Avicii Arena

Nationalarenan i Johanneshov

Biljetter till Avicii Arena i Johanneshov 2025!

Avicii Arena är en känd symbol i stadsdelen Johanneshov i Stockholm. Här spelas flera olika event med kända artister. Hit kommer de stora artisterna på sina konsertturnéer och evenemang som Ishockey VM m.m.

Här har de stora artisterna spelat som U2, Håkan Hellström, Alesso, Ariana Grande, Nickelback, Imagine Dragons mfl. Du kan också åka gondol upp till Avicii Arenas topp med SkyView. Längst upp ser du ut över Stockholms stad! En mäktig upplevelse. Nedan ser ni några av de event som Avicii Arena erbjuder. Vill ni gå på fler nöjen på andra platser i Stockholm kan ni se en del av Stockholms evenemang här.

Den 19 maj 2021 ändrades namnet på arenan från Globen till Avicii Arena, efter den bortgångne musikern Tim Berglings artistnamn. Namnbytet är ett samarbete mellan Stockholm Live, Tim Bergling Foundation och sponsorer.

Under år 2024 kommer en stor renovering ske i Avicii Arena. Detta innebär att vi får avvakta med artister som spelar till 2025. Men ett som är klart är att den fantastiska arenasatsningen av musikalen Les Misérables kommer till Avicii Arena i början på 2025 och då med Peter Jöback i huvudrollen.

Vi samarbetar med Ticketmaster för biljetter till Avicii Arena.

Köp Les Misérables The Arena Spectacular biljetter

Les Misérables The Arena Spectacular

Musikal med Peter Jöback i huvudrollen

Avicii Arena | 23 - 26 jan 2025
Cameron Mackintoshs LES MISÉRABLES THE ARENA SPECTACULAR, med vår främsta internationella musikalstjärna Peter Jöback i huvudrollen som Jean Valjean, kommer till Avicii Arena i januari 2025. Les Misérables är en av världens mest populära musikaler och Peter Jöback gör nu succé i London med samma musikal på West End. När arenaversionen av Les Misérables drar igång firar musikalen 40 år sedan den hade premiär på West End i London.

Musikalen kommer att ha en extraordinär ny design speciellt skapad för arenor och den spektakulära produktionen kommer att ha en brittisk ensemble med över 110 skådespelare, musiker och personal. Föreställningarna är på engelska.

Musikalen Les Misérables bygger på Victor Hugos roman från 1862. Jean Valjean släpps från fängelse efter 19 år och vi får följa hans väg genom livet. Han tar hand om flickan Cosette när hennes mamma dör. Men den gamla fångvaktaren Javert som nu är polis gör allt för att fånga Valjean igen. Kommer det goda att vinna?

Avicii Arena (Globen)

Avicii är nationalarena för ishockey i Sverige. Vid en ishockyematch ryms det ca 13 800 personer. När arenan byggs om till scenshower rymmer det lite fler, ca 16 000 personer. Det går även att ta in fler folk och vid ett tillfälle när Metallica spelade var det 17 303 besökare.

Historia.
Avicii Arena tidigar Globen eller Ericsson Globe går inte att missa. Likt en gigantisk golfboll ligger den väl synlig i Stockholm. Varje år kan du uppleva stora evenemang här som ex. Melodifestivalen, Idrottsgalan och självklart de största stjärnorna som turnerar över världen. Arenan har också änvänts till shower med racing, motocross, gokart, monstertruck och andra evenemang inom musiktävlingar som Melodifestivalen 1989, Eurovision Song Contest 2000 och Eurovision Song Contest 2016. Arenan invigdes den 19 februari 1989. Bygget startade i september 1986. Det var Prins Bertil som invigde arenan. Byggkostnaden låg mellan 400 och 800 miljoner kronor.

Flera byggnader
Avicii Arena består av flera byggnader. Den största är "Globen". Totalhöjden för Globen är 130 meter över havet. Den har en utvändig diameter av 110,40 meter och en höjd (från marken) av 85,20 meter. Byggnaden består av stål, betong, plåt, aliminium och glas. Byggnaden och området ritades av Berg Arkitektkontor AB.

Skyview
För dig som inte har höjdskräck kanske en tur i Avicii Arenas Skyview kan vara en idé. Skyview är en 100 m lång gondolbana som tar dig längst med Avicii Arenas vägg upp till toppen (ca 130 m över havet). Där uppe har du en fantastisk utsikt ut över Stockholm. Den 5 februari 2010 kunde man börja med att åka med två gondolbanor upp till toppen. Namnet blev "Skyview". Det är en häftig känsla att stå i en glasbur och sakta sakta åka uppför Avicii Arena till toppen.

Längst upp stannar den en stund där ni kan ta fina bilder över Stockholms stad. Ni kan se 365 grader åt alla håll när du är uppe på toppen. Farkosten/kabinen är ca 4,5 meter i diameter och tar max 16 personer per resa. Resan upp och ner tar ca 20 minuter. Köper du ett Go City Stockholms Pass ingår fri åktur med SkyView. Eller så kan du köpa lösa biljetter till SkyView här.

Områden i närheten
Tele2 Arena och Ericsson Globe.

Volym
Volymen inne i Globen är ca 600.000 m3. Om en vattenkran skulle försöka fylla hela Globen med vatten skulle det ta upp till 40 år.

Namnbyte
Den 19 maj 2021 ändrades namnet på arenan från "Globen" till "Avicii Arena", efter den bortgångne musikern Tim Berglings artistnamn. Namnbytet är ett samarbete mellan Stockholm Live, Tim Bergling Foundation och sponsorer.

Avicii Arena (fd. Globen)
Adress: 121 77 Johanneshov

Biljetter presenteras i samarbete med Ticketmaster. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Ticketmaster
Karta - Avicii Arena
Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top