till Sverige efter krig i utlandet. Här kan du också se förmål från livet på medeltiden. En intressant utställning om Sveriges historia från Vikingatiden och framåt. Under sportlovet kan du "bli en pryldetektiv", lösa gåtor i i museets utställningar, Lös drakens gåta och mycket mer under sportlovet.

Adress: Narvavägen 13–17
Historiska Museet

Nobel Prize Museum sportlov i Stockholm

Nobel Prize Museum

Sportlovet v9
Ett helt museum tillägnat Nobelpriset och Alfred Nobel. Nobelpriset ska tilldelas dem som enligt Alfred Nobels testamente "gjort mänskligheten den största nyttan". Här kommer pristagarna och deras berättelser till liv. Hur väljs en Nobelpristagare ut? Hur går cermoning till vid utdelning av Nobelpriset? Hur ser det ut på Nobelfesten? Många pristagare har det blivit sedan 1901 när första Nobelpriset delades ut till Sully Prudhomme i Litteratur.

Under sportlovet kom till VERKSTADEN - hur funkar egentligen en magnet?, Hur jobbar en forskare? Entrén till verkstaden finns inne i museet. Det är fri entré till både museum och verkstad för barn. Adress: Börshuset, Stortorget 2.
Nobel Prize Museum

Pökvandring i Stockholm
Spökvandring i Gamla Stan
Gamla Stan | till 18 okt 2024

Fråga - Vågar du? Ta någon i handen och gå med i Gamla Stans skumma gränder. Mycket har hänt här genom historien och kanske dröjer sig vålnader kvar!

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Junibacken Stockholm
Junibacken
Galärvarvsvägen 8 | Året om

Besök Junibacken. Roligt för de lite mindre barnen. Ett barnmuseum fyllt av sagokaraktärer från olika kända barnböcker och lek förståss. Åk Sagotåget och möt Emil och Madicken mfl.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Stockholm Toy Museum Bergrummet

Stockholm Toy Museum - Bergrummet

Leksaksmuseet Stockholm Toy Museum ligger inne i det sk. Bergrummet. I museet finns över 40.000 föremål vilket gör museet till norra Europas största privatägda leksakssamling. Du besöker Stockholm Toy Museum genom att gå in i Skeppsholmens underjordiska tunnlar. Dessa nyttjades en gång i tiden av Sveriges militär men nu finns här leksaker. Både själva platsen och det som finns här inne är spännande för barn att besöka....ja vuxna med.

Du kan se rymdskepp, dockskåp, trampbilar, tennfigurer, Tintins alla fordon, Barbie, Disney och en helt unik avdelning med leksaker som ägts och lekts med av kungligheter. Här finns även dockor från 1400-talet. Helt otroligt att dessa finns kvar idag. Här finns också mängder av serietidningar.

Adress: Svensksundsvägen 5, Skeppsholmen. Direkt efter Skeppsholmsbron.

Röhsska Museett Sportlovet

Etnografiska Museet

Sportlovet v9

På Etnografiska museet kan du gå runt bland olika intressanta utställningar. Hur påverkas jordens resurser av människan? Lär känna Amerikas ursprungsbefolkning. Se rituella föremål och hantverk från olika värlsdelar. Ta med dina barn på en resa till Arktis issmältning, Amazonas krympande regnskogar och torkan i Australien. Se Etnografiska Museets hemsida för aktuell information under sportlovet.

Adress: Djurgårdsbrunnsvägen 34
Etnografiska museet

Göra på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm på sportlovet

Kulturhuset Stadsteatern

Sportlovet V9

Under sportlovet håller Kulturhuset Stadsteatern öppet för skollediga barn. Stockhom har 4 kulturhus: Sergels torg, Skärholmen, Vällingby och Husby. Under sportlovet bir det utställningar, teater, bio, konsert och lite annat smått och gott.Se Kulturhusets Stadsteaterns hemsida för aktuell information under sportlovet.

Adress: Sergels Torg
Kulturhuset Stadsteatern

Dansmuseet i Stockholm sportlov

Dansmuseet

Sportlovet V9

Ett museum dedikerat till dans och rörelse. Du kan se autentiska dräkter, instrument, skulpturer, marionetter, dansmasker och fotografier från Asien, Afrika och Nordamerika. Se färgsprakande kostymer från den berömda Ryska Baletten – Ballets Russes. Se Dansmuseets hemsida för aktuell information under sportlovet.

Adress: Drottninggatan 17
Dansmuseet

Abbamuseet i Stockholm

ABBA The Museum

Ett eget museum för popgruppen ABBA
Äntligen har ABBA fått ett eget museum. Här får du möta bandmedlemmarna Agnetha, Björn, Benny och Anni-Frid. Via audio-guider berättar de själva om karriären med ABBA. Beskåda scenkläder, guldskivor, originalprylar bla från segern i Melodifestivalen 1974 när de vann med Waterloo och sedan var ingenting sig likt längre för gruppen.

Adress: Djurgårdsvägen 6 (brevid Gröna Lund, Djurgården)

Avicii Experience Stockholm

Avicii Experience

Ett interaktivt hyllningsmuseum till Avicii
2011 släppte Avicii låten "Levels" som blev en hit över hela världen och genombrottet blev ett faktum. Sen gick allt fort. Få en närmare titt på livet för artisten Avicii och personen, Tim Bergling en ikon i modern populärkultur. Följ Tim från barndomsrummet där det hela började, till studion i Los Angeles där de största hitsen skapades. Avicii finns i våra hjärtan och hans musik lever kvar!

Adress: Sergelgatan 2, (en del av Space vid Sergels torg).

Riksidrottsmuseet i Stockholm

Riksidrottsmuseet

Spotlovet V9

På Riksidrottsmuseet berättas om idrottens kulturarv. Här finns föremål som skänkts av olika idrottsprofiler att beskåda som ex. Kristina "Tina" Thörner rallyhjälm, Pia Sundhages gitarr, Ingemar Johansson vita boxningsrock i frotté, VM målvakten Lennart "Klimpen" Häggroth skridsko, Toini Gustafsson-Rönnlund skidor och mycket mycket mer.

Adress: Djurgårdsbrunnsvägen 26 (i anslutning till Tekniska museet).
Riksidrottsmuseet


Ostindifararen Götheborg på sportlovet

Hammarbybacken

Se deras hemsida för öppettider då det kan variera beroende på väder.

Utomhusaktivitet under sportlovet. Skidor för hela slanten. Åk till Hammarbacken och åk skidor. Här finns ett barnområde med en lätt backe (grön) och olika nedfarter i färgerna blå, röd, svart som du når med ankarlift. Ta med korv att grilla vid grillplatsen.

Adress: Hammarby Fabriksväg 111
Hammarybybacken

HOTELL I STOCKHOLM

Stockholm erbjuder dig allt ifrån lyxhotell till vandrarhem. Bo centralt vid Gamla Stan så har du gångavstånd till det mesta. Kanske skall du på konsert i Globen eller Friends Arena då är det skönt att bo nära.

Vi samarbetar med Hotels.com där du enkelt bokar ditt hotell i Stockholm. Du har också gratis avbokning på utvalda hotell.

Populära områden i Stockholm:

Hotell nära Stockholms Centralstation

Hotell nära Kungliga Slottet

Hotell nära Gröna Lund

Hotell nära Gamla Stan

Hotell nära Globen / Avicii Arena

Hotell nära Friends Arena

Polismuseet Stockholm

Polismuseet

För alla er som diggar poliser! Kom hit vet jag och kör lite polisbil eller polismotorcykel. Polisbilen och polismotorcykeln som finns i trafikrummet är riktiga. Klä ut dig till polis och prata i polisradion och sätt på saftblandaren. På Lördagar & Söndagar är det olika visningar med film eller framträdande om Polisen.

Klä dig i polisuniform, prata i kommunikationsradio och kör polismotorcykel. Lös spännande uppdrag på polisstationen eller hamna i arresten.

Adress: Museivägen 7 (brevid Tekniska Museet, Gärdet)
Polismuseet

Stockholm SkyView

Stockholm SkyView

STÄNGT under sportlovet 2024!

Att åka uppåt och komma upp på lite höjd är alltid spännande för barn och även för oss vuxna....det kan till och med bli lite läskigt om man har höjdskräck. SkyView är en åkaattraktion längst med Avicii Arenas (Globens) utsida och tak. Du kliver in en glas-kapsel tillsammans med andra och sedan börjar färden uppför väggen. Det går sakta och fint och du kommer upp på en höjd av 130 meter när du kommit till toppen. Här uppe ser du lång ut över Stockholm. Under färden upp och ner möter du den andra kapseln som också är på väg. Det finns två spår längst med arenans vägg.

På grund av stora ombyggnationer på Avicii Arena håller SkyView stängt under sportlovet 2024. Vi vet tyvärr inte när SkyView öppnar igen.

Adress: Avicii Arena, Arenatorget 2, Johanneshov (ta tunnelbana från T-Centralen till Avicii Arena)

Köp biljett till kryssning till Helsingfors, Finland

Kryssning till Helsingfors från Stockholm

Kryssa med Tallink Silja Line till Finland

Stockholm - Helsingfors: 40 tim (2 nätter)

Denna kryssning tar dig mellan Stockholm och Helsingfors i Finland. Du har två nätter ombord där det ingår frukost båda dagarna. När ni kommer till Helsingfors har du 6 timmar att besöka centrala Helsingfors. På eftermiddagen vänder båten hemåt igen mot Stockholm. Efter nöjen och shopping ombord blir det en härlig frukostbuffé i Stockholms skärgård.

I kryssningen ingår: Hytt med havsutsikt, Frukostbuffé båda dagarna. (Middagsbuffé kan köpas till extra vid bokning.)

Säsong: Året om
Tid: 2 nätter, ca 40 timmar
Bokning gäller för: 1-4 personer i delad hytt. För väldigt billigt pris upp till 4 personer kika på datum markerade med röd prick. Dessa finns oftast när du bokar långt i förväg.
Typ av biljett: Biljett - boka in datum direkt vid köp.

Biljett enkel resa Helsingfors / Stockholm

För dig som vill semestra några dagar extra i Finland

Stockholm - Helsingfors båda håll: 17 tim (1 natt)

Önskar du stanna lite längre i Helsingfors kan du boka kryssning enkel väg och själv bestämma datum för din återresa hem. Du kan köpa enkelbiljett Stockholm / Helsingfors och Helsingfors / Stockholm.

I kryssningen ingår: Hytt med havsutsikt, Frukostbuffé. (Middagsbuffé kan köpas till extra vid bokning.)
Säsong: Året om
Tid: 1 natt, ca 17 timmar
Bokning gäller för: 1-4 personer i delad hytt. För väldigt billigt pris upp till 4 personer kika på datum markerade med röd prick. Dessa finns oftast när du bokar långt i förväg.
Typ av biljett: Biljett - boka in datum direkt vid köp.

I samarbete med GetYourGuide.

Roligt att göra i Stockholm på skollov

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar i innehåll.
Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top