Sportlov i Stockholm 2022

Kul aktiviteter för barnen!

Vad finns det att göra på sportlovet i Stockholm 2022?

Under vecka 9 är det sportlov i Stockholm (28 februari - 6 mars 2022).

Det finns många kul sportslovsaktiviteter att hitta på i Stockholm. Vad sägs om att åka skidor i Hammarbybacken, gå till Skansen, se dinosaurier på Naturhistoriska Museet, se hur vikingarna levde på The Viking Museum. Du har även några alternativ utanför city som att spela painball i Farsta eller quiz på Drottningholms slott. etc. Det är mycket blandade aktiviteter och det bästa är att besöka respektive hemsida för att se aktuella program för sportlovet. Nedan presenterar vi ett urval av allt du kan göra i Stockholm under sportlovet.
Skansen sportlov i Stockholm

Skansen

Öppet kl. 10-16 under sportlovet 2022

Skansen är öppet under sportlovet men vissa delar av parken är stängda för besökare p g a pandemin. Det finna mycket att uppleva under ditt besöka på Skansen tillsammans med barn. Här finns djur, ni kan grilla korv, leka på lekplatsen m.m. De skall försöka öppna upp Skansen-Akvariet under sportlovet. Håll utkik på deras hemsida för senaste information gällande vad som kommer vara öppet under sportlovet.

Adress: Djurgårdsslätten 49-51, Foto: Skansen
Skansen

Nordiska museet sportlov i Stockholm

Nordiska Museet

Öppet kl. 10-17, 2022

På Nordiska Museet i Stockholm finns det många roliga aktiviteter för barn. Vandra genom ett isberg och utforska livet i Arktis, gör en resa i tiden och lös uppdrag och mysterier. Barnen kan besöka Lekstugan och Tidsvalvet (olka öppettider). Det finns även barnens audioguide som barn kan lyssna på under en rundvandring i museets utställningar.

Adress: Djurgårdsvägen 6-16.
Nordiska museet

Åk RIB-båt i Stockholm
Åk RIB-båt i Stockholm
Centrala Stockholm - Vaxholm | till Okt 2022

Att åka RIB-båt är en häftig upplevelse. Ni åker först lite sakta och ser flera av Stockholms centrala sevärdheter innan ni kommer ut i skärgården där hastigheten ökar. Då är det dags att hålla i sig!

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Skansen
Skansen
Skansen | till 31 dec 2022

Boende på något av Nordic Choice Hotels inkl. entrébiljett till Skansen.

Hotellpaket presenteras i samarbete med Nordic Choice Hotels.
Naturhistoriska museet sportlov i Stockholm

Naturhistoriska Museet

Öppet kl. 10-18 under Sportlov 2022

Här finns mycket spännande att kika på för vuxna och barn. Besök olika utställningar som ex. Den mänskliga resan, Dinosaurier, Tidstunneln, Fossiler, Arktis och Antarktis säregna miljöer, Skatter från Jordens inre. Gå på tipspromenad. Här finns också Sverige största filmkupol - Cosmonova. Olika fillmer visas och det känns som du försvinner in i filmen med denna gigantiska välvda filmduk på 760 kvm.

Adress: Frescativägen 40. Foto: Naturhistoriska museet
Naturhistoriska Museet

Riksidrottsmuseet i Stockholm

Riksidrottsmuseet

Öppet Tis - Sön kl. 11-16

På Riksidrottsmuseet berättas om idrottens kulturarv. Här finns föremål som skänkts av olika idrottsprofiler att beskåda som ex. Kristina "Tina" Thörner rallyhjälm, Pia Sundhages gitarr, Ingemar Johansson vita boxningsrock i frotté, VM målvakten Lennart "Klimpen" Häggroth skridsko, Toini Gustafsson-Rönnlund skidor och mycket mycket mer.

Adress: Djurgårdsbrunnsvägen 26 (i anslutning till Tekniska museet). Foto: Naturhistoriska museet
Riksidrottsmuseet


Vasamuseet sportlovet i Stockholm

Vasamuseet

Öppet alla dagar kl. 10-17, 2022

Ett väldigt spännande museum för både stora som små. Se och lär dig om detta fantastiska träskepp som legat på havets botten i över 300 år. Hon sjönk den 10 aug 1628 på sin premiärseglats bara 120 meter från land. Där låg hon sedan tills den 24 april 1961 då hon kommer upp till ytan. Skeppet Vasa beskådas av ca 1,5 miljoner besökare varje år.

Adress: Galärvarvsvägen 14
Vasamuseet

Viking Museum Stockholm

The Viking Museum - Vikingaliv

Öppet kl. 11-17, 2022

Vikingatiden är något som intresserar många svenskar och hela världen faktiskt. Hur var det att leva på Vikingatiden? Hade vikingarna verkligen hjälmar med horn? Värför blev vikingarna så ökända över hela Världen? Levde de bara på plundring? Ja frågorna är många och mycket får ni lära er på The Viking Museum. På museet kan du åka med på en vikingafärd och ombord får du se och uppleva vikingarnas liv.

Adress: Djurgårdsstrand 15.
The Viking Museum

Köp Go City Stockholm Pass

GO CITY STOCKHOLM PASS

Upptäck Stockholm till rabatterat pris - i ett kort!

Med ett Go City Stockholm Pass kan du spara en hel del pengar på sevärdheter och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Alla entrépriser är inkluderat i priset till de sevärdheter och sightseeing som ingår.

Mer info om Go City Stockholm Pass

Fria inträden och sightseeing:

Skansen

Vasamuseet

Nobel Prize Museum

Globen SkyView

Fotografiska

Båt- och Bussturer m.m

Sjöhistoriska museet sportlov i Stockholm

Sjöhistoriska museet

Öppet Tis - Sön kl. 10-17, 2022

Här är det sjöfart för hela slanten som gäller. Du kan se flera olika modeller av båtar från 1700-talet och framåt. Här finns också originalförmål att kika på som till exempel telefonbojen från u-båten Ulven. En intressant utställning är den om resorna med Swenska Ost-Indiska Compagniets fartyg under 1700-talet. Hur var livet ombord? Vart åkte fartygen och vad handlades med? Det finns mycket för barnen att lära sig här.

Adress: Djurgårdsbrunnsvägen 24
Sjöhistoriska museet

Historiska Museet Sportlov Stockholm

Historiska museet

Öppet Tis - Sön kl. 11-17 och onsdagar till kl. 20
Här visas många många fynd som gjorts av både arkeologer men även privatpersoner. I Guldrummet är det mesta guld som glimmar men också silver. Vissa guldföremål har hittats nergrävda i marken kanske på en åker när en bonde hittat dom vid sådd och vissa har hittats i gamla gravar från lång lång tid tillbaka. Mycket som visas på museet är också krigsbyten som togs med hem till Sverige efter krig i utlandet. Här kan du också se förmål från livet på medeltiden. En intressant utställning om Sveriges historia från Vikingatiden och framåt.

Adress: Narvavägen 13–17
Historiska Museet

Nobel Prize Museum sportlov i Stockholm

Nobel Prize Museet

Öppet Tor - Sön kl. 11 - 17 och fredagar till kl. 21
Ett helt museum tillägnat Nobelpriset och Alfred Nobel. Nobelpriset ska tilldelas dem som enligt Alfred Nobels testamente "gjort mänskligheten den största nyttan". Här kommer pristagarna och deras berättelser till liv. Hur väljs en Nobelpristagare ut? Hur går cermoning till vid utdelning av Nobelpriset? Hur ser det ut på Nobelfesten? Många pristagare har det blivit sedan 1901 när första Nobelpriset delades ut till Sully Prudhomme i Litteratur.

Adress: Börshuset, Stortorget 2.
Nobel Prize Museum

Pökvandring i Stockholm
Spökvandring i Gamla Stan
Gamla Stan | till 17 dec 2022

Fråga - Vågar du? Ta någon i handen och gå med i Gamla Stans skumma gränder. Mycket har hänt här genom historien och kanske dröjer sig vålnader kvar!

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Junibacken Stockholm
Junibacken
Galärvarvsvägen 8 | Året om

Besök Junibacken. Roligt för de lite mindre barnen. Ett barnmuseum fyllt av sagokaraktärer från olika kända barnböcker och lek förståss. Åk Sagotåget och möt Emil och Madicken mfl.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Röhsska Museett Sportlovet

Etnografiska Museet

Öppet Tis - Sön kl. 11-17 och onsdagar till kl. 20

På Etnografiska museet kan du gå runt bland olika intressanta utställningar. Hur påverkas jordens resurser av människan? Lär känna Amerikas ursprungsbefolkning. Se rituella föremål och hantverk från olika värlsdelar. Ta med dina barn på en resa till Arktis issmältning, Amazonas krympande regnskogar och torkan i Australien. Se Etnografiska Museets hemsida för aktuell information under sportlovet.

Adress: Djurgårdsbrunnsvägen 34
Etnografiska museet

Dansmuseet i Stockholm sportlov

Dansmuseet

Öppet Tis - Sön kl. 11-17 och onsdagar till kl. 20

Ett museum dedikerat till dans och rörelse. Du kan se autentiska dräkter, instrument, skulpturer, marionetter, dansmasker och fotografier från Asien, Afrika och Nordamerika.Se färgsprakande kostymer från den berömda Ryska Baletten – Ballets Russes. Se Dansmuseets hemsida för aktuell information under sportlovet.

Adress: Drottninggatan 17
Dansmuseet

Bonniers Konsthall sportlov Stockholm

Bonniers Konsthall

Öppet sportlovet 2022. Se hemsida för aktuella öppettider.

Det händer lite olika saker på Bonniers Konsthall under sportlovet. Du kan lära dig att skapa origami i deras workshop som passar barn från 6-12 år. Bonniers Konsthall visar samtidskonst från hela världen, och arbetar såväl med konstnärer som ännu inte är bekanta för den stora publiken som med välkända konstnärskap.

Adress: Torsgatan 19. Foto: Bonniers
Bonniers Konsthall

Medeltidsmuseum sportlovet i Stockholm

Medeltidsmuseet

Öppet Mån - Sön kl. 12 - 17 och onsdagar till kl. 20, på sportlovet 2022.

Ett intressant museum som berättar historian om Stockholms medeltid. Hur stort var Stockholm under Medeltiden? Vem bodde här? Birger Jarl anses ha grundat Stockholm - möt honom, se mynningen till en hemlig gång som Kungen använde för att ta sig till hästarna på Helgeandsholmen utan att någon såg honom. Inne i Medeltidsmuseet löper också en del av Gustav Vasas gamla stadsmur från 1500-talet. Se deras hemsida för aktiviteter under sportlovet.

Adress: Strömparterren 3, Norrbro
Medeltidsmuseet

Klättercenter Solna på sportlovet Stockholm

Klättercentret Solna

Öppet vardagar kl. 9 - 22 och helger kl. 9 - 20, 2022

Testa klättring under Sportlovet. Testa en "Prova på kurs" ifall du är intresserar av klättring. Här finns en vägg som är hela 16 meter hög. Men det finns såklart även lägre väggar att prova klättring på. Förboknkng behövs.

Adress: Banvaktsvägen 20
Klättercenter Solna

Ostindifararen Götheborg på sportlovet

Hammarbybacken

Öppet under sportlovet 2022. Se deras hemsida för öppettider då det kan variera beroende på väder.

Utomhusaktivitet under sportlovet. Skidor för hela slanten. Åk till Hammarbacken och åk skidor. Här finns ett barnområde med en lätt backe (grön) och olika nedfarter i färgerna blå, röd, svart som du når med ankarlift. Ta med korv att grilla vid grillplatsen.

Adress: Hammarby Fabriksväg 111
Hammarybybacken

Lite utanför Stockholm under sportlovet

Du kan även ta dig lite utanför Stockholm city. Vad sägs om upptäcktsfärd på Drottningholms slott, Skogshinderbanan i Siggesta Gård och spela painball i Farsta. Nedan har vi samlat några av sportlovets aktiviteter lite utanför Stockholms centrum.
Drottningholms Slott Sportlovet Stockholm

Drottningholms Slott

Öppet på sportlovet 2022.

Barnen kan gå på upptäcktsfärd i slottets salar! Låna en karta med detaljbilder från slottets inredningar och hitta var motiven finns i slottet och vad bilderna föreställer.

Adress: ligger på Lovön i Ekerö kommun, ca. 10 km utanför Stockholm
Drottningholms Slott

Skogshinderbanan i Stockhholm Sportlovet

Skogshinderbanan

Öppet på sportlovet 2022

Testa skogshinderbanan med balans på linor, ta dig över stockar, balansera på linor etc. För de minsta finns det byggda kojor och älgar att klättra på. För de äldre barnen och vuxna finns det en liten större bana.

Adress: Siggesta Gård, Värmdö
Siggesta Gård

Spela Paintball på sportlovet Stockholm

Spela paint ball

Öppet under sportlovet 2022

Nu körs det paintball drop-in under Sportlovet! 28 feb till 4 mar 2022 kan ni spela vid Spelapaintball.com's inomhusarena i Farsta Strand! All utrustning som behövs för aktiviteterna tillhandahålls. Du behöver endast ha passande kläder under overallen samt inomhusskor (man får inte spela med utomhusskor).

Adress: Mårbackagatan 31, Farsta
Spela Paint ball

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar i innehåll.
Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top