Stockholm Sportbarer

se på sport samtidigt som du äter god mat

Ta med dig kompisgänget till en sportbar eller e-sportbar.

Ät god mat och titta på er favoritmatch eller favoritspel. Njut av stämningen och sällskapet på er favoritbar i Stockholm. Konceptet sportbar kommer såklart från landet i Väst - USA. Sporter som brukar visas är fotboll, ishockey, brottning, friidrott, formel 1 och basket m.m. Titta på matcher inom Allsvenskan, SHL, Premier League, Champions League och andra intressanta ligamatcherna.

För er som tycker om E-sporter kan besöka en E-sportbar. Du kan spela och tävla i videospel är bla: Counter Strike, Starcraft, Quack Live, Dota2, League of Legends, Global Offensive, Overwatch och Super Smash Bros.

På en e-sportbar kan man också titta på spelarna som tävlar.

Nedan hittar du några sportbarer i Stockholm

Stockholm sportbar O´Learys

O´Learys

En av de största sportbarerna i Sverige. Startades av svensken Jonas Reinholdsson. Den första sportbaren öppnade i Göteborg 1988 och i Stockholm 1992. I baren / restaurangen sitter flertalet bildskärmar för att titta på olika sportevenemang. Här äter du också gott.

Startade 1988 i Sverige och O´Learys finns på flertalet olika ställen i Stockholm.

The Londoner Sportbar

The Londoner

På den engelska puben kan du också äta lunch och middag. Kom hit med vänner och slink in på en öl. Bra utbud med mat och dryck. TV-skärmar att titta på olika sportevenemang.

Adress: Karlav. 52-54

The Crib sportbar Stockholm

The Crib

En populär sportbar i Stockholm. Här finns många tv-skärmar att följa all möjlig sport som ex. allsvenskan, Champions League, Serie A, La Liga, Elitserien och mycket mer. Det serveras också god mat i restaurangen.

Adress: Sveavägen 55, Stockholm

O´Connells sportbar i Stockholm

O´Connells

Du sitter i den gamla källaren med valv från över 400 år sedan. God öl och god hemlagad mat. Spelas ofta Livemusic. TV-skärmar att titta på olika sportevenemang.

Datum: Stora Nygatan (Gamla Stan)

Retro Sportbar i Stockholm

Retro Sportbar

Träffa dina vänner och titta på sport såsom Allsvenskan, SHL, Premier League, Champions League och mycket mer. Ät samtidigt något gott.

Adress: Fridhemsplan / Kungsholmen.

Pitchers sportbar i Stockholm

Pitchers

År god mat i vänners gemenskap samtidigt som du följer ett sportevenemang på skärmarna.

Adress: Mariatorget, Norrmalm, Hornsberg i Stockholm

Historia om sportbarer

O´Learys
Vi måste självklart nämna O´Learys när vi pratar om sportbarer. 1988 öppnade O´Learys sin första sportbar i Göteborg. Namnet O´Learys är efternamnet på grundarens dåvarande fru. Konceptet startades av svensken Jonas Reinholdsson. När han reste runt i USA hämtade han influenser från barer i New York och Boston, som tex Bennigans, Houlihans, och TGI Friday´s. Han tyckte om känslan med att klä sig ledigt, sitta i baren samtidigt som man tittade på sport på TV.

Innan han startade sitt koncept var det inte många som trodde på att sportbaren skulle fungera. Han monterade upp TV-skärmar och inredde sin första sportbar med helt eget tänk och inredning. Personer skakade på huvudet. Idag vet vi att det har blivit en mycket stor succé.

1992 öppnade den andre sportbaren i Stockholm. 1996 öppnade den första franchisebaren i Luleå År 2000 fanns det 15 franchise sportbarer i Sverige. Därefter har framgången bara rullat på.

E-sportbar / Gamingbar
PC, mobilenheter och spel på nätet gjorde att två göteborgare öppnade den första E-sportbaren i Göteborg 2016, GG Bar. Ungdomar ville kunna titta på TV-spelstävlingar på samma sätt som man gjorde på sportbarerna. Kappa Bar är en annan E-sportbarkedja som vill bli nästa O´Learys med inriktning på spel. Kappa Bar öppnade i Stockholm i mars 2017.

De största e-sporterna i världen involverar sportspel som FIFA, F1 och Rocket League.

Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top