Teater i Stockholm

Unna dig en teaterkväll.

Se teater i Stockholm 2024. Vi tipsar om biljetter!

Stockholm är en av Sveriges mest populära städer att gå på teater i. Utbudet är också stort. I Stockholm sätts det upp olika teaterföreställningar året om.

Att gå på teater är väldigt trevligt. Du får se skådespelarna på nära håll och uppleva allt ifrån komedi till skräck. Och mycket drama så klart. Det som också är kul är att det ofta är flera kända skådespelare från TV och bio som är med i teaterföreställningar. En teater kan handla om nästan vad som helst. Men ofta är det en föreställning efter en roman, ett historiskt drama, en enmansshow, en populär teaterföreställning som tidigare satts upp i till exempel London och nu är översatt till svenska, en barnteater med roliga figurer som barn gillar eller en riktig buskis. Oftast är det inte någon sång i en teater för då kallas det musikal.

Teaterförställningar 2024
Under våren 2024 återvänder Maria Lundqvist till scenen igen med sin bejublade tolkning av Shirley Valentine. Per Andersson, Claes Eriksson och Andreas T Olsson slår sina påsar ihop med föreställningen Anakronisterna på Intiman. Shakespeares En midsommarnattsdröm kommer till Kulturhuset Stadsteatern i maj och på samma plats spelas också livet om Jussi Björling. Revyn av Henrik Dorsin kommer till Scalateatern till hösten, Svenska revyn - en nationell angelägenhet.

Nedan presenterar vi olika teaterföreställningar i Stockholm. Vi samarbetar med Showtic, Ticketmaster och Nöjesresor.

För er som vill övernatta på hotell och kombinera det med en musikal se gärna de prisvärda hotellpaketen »

Boka En runda till hotellpaket

En runda till

Teaterbiljett + Hotell

Scalateatern | 12 mars - 27 april 2024
En pjäs med Björn Kjellman, Sverrir Gudnason, Christopher Wagelin och Martin Wallström. Pjäsen är baserad på filmen med samma namn som vann en Oscar 2020 för bästa utländska film. Ökar verkligen kreativiteten med mer sprit i kroppen? Det skall lärarna Martin, Tommy, Nikolai och Peter testa då de hört om en norsk teori om att människan föds med en halv promille alkohol för lite. Uppmuntrad av teorin inleder de nu experimentet att ständigt vara alkoholpåverkade på dagarna.

I paketet ingår: Teaterbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Köp Ben Elton biljetter

Ben Elton

Standup | 27 nov 2024
Ben säger 'Sedan min senaste live-turné har ett helt nytt existentiellt hot dykt upp för hota mänskligheten! Tydligen kommer artificiell intelligens att förstöra oss alla! Jag tror att vårt verkliga problem inte är artificiell intelligens, det är gammaldags Authentic Stupidity!! Glöm AI! Det är AS vi behöver oroa oss!.

Köp Shirley Valentine biljetter

Shirley Valentine - Maria Lundqvist

Komedi | 14 - 15 maj 2024
Maria Lundqvist är tillbaka som Shirley Valentine. En feelgood-föreställning när livet inte riktigt blir som man tänkt utan stora förändringar kan ske om man bara vågar.

Biljetter till Anakronisterna i Stockholm

Anakronisterna

Per Andersson, Claes Eriksson, Andreas T Olsson

Intiman | 18 apr - 11 maj 2024
Anakronisterna är en show av och med Per Andersson, Claes Eriksson och Andreas T Olsson. När dessa tre herrar skapar något tillsammans kan vi nog förbereda oss på både humor och invecklade förklaringar. Anakronism är ett ord som betyder att något (föremål, begrepp, händelse, etc.) placeras i fel tidsepok. Till exempel om någon använder en mobiltelefon i en film som utspelar sig på 1800-talet.

Och så här sägs det om showen."någon som tycker att det som fanns förr och fortfarande finns, men inte borde finnas borde finnas – kommer dessa tre herrar att bjuda på ett nedslag i samtiden där formen av nedslagen är anakronistiska, det vill säga sång, sketch, monolog, de klassiska revybyggstenarna, medan det innehållsmässiga är rykande färskt och till och med så "up to date" att inget av det ännu hänt. Hur är detta möjligt, frågar sig vän av ordning. Det är inte möjligt, är svaret, med tillägget: Endast det omöjliga är intressant." Ja mer invecklat än så här kan det nog inte bli :-)

Klas Hallberg Stockholm

Klas Hallberg

Att leva innan man dör

Oscarsteatern | 9 apr 2024
En skrattfest om livets allvar med Klas Hallberg. Med all oro i världen och en tuffare framtid och en pandemi bakom oss....hur skall man kunna leva....för det ska vi ju....leva innan man dör. Så här säger Klas om showen: Det kommer att bli en skrattfest – jag lovar. Och det kommer att bli allvarsamt och berörande. Jag lovar. Nu kör vi!

Mamma ljuger biljetter i Stockholm

Mamma ljuger

Sanningen om din uppväxt

Intiman | 15 - 16 maj 2024
Komikern Jan Bylund och Psykologen Mattias Lundberg är tillbaka på scen med en ny rolig och lärorik show....om mamma. Hör du också din mammas ord eka i huvudet när du kanske är på gång att hoppa i havet preciiis efter du ätit. - Du kan få kramp om du badar direkt efter du ätit! Eller när ditt barn äter snö så kanske du säger. - Ät inte snö då får du mask i magen! för det har vi ju själva fått höra som barn. Ja, dessa uppmaningar som vi fått höra i barndomen och kanske tar med oss till våra egna barn skall Jan och Mattias bena ur. Varför säger mammor så här?

Showen är en hyllning till mamma. En föreställning för alla som har en mamma, är en mamma, känner en mamma eller nån gång har sett en mamma. Kul kommer det bli.

Historiepodden Krig och Fred, Det sista slaget. Stockholm

Historiepodden - Krig & Fred, Det sista slaget

Varför krigar man, vad betyder ens fred?

China Teatern | 14 maj 2024
En av Sveriges mest omtyckta folkbildare och podcasts firar 10-års jubileum och du är bjuden! Föreställningen Krig & Fred spelas för allra sista gången - dessutom i ny och omarbetad specialversion med hemliga gäster på scen. Tillsammans reder vi ut varför vi krigar, vad fred ens betyder och hur denna den mest ökända av mänskliga aktiviteter format oss genom årtusenden.

Boka Svenska Revyn hotellpaket

Svenska revyn - en nationell angelägenhet

Teaterbiljett + hotell

Scalateatern | 18 sept - 9 nov 2024
Henrik Dorsins teaterpjäsom folkkultur och svenska värderingar. Med på scenen ser ni Vanna Rosenberg och Johan Ulveson. Det blir självklart musik i showen från det sex man starka, "Jävla Livgardes Paradorkester". Det blir en revy med mycket skratt, glädje och sång!

I paketet ingår: Teaterbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Boka En midsommarnattsdröm hotellpaket

En midsommarnattsdröm

Teaterbiljett + hotell

Kulturhuset Stadsteatern | 27 april - 9 juni 2024
Se Shakespeares komedi - En midsommarnattsdröm. Ett kärlkestrassel med förväxlingar och mycket annat. I regi av husregissör Melody Parker med bland andra Leif Andrée i rollen som Puck, Angelika Prick som Titania och Bahador Foladi som Botten.

I paketet ingår: Teaterbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Boka Jussi hotellpaket

Jussi

Teaterbiljett + hotell

Kulturhuset Stadsteatern | 23 april - 2 juni 2024
Se pjäsen om Jussi Björling liv. Tenorens liv som uppträdde på de stora scenerna i världen. Skådespelaren Mattias Nordkvist gör rollen som Jussi, Vanna Rosenberg spelar hans fru Anna-Lisa och Jakob Eklund Jussis pappa.

I paketet ingår: Teaterbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Tips på evenemang i Sveriges avlånga land!

Malmö

Boka Joyride the Musical musikalpaket i Malmö

JOYRIDE The Musical

Musikalbiljett + Hotell

Malmö Opera | 6 sep, 2024 - 27 apr, 2025
Se fler hotellpaket i Malmö »

Göteborg

Köp biljetter till A Show larger than life i Göteborg

A Show Larger Than Life

Krogshow

Rondo | 12 sep - 16 nov 2024
Mer krogshow i Göteborg »

Falkenberg

Köp biljetter till Korvfabrikören i Falkenberg

Korvfabrikören

Sommarbuskis

Vallarnas friluftsteater | 30 jun - 11 aug 2024
Mer shower i Sverige »

Teater i Stockholm

Teater i Stockholm sedan 1600-talet
Det första svenskspråkiga teatersällskapet i Stockholm sägs vara "Dän Swänska Theatren" i Stockholm. Teatern bildades 1682 av studenter aktiva inom studentteatern vid Uppsala universitet. Den bestod av enbart män. Som tur är har tiderna förändrats sedan dess och idag finns flera olika teatrar i Stockholm. Den mest kända kanske är Dramaten (Kungliga Dramatiska Teatern) som grundades 1788 av kung Gustaf III. Dramaten ligger sedan 1908 i en vacker palatsliknande byggnad vid Nybroplan. Premiärpjäs var Strindbergs Mäster Olof. Andra teatrar i Stockholm är Oscarsteatern, Intiman, China Teatern, Göta Lejon, Cirkus, Vasateatern och Kulturhuset Stadsteatern mfl.

Teater spelas för alla åldrar från barn till vuxen. Drama, komedi, dokumentär, skräck, vemod - ja olika gener. Det finns tillställningar där personer dokumenteras eller en anrik pjäs av dramtikern Shakespeare eller någon annan känd aktör. Du kan gå på en tearföreställning på en större teater eller en liten intim teater i Stockholm.

Köp biljetter till teaterföreställningar i Stockholm »

Vi samarbetar med Showtic, Ticketmaster och Nöjesresor.
Populära hotellpaket i Stockholm
18 sept - 9 nov 2024
Scalateatern Stockholm
Köp biljett
23 april - 2 juni 2024
Kulturhuset Stadsteatern Stockholm
Köp biljett
27 april - 9 juni 2024
Skansen Solidscenen Stockholm
Köp biljett
18 april 2024 - 11 maj 2024
Intiman Stockholm
Köp biljett

Mer om hotell i Stockholm

Hotellpaketen presenteras i samarbete med Nöjesresor. Nöjesresor är Nordens största arrangör av evenmangspaket (hotellövernattning och evenemangsbiljett). Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Nöjesresor. Bilder: Nöjesresor, Showtic. Lösa biljetter presenteras i samarbete med Showtic och Ticketmaster.
Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top