Gratis i Stockholm

Spar på din budget!

Tips på gratis aktiviteter i Stockholm

Det finns en del att upptäcka i Stockholm som inte kostar något utan är helt GRATIS. Alla gillar vi ju gratis.

Det kan vara ett gratis museum, stand-up, fira Sveriges Nationaldag, film, sport, musik, Midsommarafton, sightseeing och festivaler ...ja, nästan vad som helst. En del är gratis året om och en del är säsongserbjudanden.

Här har vi samlat lite av det vi hittat som är GRATIS i Stockholm för dig.

Barnboksfestival Stockholm

Barnboksfestival

Barnboksfestival på Medborgarplatsen Vi avvaktar för tider 2024 om barnboksfestivalen återkommer!

Succén är tillbaka! Under Stockholms Bokhelg samlas återigen några av Sveriges populäraste barnboksförfattare och illustratörer för en hejdundrande barnboksfestival på Medborgarplatsen. Träffa barnens nya och gamla favoriter, njut av högläsning och musikframträdanden, dansa och kramas med gosiga maskotar, tipspromenera, testa lyckan i fiskdammen och ta del av massor av andra roliga aktiviteter. I festivalens bokbutik kan du botanisera bland härliga böcker och få din nya favorit signerad!

Medverkar gör bland andra Elias Våhlund, Markus Granseth, Tina Mackic, Lin Hallberg, Anders Sparring och Per Gustavsson.

Varmt välkomna önskar barnboksförlagen BonnierCarlsen, Rabén & Sjögren, B. Wahlströms, Natur och Kultur, Lilla Piratförlaget, Alfabeta, Opal och Berghs i samarbete med Tranströmerbiblioteket och barnbokhandeln Bokbok.

Barnboksfestivalen

Freetour Sweden Stockholm

Gratis stadsvandring i Stockholm

Promenader i Stockholm

Häng på en gratis stadsvandring tillsammans med Free Tour Stockholm. Det ser ut som om guidningen är på engelska men vad gör man inte för en gratis sightseeing. :-) Här besöker ni kända sevärdheter och får lära er om Stockholm. Att gå på stadsvandring i Stockholm är ett intressant sätt att lära känna staden.

Free Tour Stockholm

Högvaktsavlösningen Stockholms Slott

Vaktparaden och högvaktsavlösningen på Stockholms Slott

Högvakten på Stockholms Slott har sin historia från Gustav Vasa som grundade den 1523. Samma år som Gustav Vasa blev Sveriges kung. Högvakten består av en styrka på 35 man och bemannas av av soldater från förband från hela Sverige. Högvakten har bland annat till uppgift att skydda Kungafamiljen. De står vakt utanför Stockholms Slott i sina vackra uniformer. Varje dag är det vaktavlösning och vakterna skall bytas ut. Den dagliga vaktavlösningen har blivit en av Stockholms mest populära turistattraktion.

Är ni i Stockholm under vaktavlösningsdags kan ni se vaktparaden som går genom Stockholm fram till Stockholms Slott. Väl framme vid slottet sker en speciell ceremoni när vakterna byts ut. Under sommarmånader kan vaktparaden komma till häst och med musik.

Plats: Stockholms slotts yttre borggård

Högvakten Stockholm Slott

Kul upplevelser i Stockholm för både stora och små!

Besök det kända ABBA museet på Djurgånden och testa Paradox Museum.

ABBA the Museum
ABBA the Museum i Stockholm
Djurgården | året runt

Besök ABBA museet på Djurgården i Stockholm. Lär dig allt om gruppen med Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus samt Anni-Frid Lyngstad och Benny Andersson..

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Paradox museum i Stockholm
Paradox Museum
Stockholm | Året om

En paradox är något som går tvärtemot vad man har förväntat sig. Man kan säga att en paradox spelar hjärnan ett spratt och lurar dina ögon. Kom till Paradox Museum och bli lurad!

Bokningen du kommer till är på svenska.
Biljetter presenteras i samarbete med Paradox Museum Stockholm. All bokning genomförs direkt i Paradox Museum Stockholm bokningssystem. Vid frågor efter bokning kontakta Paradox Museum Stockholm.
Akkurat pub

Konserter på Akkurat i Stockholm

Sunday Night Live - alltid fri entré till musik på restaurang Akkurat i Stockholm.

Fri entré. Först till kvarn gäller där det är begränsade platser. Åldersgräns 18 år.

Adress: Hornsgatan 18, Stockholm
Akkurat

St Patricks Day Parade

St Patrick's Day Parade i Stockholm

Paraden organiseras årligen av volontärer från Svenska Irländska Föreningen med stöd från Irlands ambassad i Sverige och med fler olika företag som sponsrar paraden. St Patrick's Day (17 Mars ) firas samma dag över hela världen.

Eventet kör igång kl 12 i Kungsträdgården, och under dagen så finns det aktiviteter och underhållning för alla åldrar, så som liveframträdanden, dans och ansiktsmålning. Paraden avgår vid Kl 15, med samling vid stora scenen. Under dagen så är det även möjligt att testa irländsk mat, dryck och delikatesser det blir också musikuppträdanden.

Datum: Lördag 16 Mars 2024 (närmaste helgen till den 17 mars)
St Patricks Day Parade

Stockholms Kulturnatt

Kulturnatt Stockholm

Stockholm Kulturnatt är på kvällen när Stockholms fantastiska kulturområde rullar ut den lila mattan för att bjuda in dig till en unik fest där kulturen är i centrum. Museum, teatrar, gallerier och en mängd andra kulturarrangörer är öppna med evenemang för att ge en oförglömlig kväll. Bland annat kan du besöka Vasamuseet under Kulturnatt Stockholm som håller öppet mellan 18.00-24.00.

Naturligtvis är det gratis entré och öppet mellan 18:00 och midnatt. Därefter förlängs festen till 02.00. Vi ses i den lila natten!

Datum: 20 April 2024
Kulturnatt Stockholm

Brännkyrka Medeltidsdag

Brännkyrka Medeltidsdag 2023

Vi avvaktar information om 2024. Första gången det anordnades Medeltidsdag vid Brännkyrka var 2021. I september förvandlas området kring Brännkyrka till medeltiden. På plats finns hästar, riddare och trollkarl. Kom och upplev ett äkta tornerspel, musik, medeltidsmarknad och god mat. För barnen blir det lite extra roligt med medeltidslekar, riddardubbning och pyssel.

Besök gärna också Brännkyrka kyrka där det även ges guidad visning. Sitt nuvarande utseende fick kyrkan 1975 men det sägs ha funnits flera olika kyrkor här sedan 1100-talet.

Fritt inträde. Obs! Begränsat antal parkeringsplatser, res gärna kommunalt.

Datum: Sön 10 sep 2023, kl.10-17
Adress: Götalandsvägen 189-191 125 35 Älvsjö
Brännkyrka församling

Bagageloppis Solvalla

Backluckeloppis / Solvalla

Ta dig till Solvalla i slutet på april till världens största bakluckeloppisen. Förhoppningsvis håller de rekordet även i år. Över 1000 bilar som säljer allt från himmel och jord från sin baklucka. Det kommer bli mycket folk, kom i tid och njut av en härlig dag på Solvalla. Allt sker inne på travbanan denna helg.

Såklart är det fri entré. Vill ni gå på fler loppis missa inte på parkeringen utanför Solvalla. Fler olika datum under året.

Adress: Box 205 01, 161 02 Bromma.
Säsong: April - Oktober 2024. Bild: Solvallaloppis.se
Mer information om Backluckeoloppis på Solvalla

Köp Go City Stockholm Pass

GO CITY STOCKHOLM PASS

Upptäck Stockholm till rabatterat pris - i ett kort!

Med ett Go City Stockholm Pass kan du spara en hel del pengar på sevärdheter och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3, 4 eller 5 dagar. Alla entrépriser är inkluderat i priset till de sevärdheter och sightseeing som ingår.

Mer info om Go City Stockholm Pass

Fria inträden och sightseeing:

Skansen

Kungliga Slottet

Vasamuseet

Nobel Prize Museum

Gröna Lund

The Viking Museum

Globen SkyView

Båt- och Bussturer m.m

Sveriges Nationaldag i Stockholm

Sveriges Nationaldag - 6 juni 2024

I Stockholm händer mycket trevligt under Nationaldagen. För er som inte vet vilken dag Sverige firar Nationaldagen så är det den 6 juni varje år. Tidigare kallades Sveriges Nationaldag för Svenska flaggans dag. Inte förrän 1983 ändrades namnet till Sveriges Nationaldag och och inte förrän 2005 blev Nationaldagen officiell helgdag. Nu till var du kan fira Nationaldagen gratis i Stockholm. Den 6 juni 2023 firade faktiskt Sverige 500 år då det var 500 år sedan Gustav Vasa steg upp på den kungliga tronen 6 juni 1523.

Nationaldagen firas på flera olika platser i Stockholm som bland annat Humlegården, Smedsuddsbadet, Hagaparken (Kunglika Operan), Gärdet och Kungliga Slottet.

Fri entré till Kungliga Slottet på Sveriges Nationaldag
På Sveriges Nationaldag den 6 juni brukar Kungliga Slottet hålla öppet för fri entré. Kungaparet eller Kronprinsessfamiljen brukar då hälsa besökarna välkomna in i slottet. Mot kvällen kan ni även se Sveriges kungligheter åka kortege med häst och vagn från slottet till Skansen för att där fira Sveriges Nationaldag.

Adress: på olika platser
Säsong: 6 Juni

Stockholm Marathon

Stockholm Marathon

Folkfesten med löpare i Stockholm

Löparfesten
2018 var det 40:e gången som Stockholm Marathon går av stapeln i Stockholm. En efterlängtad folkfest för åskådarna längst med rutten i stan och en utmaning för deltagarna. Det internationella intresset ökar för varje år och över 100 olika nationaliteter är anmälda årligen. Heja, Heja!

Stockholm Marathon är 42.195 m och rutten går i centrala Stockholm genom Kungsholmen, Vasastan, Östermalm, Gärdet, Djurgården, Gamla Stan, Södermalm, Långholmen och Kungsholmen - se karta. Så ger ut i vimmlet och delta i folkfesten! I sommar är det dags igen!

Datum: 1 juni 2024
Mer information om Adidas Stockholm Marathon

Smaka Good Food Festival i Stockholm

Smaka på Stockholm

Matfestivalen i Stockholm

Matfestival i Kungsträdgården
Juni startar med den årliga försommarfesten - Smaka på Stockholm festivalen. Festivalen lägger fokus på mat och underhållning.

Parallellt arrangerar de för sjätte året i rad - konferens Sweden Foodtech Big Meet.

Datum: 3 - 9 juni 2024
Säsong: Juni
Mer information om Smaka på Stockholm

Pökvandring i Stockholm
Spökvandring i Gamla Stan
Gamla Stan | till 18 okt 2024

Fråga - Vågar du? Ta någon i handen och gå med i Gamla Stans skumma gränder. Mycket har hänt här genom historien och kanske dröjer sig vålnader kvar!

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Åk RIB-båt i Stockholm
Åk RIB-båt i Stockholm
Centrala Stockholm - Vaxholm | Apr - Dec 2024

Att åka RIB-båt är en häftig upplevelse. Ni åker först lite sakta och ser flera av Stockholms centrala sevärdheter innan ni kommer ut i skärgården där hastigheten ökar. Då är det dags att hålla i sig!

Biljetter presenteras i samarbete med båtarrangören Rib Stockholm.
ÅF Offshore Race (KSSS) Gotland Runt

Gotland Runt Offshore Race 2024

Starten för Gotland Runt 2024 är i år flyttad ut till Sandhamn i Stockholms skärgård. Här ifrån gick faktiskt starten mellan 1963-2010. Men därefter har starten gått innefrån centrala Stockholm vid området kring kring fullriggaren af Chapman på Skeppsholmen. Gotland Runt är en seglarfest som årligen lockar fler än 1500 seglare seglandes på 200 båtar, från satsande nöjesseglare till några av de bästa proffsteamen från norra Europa. Gotland Runt är världens största årliga havskappsegling och har arrangerats av Kungliga Svenska Segelsällskapet - KSSS sedan 1937.

Starten flyttas in till Gråskärsfjärden söder om Sandön där vattnet blir lugnare för åskådarbåtar som vill titta på inledningen av racet. Tävlingsbanan går sedan norrut utmed ytterskärgården till Svenska Högarna, längst österut i Stockholms skärgård innan båtarna seglar söderut på öppet vatten för att runda Gotland.

Runt tävlingen kommer det bjudas på musik och roliga aktiviteter.

Datum: 30 juni 2024. Bild: ksss.se
Mer information om Gotland Runt

Rix FM Festival i Stockholm

RIX FM Festival 2024

Vi avvaktar tider och artister för 2024. Kom till Gustav Adolfs Torg och lyssna på Musik med Loreen, Omar Rudeberg, Darin och många fler.

Eventbyn är öppen mellan klockan 11:00 - 16:30. I eventbyn har vi också våra signeringar med artisterna. Ta chansen att träffa din idol och ta en bild!

Det är fri entré till RIX FM Festival. Det är ingen åldersgräns på RIX FM Festival, dock rekommenderas att yngre barn bär hörselkåpor.

Datum: 16 Aug 2023
Mer om Rix FM Festival

Gratis Stadsvandring i Stockholm

Gratis stadsvandring i Stockholm

Stockholm Free Walking Tour är ttytterligare ett gäng som erbjuder gratis guidning i Stockholm på engelska. Stadsvandringen tar er till kända platser i Stockholm runt city och Gamla Stan där ni går förbi Tyska Kyrkan, Mårten Trotzig gatan som är Stockholms smalaste gata, flera olika statyer, Kungliga Slottet, Storkyrkan, Stortorget som är hjärtat av Gamla Stan och Riddarholmskyrkan m.m, . Det finns även privat guidning om ni föredrar det.

Stockholm Free Walking Tour

Besök Sveriges Riksdag i Stockholm

Besök Stockholms Riksdagshus

För dig som är intresserad av hur det ser ut i Riksdagshuset och vad som pågår där inne kan följa med på en guidad visning genom lokalerna. En guide tar dig runt och visar och svarar på frågor som kan komma upp. Det blir även historiska tillbakablickar av vad som hänt här under årens lopp. Du har också möjlighet att lyssna på debatter i riksdagen. Riksdagshuset har även ett bibliotek där allmänheten är välkommen in.

Såklart är det fri entré. Det är begränsade antal platser på de guidade visningarna av Riksdagshuset.

Adress: Riksdagshuset, Riksgatan 3 (Helgeandsholmen)
Mer information om visningar i Riksdagshuset

Besök Stockholms vackra parker

Besök en park i Stockholm. Det finns flera underbara parker i Stockholm. Ta med dig en filt med lite fika en sommardag eller strosa en höst i parken och se de fantastiska höstfärgerna. Promenera bland vackra blommor under våren. På vintern kan ni sätta er på något av caféerna och ta en värmande kopp varm choklad (vissa är säsongsöppna).
Kungliga Nationalstadsparken Stockholm

Kungliga nationalstadsparken

Den 27 kvadratkilometer stora nationalstadsparken innehåller unika kultur- och naturvärden, allt från slott till koja, parker, och sjöar. Där finns också Europas största bestånd av grova ekar, bla Prins Eugens ek. Här kan man cykla och promenera. Nationalstadsparken sträcker sig från Sörentorp och Ulriksdal i norr till Djurgården och Fjäderholmarna i söder och täcker delar av Stockholms, Lidingö och Solna kommuner.

Gratis inträde

Mer information om Kungliga nationalstadsparken
Rålis Rålambshovsparken Stockholm

Rålambshovsparken/Rålis

Rålambshovsparken ligger på Kungsholmen och sträcker sig från Lilla Västerbron ut mot Riddarfjärden. Parken har många öppna gräsytor som passar mycket bra för picknick, lek och slappa i solen. I parken kan du utföra olika sporter, även klättra och det finns också ett utomhusgym. I parken finns en amfiteater, parklek med plaskdamm, utomhusbio, parkteater, uteservering, diverse sportplaner, klätterblock och utomhusgym.

Gratis inträde

Mer information om Rålambshovsparken
Hagaparken Stockholm

Hagaparken

Hagaparken är en engelskinspirerad park i Haga i Solna kommun i Stockholms län, som anlades på initiativ av Gustav III. I parken finns idag en rad olika paviljonger och tempel som till exempel Turkiska kiosken, Kinesiska paviljongen, Koppartälten, och Ekotemplet. I Haga parken ligger även Haga slott. I Haga Slott växte Kung Carl XVI Gustav upp och nu bor Kronprinsessan i slottet med sin familj.

Gratis inträde

Mer information om Haga parken
Stockholm Pride Festival

Stockholm Pride Parade 2024

Parad för alla i Stockholm

Festivalparad med en massa färger
Stockholm Pride Parade är Skandinaviens största Prideparad. Deltagarna i paraden kan bli så många som 60.000 pers. Och här är det glitter och glamor för hela slanten. Besökarna brukar vara runt 600.000 pers så om du vill få en bra plats....var ute i god tid. Paraden startar vid Norr Mälarstrand och går genom centrala Stockholm fram till Östermalms IP.

Datum: 3 aug 2024. Kl. 13.00
Mer information om Stockholm Pride

Utomhuskonsert med Kungliga Filharmonikerna

Konsert med Kungliga Filharmonikerna

Filharmonikerna i det gröna

Musik utomhus
En trevlig sommartradition är när Kungliga Filharmonikerna tar ut sina instrument och ger gratiskonsert på Gärdet i Stockholm (vid Sjöhistoriska museet). Ta med filten och picknickkorgen och njut av klassisk musik och kanske sjung med. Det blir även kul aktiviteter för barnen.

Plats: Gärdet vid Sjöhistoriska museet.
Datum: 11 Aug 2024. Kl. 14.00 (Området öppnar kl.11.00). Foto: Frankie Fouganthin
Mer information om Filharmonika i det gröna

Stockholms Kulturfestival i Stockholm

Kulturfestivalen 2024

Kulturfestivalen är en årligen återkommande stadsfestival mitt i city som arrangeras av Stockholms stad. Den äger alltid rum under vecka 33 och har alltid fri entré.

Fesivalen innehåller ett brett utbud av sprakande kulturupplevelser från världens alla hörn. Kulturfestivaln erbjuder något för alla, stora som små.

Datum: 14 - 18 Aug 2024
Mer om Stockholms Kulturfestival

Kulturhuset/Stadsteatern i Stockholm

Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm

Hos Kulturhuset Stadsteatern finns det gratis upplevelser för både barn och vuxna. Det ligger i centrala Stockholm vid Sergels Torg. Själva Kulturhuset & Stadsteatern slogs ihop 2013.

Det är över 10 000 kvm stort och 7 våningar högt. Här finns bibliotek där du kan läsa tidningar och lyssna på musik, ibland bjuds det på gratis bio, lär dig dansa, var med på tv-spelsdag, exprimentera med ljud, lär dig hur du blir klimatsmart, läs tecknade serietidningar i Sveriges enda Serietek. För de minsta finns lekhörnor, fredagsdans, bildverkstad och sagostund m.m.

Det mesta är gratis men ibland kostar vissa utställningar och liknande ett inträde. När det är framträdande av kända artister kan ni köpa biljetter m.m

Datum: Året runt
Mer information om gratis på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm

Parkteatern i Stockholm

Parkteatern

Parkteatern är en lång tradition av teater och nöje i det fria. Sedan 1942 har Stockholmarna samlats under sommarmånaderna där de upplevt kultur och konst. Traditionen fortsätter som sagt och du bjuds varje sommar på teater, konserter, dans och cirkus.

Reglerna är enkla: Det är alltid gratis. Det är alltid under bar himmel. Du kommer som du är. Är det trångt får man tränga ihop sig. Ta gärna med dig egen picnic. Om vädrets makter är emot oss så väntar vi in i det sista innan vi ställer in. Det blir ett drygt hundratal föreställningar som spelas under sommaren på olika spelplatser i Stockholm..

Datum: Juni, juli och augusti, 2024
Mer information om Parkteatern

STOFF - Stockholm Fringe Festival i Stockholm

STOFF - Stockholm Fringe Festival

STOFF är en chans för konstutövare att testa nya idéer, nätverka och samarbeta med andra konstnärer, utveckla arbeten och inspireras av många olika kreativa uttryck. Fringe är platsen för artister som vill visa sig, som vill testa, exprimentera och som vågar utöva sin konst. 2024 blir det den 15: e upplagan av Stockholm Fringe Festival! Fringe festivaler hålls över hela världen och har faktiskt sin historia från Edinburgh från slutet av 1940-talet.

Datum: 26 aug - 30 aug, 2024
Stockholm Fringe Festival i Stockholm

Halloween Parade Stockholm

SHOCKHOLM Halloween Parade

Vi avvaktar datum för årets Halloweenparad 2024. Halloweenparaden utgår ifrån Medborgarplatsen (information från 2022 års parad). Tusentals människor samlas i skrämmande, snygga, läskiga, fantastiska, halloween tema dräkter på Kungsträdgården och paraderar genom gatorna. Paraden går runt Gamla Stan, nerför Skeppsbron tills de återvänder till Kungsträdgården. Halloweenparaden i Stockholm - SHOCKHOLM - har blivt en av de största Halloweenparaderna i Skandinavien och Europa. SHOCKHOLM startade 2011 av Bill Schacht från New York bosatt i Stockholm. Halloweenparaden är ett populärt inslag under Stockholms höstlov.

Datum: 4 nov 2023

Arkivens Dag Stockholm

Arkivens Dag

Arkivens Dag är en dag då hela Sverige öppnar upp sina intressanta arkiv - så även i Stockholm. Det är en mycket intressant dag med föreläsningar, visningar av arkiv, historia och utställningar. Detta är kanske inte något man tänker att man skall gå på men vi vill slå ett slag för denna dag. Arkivens Dag började 1998 och har sedan dess blivit en tradition i många av Sveriges städer.

Målsättningen med Arkivens dag är att väcka intresse för arkivens verksamhet i bred bemärkelse. Genom att arrangera öppet hus vill arkiven uppmärksamma möjligheten att göra spännande resor till förfluten tid men också lyfta fram arbetet med att säkerställa den information som skapas idag.

Datum: 9 nov, 2024
Mer information om Arkivens Dag

Musikplats Stockholm i Stockholm

Musikplats Stockholm

Sveriges Radio bjuder på live-musik under året. Under fredagar bjuds du in på lunchmusik på Radiohuset i Stockholm med liveartister. Under 2024 kommer artister som Peg Parnevik, Tomas Andersson Wij, Magnus Carlsson, Petra Marklund, Nadja Evelina, Little Jinder mfl.

Tidigare år har artister som bla Pernilla Andersson, Petra Marklund, Magnus Carlsson, Jill Johnson, Amanda Jenssen, Tommy Nilsson, Janice, Sanna Nielsen, Weeping Willows, Molly Hammar, Chris Kläfford, Uno Svenningsson och Eric Gadd spelat. Platserna är begränsade så det är först till kvarn som gäller. Vill du sitta i publiken behöver du föranmäla dig.

Adress: Studio 4 i Radiohuset, Oxenstiernsgatan 20.
Mer information om Musikplats Stockholm

Kul upplevelser under vår och sommar för både stora och små!

Vår och sommar i Stockholm bjuder på många roliga upplevelser. Här får du två tips!

Stockholm Ocean Bus
Åk Ocean Bus i Stockholm
Centrala Stockholm | avakta tider för 2024

Ta en tur med den populära amfibiebussen. Turen börjar på land och tar dig runt i Stockholm sedan kör bussen rakt ner i vattnet och blir en båt.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Birka Vikingastaden
Birka Vikingastaden
Birka (Björkö) | 4 maj - 27 okt 2024

Ta båten från centrala Stockholm till Birka, Sveriges första stad. I biljetten ingår: båtresa t/r, entré till museet samt guidad visning av fornlämningsområdet.

Biljetter presenteras i samarbete med Strömma.

Gå på museum gratis

Flera museum i Stockholm har haft gratis entré mellan åren 2016 till 2022. Tyvärr ändrades reglerna 2023 och många museum som tidigare haft fri entré tar nu entréavgift. Men vissa museum har fortfarande gratis entré för alla medan andra ger gratis entré för barn och ungdomar och några fri entré på specifika dagar. Ett intressant museum är Stockholms Stadsmuseum som har fri entré. Här finns mycket för dig att upptäcka som är intresserad av historia. Här finns många olika utställningar både permanenta och tillfälliga. Upplev Stockholm under 1600-talet, foton från 1800-1900 tal, arkeologiska utgrävningar, en cittra som sägs ha tillhört Carl Michael Bellman, Stockholmskartor, Stockholms bebyggelse och mycket mer.
Nationalmusett Stockholm

Nationalmuseum

Nationalmuseum är Sveriges största konstmuseum. Du finner samlingar av konst som tex måleri, skulpturer och konst på papper från omkring 1500-talet till 1900-talet, samt av konsthantverks- och designföremål från 1500-talet till nutid. Det totala antalet föremål uppgår till cirka 700 000 st. Museets verksamhet sträcker sig även utanför byggnaden på Blasieholmen.

Fri entré under 20 år

Nationalmuseum
Sjöfartsmuseet Göteborg

Medeltidsmuseet

Museet presenterar Stockholms medeltida historia och samhällsliv. Medeltidsmuseet skildrar stadens uppkomst och medeltida utveckling. Museet är uppbyggt kring några fasta fornlämningar som tex en del av stadsmuren från 1500-talets början. Alla föremålen på museet kommer från hela stadsområdet.

Stängt under 2024 pga flytt till Gamla Stan

Medeltidsmuseet
Riksidrottsmuset i Stockholm

Riksidrottsmuseet

Här får du lära dig allt om idrottens historia. Barnen kan testa på olika idrotter, testa idrottsutrustning, klättra på klättervägg. Testa dina förmågor genom ett stort urval av digitala sportspel.

Gratis inträde för alla 2024

Riksidrottsmuseet
Armemuseum Stockholm

Armémuseum

På armémuseet kan du se ca 100 000 föremål som har använts inom den svenska armén. Många av föremålen är från 1500-talet och framåt. Tillsammans med Flygvapenmuseum ingår Armémuseum i myndigheten Statens försvarshistoriska museer (SFHM).

Fri entré för alla t o m 18 år

Armémuseum
Stadsmuseet Stockholm

Stadsmuseet

Museet är beläget i Södra stadshusets tidigare lokaler belägna vid Ryssgården på Södermalm och visar permanenta och tillfälliga utställningar. Museet presenterar Stockholms historia genom 500 år. Stadsmuseet arrangerar föreläsningar, teaterföreställningar och andra evenemang.

Gratis inträde för alla 2024

Stadsmuseet
Livrutskammaren i Stockholm

Livrustkammaren

Gör ett besök på Livrustkammaren i Stockholms Slott. Här finns magiska saker, gamla fina hästdroskor, klänningar och andra kläder från olika århundraden. Barnen har en upptäktsplats i Lilla rustkammaren. Här kan de lyssna, känna och klämma på den kungliga historien.

Fri entré för alla t o m 18 år

Livrustkammaren
Ekomiska Museet Stockholm

Ekonomiska Museet / Kungliga myntkabinettet

Följ den ekonomiska historien. Sedan 2020 finns museet i samma byggnad som Historiska museet på Narvavägen 13-17 i Stockholm. Just nu är museet stängt för renovering. Öppnar våren 2024.

Fri entré för alla t o m 18 år

Ekonomiska Museet
Strindbergsmuseum i Stockholm

Strindbergsmuseet

Se hur det såg ut i August Strindbergs hem på Drottninggatan 85 mitt i Stockholm. Mycket av hans inredning finns kvar i original. Lägenheten är en 3-rummare där ni får se sovrum, salong och arbetsrum där han satt och skrev. Strindberg bodde här de sista 4 åren av sitt liv mellan 1908 - 1912.

Fri entré för alla t o m 19 år

Strindbergsmuseet
Sjöhistoriska Museet i Stockholm

Sjöhistoriska Museet

Sjöhistoriska museet presenterar kunskap om människans förhållande till hav, kust, fartyg och båtar i historia och nutid. Här finns spännande och intressant utställningar och för barn finns även ett lekrum.

Fri entré för alla t o m 18 år

Sjöhistoriska Museet
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar i innehåll. Besök alltid respektive hemsida för senaste information.
Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top