Halloween - Höstlov i Stockholm 2023

En härlig höst i Stockholm

Tips på aktiviteter att göra på Höstlovet och Halloween i Stockholm 2023!

Det finns flera läskiga och otäcka platser i Stockholm att besöka som har spännande aktiviteter under Halloween och Höstlovet. För de mindre barnen finns det också sånt som inte är riktigt lika läskigt.

I slutet på oktober är det dags för Höstlov i Stockholm och Halloween för skolbarnen. Skolorna stänger vecka 44 (30 okt - 5 nov, 2023). Halloween är en tradition vi tagit efter från USA. Själva Halloween infaller den 31 oktober och då säjs de dödas själar återvända till jorden. Trots det lite läskiga temat har Halloween blivit barnens högtid. Barnen klär ut sig i roliga eller skrämmande dräkter och går runt och ringer på dörrar och säger "Bus eller Godis". Får dom inget godis blir det bus. Men efter allt godisätande kan det vara kul att göra några roliga aktiviteter under resten av Höstlovet.

Här har vi samlat lite tips på vad du kan göra på höstlovet och halloween i Stockholm 2023. Vi håller nu på att uppdatera höstlovsaktivieter i Stockholm 2023.

the Viking Mjuseum Höstlov Stockholm

The Viking Museum - Vikingaliv

Hoppa tillbaka till 900-talet och upplev den mytomspunna vikingatiden som om du verkligen var där. Möt levande vikingar och lär dig mer om nordisk mytologi och skandinaviska historia. Följ med på Ragnfrids Saga - en vikingaresa in i vikingatiden. Var vikingarna så hemska som det sägs? Hur var det att vara barn under Vikingatiden? Ja här finns så mycket spännande att upptäcka.

Datum: 30 okt - 5 nov, 2023
Adress: Djurgårdsvägen 48, Djurgårdsstrand 15 (mellan Vasamuseet och Gröna Lund)
Bild: The Viking Museum

Höstlov på Paradox Museum Stockholm 2023

Paradox Museum Stockholm

Paradox Museum i Stockholm är en plats där du får uppleva otroliga utställningsföremål som ställer till det för din hjärna och lurar dina ögon. Med andra ord, paradox, något som går tvärtemot vad man förväntar sig.

På Paradox Museum får du uppleva optiska utställningar som kan vara förbryllande bilder eller föremål som lurar och förvirrar dig. Här finns också interaktiva utställningar som häpnadsväckande installationer eller hela rum som utmanar alla dina sinnen genom att det du ser eller upplever inte alltid är helt sant. Så ta med hela familjen på ett spännande besök och se när hjärnan spelar er ett spratt!

Fri entré för barn 0-4 år. Spara ca 17% på en familjebiljett.

Adress: Sergelgatan 20, Hötorget

Bokningen du kommer till är på svenska.
Biljetter presenteras i samarbete med Paradox Museum Stockholm. All bokning genomförs direkt i Paradox Museum Stockholm bokningssystem. Vid frågor efter bokning kontakta Paradox Museum Stockholm.
Åk RIB båt i Stockholm

RIB Båt i centrala Stockholm och Stockholms skärgård

Detta är en annorlunda sightseeing genom centrala Stockholms vattenvägar och ut i den fantastiskt vackra skärgården. Rib Stockholm tar er från Strandvägen och ni glider ut i lugn takt förbi flera av Stockholms sevärdheter som Vasaskeppet, Gamla Stan och Gröna Lund. När ni lämnar centrala Stockholm och kommer ut i skärgården ökar farten och ni får känna den där pirriga känslan i kroppen när farten tar i. RIB-båten tar er ut till Vaxholm och sedan bär färden tillbaka in mot Stockholm.

Har ni aldrig åkt ribbåt tidigare vill vi tipsa om en kul aktivitet ni kan göra under höstlovet då ribturer går i alla väder året om (undantag vid dimma, åska och kraftig storm).

Datum: Utvalda dagar året om. Under höstlovet har antalet ribturer utökats.
Tid: 2 tim Adress: Kajplats 17, Strandvägen, Stockholm
Övrigt: Från 12 år. Gravida samt personer med rygg- och nackbesvär avrådes att åka ribbåt.

Biljetter presenteras i samarbete med arrangören Rib Stockholm. All bokning genomförs direkt i Rib Stockholms bokningssystem. Vid frågor efter bokning kontakta Rib Stockholm.
ABBA the Museum Stockholm

ABBA The Museum

Waterloo, Dancing Queen, Mamma Mia... ja vem har inte stått framför spegeln och sjungit dessa låtar med ett hopprep i handen. Vi som växte upp med ABBA har alla gånger gjort det. Men ABBAs musik är odödlig och nya generationer har också fastnat för ABBAs musik. Nu kan du grotta in dig i allt som har med ABBA att göra på ABBA The Museum. Så kom och bli en popstjärna för en dag. Biljett måste förköpas.

Datum: Höstlovet 2023
Adress: Djurgårdsvägen 68, (brevid Gröna Lund)
Bild: GetYourGuide

Stockholm Ocean Bus
Åk Ocean Bus i Stockholm
Centrala Stockholm | Höstlov 2023 (datum fylls på efter hand)

Ta en tur med den populära amfibiebussen. Turen börjar på land och tar dig runt i Stockholm sedan kör bussen rakt ner i vattnet och blir en båt.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Skansen
Skansen
Skansen | till 31 dec 2023

Under Höstlovet blir det lite extra spännande på Skansen. Boka boende på något av Nordic Choice Hotels inkl. entrébiljett till Skansen.

Hotellpaket presenteras i samarbete med Nordic Choice Hotels.
Nationalmuseet Stockholm höstlov 2022

Nationalmuseum

På Nationalmusem blir det Teckningsfest. Testa att rita med rödkrita, kol, grafit och fjäderpenna och bläck. Delta i teckningsgympa. Det blir till en rolig och rörlig teckningsbana där allas rörelser lämnar spår efter sig. Få ditt porträtt tecknat på glas av konstnären Jenny Soep. Du kan också prova på att animera med mobil eller iPad (för dig mellan 13-19 år).

Datum: 29 - 30 okt och 3 nov, 2022
Adress: Södra Blasieholmshamnen 2
Bild: Nationalmuseum

Boka Spökvandring under höstlovet i Stockholm

Spökvandring i Gamla Stan

Centrala Stockholm | Höstlov 2023

Var spökar det i Stockholm? Är det någon som förföljer oss?....näh det är det nog inte, men det känns ju så, fy va läskigt, va mörkt det är här....tänk om det är någon som förföljer oss! Spökvandringen tar dig med till ruskiga adresser, kusliga källare, mörka bakgator och gömda platser där du inte bör befinna dig efter mörkrets inbrott.
Bild: GetYourGuide

Nordiska Museet Höstlovet 2022

Natt på Nordiska Museet

Men vad händer på Nordiska museet när mörkret Är det någon som smyger omkring där på natten? Vad är det för konstiga fotspår på golven? En fiol spelar lockande musik - vem är det? Ja den som vågar får se. Nordiska museet välkomnar halloweenfirande barnfamiljer till en interaktiv och annorlunda museiupplevelse, fylld av gåtfulla väsen och kulturhistoriska berättelser ur folktron. För barn mellan 6-10 år med vuxen..

Datum: 31 okt och 1 nov, 2022
Adress: Djurgårdsvägen 6–16, Djurgården
Bild: Nordiska Museet

Vasamuseet höstlovet 2022 Stockholm

Vasamuseet

Se Vasaskeppet och förundras över hur stort och vackert det är. Så mycket intressant att upptäcka här på Vasamuseet. Barn upp till 18 år går in gratis. Besök även museet VRAK - Museum of Wrecks.

Datum: 31 okt - 6 nov, 2022
Adress: Galärvarvsvägen 14, Djurgården
Bild: I Love Stockholm

Höstlov Skansen 2022

Skansen

Följ med till Skansen och åk tillbaka i tiden. Ni får leta efter ledtrådar och får lösa gåtor. Ett mysterium på temat upptäcktsresor och märkliga växter i Stadskvarteret och möt "de kloka" i Bollnässtugan.

Datum: 30 okt - 6 nov, 2022
Adress: Djurgårdsslätten 49-51, Djurgården
Bild: Skansen

Stockholm SkyView

Stockholm SkyView

Att åka uppåt och komma upp på lite höjd är alltid spännande för barn och även för oss vuxna....det kan till och med bli lite läskigt om man har höjdskräck. SkyView är en åkaattraktion längst med Avicii Arenas (Globens) utsida och tak. Du kliver in en glas-kapsel tillsammans med andra och sedan börjar färden uppför väggen. Det går sakta och fint och du kommer upp på en höjd av 130 meter när du kommit till toppen. Här uppe ser du lång ut över Stockholm. Under färden upp och ner möter du den andra kapseln som också är på väg. Det finns två spår längst med arenans vägg.

Fri entré 0-4 år.

Adress: Avicii Arena, Arenatorget 2, Johanneshov (ta tunnelbana från T-Centralen till Avicii Arena)

Sjöhistoriska Museet Stockholm höstlov

Sjöhistoriska Museet

I skaparverkstaden Ruskpricken kan du skapa egna alsterutifrån Sjöhistoriskas olika teman. Lek i museets lekrum Blubb. Åka rutschkana i segelfartyget, styra fiskebåten, meka och lösa problem i maskinrummet, klä ut sig till kapten, undersöka den sjunkna lasten, pausa och lyssna på sagor bland sälarna. På lördagar och söndagar kan du gå med på familjevisning i museet där det blir lite olika teman på visningarna som Skräck och Skrock, Livet ombord samt Sjörövare. Det finns mycket intressant om skepp och sjöfart för alla åldrar. Fri entré.

Datum: 31 okt - 6 nov, 2022.
Adress: Djurgårdsbrunnsvägen 24, Norra Djurgården

Stockholm Toy Museum Bergrummet

Stockholm Toy Museum - Bergrummet

Leksaksmuseet Stockholm Toy Museum ligger inne i det sk. Bergrummet. I museet finns över 40.000 föremål vilket gör museet till norra Europas största privatägda leksakssamling. Du besöker Stockholm Toy Museum genom att gå in i Skeppsholmens underjordiska tunnlar. Dessa nyttjades en gång i tiden av Sveriges militär men nu finns här leksaker. Både själva platsen och det som finns här inne är spännande för barn att besöka....ja vuxna med.

Du kan serymdskepp, dockskåp, trampbilar, tennfigurer, Tintins alla fordon, Barbie, Disney och en helt unik avdelning med leksaker som ägts och lekts med av kungligheter. Här finns även dockor från 1400-talet. Helt otroligt att dessa finns kvar idag. Här finns också mängder av serietidningar.

Hela Stockholm Toy Museum är beläget i ett plan, utan trappor eller höga trösklar. Det går därför bra att gå runt i museet med både rullstol, barnvagn eller rullator.

Fri entré 0-3 år. Café finns.

Adress: Svensksundsvägen 5, Skeppsholmen. Direkt efter Skeppsholmsbron.

5% RABATT MED RABATTKOD: LARSST5
Rabattkoden gäller endast hos Tiqets. Gäller ej på kombobiljetter.

Avicii Experience Stockholm

Avicii Experience

Ett interaktivt hyllningsmuseum till Avicii
2011 släppte Avicii låten "Levels" som blev en hit över hela världen och genombrottet blev ett faktum. Sen gick allt fort. Få en närmare titt på livet för artisten Avicii och personen, Tim Bergling en ikon i modern populärkultur

Stockholm Slott

Kungliga slottet

Det kan vara spännande för barn i olika åldrar att besöka det Kungliga slottet. Det är ju här prinsessor och prinsar bor. Här finns mycket olika saker att titta på. Kungliga slottet har över 600 rum på 11 våningar. Alla rum är inte öppna för allmänheten.

Skattkammaren kan vara lite spännande! Se guld, silver, diamanter och kungakronor. Vandra i paradvåningarna och känn dig som en prinsessa eller prins för en dag. Slottet är som sagt stort och det blir en del promenerande för barnen. Det finns även lite kul aktiviteter för barn att roa sig med under en vandring på slottet. Intressant är också Museum Tre Kronor där man får lära sig mer om det slott som stod här tidigare och brann ner 1697.

Fri entré för barn 0-6 år.

Adress: Slottsbacken, Gamla Stan
Kungliga Slottet

Stockholms Halloween Parade 2022

Shockholm Halloween Parad

Halloween Paraden genom Stockholm.
Shockholm är Skandinaviens största Halloween parad. 2022 startade paraden vid Medborgarplatsen....vi får se om det blir ändrad rutt i år 2023. Så klä ut er i Halloweenkläder och kom och häng på paraden tillsammans med massor av andra spöken, zombies, häxor och monster. Det blir food trucks på plats, kostymtävling och mycket mer. Kom med gammal som ung och tåga med andra som också vill klä ut sig och umgås.

Datum: Lördag 4 nov, 2023. Kl. 16 - 20.
Bild: Shockholm

Historiska museet höstlovet 2022

Historiska museet

Under höstlovet berättar museet om nordiska väsen som människor trott på genom historien, som drakar och troll, mylingar och lyktgubbar, och undersöker hur människor skyddat sig mot dem. I verkstaden får ni skapa magiska amuletter att trä på armband eller halsband. Följ med på en isande visning om nordiska väsen som människor varit rädda för i olika tider. Tillsammans letar ni spår i museets utställningar Fri entré till och med 18 år.

Datum: 29 okt - 6 nov, 2022. (Stängt måndag 31 okt)
Adress: Narvavägen 13–17
Bild: Historiska Museet

Kryssning från Stockholm till Helsingfors
Kryssning till Helsingfors
Stockholm - Helsingfors | till dec 2023

Åk på kryssning från Stockholm till Helsingfors i Finland med Silja Line. Du får två nätter ombord och 6 timmar att se Helsingfors. Det finns mycket trevligt att göra ombord för hela familjen. Du äter gott, shoppar, barnen leker, lyssna på musik i baren och varva ner i hytten. I kryssningen ingår: Hytt med havsutsikt för 1-4 personer, Frukostbuffé båda dagarna. (Middagsbuffé kan köpas till extra vid bokning.)

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Tom Tits Experiment
Tom Tits Experiment hotellpaket
Södertälje | till 26 dec 2023

Besök Tom Tits Experiment i Södertälje. Här finns 4 våningar fulla av roliga experiment inom teknik, fysik, matematik, naturgeografi, biologi, människan, illusioner och mycket mer. Kul för alla åldrar. I detta hotellpaket ingår: Boende på Quality Hotel Park Södertälje, frukostbuffé, eftermiddagsfika på hotellet, gratis glass till barnen, shuffleboard, gratis parkering och entré till Tom Tits Experiment.

Hotellpaket presenteras i samarbete med Nordic Choice Hotels.
Höstlov Medeltidsmuseum Stocksholm

Medeltidsmuseet

Mycket intressant museum om Stockholms medeltid. Hur såg Stockholm ut egentligen på 1200-talet? När kom namnet Stockholm till? Stora Torget i Gamla Stan var hjärtat i medeltidens Stockholm. På museet finns ett medeltida torg uppbyggt med butiksbodar, kyrka, hantverkare och krog så klart. Vad lekte barnen med? Tänk att det inte fanns mobiltelefoner eller dataspel på medeltiden! Det finns många mörka historier från Stockholm med hårda straff och galgbacke. Vi skall nog vara glada vi lever i vår tid. I museets underjordiska utställningar ser ni också delar av den stadsmur som Gustav Vasa lät bygga under 1500-talet. Fri entré.

Datum: 30 okt - 5 nov, 2023.
Adress: Strömparterren 3, Norrbro
Bild: Medeltidsmuseet

Gröna Lund Halloween 2023

Halloween på Gröna Lund

Under Halloween förvandlas Gröna Lund till både ett rysligt och mysigt paradis för barn och vuxna i alla åldrar. Varje dag tågar en häftig parad med läskiga karaktärer och väsen in i parken. Välj om vraka bland olika skräckhus och alla attraktioner som fått nya, läskiga skepnader. För de minsta finns Lilla Området smyckat med pumpor och spindelnät och mysrysliga attraktioner. Men var beredd – läskiga varelser av alla slag rör sig i parken och kan överraska dig när du minst anar det.

Nyhet för 2023 är attraktionen Obscura. Du som vågar dig in till "Obscura" kommer finna dig inspärrad i det totala mörkret där dina största rädslor blir till verklighet. När de tunga ståldörrarna slår igen bakom dig blir du en del av en fasansfull berättelse, styrd av dina innersta rädslor – allt dirigerat av flickan Obscura.

Datum: 13 okt - 5 nov, 2023. (spridda datum men öppet hela Höstlovet).
Adress: Lilla Allmänna Gränd 9, Djurgården
Bild: Gröna Lund

Höstlov Junibacken 2023

Junibacken

Junibacken bjuder på höstlek, teater alla dagar och en spännande spökjakt. Det blir läskigt god glass till alla utklädda barn under höstlovet! (mellan 29 oktober och 6 november). Det blir spökjakt i huset - kan du hitta spökena som gömmer sig? Alla dagar under höstlovet spelas teatern "Pippi flyttar in". I Junibackens bokhandel kan ni köpa böcker med både läskiga och gulliga spökhistorier.

Datum: 29 okt - 6 nov, 2022 (Vi återkommer med program för höstlovet 2023)
Adress: Galärvarvsvägen 8, Djurgården
Bild: I Love Stockholm

Köp Go City Stockholm Pass

GO CITY STOCKHOLM PASS

Upptäck Stockholm till rabatterat pris - i ett kort!

Med ett Go City Stockholm Pass kan du spara en hel del pengar på sevärdheter och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3, 4 eller 5 dagar. Alla entrépriser är inkluderat i priset till de sevärdheter och sightseeing som ingår.

Mer info om Go City Stockholm Pass

Fria inträden och sightseeing:

Skansen

Kungliga Slottet

Vasamuseet

Nobel Prize Museum

Gröna Lund

The Viking Museum

Globen SkyView

Båt- och Bussturer m.m

Naturhistoriska Museet Stockholm höstlov 2023

Naturhistoriska museet

Naturhistoriska Museet har olika program under höstlovet med inriktning på biologiskt mångfald, utforska skogen i Labbet. Fri entré till själva museet. Entréavgift till Cosmonova - Sveriges största filmkupol. Under höstlovsveckan visas olika filmer. Det blir också gåtor för dig i museets Escape Room - Stoppa insektsdöden (avgift). Att spela ett escape room innebär att du och dina vänner har en timma på er att lösa gåtor tillsammans och komma ut ur rummet innan tiden är slut.

Datum: 28 okt - 5 nov, 2023 (OBS! Naturhistoriska riksmuseet är just nu stängt tills vidare. Vi får se och hoppas att de hinner öppna till höstlovet 2023.)
Adress: Frescativägen 40
Bild: I Love Stockholm

Mer att hitta på under höstlovet lite utanför Stockholm

Höstlov och Halloween firas på många ställen både i och utanför Stockholm. Nedan tipsar vi om några fler ställen du kan åka till.

Siggesta gård höstlov i Stockholm

Siggesta Gård

Kom till Siggesta Gård och fira höstlovet.
Bild: Siggesta Gård

Mer om höstlovet på Siggesta Gård

Kom till Lida fridluftsområde på höstlovet

Lida Fridluftsområde

Under höstlovet kan ni hyra mountainbike, spela friluftsgolf och leka i naturparkourparken. Gå stigarna som Skogsmulle och hans vänner har gjort till barnen på Lida. Lida Friluftsgård ligger vackert vid sjön Getaren 7 km söder om Tullinge station i Botkyrka Kommun

Mer om höstlovet på Lida fridluftsområde

Runriket höstlovet 2023

Runriket

Ta med familjen på en upptäcktsfärd bland spår från Vikingar. Runt Vallentunasjön i Täby och Vallentunan finns 9 platser att kika på. Ta er till Jarlabankes bro och hämta karta på informationscentret och sen beger ni er ut.
Bild: Runriket

Mer om Runriket

Höstlov Bergianska Trädgården i Stockholm 2023

Bergianska Trädgården

Vad sägs om Frukt quiz i Edvard Andersons växthus i Bergianska trädgården. Här inne är det medelhavsvärme året om. Självklart blir det pumpor i alla storlekar som ni kan titta på i trädgården. Denna botaniska trädgård ligger i Frescati på Norra Djurgården.

Datum: 31 okt - 6 nov, 2022. Kl 11:00 - 16:00
Adress: Gustafsborgsvägen 4 (Frescati), Norra Djurgården

Åk en båttur i skärgården under höstlovet 2023

Under höstlovet och halloween kan du ge dig ut på lite sightseeing med båt genom Stockholm och Stockholms skärgård. En båttur är alltid mysigt.

Ta en brunchkryssning i Stockholm under höstlovet 2023

Brunchkryssning

På lördagar och söndagar kan du ta med dig familjen på en god brunch ombord S/S Stockholm. k båt till Vaxholm. Ombord serveras en brunchbuffé och utanför fönstret ser ni vackra vyer över Stockholm och dess skärgård.

Säsong: 1 apr - 31 dec, 2023
Tid: 3 tim

Åk båt till Vaxholm under Höstlovet

Åk båt till Vaxholm

Under höstlovet är det mysigt att besöka Vaxholm som kallas Stockholms skärgårds huvudstad. Hamnen och huvudgatan är stadens hjärta, här finns butiker, gallerier och mysiga caféer och restauranger. Ombord finns godsaker att äta.

Säsong: Året om
Tid: 1 tim och 15 min (Enkel)

Båttur Stockholms Broar under höstlovet 2022

Under Stockholm Broar

Njut av en hösttur på båtturen "Under Stockholms broar". Ni åker bla under Skeppsbron intill Skeppsholmen och Skanstullsbron. Sammanlagt åker ni under 12 broar genom Stockholm.

Säsong: 31 mars - 17dec, 2023
Tid: ca 2 tim

Populära höstlovsaktiviteter i Stockholm
1 april - 18 dec, 2022
Strömkajen Stockholm
Köp biljett
29 april - 6 nov, 2022
Strandvägen Stockholm
Köp biljett
29 april - 6 nov, 2022
Strandvägen Stockholm
Köp biljett
29 okt - 6 nov, 2022
Galärvarvsvägen 8 Stockholm
Köp biljett
31 okt - 6 nov, 2022
Djurgårdsslätten 49-51 Stockholm
Köp biljett

Roligt att göra i Stockholm på skollov

Vi reserverar oss för ev. felskrivningar och ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.
Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top