Stockholm Slottsturer

Besök ett slott i Stockholm.

Ta en båttur till ett slott i Stockholm

Åk på båtkryssning och gör ett besök på ett slott i Stockholm. Om du väljer en båttur till något av Stockholms olika slott får du en härlig utflykt. Ombord kan du äta något gott och sedan uppleva intressant svensk historia i vackra slott.

Vad sägs om slottet där Kungaparet bor - Drottningholms slott som också finns med på Unescos världsarvslista. Båtturen till Gripsholms slott är tyvärr inställd år 2024. Du kan också ta båt till Skokloster Slott från mitten av 1600-talet.

Vi samarbetar med Strömma för biljetter till båtturer till olika slott runt Stockholm.

Båt till/från Drottningholms slott

Båt till Drottningholms slott

Gör en båttur till Drottningholms slott. Det är Sveriges bäst bevarade kungliga palats. Slottet är från slutet av 1600-talet och ligger på Lovön i Mälaren. På slottsområdet kan du se den Kina Slott, Drottningholms hovteater, Lilla Kina, det götiska tornet, kantonen och flera områden. Drottningholms slott finns med på Unescos världsarvslista sedan 1991.

Du har flera olika alternativ på båttur vid din bokning inklusive entrébiljetter.
Du kan välja endast båtresa, båtresa med mat. Du kan även komplettera med entrébiljetter när du bokar din båttur. Biljetter finns för entré till Drottningholms Slott, Kina Slott och Drottningholms Slottsteater.

Använd Go City Stockholm Pass
Med ett Go City Stockholm Pass ingår båttur + entré till Drottningholms Slott samt entré till Drottningholms Slottsteater och Kina Slott.

Säsong: 18 maj - 22 sep, 2024
Tide: 1 tim

Båtutflykt till Skokloster Slott

Båtutflykt till Skokloster Slott

Det nuvarande slottet byggdes 1654-1676 av greve och fältmarskalk Carl Gustaf Wrangel under den svenska stormaktstidens mest blomstrande period. På din båttur till slottet berättar en värd om sevärdheterna du passerar längs vägen. Ombord finns fika och lättare mat.

Besök slottet och upplev unika möbler, målningar och rumsinredningar från 1600-talet. Entré till slottet ingår ej i båtbiljetten.

Säsong: 26 jun - 18 aug, 2024
Tid: 8.5 tim

Book Trip to Gripsholm Castle

Mälarkryssning till Mariefred och Gripsholms Slott

Åk en båttur till den mysiga staden Mariefred och besök Gripsholms slott som har anor från 1537. Detta kungliga slott är från Gustav Vasas tid och det finns saker här som har varit oförändrade sedan 1500-talet. I närheten finns även Gustav III:s teater. Slottet är mycket vackert beläget vid Mälaren. Ni åker med "Ångbåten S/S Mariefred". Ombord finns cafeteria och ni kan även äta lunch och middag.

Förboka gärna entrébiljett till Gripsholms slott
När du bokar din båttur till Gripsholms Slott kan du även komplettera din bokning med entrébiljett till slottet. Då ingår även en guidad tur på slottet.

Gör en rolig kombinerad tur till Mariefred (båt, tåg och buss)
Ni kan välja att göra en kombitur till Mariefred. Börja med båttur och fortsätt sedan med ångtåg från Östra Södermanlands Järnväg till Taxinge Näsby. Därifrån tar ni sedan veteranbuss som tar er hela vägen tillbaka till Stockholm. Ni kan också vända på turen och börja med veteranbuss. Denna tur avgår endast på söndagar.

Säsong: inga båtturer till Gripsholm under 2024!
Tid: 10 timmar

 

Populära turer via Mälaren till ett slott i Stockholm
18 maj - 22 sep 2024
Klara Mälarstrand Stockholm
Buy ticket
26 jun - 18 aug 2024
Strömkajen Stockholm
Buy ticket
Biljetter presenteras i samarbete med Strömma. Vi förbehåller oss rätten att ev. innehållsförändringar. Se alltid till att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Om du har några frågor om din bokning, vänligen kontakta Strömma. Bilder: Strömma.
Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top