Junibacken

Astrid Lindgrens sagor

Astrid Lindgrens sagovärld på Djurgården i Stockholm!

Sjävklart skulle Stockholm ha en plats för Astrid Lindgrens alla sagofigurer. 1996 invigdes Junibacken på Djurgården i Stockholm. Barnen kan åka sagotåget och leka i Pippi Långströms hus och mycket mer.

Astrid ville också att andra författare skulle vara med på museet. På museet hittar du även utställningar genom åren från Lasse Åberg, Tove Jansson, Åke Holmberg och flera andra.

biljett till Junibacken i Stockholm

Entrebiljett till Junibacken

Förboka din inträdesbiljett till Junibacken i Stockholm. Museet med Astrid Lindgrens sagofigurere. Missa inte sagotåget och se allt fantastiskt som finns på museet. Poippis hus och teater spelas ibland.

Junibacken

Barnens museum Junibacken ligger på Djurgården i Stockholm. Astrid Lindgrens sagofigurer fyller museet med sina berättelser.

Historia
Staffan Götestam var initiativtagaren till Junibacken efter det att han tyckte flertalet museum var tråkiga när han var liten. Han älskade teater när han var liten och ville kombinera ett museum med teater och det fick han. Den 8 juni 1996 stod hans ide på plats på Djurgården.

Vad finns på Junibacken
Sagotåget kanske är den attraktion som är en helt fantastisk på museet. På Sagotåget åker du en liten vagn igenom Astrid Lindgrens sagovärld. Du får höra hennes röst och se figurer från hennes böcker. Villa Villekulla - står på övervåningen och kanske tittar Pippi förbi. Det spelas också teater ibland på denna våning. Inne i museet går du runt och ser olika härliga byggnader och aktiviteter för barnen att leka med. Ibland kan det vara svårt att hänga med i barnens steg i museet!

Restaurang
Det finns en stor restaurang innen i museet med en härlig utsikt över vattnet.

Junibacken
Adress: Galärvarvsvägen 8, Djurgården, Stockholm

HOTELL I STOCKHOLM

Stockholm erbjuder dig allt ifrån lyxhotell till vandrarhem. Bo centralt vid Gamla Stan så har du gångavstånd till det mesta. Kanske skall du på konsert i Globen eller Friends Arena då är det skönt att bo nära.

Vi samarbetar med Hotels.com där du enkelt bokar ditt hotell i Stockholm. Du har också gratis avbokning på utvalda hotell.

Populära områden i Stockholm:

Hotell nära Stockholms Centralstation

Hotell nära Kungliga Slottet

Hotell nära Gröna Lund

Hotell nära Gamla Stan

Hotell nära Globen / Avicii Arena

Hotell nära Friends Arena

Karta - Junibacken
Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top