Opera i Stockholm

Gå på opera i Stockholm

Se en opera i Stockholm 2024!

I Stockholm kan du uppleva opera, operett och balett på den svenska nationalscenen - Kungliga Operan. Kungliga Operan byggdes på Kung Gustav III inatiativ år 1773. Här visas allt från klassiska mästerverk till nya produktioner. Ytterligare en arena för operor är Folkteatern som öppnade 1976. Scenen är nära sin publik utan ett orkesterdike mellan scenen och publiken. De fokuserar på att sjunga operor på svenska och spelar de stora klassiska verken. De spelar även nyskrivna operor och opera för barn.

Operor under 2024
För er som tycker Selma Lagerlöf-berättelser kan se Herr Arnes Penningar till hösten 2024.

Nedan tipsar vi om hotellpaket med biljett till opera i Stockholm i samarbete med Nöjesresor.

För er som vill övernatta på hotell och kombinera det med en show se gärna prisvärda hotellpaket! »

Boka Herr Arnes penningar showpaket i Stockholm hotellpaket

Herr Arnes penningar

Operabiljett + Hotell

Folkoperan | 18 sept - 24 november, 2024
Se Selma Lagerlöf-berättelse om den unga Elsalill och hennes liv i "Herr Arnes penningar". Operan regisseras av Tobias Theorelli. Kostymenna står Magdalena Åberg för. Tobias Theorell har tidigare regisserat en Selma Lagerlöf-berättelse i samarbete med Magdalenas kostymer. Musiken är komponerad av Peter Nordahl.

I paketet ingår: Operabiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Göteborg.

Opera Arenor i Stockholm

Kungliga Operan i Stockholm
Kungliga Operan ligger mellan Gustav Adolfs torg och Kungsträdgården på Norrmalm i centrala Stockholm.. Kungliga operan har en egen kör som betår av ca 50 sångare och sångerskor.

Folkoperan
Folkoperan - En scen för opera och musikalisk teater som oftast fokuserar på klassiska verk men också nyskrivna verk och moderna tolkningar. Folkoperan finner du sedan 1984 i den ombyggda biografen Ricardo på Hornsgatan 72 i Stockholm. Deras kärnverksamhet är operor som man kan förstå - de spelar sina operor på det svenska språker.

Operan start i Sverige
Operan kom till Sverige under 1600-talet. Den första kända operaföreställningen som hölls i Sverige var "Dafne" av Jacopo Peri, som sattes upp på Stockholms slott år 1627. Under den här tiden var operan ett kungligt privilegium och var starkt förknippad med hovet. Den första permanenta operascenen i Sverige var "Bollhuset" i Stockholm, som öppnades 1737. Senare etablerades Kungliga Operan i Stockholm år 1782.

Populära operor i Stockholm
18 sept - 24 november, 2024
Folkoperan Stockholm
Köp biljett
Hotellpaketen presenteras i samarbete med Nöjesresor. Nöjesresor är Nordens största arrangör av evenmangspaket (hotellövernattning och evenemangsbiljett). Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Nöjesresor. Bilder: Nöjesresorc. Lösa biljetter presenteras i samarbete med Showtic och Ticketmaster.
Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top