Gratis i Stockholm

Spar på din budget!

Tips på gratis aktiviteter i Stockholm

Det finns en del att upptäcka i Stockholm som inte kostar något utan är helt GRATIS. Alla gillar vi ju gratis. Det kan vara ett gratis museebesök, stand-up, fira Sveriges Nationaldag, film, sport, Midsommarafton, sightseeing och festivaler ...ja, nästan vad som helst. En del är gratis året om och en del är säsongserbjudanden. Med tanke på rådande Covid -19 kan flera datum ändras eller tas bort helt.

Här har vi samlat lite av det vi hittat som är GRATIS för dig.
Freetour Sweden Stockholm

Gratis stadsvandring i Stockholm

Promenader i Stocholm

Häng på en gratis stadsvandring tillsammans med Free Tour Stockholm. Det ser ut som om guidningen är på engelska men vad gör man inte för en gratis sightseeing. :-) Här besöker ni kända sevärdheter och får lära er om Stockholm.

Free Tour Stockholm

Akkurat pub

Konserter på Akurrat i Stockholm

Sunday Night Live - alltid fri entre till musik på restaurang Akkurat Hornsgatan 18. Åldersgräns 18 år.

Det är fri entré. Först till kvarn gäller där det är begränsade platser.

Adress: Hornsgatan 18, Stockholm
Akurrat

St Patricks Day Parade

ST Patricks Day - Parade

Paraden organiseras årligen av volontärer från Svenska Irländska Föreningen med stöd från Irlands ambassad i Sverige och med fler olika företag som sponsrar paraden.

Var med i paraden. Samling kl 12.00 på Kungsträdgården (nära scenen). Barn och vuxna kan dekorera sin egen orm på "Mek a snek" -stationen. Finns hjälp med ansiktsmåleri och ballonger delas ut. Paraden avgår kl 13.00. Promenad till Gamla Stan, Kornhamnstorg). I tåget går varghundar, en jätte orm (för att symbolisera St Patrick förbannade från Irland enligt legenden), en regnbåge som leder till en kruka med guld (i samband med de mytiska irländska varelserna, leprechauns) , och tusentals personer.

Vid ankomsten till Kornhamnstorg i Gamla Stan fanns det en fest av irländsk musik och dans.

Datum: Mars (närmaste helgen till den 17 mars)
St Patricks Day Parade

Stockholms Kulturnatt

Stockholms Kulturnatt

Stockholm Kulturnatt är på kvällen när Stockholms fantastiska kulturområde rullar ut den lila mattan för att bjuda in dig till en unik fest där kulturen är i centrum. Museer, teatrar, gallerier och en mängd andra kulturarrangörer är öppna med evenemang för att ge en oförglömlig kväll.

Naturligtvis är det gratis entré och öppet mellan 18:00 och midnatt. Därefter förlängs festen till 03.00. Vi ses i den lila natten!

Datum: 23 April 2022.
Stockholms Kulturnatt

Bagageloppis Solvalla

Backluckeloppis / Solvalla

Ta dig till Solvalla i början på Maj till världens största bakluckeloppisen. Förhoppningsvis håller de rekordet även i år. Över 1000 bilar som säljer allt från himmel och jord från sin baklucka. Det kommer bli mycket folk, kom i tid och njut av en härlig dag på Solvalla. Allt sker inne på travbanan denna helg.

Såklart är det fri entré. Vill ni gå på fler loppis missa inte på parkeringen utanför Solvalla. Fler olika datum under året.

Adress: Box 205 01, 161 02 Bromma.
Säsong: Maj. Bild: Solvallaloppis.se
Mer information om Backluckeoloppis Solvalla

Köp Go City Stockholm Pass

GO CITY STOCKHOLM PASS

Upptäck Stockholm till rabatterat pris - i ett kort!

Med ett Go City Stockholm Pass kan du spara en hel del pengar på sevärdheter och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Alla entrépriser är inkluderat i priset till de sevärdheter och sightseeing som ingår.

Mer info om Go City Stockholm Pass

Fria inträden och sightseeing:

Skansen

Vasamuseet

Nobel Prize Museum

Globen SkyView

Fotografiska

Båt- och Bussturer m.m

Sveriges Nationaldag i Stockholm

Sveriges Nationaldag - 6 juni 2022

I Stockholm händer mycket trevligt under Nationaldagen. För er som inte vet vilken dag Sverige firar Nationaldagen så är det den 6 juni varje år. Tidigare kallades Sveriges Nationaldag för Svenska flaggans dag. Inte förrän 1983 ändrades namnet till Sveriges Nationaldag och och inte förrän 2005 blev Nationaldagen officiell helgdag. Nu till var du kan fira Nationaldagen gratis i Stockholm.

Nationaldagen firas på flera olika platsere i Stockholm. Humlegården, Smedsuddsbadet, Hagaparken (Kunglika Operan), Gärdet och Kungliga Slottet.

Adress: på olika platser
Säsong: 6 Juni

Stockholm Marathon

Stockholm Marathon

Folkfesten med löpare i Stockholm

Löparfesten
2018 var det 40:e gången som Stockholm Marathon går av stapeln i Stockholm. En efterlängtad folkfest för åskådarna längst med rutten i stan och en utmaning för deltagarna. Det internationella intresset ökar för varje år och över 100 olika nationaliteter är anmälda årligen. Heja, Heja!

Stockholm Marathon är 42 195 m och rutten går i centrala Stockholm - se karta. Så ger ut i vimmlet och delta i folkfesten! 4 Juni 2022 är det dags igen!!!!

Datum: Adidas Stockholm Marathon 4 juni 2022
Mer information om Stockholm Marathon

Smaka Good Food Festival i Stockholm

Good Food Festival

Matfestivalen i Stockholm

Digitial karneval
Juni startar med den årliga försommarfesten - Goood Food Festival. Festivalen lägger fokus på mat och underhållning. I år 2022 blir den dock digital om inget hinner ändras till dess.

Parallellt arrangerar de för sjätte året i rad - konferens Sweden Foodtech Big Meet.

Datum: avvakta tider för 2022.
Säsong: Juni
Mer information om Smaka Good Food Festival

ÅF Offshore Race (KSSS) Gotland Runt

ÅF Offshore Race (KSSS) "Gotland Runt"

"Missa inte när segelbåtarna skall tävla i "Gotland runt". I området kring af Chapman ligger ca 300 segelbåtar och väntar på starten den 3 juli 2022.

Det kommer att bjudas på musikunderhållning, pröva på aktiviteter, hoppborg m.m. I sponsorbyn står det ca 40 utställare med olika erbjudanden. Ni kan köpa mat från fler olika ställen.

För er som vill se starten kom till Skeppsholmeni då båtarna släpps iväg. De seglar mot Gotland och går i mål i Sandhamn några dygn senare.

Datum: 3 juli 2022. Bild: https://www.ksss.se/
Mer information om Gotland Runt

Putte i Parken i Kungsträdgården

Musikfestival: Putte i Parken

I juli kommer den populära värmländska musikfestivalen Putte i Parken till Kungsträdgården i Stockholm. Kom och umgås på gratis sommarfestival..

Datum: Juli
Musikfestival Putte i Parken

Gratis Stadsvandring i Stockholm

Gratis stadsvandring i Stockholm

Häng med ytterligare ett gäng i Stockholm som gör gratis guidning på engelska - Stockholm Free Tours. Besök kända platser i Stockholm runt city och Gamla Stan. Det finns även privat guidning om ni föredrar det.

Stockholm Free Tour

Besök Sveriges Riksdag i Stockholm

Besök Stockholms Riksdagshus

För dig som är intresserad av hur det ser ut i Riksdagshuset och vad som pågår där inne kan följa med på en vandring genom lokalerna. En guide tar dig runt och visar och svarar på frågor som kan komma upp. Det blir även historiska tillbakablickar av vad som hänt här under årens lopp.

Såklart är det fri entré. Begränsade antal platser.

Adress: Riksdagshuset, Riksgatan 3 (Helgeandsholmen)
Mer information om Stockholms Riksdagshus

Besök Stockholms vackra parker

Besök en park i Stockholm. Det finns flera underbara parker i Stockholm. Ta med dig en filt med lite fika en sommardag eller strosa en höst i parken och se de fantastiska höstfärgerna. Promenera bland vackra blommor under våren. På vintern kan ni sätta er på något av caféerna och ta en värmande kopp varm choklad (vissa är säsongsöppna).
Kungliga Nationalstadsparken Stockholm

Kungliga nationalstadsparken

Den 27 kvadratkilometer stora nationalstadsparken innehåller unika kultur- och naturvärden, allt från slott till koja, parker, och sjöar. Där finns också Europas största bestånd av grova ekar, bla Prins Eugens ek. I september 2010 invigdes ett nytt cykelstråk som går genom Kungliga nationalstadsparken. Den 36 km långa cykelleden länkar samman Ulriksdal i norr med Blockhusudden i söder. Parken sträcker sig med delar av Stockholms, Lidingö och Solna kommuner. Parkområdet inom Lidingö kommun omfattar enbart ögruppen Fjäderholmarna.

Gratis inträde

Mer information om Kungliga nationalstadsparken
Rålis Rålambshovsparken Stockholm

Rålambshovsparken/Rålis

Rålambshovsparken ligger på Kungsholmen och sträcker sig från Lilla Västerbron ut mot Riddarfjärden. Parken har många öppna gräsytor som passar mycket bra för picknick, lek och slappa i solen. I parken kan du utföra olika sporter, även klättra och det finns också ett utomhusgym. I parken finns en amfiteater, parklek med plaskdamm, utomhusbio, parkteater, uteservering, diverse sportplaner, klätterblock och utomhusgym.

Gratis inträde

Mer information om Rålambshovsparken
Hagaparken Stockholm

Hagaparken

Hagaparken är en engelskinspirerad park i Haga i Solna kommun i Stockholms län, som anlades på initiativ av Gustav III. I parken finns idag en rad olika paviljonger och tempel som till exempel Turkiska kiosken, Kinesiska paviljongen, Koppartälten, och Ekotemplet. Du kan även se Haga slott.

Gratis inträde

Mer information om Haga parken
Stockholm Street Festival

Stockholms Street Festival

Avvakta tider för 2022. Festivalen brukar vara i Kungsträdgården. Vad sägs om skickligaste gatuartister, trollkarlar, akrobater, clowner m.m med olika spektakulära underhållningar.

Datum: Augusti, Kungsträdgården
Stockholm Street Festival

Big Ben Stand Up i Stockholm

The Big Ben Stand up

För er som vill skratta och ta en öl är det vissa dagar i veckan gratis Stand-up på puben The Big Ben på Söder. 2022 firar The Big Ben Stand-up 19 årsjubileum. Här mixas kända komiker med rookies. Många har också börjat sin karriär här. Så missa inte chansen att få en gratis skrattkväll.

Adress: Folkungagatan 97 (Söder). Gratis inträde
The Big Ben Stand up

Pride Festival Stockholm

EuroPride / Stockholm Pride Parad

Festivalen för alla i Stockholm

Festivalen med en massa färger
Stockholm Pride Parad är Skandinaviens största Prideparad. Deltagarna i paraden kan bli så många som 60.000 pers. Och här är det glitter och glamor för hela slanten. Besökarna brukar vara runt 600.000 pers så om du vill få en bra plats....var ute i god tid. Du kan också jobba som volontär!

Säsong: Aug (avvaktat tider för 2022)
Mer information om EuroPride

Utomhuskonsert med Kungliga Filharmonikerna

Utomhuskonsert med Kungliga Filharmonikerna

Filharmonikerna i det blå med Magnus Carlsson

Musik utomhus
Den traditionsenliga utomhuskonserten på Gärdet utomhus är inställt på grund av coronapandemin. Men följ gärna istället konserten på Konserthuset Play. En trevlig tradition är när Kungliga Filharmonikerna tar ut sina instrument och ger gratiskonsert på Gärdet i Stockholm (vid Sjöhistoriska museet). Ta med filten och picknickkorgen och njut av klassisk musik och kanske sjung med. Det blir även kul aktiviteter för barnen, ansiktsmålnin.

Datum: Aug. avvaktat tider för 2022. Foto: Frankie Fouganthin
Mer information om Filharmonika i det blå

Stockholms Kulturfestival i Stockholm

Stockholms Kulturfestival / We are Sthlm

Årets festival: pop, världsstjärnor m.m. Stockholms Kulturfestival har fri entré och erbjuder något för alla åldrar.

Datum: 17 - 21 Aug 2022
Stockholms Kulturfestival

Kulturhuset/Stadsteatern i Stockholm

Kulturhuset/Stadsteatern i Stockholm

Hos Kulturhuset/Stadsteatern finns det gratis upplevelser för både barn och vuxna. Det ligger i centrala Stockholm vid Sergels Torg. Själva Kulturhuset & Stadsteatern slogs ihop 2013.

Det är över 10 000 kvm stort och 7 våningar högt. Här finns bibliotek där du kan läsa tidningar och lyssna på musik, ibland bjuds det på gratis bio, lär dig dansa, var med på tv-spelsdag, exprimentera med ljud, lär dig hur du blir klimatsmart, läs tecknade serietidningar i Sveriges enda Serietek. För de minsta finns lekhörnor, fredagsdans, bildverkstad och sagostund m.m.

Det mesta är gratis men ibland kostar vissa utställningar och liknande ett inträde. När det är framträdande av kända artister kan ni köpa biljetter till Hörsalen m.m

Datum: Året runt
Mer information om gratis på kulturhuset/Stadsteatern i Stockholm

Parkteatern i Stockholm

Parkteatern

Parkteatern är en lång tradition av teater och nöje i det fria. Sedan 1942 har Stockholmarna samlats under sommarmånaderna där de upplevt kultur och konst. Traditionen fortsätter som sagt och du bjuds varje sommar på teater, konserter, dans och cirkus.

Reglerna är enkla: Det är alltid gratis. Det är alltid under bar himmel. Du kommer som du är. Är det trångt får man tränga ihop sig. Ta gärna med dig egen picnic. Om vädrets makter är emot oss så väntar vi in i det sista innan vi ställer in. Det blir ett drygt hundratal föreställningar som spelas under sommaren på olika spelplatser i Stockholm..

Datum: Juni, juli och augusti , 2022
Mer information om Parkteatern

STOFF - Stockholm Fringe Festival i Stockholm

STOFF - Stockholm Fringe Festival

Årets tema är "New Work For A New Reality." Samma som förra året blir festivalen ON-Line. Det är den 12: e upplagan av Stockholm Fringe Festival!

Datum: 13-17 sept, 2022
Mer information om Stockholm Fringe Festival i Stockholm

Halloween Parade Stockholm

Halloween Parade

Paraden startar och slutar i Kungsträdgården. Tusentals människor samlas i skrämmande, snygga, fantastiska, halloween tema dräkter på Kungsträdgården och paraderar genom gatorna. Paraden går runt Gamla Stan, nerför Skeppsbron tills de återvänder till Kungsträdgården.

Datum: 31 okt

Arkivens Dag Stockholm

Arkivens Dag

Arkivens Dag är en dag då hela Sverige öppnar upp sina intressanta arkiv - så även i Stockholm. Det är en mycket intressant dag med föreläsningar, visningar av arkiv, historia och utställningar. Detta är kanske inte något man tänker att man skall gå på men vi vill slå ett slag för denna dag. Arkivens Dag började 1998 och har sedan dess blivit en tradition.

Datum: 12 nov, 2022
Mer information om Arkivens Dag

Musikplats Stockholm i Stockholm

Musikplats Stockholm

Sveriges Radio bjuder på live-musik under året.Under fredagar bjuds du på lunchmusik på Radiohuset i Stockholm med liveartister. Tidigare år har bla Pernilla Andersson, Petra Marklund, Magnus Carlsson, Jill Johnson, Amanda Jenssen, Tommy Nilsson, Janice, Sanna Nielsen spelat. Platserna är begränsade så det är först till kvarn som gäller.

Adress: Studio 4 i Radiohuset, Oxenstiernsgatan 20.
Mer information om Musikplats Stockholm

Gå på museum gratis

Flera museum i Stockholm har gratis entré. Vissa har det för alla medan andra ger gratis entré för barn och ungdomar och några på specifika dagar. Flertalet museum fick gratis entré från och med feb 2016. Ett intressant museum är Stockholms Stadsmuseum. Här finns mycket för dig att upptäcka som är intresserad av historia. Här finns många olika utställningar både permanenta och tillfälliga. Upplev Stockholm under 1600-talet, foton från 1800-1900 tal, arkeologiska utgrävningar, en cittra som sägs ha tillhört Carl Michael Bellman, Stockholmskartor, Stockholms bebyggelse och mycket mer. Eller vad sägs om Naturhistoriska museet med dinosaurier, människans historia och mycket mer.
Nationalmusett Stockholm

Nationalmuseum

Nationalmuseum är Sveriges största konstmuseum. Du finner samlingar av konst som tex måleri, skulpturer och konst på papper från omkring 1500-talet till 1900-talet, samt av konsthantverks- och designföremål från 1500-talet till nutid. Det totala antalet föremål uppgår till cirka 700 000 st. Museets verksamhet sträcker sig även utanför byggnaden på Blasieholmen.

Gratis inträde

Nationalmuseum
Sjöfartsmuseet Göteborg

Medeltidsmuseum

Museet presenterar Stockholms medeltida historia och samhällsliv. Medeltidsmuseet skildrar stadens uppkomst och medeltida utveckling. Museet är uppbyggt kring några fasta fornlämningar som tex en del av stadsmuren från 1500-talets början. Alla föremålen på museet kommer från hela stadsområdet.

Gratis inträde

Mer information om Medeltidsmuseet
Riksidrottsmuset i Stockholm

Riksidrottsmuseet

Här får du lära dig allt om idrottens historia. Barnen kan testa på olika idrotter, testa idrottsutrustning, klättra på klättervägg.

Gratis inträde

Mer information om Riksidrottsmuseet
Armemuseum Stockholm

Armemusuem

På museet kan du se ca 100 000 föremål som har använts inom den svenska armén. Många av föremålen är från 1500-talet och framåt. Tillsammans med Flygvapenmuseum ingår Armémuseum i myndigheten Statens försvarshistoriska museer (SFHM).

Gratis inträde

Armemuseum
Stadsmuseet Stockholm

Stadsmuseum

Museet är beläget i Södra stadshusets tidigare lokaler belägna vid Ryssgården på Södermalm och visar permanenta och tillfälliga utställningar. Museet presenterar Stockholms historia. Museet bytte namn 2013 från Stockholms stadsmuseum, till Stadsmuseet i Stockholm. Stadsmuseet arrangerar föreläsningar, teaterföreställningar och andra evenemang.

Gratis inträde

Mer information om Stadsmuseet
Livrutskammaren i Stockholm

Livrustkammaren

Gör ett besök på Livrustkammaren i Stockholms Slott. Här finns magiska saker, gamla fina hästdroskor, klänningar och andra kläder från olika århundraden. Barnen har en upptäktsplats i Lilla rustkammaren. Här kan de lyssna, känna och klämma på den kungliga historien.

Gratis inträde

Mer information om Livrustkammaren
Ekomiska Museet Stockholm

Ekonomiska Museet/Kungliga myntkabinettet

Följ den ekonomiska historien. Sedan 2020 finns museet i samma byggnad som Historiska museet på Narvavägen 13-17 i Stockholm.

Gratis inträde

Ekonomiska Museet
Strindbergsmuseum i Stockholm

Strindbergsmuseet

Se hur det såg ut i Strindbergs hem på Drottninggatan 85. Mycket av hans inredning finns kvar i original. Museet presenterar även olika utställningar. Museet presenterar även flera olika föremål, fotografier m.m.

Gratis inträde

Mer information om Strindbergsmuseet
Sjöhistoriska Museet i Stockholm

Sjöhistoriska Museet

Sjöhistoriska museet presenterar kunskap om människans förhållande till hav, kust, fartyg och båtar i historia och nutid. Museet har samlingar med 900 000 fotografier, 50 000 föremål och 45 000 ritningar.

Gratis inträde

Mer information om Sjöhistoriska Museet
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar i innehåll.
Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top