Brunch i Stockholm

Ät en god brunch i Stockholm

Ta med dina vänner och frossa en god brunch i Stockholm!

Varför är det så gott med brunch? Finns det något bättre än att bara sätta sig vid bordet i lugn och ro och gå och hämta mat från uppdukade bord. Mat och sallader upplagda på stora fina fat. Därtill beställer man kanske ett gott bubbel för att krydda till det lite extra. Maten som serveras brukar ofta tilltala både vuxen som barn. Dessutom betalar barnen en mycket mindra summa än de vuxna. Boka en brunch med dina föräldrar, vänner, era syskon eller varför inte ta med hela familjen. Var du kanske ute sent igår kväll? ja vad passar bättre än en brunch.

Dagarna som passar extra för brunch, är på helgerna när de flesta har tid att mysa till det ibland med en lyxig brunch. Många av Stockholms brunchrestauranger och caféer serverar brunch även på vardagar. Njut av alla läckerheter som serveras. Ät lite lagom av huvudrätterna och lämna lite plats för läckerheterna från efterrättsbordet. Du hittar brunch på flera olika platser i Stockholm. Från Vasastan till Östermalm, Södermalm till Kungsholmen.  När magen har fått sitt kan det vara trevligt med en shoppingrunda på stan.

Här har vi samlat några av de restauranger och hotell som erbjuder brunch i Stockholm. Läs noga på varje hemsida då utbudet kan ändras.

Sidan innehåller affiliatelänkar från olika samarbetspartners.

Centrala Stockholm med brunch

Nedan är några restauranger med inriktning på brunch i Stockholms innerstan. Även flera hotell i Stockholm erbjuder brunch på helger.

Brunch Grand Hotel Stockholm

Grand Hotel

Kom till Grand Hotell och avnjut en härlig brunch med familjen eller dina vänner. .

Adress: Södra Blasieholmshamnen 8.

Brunch Bank Hotel i Stockholm

Bank Hotel

Besök hotellet mitt i city, bara några minuters promenad från Strandvägen och Stureplan på Östermalm. Här serveras en lyxig brunch.

Adress: Arsenalsgatan 6

Stockholm Brunch Club

STHLM Brunch Club

Frukost och brunc är väl det viktigaste målet på dagen! STHLM Brunch Club har förstått konceptet. Från smarriga pannkakor till ägg i de flesta former.

Adress: Dalagatan 24, Karlavägen 75

Knut Norrländsk brund i Stockholm

Knut

Brunch med norrländsk touch. Ät gott från deras norrländska delikatesser från deras buffébord.

Adress: Upplandsgatan 17 & Regeringsgatan 77

Kvarnen brunch i Stockholm

Kvarnen

Restaurangen erbjuder en klassisk brunch med inrikting på svens husmanskost.

Adress: Tjärhovsgatan 4

Brunch långholmens Värdshus i Stockholm

Långholmens Värdshus

Njut av långholmens goda brunch som serverar läckerheter från vilken säsong ni besöker Värdshuset.

Adress: Långholmsmuren 20

Köp biljett till brunchkryssning i Stockholm

Brunchkryssning

Boka datum direkt vid ditt köp av biljett

Boka en tur på en mysig brunchkryssning ombord på S/S Stockholm. Brunchen serveras med allt från klassiska rätter som sill, Janssons frestele och köttbullar till fräscha sallader, kallskuret, ostar och veganska rätter. Efter den goda maten väntar dessertbordet så glöm inte lämna lite plats för dessa mumsbitar. Ni har god tid på båten att både avnjuta brunchbuffén och samtidigt titta ut över den vackra skärgården i Stockholm.

Från december månad kommer brunchen serveras med inslag av julmat.

I biljetten ingår båtresa inkl. brunchbuffé.

Säsong: 10 feb - 31 dec, 2024 (lördag och söndag kl 12.00)
Avgår: Lör-Sön. Tid: 3 tim

Skaldjursbrunch på restaurang Mister French i Stockholm

Skaldjursbrunch på Mister French

Lördagar och Söndagar

Njut av en brunch med skaldjur som räkor, musslor och ostron. Det blir också varma och kalla rätter med inspiration från Medelhavet och Frankrike. Går du hit på sommaren kan du sitta och äta din brunch på verandan med utsikt över vattnet. Efter den goda maten väntar ett dessertbord fullt av godsaker som chokladtryfflar, chokladmousse och våfflor om mycket mycket mer.

Platsbokning: Boka ditt datum med en gång.

Adress: Mister French, Tullhus 2, Skeppsbrokajen

Brunch med utsikt

Nedan presenteras restauranger i Stockholm med utsikt!

Brunch restaurang TAK i Stockholm

TAK

Japansk mat möter nordisk mat på buffébordet. På våning 14, Izakayan serveras en a la carte-brunch med asiatiska smaker. Efter brunchen kan du ta dig upp till takbaren på våning 52.

Adress: Brunkebergstorg 2-4

Vegansk Brunch

Nedan presenteras restauranger i Stockholm med inriktning vegans brunch!

Brunch restaurang Hermans i Stockholm

Hermans

Vegansk buffé med en härlig utsikt över Stockholm.

Adress: Fjällgatan 23B

När kom brunchen till egentligen?

Brunchens historia
1896 i en tidning i USA nämndes att man kunde äta brunch kl:11. Kolumnen kom från New Oxford i USA. Brunchen vid denna tiden var för de som var rika. De tunga måltiderna som hölls på söndagar efter gudstjänst hade blivit lite för "tunga", ett lättare alternativ började florera, brunchen. Ordet brunch är en sammandragen av orden frukost (breakfast) och lunch.

Med tiden utvecklades bruchen olika innehåll av mat och dryck. De första rätterna som dök upp på brunchbuffén var bla Eggs Benedict i olika former. De första matböckerna med brunch som innehåll dök upp i USA på 1960-talet.

När kom brunchen till Sverige?
Brunchen i Sverige startade runt 2004 efter inspiration bla från tv-serien "Sex and the City". Därefter tog det rejäl fart i Sveriges huvudstäder och sedan följde resten av Sveriges långa land efter.

Meny/mat
Brunchen består idag av både kall och varm mat. Salladsborden har tagit mer rum. Maten är en såkallad mer stadigare variant av frukost. Vanligtvis intar man brunch mellan kl. 11-14 på lördagar och söndagar. Till brunch serveras ett härligt efterrättsbord med kaffe och te. Man erbjuds dricka vin eller öl till maten. Innan maten kan också ett glas champange lyxa till tillställningen.

Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top