Teater i Stockholm

Unna dig en teaterkväll.

Se teater i Stockholm 2023 - vi tipsar om biljetter!

Stockholm är en av Sveriges mest populära städer att gå på teater i. Utbudet är också stort. I Stockholm sätts det upp olika teaterföreställningar året om.

Att gå på teater är väldigt trevligt. Du får se skådespelarna på nära håll och uppleva allt ifrån komedi till skräck. Och mycket drama så klart. Det som också är kul är att det ofta är flera kända skådespelare från TV och bio som är med i teaterföreställningar. En teater kan handla om nästan vad som helst. Men ofta är det en föreställning efter en roman, ett historiskt drama, en enmansshow, en populär teaterföreställning som tidigare satts upp i till exempel London och nu är översatt till svenska, en barnteater med roliga figurer som barn gillar eller en riktig buskis. Oftast är det inte någon sång i en teater för då kallas det musikal.

Teater i Stockholm sedan 1600-talet
Det första svenskspråkiga teatersällskapet i Stockholm sägs vara "Dän Swänska Theatren" i Stockholm. Teatern bildades 1682 av studenter aktiva inom studentteatern vid Uppsala universitet. Den bestod av enbart män. Som tur är har tiderna förändrats sedan dess och idag finns flera olika teatrar i Stockholm. Den mest kända kanske är Dramaten (Kungliga Dramatiska Teatern) som grundades 1788 av kung Gustaf III. Dramaten ligger sedan 1908 i en vacker palatsliknande byggnad vid Nybroplan. Premiärpjäs var Strindbergs Mäster Olof. Andra teatrar i Stockholm är Oscarsteatern, Intiman, China Teatern, Göta Lejon, Cirkus, Vasateatern och Kulturhuset Stadsteatern mfl.

Teaterförställningar 2023
Under hösten 2023 kan ni på olika teaterscener se bland annat Jonas Gardells enmanshow, Mia Skäringer och Hampus Nessvold i deras humorshow "Just idag mår vi bra", Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta och som också firar 50 år under 2023. Det blir också spökteater på Intiman med pjäsen 2:22 A Ghost Story.

Nedan presenterar vi olika teaterföreställningar i Stockholm. Vi samarbetar med Showtic, Ticketmaster och Nöjesresor.

För er som vill övernatta på hotell och kombinera det med en musikal se gärna de prisvärda hotellpaketen »

Bröderna Lejonhjärta Stockholm

Bröderna Lejonhjärta

Astrid Lindgrens klassiker firar 50 år 2023

Intiman | 16 sep - 26 nov 2023
Se en av Astrid Lindgrens mest populära sagor i höst på Intiman i Stockholm. Det är sagan om bröderna Skorpan och Jonatan som kommer till landet Nangijala när de dör och där upplever spännande äventyr. Bröderna kommer till Körsbärsdalen och Törnrosadalen där de träffar olika karaktärer. De möter också den onskefulla Tengil och hans hemska drake Katla. Det blir en spännande resa för de båda bröderna.

Köp Jonas Gardell biljetter

Jonas Gardell

Show | 21 sep - 9 dec 2023
Jonas Gardell om livet och att man faktiskt inte kan leva om det!

Boka Anders Jansson hotellpaket

Anders Jansson - Mina sinnens fulla bruk

Hotellpaket | 23 sep 2023
När Anders Jansson ställer sig på scen blir det garanterat många skratt.

Boka Skäringer & Nessvold hotellpaket

Skäringer & Nessvold - Just idag mår vi bra

Showbiljett + Hotell

Avicii Arena | 24 nov, 2024
Se Mia Skäringer och Hampus Nessvold i deras humorshow på Avicii Arena till hösten. Det blir humor i showen1. "Just idag mår vi bra". Du får träffa följande karaktärer i showen, Tabita, Terese, Gulletussan, Gunnar, och Ann-Marie och många fler.

I paketet ingår: Showbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Boka Räkhäst hotellpaket

Räkhäst

Revy | 9 nov 2023
Per Andersson ger er Räkhäst - I huvudet på Per Andersson. Här blir det tokigheter.

Boka Norra Brunn hotellpaket

Stand-up på Norra Brunn

Hotellpaket | 2023
Se Sveriges kända och okända komiker på scen. Standup kan sägas vara modern teater :-)

Klas Hallberg Stockholm

Klas Hallberg

Att leva innan man dör

Oscarsteatern | 12 dec 2023
En skrattfest om livets allvar med Klas Hallberg. Med all oro i världen och en tuffare framtid och en pandemi bakom oss....hur skall man kunna leva....för det ska vi ju....leva innan man dör. Så här säger Klas om showen: Det kommer att bli en skrattfest – jag lovar. Och det kommer att bli allvarsamt och berörande. Jag lovar. Nu kör vi!

Mamma ljuger biljetter i Stockholm

Mamma ljuger

Sanningen om din uppväxt

Intiman | 21 jan 2024
Komikern Jan Bylund och Psykologen Mattias Lundberg är tillbaka på scen med en ny rolig och lärorik show....om mamma. Hör du också din mammas ord eka i huvudet när du kanske är på gång att hoppa i havet preciiis efter du ätit. - Du kan få kramp om du badar direkt efter du ätit! Eller när ditt barn äter snö så kanske du säger. - Ät inte snö då får du mask i magen! för det har vi ju själva fått höra som barn. Ja, dessa uppmaningar som vi fått höra i barndomen och kanske tar med oss till våra egna barn skall Jan och Mattias bena ur. Varför säger mammor så här? Showen är en hyllning till mamma. En föreställning för alla som har en mamma, är en mamma, känner en mamma eller nån gång har sett en mamma. Kul kommer det bli.

Boka Maffia Comedy Club i Stockholm

Maffia Comedy Club

Stand-up biljett

Scandic Malmen | 20 jan - dec 2023
Kom och se Stand-up med både kända och nya stand-uppare på scen.

Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top