Halloween - Höstlov i Stockholm

En härlig höst i Stockholm 2022

Vad finns det att göra på Höstlovet och Halloween i Stockholm?

Det finns flera läskiga och otäcka platser i Stockholm att besöka som har spännande aktiviteter under Halloween och Höstlovet. För de mindre barnen finns det också sånt som inte är riktigt lika läskigt.

I slutet på oktober är det dags för Höstlov i Stockholm och Halloween för skolbarnen. Skolorna stänger vecka 44 (31 okt - 6 nov, 2022). Halloween är en tradition vi tagit efter från USA. Själva Halloween infaller den 31 oktober och då säjs de dödas själar återvända till jorden. Trots det lite läskiga temat har Halloween blivit barnens högtid. Barnen klär ut sig i roliga eller skrämmande dräkter och går runt och ringer på dörrar och säger "Bus eller Godis". Får dom inget godis blir det bus. Men efter allt godisätande kan det vara kul att göra några roliga aktiviteter under resten av Höstlovet.

Här har vi samlat lite av det du kan göra på höstlovet och under halloween i Stockholm 2022.

the Viking Mjuseum Höstlov Stockholm

The Viking Museum - Vikingaliv

Hoppa tillbaka till 900-talet och upplev den mytomspunna vikingatiden som om du verkligen var där. Möt levande vikingar och lär dig mer om nordisk mytologi och skandinaviska historia. Följ med på Ragnfrids Saga - en vikingaresa in i vikingatiden. Ja här finns så mycket spännande att upptäcka.

Datum: 31 okt - 6 nov, 2022
Adress: Djurgårdsvägen 48, (mellan Vasamuseet och Gröna Lund)
Bild: The Viking Museum

Höstlov Junibacken 2022

Junibacken

Junibacken bjuder på höstlek, teater alla dagar och en spännande spökjakt. Det blir läskigt god glass till alla utklädda barn under höstlovet! (mellan 29 oktober och 6 november). Det blir spökjakt i huset - kan du hitta spökena som gömmer sig? Alla dagar under höstlovet spelas teatern "Pippi flyttar in". I Junibackens bokhandel kan ni köpa böcker med både läskiga och gulliga spökhistorier.

Datum: 29 okt - 6 nov, 2022
Adress: Galärvarvsvägen 8, Djurgården
Bild: I Love Stockholm

Naturhistoriska Museet Stockholm höstlov 2022

Naturhistoriska museet

Naturhistoriska Museet har olika program under höstlovet med inriktning på biologiskt mångfald, utforska skogen i Labbet. Fri entré till själva museet. Entréavgift till Cosmonova - Sveriges största filmkupol. Under höstlovsveckan visas olika filmer. Det blir också gåtor för dig i museets Escape Room - Stoppa insektsdöden (avgift). Att spela ett escape room innebär att du och dina vänner har en timma på er att lösa gåtor tillsammans och komma ut ur rummet innan tiden är slut.

Datum: 29 okt - 6 nov, 2022
Adress: Frescativägen 40
Bild: I Love Stockholm

ABBA the Museum Stockholm

ABBA The Museum

Waterloo, Dancing Queen, Mamma Mia... ja vem har inte stått framför spegeln och sjungit dessa låtar med ett hopprep i handen. Vi som växte upp med ABBA har alla gånger gjort det. Men ABBAs musik är odödlig och nya generationer har också fastnat för ABBAs musik. Nu kan du grotta in dig i allt som har med ABBA att göra på ABBA The Museum. Så kom och bli en popstjärna för en dag. Biljett måste förköpas.

Datum: Höstlovet 2022
Adress: Djurgårdsvägen 68, (brevid Gröna Lund)
Bild: GetYourGuide

Stockholm Ocean Bus
Åk Ocean Bus i Stockholm
Centrala Stockholm | till 27 Nov 2022

Ta en tur med den populära amfibiebussen. Turen börjar på land och tar dig runt i Stockholm sedan kör bussen rakt ner i vattnet och blir en båt.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Skansen
Skansen
Skansen | till 31 dec 2022

Under Höstlovet blir det lite extra spännande på Skansen. Boka boende på något av Nordic Choice Hotels inkl. entrébiljett till Skansen.

Hotellpaket presenteras i samarbete med Nordic Choice Hotels.
Nationalmuseet Stockholm höstlov 2022

Nationalmuseum

På Nationalmusem blir det Teckningsfest. Testa att rita med rödkrita, kol, grafit och fjäderpenna och bläck. Delta i teckningsgympa. Det blir till en rolig och rörlig teckningsbana där allas rörelser lämnar spår efter sig. Få ditt porträtt tecknat på glas av konstnären Jenny Soep. Du kan också prova på att animera med mobil eller iPad (för dig mellan 13-19 år).

Datum: 29 - 30 okt och 3 nov, 2022
Adress: Södra Blasieholmshamnen 2
Bild: Nationalmuseum

Boka Spökvandring under höstlovet i Stockholm

Spökvandring i Gamla Stan

Var spökar det i Stockholm?
Är det någon som förföljer oss?....näh det är det nog inte, men det känns ju så, fy va läskigt, va mörkt det är här....tänk om det är någon som förföljer oss! Spökvandringen tar dig med till ruskiga adresser, kusliga källare, mörka bakgator och gömda platser där du inte bör befinna dig efter mörkrets inbrott.
Bild: GetYourGuide

Nordiska Museet Höstlovet 2022

Natt på Nordiska Museet

Men vad händer på Nordiska museet när mörkret Är det någon som smyger omkring där på natten? Vad är det för konstiga fotspår på golven? En fiol spelar lockande musik - vem är det? Ja den som vågar får se. Nordiska museet välkomnar halloweenfirande barnfamiljer till en interaktiv och annorlunda museiupplevelse, fylld av gåtfulla väsen och kulturhistoriska berättelser ur folktron. För barn mellan 6-10 år med vuxen..

Datum: 31 okt och 1 nov, 2022
Adress: Djurgårdsvägen 6–16, Djurgården
Bild: Nordiska Museet

Vasamuseet höstlovet 2022 Stockholm

Vasamuseet

Se Vasaskeppet och förundras över hur stort och vackert det är. Så mycket intressant att upptäcka här på Vasamuseet. Barn upp till 18 år går in gratis. Besök även museet VRAK - Museum of Wrecks.

Datum: 31 okt - 6 nov, 2022
Adress: Galärvarvsvägen 14, Djurgården
Bild: I Love Stockholm

Höstlov Skansen 2022

Skansen

Följ med till Skansen och åk tillbaka i tiden. Ni får leta efter ledtrådar och får lösa gåtor. Ett mysterium på temat upptäcktsresor och märkliga växter i Stadskvarteret och möt "de kloka" i Bollnässtugan.

Datum: 30 okt - 6 nov, 2022
Adress: Djurgårdsslätten 49-51, Djurgården
Bild: Skansen

Sjöhistoriska Museet Stockholm höstlov

Sjöhistoriska Museet

I skaparverkstaden Ruskpricken kan du skapa egna alsterutifrån Sjöhistoriskas olika teman. Lek i museets lekrum Blubb. Åka rutschkana i segelfartyget, styra fiskebåten, meka och lösa problem i maskinrummet, klä ut sig till kapten, undersöka den sjunkna lasten, pausa och lyssna på sagor bland sälarna. På lördagar och söndagar kan du gå med på familjevisning i museet där det blir lite olika teman på visningarna som Skräck och Skrock, Livet ombord samt Sjörövare. Det finns mycket intressant om skepp och sjöfart för alla åldrar. Fri entré.

Datum: 31 okt - 6 nov, 2022.
Adress: Djurgårdsbrunnsvägen 24, Norra Djurgården

Höstlov på Marholmen i Roslagens skärgård

Marholmen

Höstmys i Skärgården

På ön Marholmen i Roslagens skärgård väntar mysiga höstaktiviteter. Marholmen har varit platsen för vila, rekreation och upplevelser sedan tidigt 1900-tal. Nu kan du och familjen upptäcka denna pärla. Marholmen erbjuder ett mysigt höstlovspaket där du bor i stuga med braskamin och bastu med frukostbuffé. Det ingår också roliga höstlovsaktiviteter som Äventyrsvandring, sagostund med varm choklad och bio med popcorn för hela familjen. Det finns också en stor lekplats, pysselhörna och spel. Ni kan delta i naturbingo, pumpajakt och tipspromenad. Ni kan även träna och gå på spa (från 12 år). Ni kan till och med ta ett dopp i havet. Ja, det finns mycket kul att göra här. Välj mellan två olika höstlovspaket.

Datum: 28 okt - 6 nov, 2022
Adress: Marholmen, Norrtälje (ca 7 mil norr om Stockholm)
Bild: Marholmen

Stockholms Halloween Parade 2022

Halloween Parad

Halloween Paraden i Kungsträdgården.
Shockholm är Skandinaviens största Halloween parad. Paraden börjar i Kungsträdgården och tågar igenom Gamla Stan via Strömbron och Norrbro (Helgeandsholmen). Så klä ut er i Halloweenkläder och kom och häng på paraden tillsammans med massor av andra spöken, zombies, häxor och monster. Det blir food trucks på plats, kostymtävling och mycket mer. Kom med gammal som ung och tåga med andra som också vill klä ut sig och umgås.

Datum: Lördag 5 nov, 2022. Kl. 15 - 19.
Bild: Shockholm

Historiska museet höstlovet 2022

Historiska museet

Under höstlovet berättar museet om nordiska väsen som människor trott på genom historien, som drakar och troll, mylingar och lyktgubbar, och undersöker hur människor skyddat sig mot dem. I verkstaden får ni skapa magiska amuletter att trä på armband eller halsband. Följ med på en isande visning om nordiska väsen som människor varit rädda för i olika tider. Tillsammans letar ni spår i museets utställningar. Fri entré - för vissa evenemang kan avgift tas ut.

Datum: 29 okt - 6 nov, 2022. (Stängt måndag 31 okt)
Adress: Narvavägen 13–17
Bild: Historiska Museet

Kryssning från Stockholm till Helsingfors
Kryssning till Helsingfors
Stockholm - Helsingfors | till Okt 2023

Åk på kryssning från Stockholm till Helsingfors i Finland med Silja Line. Du får två nätter ombord och 6 timmar att se Helsingfors. Det finns mycket trevligt att göra ombord för hela familjen. Du äter gott, shoppar, barnen leker, lyssna på musik i baren och varva ner i hytten. I kryssningen ingår: Hytt med havsutsikt för 1-4 personer, Frukostbuffé båda dagarna. (Middagsbuffé kan köpas till extra vid bokning.)

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Tom Tits Experiment
Tom Tits Experiment hotellpaket
Södertälje | till 23 dec 2022

Besök Tom Tits Experiment i Södertälje. Här finns 4 våningar fulla av roliga experiment inom teknik, fysik, matematik, naturgeografi, biologi, människan, illusioner och mycket mer. Kul för alla åldrar. I detta hotellpaket ingår: Boende på Quality Hotel Park Södertälje, frukostbuffé, eftermiddagsfika på hotellet, gratis glass till barnen, shuffleboard, gratis parkering och entré till Tom Tits Experiment.

Hotellpaket presenteras i samarbete med Nordic Choice Hotels.
Höstlov Medeltidsmuseum Stocksholm

Medeltidsmuseet

Mycket intressant museum om Stockholms medeltid. Hur såg Stockholm ut egentligen på 1200-talet? När kom namnet Stockholm till? Stora Torget i Gamla Stan var hjärtat i medeltidens Stockholm. På museet finns ett medeltida torg uppbyggt med butiksbodar, kyrka, hantverkare och krog så klart. Vad lekte barnen med? Tänk att det inte fanns mobiltelefoner eller dataspel på medeltiden! Det finns många mörka historier från Stockholm med hårda straff och galgbacke. Vi skall nog vara glada vi lever i vår tid. I museets underjordiska utställningar ser ni också delar av den stadsmur som Gustav Vasa lät bygga under 1500-talet. Fri entré.

Datum: 31 okt - 6 nov, 2022.
Adress: Strömparterren 3, Norrbro
Bild: Medeltidsmuseet

Gröna Lund Halloween 2022

Halloween på Gröna Lund

Under Halloween förvandlas Gröna Lund till både ett rysligt och mysigt paradis för barn och vuxna i alla åldrar. Varje dag tågar en en häftig parad med läskiga karaktärer och väsen in i parken. Välj om vraka bland våra 5 skräckhus och alla attraktioner som fått nya, läskiga skepnader. För de minsta finns Lilla Området smyckat med pumpor och spindelnät och mysrysliga attraktioner. höstlovet Men var beredd – läskiga varelser av alla slag rör sig i parken och kan överraska dig när du minst anar det. Förköp av biljetter krävs.

Datum: 14 okt - 6 nov, 2022. (spridda datum men öppet hela Höstlovet).
Adress: Lilla Allmänna Gränd 9, Djurgården
Bild: Gröna Lund

Mer att hitta på under höstlovet lite utanför Stockholm

Höstlov och Halloween firas på många ställen både i och utanför Stockholm. Nedan tipsar vi om några fler ställen du kan åka till.

Siggesta gård höstlov i Stockholm

Siggesta Gård

Kom till Siggesta Gård och fira höstlovet.
Bild: Siggesta Gård

Mer om höstlovet på Siggesta Gård

Kom till Lida fridluftsområde på höstlovet

Lida Fridluftsområde

Under höstlovet kan ni hyra mountainbike, spela friluftsgolf och leka i naturparkourparken. Gå stigarna som Skogsmulle och hans vänner har gjort till barnen på Lida. Lida Friluftsgård ligger vackert vid sjön Getaren 7 km söder om Tullinge station i Botkyrka Kommun

Mer om höstlovet på Lida fridluftsområde

Runriket höstlovet 2022

Runriket

Ta med familjen på en upptäcktsfärd bland spår från Vikingar. Runt Vallentunasjön i Täby och Vallentunan finns 9 platser att kika på. Ta er till Jarlabankes bro och hämta karta på informationscentret och sen beger ni er ut.
Bild: Runriket

Mer om Runriket

Höstlov Bergianska Trädgården i Stockholm 2022

Bergianska Trädgården

Vad sägs om Frukt quiz i Edvard Andersons växthus i Bergianska trädgården. Här inne är det medelhavsvärme året om. Självklart blir det pumpor i alla storlekar som ni kan titta på i trädgården. Denna botaniska trädgård ligger i Frescati på Norra Djurgården.

Datum: 31 okt - 6 nov, 2022. Kl 11:00 - 16:00
Adress: Gustafsborgsvägen 4 (Frescati), Norra Djurgården

Åk en båttur i skärgården under höstlovet

Under höstlovet och halloween kan du besöka Vaxholms Kastell eller någon av öarna i Stockholms skärgård. En båttur är alltid mysigt.

Höstlovet Vaxholms Kastell i Stockholm

Båttur till Vaxholms Kastell

Åk båt till Vaxholm. Besök museet Vaxholms Fästnings Museum. Här kan du följa försvaret av Stockholms skärgård och Vaxholms roll genom historien. Under höstlovet brukar flera olika aktiviteter finnas. Se deras hemsida för mer information.

Säsong: 29 april - 6 nov, 2022
Tid: 50 min

Grinda skärgårdsö i Stockholm på höstlovet

Cinderellabåtarna till Grinda

Under höstlovet är det mysigt att besöka höstlika Grinda. Ta med familjen och åk på en tur. De sista turerna för säsongen avgår under höstlovet.

Säsong: 29 april - 6 nov, 2022
Tid: 1 tim och 20 min

Båttur Stockholms Broar under höstlovet 2022

Under Stockholm Broar

Njut av en hösttur på båtturen "Under Stockholms broar". Ni åker bla under Skeppsbron intill Skeppsholmen och Skanstullsbron. Sammanlagt åker ni under 12 broar på färden mellan Saltsjön och Mälaren.

Säsong: 1 april - 18 dec, 2022
Tid: 1 tim och 20 min

Populära höstlovsaktiviteter i Stockholm
1 april - 18 dec, 2022
Strömkajen Stockholm
Köp biljett
29 april - 6 nov, 2022
Strandvägen Stockholm
Köp biljett
29 april - 6 nov, 2022
Strandvägen Stockholm
Köp biljett
29 okt - 6 nov, 2022
Galärvarvsvägen 8 Stockholm
Köp biljett
31 okt - 6 nov, 2022
Djurgårdsslätten 49-51 Stockholm
Köp biljett

Roligt att göra i Stockholm på skollov

Vi reserverar oss för ev. felskrivningar och ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.
Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top