Påsklov i Stockholm 2024

Att göra under Påsk i Stockholm!

Tips på aktiviteter under Påsklovet i Stockholm

Under vecka 14 är det Påsklov i Stockholm mellan 2 - 7 april 2024.

Det sista skollovet innan Sommarlovet är Påsklovet. Lovet börjar på tisdagen efter Annandag Påsk. Och vad kan man göra på Påsklov 2024 i Stockholm?

Här tipsar vi om olika aktiviteter ni kan göra under Påsk i Stockholm. Många av Stockholms musem anordnar lite extra roliga aktiviteter under skollov. Skansen är en mysig plats under Påsk. Förhoppningsvis har blommorna börjat blomma lite grann så här efter vintern. För er som är intresserade av vikingar och vikingatiden har ni The Viking Museum där man får lära sig massor om den mytomspunna tid. Ett annorlunda museum är Paradox Museum som spelar er hjärna ett spratt. Att ta en båttur ut i Stockholms skärgård är också mysig så här på våren, varför inte äta en god brunch ombord. Vi håller på att uppdatera sidan med Stockholms Påsklov 2024

Biljetter presenteras i samarbete med bland annat Strömma, Paradox Museum, GetYourGuide och Go City Stockholm.

Viking Museum Stockholm

The Viking Museum - Vikingaliv

ÖPPET under påsklovet 2024

Vikingatiden är något som intresserar många svenskar och hela världen faktiskt. Hur var det att leva på Vikingatiden? Hade vikingarna verkligen hjälmar med horn? Värför blev vikingarna så ökända över hela Världen? Levde de bara på plundring? Ja frågorna är många och mycket får ni lära er på The Viking Museum. På museet kan du åka med på en vikingafärd och ombord får du se och uppleva vikingarnas liv.

Stockholms populära Vikingamuseum är en spännande plats för hela familjen. Det brukar hända lite extra roliga saker under skollov. Kika in på deras hemsida för att se vilka olika aktiviteter de har under Stockholms påsklov.

Adress: Djurgårdsstrand 15, Djurgården.
The Viking Museum

Påsklov på Skansen i Stockholm

Skansen

ÖPPET under påsklov 2024

Skansen är en mysig plats att besöka året om. Här förändras pyntet i de gamla husen efter årstid och högtider. Under Påsk kan man få se se hur man genom olika tider firat, ätit och pyntat under påskens dagar. Här finns också djur att titta på. Du kan också träffa en djurvårdare på Lill-Skansen som berättar lite extra om olika djur. mer . På Galejans tivoli kan barnen åka karusell och göra roliga saker. Det kan också vara intressant för barnen att kika in i både bostäder och affärer från förr och se hur det såg ut då mot idag. Varje dag kan man få se när sälarna matas och lära sig mera om sälen. Det brukar hända lite extra kul saker på skollov så kika in på Skansens hemsida för att se vad man kan göra under påsklovet 2024.

Adress: Djurgårdsslätten 49-51, Djurgården
Skansen

Köp biljett till brunchkryssning i Stockholm 2024

Brunchkryssning

Ät en god brunch i Stockholms skärgård

Boka en mysig brunchkryssning ombord på S/S Stockholm. Brunchen serveras med allt från klassiska rätter som sill, Janssons frestele och köttbullar till fräscha sallader, kallskuret, ostar och veganska rätter. Efter den goda maten väntar dessertbordet så glöm inte lämna lite plats för dessa mumsbitar. Ni har god tid på båten att både avnjuta brunchbuffén och samtidigt titta ut över den vackra skärgården i Stockholm.

Från december månad kommer brunchen serveras med inslag av julmat.

I biljetten ingår båtresa inkl. brunchbuffé.

Säsong: 10 feb - 31 dec 2024 (lördag och söndag kl 12.00)
Avgår: Lör-Sön. Tid: 3 tim

Vasamuseet påsklovet i Stockholm

Vasamuseet

Öppet under påsklovet 2024

Vasamuseet är öppet under påsklovet. Vasamuseet har en intressant audioguide för barn från 8-12 år. Man får följa en pojke som lever i Stockholm i början av 1600-talet. Han börjar jobba på skeppsgården där ett storslaget skepp håller på att byggas…Pojken berättar hur livet var då Vasa byggdes och självklart om olyckan då Vasa sjönk 10 augusti 1628. I Vasamuseet kan man spendera många timmar. Kika in på Vasamuseet hemsida för information om aktiviteter under påsklovet.

Adress: Galärvarvsvägen 14
Vasamuseet

Nordiska museet påsklov i Stockholm

Nordiska Museet

ÖPPET på påsklovet 2023.

Under 2023 fyller Nordiska Museet 150 år. I museet finns en hel del kul för barn att upptäcka. Längst ner bland museets källarvalv finns en magisk plats – Tidsvalvet. Genom en magisk portal kliver du rakt in i barnens historia från 1870-tal till nutid. I Lekstugan är det 1890-tal på en gård på landet. Vad skulle du ha gjort på dagarna om du varit barn då? Bli en Tidsdeckare som tar dig igenom Norden, Arktis och hemliga ord. Ni får också se hur festborden var dukade genom tiderna. Åt man helstekt svan? Hade man glass till efterrätt på 1700-talet? Följ med Gustav Vasa i Barnens audioguide.Kika in på Nordiska Museets hemsida ock kika vad som händer just på påsklovet.

Adress: Djurgårdsvägen 6-16, Djurgården.
Nordiska museet

Köp biljett till kryssning till Helsingfors, Finland

Kryssning till Helsingfors från Stockholm

Kryssa med Tallink Silja Line till Finland

Stockholm - Helsingfors: 40 tim (2 nätter)

Denna kryssning tar dig mellan Stockholm och Helsingfors i Finland. Du har två nätter ombord där det ingår frukost båda dagarna. När ni kommer till Helsingfors har du 6 timmar att besöka centrala Helsingfors. På eftermiddagen vänder båten hemåt igen mot Stockholm. Efter nöjen och shopping ombord blir det en härlig frukostbuffé i Stockholms skärgård.

I kryssningen ingår: Hytt med havsutsikt, Frukostbuffé båda dagarna. (Middagsbuffé kan köpas till extra vid bokning.)

Säsong: Året om
Tid: 2 nätter, ca 40 timmar
Bokning gäller för: 1-4 personer i delad hytt. För billigt pris upp till 4 personer kika på datum markerade med röd prick. Dessa finns oftast när du bokar långt i förväg.
Typ av biljett: Biljett - boka in datum direkt vid köp.

I samarbete med GetYourGuide.
Naturhistoriska museet sportlov i Stockholm

Naturhistoriska Museet

Öppet kl. 10-18 under Påsklovet 7-16 april 2023

Här finns mycket spännande att kika på för vuxna och barn. Besök olika utställningar som ex. Den mänskliga resan, Dinosaurier, Tidstunneln, Fossiler, Arktis och Antarktis säregna miljöer, Skatter från Jordens inre. Gå på tipspromenad. Här finns också Sverige största filmkupol - Cosmonova. Olika fillmer visas och det känns som du försvinner in i filmen med denna gigantiska välvda filmduk på 760 kvm. Du kan även prova på att lösa gåtor i ett Escape Room.

Adress: Frescativägen 40
Naturhistoriska Museet

boka Bodyflight familjepaket i Stockholm

Flyg som en superhjälte i vindtunnel

Bodyflight familjepaket

En riktigt kul upplevelse för hela familjen. Låt barnen känna hur det känns att flyga som en superhjälte. Garanterat många skratt. Bodyflight låter dig flyga fritt i luftströmmar upp till 300 krm/h. Vindstyrkan anpassas individuellt för varje enskild flygare vilket gör att alla kan flyga oavsett färdigheter eller fysiska förutsättningar. I paketet ingår säkerhetsgenomgång, all nödvändig utrustning, professionell instruktör, flyglektion och själva flygningen. Mer om bodyflight i Stockholm här »

Säsong: Året om (inomhus)
Antal personer: Upp till 4 personer
Flygtid: 2 x 60 sekunder / person eller totalt 8 x 60 sekunder.

Kul upplevelser i Stockholm för både stora och små!

Följ med Stockholms Amfibiebuss genom centrala Stockholm och testa Paradox Museum.

Stockholm Ocean Bus
Åk Ocean Bus i Stockholm
Centrala Stockholm | 2024

Ta en tur med den populära amfibiebussen. Turen börjar på land och tar dig runt i Stockholm och dess sevärdheter sedan kör bussen rakt ner i vattnet och blir en båt.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Paradox museum i Stockholm
Paradox Museum
Stockholm | Året om

En paradox är något som går tvärtemot vad man har förväntat sig. Man kan säga att en paradox spelar hjärnan ett spratt och lurar dina ögon. Kom hit och bli lurad!

Bokningen du kommer till är på svenska.
Biljetter presenteras i samarbete med Paradox Museum Stockholm. All bokning genomförs direkt i Paradox Museum Stockholm bokningssystem. Vid frågor efter bokning kontakta Paradox Museum Stockholm.
WRAK The Museum of Wrecks Stockholm

VRAK - Museum of Wrecks

Vrak är ett museum som berättar om det världsunika kulturarv som finns på Östersjöns botten. Museet bygger på kunskap utifrån marinarkeologiska undersökningar och samarbetar med forskare. Vrak berättar om de människor som under 10 000 år haft Östersjön som levebröd, sjöväg, slagfält – och grav. Museets dykande marinarkeologer gör ständigt nya upptäckter och finner intressant material att visa på museet. Du får se fynd från vrak som hittats på Östersjöns botten. Bland annat saker från örlogsfartyg Resand Man som förliste 1660 i Stockholms skärgård på väg till Polen.

Adress: Djurgårdsstrand 17, Djurgården, Wasahamnen brevid Vikingaliv - The Viking Museum

Stockholm SkyView

Stockholm SkyView

Vi får avvakta och se om SkyView är öppet under Påsklovet 2024.

Att åka uppåt och komma upp på lite höjd är alltid spännande för barn och även för oss vuxna....det kan till och med bli lite läskigt om man har höjdskräck. SkyView är en åkaattraktion längst med Avicii Arenas (Globens) utsida och tak. Du kliver in en glas-kapsel tillsammans med andra och sedan börjar färden uppför väggen. Det går sakta och fint och du kommer upp på en höjd av 130 meter när du kommit till toppen. Här uppe ser du lång ut över Stockholm. Under färden upp och ner möter du den andra kapseln som också är på väg. Det finns två spår längst med arenans vägg.

Adress: Avicii Arena, Arenatorget 2, Johanneshov (ta tunnelbana från T-Centralen till Avicii Arena)

Köp Go City Stockholm Pass

GO CITY STOCKHOLM PASS

Upptäck Stockholm till rabatterat pris - i ett kort!

Med ett Go City Stockholm Pass kan du spara en hel del pengar på sevärdheter och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3, 4 eller 5 dagar. Alla entrépriser är inkluderat i priset till de sevärdheter och sightseeing som ingår.

Mer info om Go City Stockholm Pass

Fria inträden och sightseeing:

Skansen

Kungliga Slottet

Vasamuseet

Nobel Prize Museum

Globen SkyView

The Viking Museum

Fotografiska

Båt- och Bussturer m.m

Sjöhistoriska museet sportlov i Stockholm

Sjöhistoriska museet

Öppet under Påsklovet 2023. Tema: Titanic

Här är det sjöfart för hela slanten som gäller. Du kan se flera olika modeller av båtar från 1700-talet och framåt. Här finns också originalförmål att kika på som till exempel telefonbojen från u-båten Ulven. En intressant utställning är den om resorna med Swenska Ost-Indiska Compagniets fartyg under 1700-talet. Hur var livet ombord? Vart åkte fartygen och vad handlades med? Det finns mycket för barnen att lära sig här. Under årets påsklov blir det spännande information om världens mest kända kryssningsfartyg Titanic som sjönk för 111 år sedan (15 april 1912). Ombord fanns passagerare som ville starta ett nytt liv i Amerika. Även svenskar som skulle emigrera till USA!

Adress: Djurgårdsbrunnsvägen 24
Sjöhistoriska museet

Riksidrottsmuseet i Stockholm

Riksidrottsmuseet

Öppet Tis - Sön kl. 11-16 under påsklovet från Skärtorsdag 6 april 2023 (stängt Annandag Påsk)

På Riksidrottsmuseet berättas om idrottens kulturarv. Här finns föremål som skänkts av olika idrottsprofiler att beskåda som ex. Kristina "Tina" Thörner rallyhjälm, Pia Sundhages gitarr, Ingemar Johansson vita boxningsrock i frotté, VM målvakten Lennart "Klimpen" Häggroth skridsko, Toini Gustafsson-Rönnlund skidor och mycket mycket mer. På helger kan barnen vara kreativa i museets verkstad. Här finns också en avdelning kallad SportLab här kan barn och ungdomar testa olika aktiviteter med inriktning på kroppens rörelser. Ute på gården finns också plats för barn att hoppa, balansera, klättra och prova sin styrka och rörlighet.

Adress: Djurgårdsbrunnsvägen 26 (nära Sjöhistoriska Museet).
Riksidrottsmuseet

Åk till Danmark med färjan från Göteborg

Boka sommarsemester i Danmark. Ta bilen från Stockholm till Göteborg och färjan över till Danmark.
Nedan tipsar vi om roliga familjeäventyr i Danmark. Info bokning: Bokningsknappen tar er först till bokning av hotell. Välj datum och klicka på SÖK. Välj önskat hotell. Därefter kan ni boka till färjan. Ni får alltid rabatt på Stena Line färjan när den bokas samtidigt som hotell.

The Reef Fredrikshamn Stena Line
The Reef Fredrikshavn
Göteborg - Fredrikshavn | till 31 dec 2023

Är ni sugna på karibiskt äventyr ligger The Reef i Fredrikshavn. Här väntar 32 gradig värme, vågskvalp, karibisk musik, mat och dryck. Välj om ni tar bilen med er över till Danmark eller parkera den vid Stenaterminalen. Ombord äter ni gott och The Reef ligger en kort promenad från Stenaterminalen i Fredrikshamn.

Mer om The Reef

Legoland Billund Danmark
LEGOLAND® Billund, Danmark
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | 1 apr - 5 nov 2023

LEGOLAND® är Danmarks mest kända nöjespark för barnfamiljer och barn i alla åldrar. Intill finns både djurpark och badland. Paketresa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn och ditt val av hotell vid LEGOLAND® Billund. Entrébiljett kan du köpa till under din bokning hos Sembo. Kontrollera öppettider hos legoland.dk. Billund ligger ca 3 timmar med bil från Fredrikshamn.

Mer om LEGOLAND® Resort

Ovan paketresor presenteras i samarbete med Sembo och Stena Line.
Historiska Museet Sportlov Stockholm

Historiska museet

Öppet på Påsklovet 2023
Här visas många många fynd som gjorts av både arkeologer men även privatpersoner. I Guldrummet är det mesta guld som glimmar men också silver. Vissa guldföremål har hittats nergrävda i marken kanske på en åker när en bonde hittat dom vid sådd och vissa har hittats i gamla gravar från lång lång tid tillbaka. Mycket som visas på museet är också krigsbyten som togs med hem till Sverige efter krig i utlandet. Här kan du också se förmål från livet på medeltiden. En intressant utställning om Sveriges historia från Vikingatiden och framåt. På påsklovet kan du gå på guldäggsjakt i museet.

Adress: Narvavägen 13–17
Historiska Museet

Nobel Prize Museum sportlov i Stockholm

Nobel Prize Museum

Öppet under Påsklovet 2024
Ett helt museum tillägnat Nobelpriset och Alfred Nobel. Nobelpriset ska tilldelas dem som enligt Alfred Nobels testamente "gjort mänskligheten den största nyttan". Här kommer pristagarna och deras berättelser till liv. Hur väljs en Nobelpristagare ut? Hur går cermoning till vid utdelning av Nobelpriset? Hur ser det ut på Nobelfesten? Många pristagare har det blivit sedan 1901 när första Nobelpriset delades ut till Sully Prudhomme i Litteratur. Under påsklovet kan barnen komma till påsklovsverkstan och göra påskpynt och plantera blommor.

Adress: Börshuset, Stortorget 2.
Nobel Prize Museum

Pökvandring i Stockholm
Spökvandring i Gamla Stan
Gamla Stan | till 18 okt 2024

Fråga - Vågar du? Ta någon i handen och gå med i Gamla Stans skumma gränder. Mycket har hänt här genom historien och kanske dröjer sig vålnader kvar!

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Junibacken Stockholm
Junibacken
Galärvarvsvägen 8 | Året om

Besök Junibacken. Roligt för de lite mindre barnen. Ett barnmuseum fyllt av sagokaraktärer från olika kända barnböcker och lek förståss. Åk Sagotåget och möt Emil och Madicken mfl.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Stockholm Toy Museum Bergrummet

Stockholm Toy Museum - Bergrummet

Leksaksmuseet Stockholm Toy Museum ligger inne i det sk. Bergrummet. I museet finns över 40.000 föremål vilket gör museet till norra Europas största privatägda leksakssamling. Du besöker Stockholm Toy Museum genom att gå in i Skeppsholmens underjordiska tunnlar. Dessa nyttjades en gång i tiden av Sveriges militär men nu finns här leksaker. Både själva platsen och det som finns här inne är spännande för barn att besöka....ja vuxna med.

Du kan serymdskepp, dockskåp, trampbilar, tennfigurer, Tintins alla fordon, Barbie, Disney och en helt unik avdelning med leksaker som ägts och lekts med av kungligheter. Här finns även dockor från 1400-talet. Helt otroligt att dessa finns kvar idag. Här finns också mängder av serietidningar.

Adress: Svensksundsvägen 5, Skeppsholmen. Direkt efter Skeppsholmsbron.

Dansmuseet i Stockholm sportlov

Dansmuseet

Öppet Tis - Sön kl. 11-17, 2023

Ett museum dedikerat till dans och rörelse. Du kan se autentiska dräkter, instrument, skulpturer, marionetter, dansmasker och fotografier från Asien, Afrika och Nordamerika.Se färgsprakande kostymer från den berömda Ryska Baletten – Ballets Russes. Se Dansmuseets hemsida för aktuell information under påsklovet.

Adress: Drottninggatan 17
Dansmuseet

Medeltidsmuseum sportlovet i Stockholm

Medeltidsmuseet

Tyvärr är Medeltidsmuseet stängt under Påsklovet 2024 då museet skall flytta till nya lokaler i Gamla Stan.

Ett intressant museum som berättar historian om Stockholms medeltid. Hur stort var Stockholm under Medeltiden? Vem bodde här? Birger Jarl anses ha grundat Stockholm - möt honom, se mynningen till en hemlig gång som Kungen använde för att ta sig till hästarna på Helgeandsholmen utan att någon såg honom. Inne i Medeltidsmuseet löper också en del av Gustav Vasas gamla stadsmur från 1500-talet. Under påsklovet är Hantverkstan öppen för barn där ni får bli hantverkare och skapa hantverk utifrån medeltida mönster. Ni kan också gå med på spännande stadsvandring i Gamla Stan. Se Medeltidsmuseets hemsida för aktiviteter under påsklovet.

Adress: Strömparterren 3, Norrbro
Medeltidsmuseet

Självguidniing mysterievandring i Gamla Stan i Stockholm
Självguidad mysterievandring
Centrala Stockholm | Året om

Självguidat stadsäventyr med famlijen. Hämta ditt startpaket från en utvald central plats i Gamla Stan i Stockholm. Därifrån börjar spelet. Du kommer att lösa spännande uppgifter som leder dig närmare och närmare en lösning.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Youseum Stockholm
Youseum - Museet för dig!
Westfield Mall of Scandinavia | till Dec 2023

Ett museum i Stockholm som är dedikerat till just Dig! Under ditt besök på Youseum kommer du att få spela, posera och utforska när du tar foton och filmar för ditt sociala mediaflöde.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Polismuseet Stockholm

Polismuseet

För alla er som diggar poliser! Kom hit vet jag och kör lite polisbil eller polismotorcykel. Polisbilen och polismotorcykeln som finns i trafikrummet är riktiga. Klä ut dig till polis och prata i polisradion och sätt på saftblandaren. På Lördagar & Söndagar är det olika visningar med film eller framträdande om Polisen.

Klä dig i polisuniform, prata i kommunikationsradio och kör polismotorcykel. Lös spännande uppdrag på polisstationen eller hamna i arresten.

Adress: Museivägen 7 (brevid Tekniska Museet, Gärdet)
Polismuseet

Tom Tits Experiment Södertälje

Tom Tits Experiment

Tom Tits Experiment ligger i Södertälje cirka 35 km från Stockholm. Här är det experiment som gäller. Lär dig om teknik, fysik, matematik, naturgeografi, biologi, människan och illusioner på ett kul sätt. Här får du själv testa olika experiment och inga förkunskaper behövs. Och vet du vad...experiment är inte bara för barn, för det är lika intressant för vuxna! Här finns flera olika utställningar och mellan maj - september är även utomhusparkerna öppna för roliga experiment. På Tom Tits kan man lätt spendera en hel dag.

Adress: Storgatan 33, Södertälje
Tom Tits Experiment

HOTELL I STOCKHOLM

Stockholm erbjuder dig allt ifrån lyxhotell till vandrarhem. Bo centralt vid Gamla Stan så har du gångavstånd till det mesta. Kanske skall du på konsert i Globen eller Friends Arena då är det skönt att bo nära.

Vi samarbetar med Hotels.com där du enkelt bokar ditt hotell i Stockholm. Du har också gratis avbokning på utvalda hotell.

Populära områden i Stockholm:

Hotell nära Stockholms Centralstation

Hotell nära Kungliga Slottet

Hotell nära Gröna Lund

Hotell nära Gamla Stan

Hotell nära Globen / Avicii Arena

Hotell nära Friends Arena

Populära Påsklovs-event i Stockholm 2022
1 jan - 31 dec 2024
Sergels Torg 20 Stockholm
Köp biljett
18 mar - 20 aug 2023
Strömgatan Stockholm
Köp biljett
1 jan - 31 dec 2024
Djurgårdsstrand 15 Göteborg
Köp biljett

Roligt att göra i Stockholm på skollov

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar i innehåll.
Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top