Jullov i Stockholm 2023

Barnens jullov i Stockholm

Jullovsaktiviteter i Stockholm

Barnen börjar redan längta till jullovet efter att ha firat både Halloween och Höstlov i början av november. Kommer det falla någon snö, kan man åka pulka? Vad skall man hitta på under jullovet efter att jultomten har kommit med alla presenter på julafton och därefter passerar juldagarna. Stockholmsjul innebär att vackra juleljus smyckar Stockholms gator och torg. Ta med familjen och barnen på en stadspromenad och bara njut av de fina gnistrande tända ljusen i stan. En annan dag hittar ni på något annat!

Höstterminen slutar fredagen den 22 december 2023 och skolorna i Stockholm öppnar 9 januari 2024. Nu ser vi fram emot jullovet med flera olika aktiviteter i Stockholm. Vad sägs om en båttur i skärgården, besöka ett museum, åka skridskor, ta ett dopp i ett badhus, gå på bio, gå på teater och mycket annat under jullovet.

Här har vi samlat lite olika aktiviteter som du kan göra under jullovet i Stockholm 2023 - 2024. Sidan innehåller samarbeten med olika partners.

The Viking Museum i Stockholm

The Viking Museum

Lär dig allt om vikingar

Besök The Viking Museum under jullovet i Stockholm. Här kan du lära dig om vikingarna och åka på vikingafärden "Ragnfrids saga", här lär du dig berättelse om livet på vikingatiden".

Adress: Djurgårdsstrand 15, (mellan Vasamuseet och Gröna Lund), Bild: The Viking Museum

Paradox Museum Stockholm 2023

Paradox Museum Stockholm

Paradox Museum i Stockholm är en plats där du får uppleva otroliga utställningsföremål som ställer till det för din hjärna och lurar dina ögon. Med andra ord, paradox, något som går tvärtemot vad man förväntar sig.

På Paradox Museum får du uppleva optiska utställningar som kan vara förbryllande bilder eller föremål som lurar och förvirrar dig. Här finns också interaktiva utställningar som häpnadsväckande installationer eller hela rum som utmanar alla dina sinnen genom att det du ser eller upplever inte alltid är helt sant. Så ta med hela familjen under jullovet på ett spännande besök och se när hjärnan spelar er ett spratt!

Fri entré för barn 0-4 år. Spara ca 17% på en familjebiljett.

Adress: Sergelgatan 20, Hötorget

Bokningen du kommer till är på svenska.
Biljetter presenteras i samarbete med Paradox Museum Stockholm. All bokning genomförs direkt i Paradox Museum Stockholm bokningssystem. Vid frågor efter bokning kontakta Paradox Museum Stockholm.
Boka Spökvandring under julen i Stockholm

Spökvandring i Gamla Stan

Spöken i Stockholm
Vissa datum under december och januari månad kan du boka en spöktur under jullovet. Spökvandringen tar dig med till kusliga källare, spökiga gränder, mörka bakgator och gömda platser där du kanske inte vill gå själv efter mörkrets inbrott.


Köp Från Aladdin till Elsa musikalshow biljetter

Från Aladdin till Elsa

Musikalshow

Oscarsteatern | 27 dec 2023 - 10 mar 2024
I denna härliga musikalshow "Från Aladdin till Elsa" får ni möta karaktärer från flera kända musikaler och höra de fantastiska låtarna. Det blir en magisk och musikalisk resa genom den tecknade och animerade filmens värld. Det blir både musikalmusik från kända filmer som även satts upp som musikaler på scen samt också musik från andra älskade filmer. Vad sägs om Frost, Lejonkungen, Encanto, Trollz, Aladdin, Dumma mej, Djungelboken, Pokémon och många fler.

På scen ser ni begåvade och nya stjärnor som YouTube-stjärnan Joel Adolphson, Elin Werling, Veronika Wallentin, Nils Reinholtz, Hanna Brobäck, Lovisa Lindberg Lekfalk och Petter Snive. Ta med hela familjen på en måbra-föreställning!

Boka Brunch kryssning i Stockholm

Brunchkryssning

Jullov med brunch

Strömma | dec 2023 (2 - 31 dec 2023)
Åk med båt under jullovet och är brunch ombord på S / S Stockholm. Ni blir serverade brunch med klassiska rätter som sill, Janssons frestele och köttbullar till fräscha sallader, kallskuret, ostar, veganska rätter och bröd etc.

Efter den goda maten väntar dessertbordet. När du äter passerar skärgården vackert utanför fönstret.

Lilla Skärgårdsturen Stockholms skärgård

Lilla Skärgårdsturen - Avgår året om

Ta en båttur under jullovet och se Stockholms skärgård. Ombord finns en guide som berättar om det ni passerar utanför. Finns cafeteria ombord.

I biljetten ingår: båtresa och guidning

Säsong: Dec 2023 - Jan 2024
Avgår: Strandvägen, Kajplats 15 och 16 Tid: ca 3 tim

Skansen Stockholm jullovet 2023

Skansen

Djur, Natur och Historia

Besök Skansen under jullovet. Här finns mycket för barn att se och göra. På "Lill-Skansen" kan du träffa djur och mycket annat. Det finns flera lekplatser runt om i parken.

På Skansenakvariet kan du se hajar, ormar, ödlor, lemurer och andra exotiska djur. Se de gamla husen och hur de levde förr.

Datum: Jullovet 2023
Adress: Djurgårdsslätten 49-51

The Mystery of Banksy Exhibition Stockholm

The Mystery of Banksy Exhibition

Utforska verk av gatukonstnären Banksy

Stadsgårdsterminalen (Ankomsthallen och Avgångshallen) | 28 Nov, 2023 - 4 Feb, 2024
Upptäck mer än 150 unika konstverk av den världsberömda gatukonstnären Banksy. Beundra kopior av gatukonst inne i lokalen, som graffiti som sprayas inuti ett tåg, färgglada målningar på väggar och statyer som har dekorerats av den berömda konstnären.

Naturhistoriska Riksmuseet jullovet 2023 Stockholm

Naturhistoriska riksmuseet

För närvarande är Naturhistoriska riksmuseet stängt pga renovering. Museet planeras att öppnas till sommaren 2024!
Tycket ni om dinosaurier och människans uppkomst. Gör ett besök till Naturhistoriska riksmuseum under jullovet. Du kan gräva fram ben i sanden precis som en arkeolog!

Gratis inträde.

Datum: Jullovet 2023
Adress: Frescativägen 40

Jullov gå på bio i Stockholm

Bio under jullovet

Under jullovet är det mysigt att gå på en bra film. Köp lite godis och dricka och vänta in filmen och mys i mörkret. Besök biograferna Filmstaden Sergel, Filmstaden Scandinavia, Park, Rigoletto, Capitol och Göta.

Tider: Jullovet 2023
Adress: olika adresser

Vasaparken isbana jullovet Stockholm

Vasaparkens skridskobana

Skridskobana i Vasaparken

Vasaparken | nov/dec 2023 - mars 2024
Åk skridskor under jullovet i Vasaparken. Öppet i november till mars året därpå (om vädret tillåter).

Mer information om Vasaparkens skridskobana

Köp Änglagård biljetter

Änglagård Musikalen

Musikal | Till 19 maj 2024

Köp MOULIN ROUGE! The musical biljetter

MOULIN ROUGE! The musical

Musikal | Till 26 okt 2024

Köp A show larger than life biljetter

A show larger than life

Krogshow | Kommer till Göteborg hösten 2024

Boka ABBA the Museum biljetter

Abba the Museum

ABBA The Museum på Djurgården i Stockholm.
Gör ett besök till ABBA museet och känn vingslagen från tiden med ABBAs sånger. Kliv upp på scenen ihop med bandet, se på minnessaker och mycket mer.

Stockholm Toy Museum Bergrummet

Stockholm Toy Museum - Bergrummet

Leksaksmuseet Stockholm Toy Museum ligger inne i det sk. Bergrummet. I museet finns över 40.000 föremål vilket gör museet till norra Europas största privatägda leksakssamling. Du besöker Stockholm Toy Museum genom att gå in i Skeppsholmens underjordiska tunnlar. Dessa nyttjades en gång i tiden av Sveriges militär men nu finns här leksaker. Både själva platsen och det som finns här inne är spännande för barn att besöka....ja vuxna med.

Du kan se rymdskepp, dockskåp, trampbilar, tennfigurer, Tintins alla fordon, Barbie, Disney och en helt unik avdelning med leksaker som ägts och lekts med av kungligheter. Här finns även dockor från 1400-talet. Helt otroligt att dessa finns kvar idag. Här finns också mängder av serietidningar.

Adress: Svensksundsvägen 5, Skeppsholmen. Direkt efter Skeppsholmsbron.

Vasamuseet sportlovet i Stockholm

Vasamuseet

Ett väldigt spännande museum för både stora som små. Se och lär dig om detta fantastiska träskepp som legat på havets botten i över 300 år. Hon sjönk den 10 aug 1628 på sin premiärseglats bara 120 meter från land. Där låg hon sedan tills den 24 april 1961 då hon kommer upp till ytan. Skeppet Vasa beskådas av ca 1,5 miljoner besökare varje år.

Adress: Galärvarvsvägen 14

Avicii Experience Stockholm

Avicii Experience

Ett interaktivt hyllningsmuseum till Avicii
2011 släppte Avicii låten "Levels" som blev en hit över hela världen och genombrottet blev ett faktum. Sen gick allt fort. Få en närmare titt på livet för artisten Avicii och personen, Tim Bergling en ikon i modern populärkultur

Junibacken Stockholm

Junibacken

Möt Pippi Långstrump, Emil och många andra sagofigurer
Kulturhuset för barn i Astrid Lindgrens anda. Junibacken byggdes 1996 och fylld med äventyr för barnen. Du får uppleva teaterföreställningar och andra utställningar. Missa inte sagotåget och att titta in i Pippi Långstrumps hus. I Astrid Lindgrens värld finns något för de minsta barnen och även för de lite större barnen.

Här finns restaurang,café och butik.

Adress: Galärvarvsvägen 8, Djurgården

Polissmuseet Stockholm

Polismuseet

Hur arbetar Polisen?
Vad sägs om ett besök till Polismuseet under jullovet. Här kan ni se föremål inom polisen och för barnen besöl utställningen Polis, polis... där kan barnen leka polis och samtidigt lära sig om polisens arbete. Barnen kan också sitta i en polisbil och på polismotorcykel.

Polismuseet ligger i samma byggnad som Riksidrottsmuseet.

Adress: Museivägen 7

Kungstradgården isbana jullovet Stockholm

Kungsträdgårdens isbana

Skridskobana

Kungsträdgården | Slutet nov 2023 - början mars 2024 (om vädret tillåter)
Ta med barnen under jullovet och åk skridskor. Det brukar även spelas julmusik.

Mer information om Kungsträdgårdens isbana.

Simma under jullovet i Stockholm 2023

Simhallar

Under jullovet kan du bada i något av badhusen i Stockholm. Besök Eriksdalsbadet, Kronobergsbadet, Kronobergsbadet, Högdalens simhall, Åkeshovs simhall mfl.

Datum: Jullovet 2023
Adress: olika adresser

Köp Go City Stockholm Pass

GO CITY STOCKHOLM PASS

Upptäck Stockholm till rabatterat pris - i ett kort!

Med ett Go City Stockholm Pass kan du spara en hel del pengar på sevärdheter och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3, 4 eller 5 dagar. Alla entrépriser är inkluderat i priset till de sevärdheter och sightseeing som ingår.

Mer info om Go City Stockholm Pass

Fria inträden och sightseeing:

Skansen

Kungliga Slottet

Vasamuseet

Nobel Prize Museum

Gröna Lund

The Viking Museum

Globen SkyView

Båt- och Bussturer m.m

Vasaparken isbana jullovet Stockholm

Scandinavian Ice Adventure skridskobana

Vid Sjöhistoriska museet

Djurgårdsbrunnsvägen 14 | STÄNGT ! Öppnar säsongen 2024/2025
Ytan är på 3 500 kvadratmeter. Tyvärr är skridskobanan stängd för säsongen 2023/2024. Här finns det en isbana med lutning, en skateway, Pond Hockey, Skridskokarusell eller kärleksbanan med ljus och musik.

Winter Wonderland Gröna Lund Stockholm jullovet 2022

Gröna Lund

Winter Wonderland

Tyvärr blir det inget Winter Wonderland på Gröna Lund under julen 2023!

Tyvärr öppmnar inte Winterwonderland i år. Annars var tanken med ett vintriga landskap med områdena som det "Lilla Området" med sin vintringa sagovärld och "Stora Området" med sina fartfyllda åkattaktioner.

Annars hade ni fått se gnistrande belysning med ljusspel på fasader, ljusshower och mycket andra fina ljusinstallationer. Lägg där till den underbara julmusiken och goda mat som tex waffles, glühwein, kanderade äpplen etc. Vi hoppas verkligen vi får se det vintriga landskapet under 2024/2025.

Datum: Inställt 2023!
Adress: Lilla Allmänna Gränd 9

Vad händer på jullovet lite utanför Stockholm!

Vad finns det att göra på jullovet lite utanför Stockholm. Nedan tipsar vi om några.

Tom Tits Experiment under jullovet

Tom Tits Experiment

Kom under jullovet och se utställningar om vår fantastiska kropp, illusioner, dimridån, färgskuggorna och så mycket mer.

Köp biljett till Tom Tits Experiement

Gripsholms Slott under jullovet i Mariestad

Gripsholms Slott

Besök Gripsholms slott i Mariefred precis intill Mälaren. Under julloven brukar det bli visningar, bildjakt och egen upptäcktsfärd. Barnen brukar tycka om läskiga fängelsehålor, kanoner, rustkammare etc.

Gripsholms Slott

Agustensdals 4H gård jullovet 2023

Agustendals 4H gård

Besök en 4H gård under jullovet. Besök Augustensdals 4H gård som ligger i Solna, nära Ulvsundasjön och Huvudsta slott. Djuren på gården är getter, får, hästar, katter, kaniner och höns.

Roligt att göra i Stockholm på skollov

Vi reserverar oss för ev. felskrivningar och ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.
Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top