Digital underhållning bland resenärer i Stockholm

Roligare att åka kommunalt

Denna artikel presenteras i samarbete med expekt.se

Varför har digital underhållning hos resenärer ökat

Det kommer säkerligen inte som någon överraskning att den digitala underhållningen har växt bland resenärer under de senaste åren. För det första har det blivit betydligt enklare att ta del av filmer, serier och liknande tack vare streamingtjänster, men tekniken har även öppnat upp dörren för många olika typer av underhållningsmoment.

Att åka kommunalt är inte längre lika tråkigt i Stockholm
Stockholms tunnelbana är ett nöje för de som inte bor i Stockholm, men vissa som pendlar varje dag kan bli lite trötta på det. Att åka samma led varje dag kan bli tråkigt om du inte åker med en vän eller kollega. Detta gäller även för de som åker buss på Essingeleden och de som pendlar till och från Stockholms Central på andra sätt och vis.

Men den digitala underhållningen har ändrat på detta. De som pendlar via tåget eller bussen och som är är intresserade av att läsa, se på TV-serier och annat kan numera ta del av underhållningen direkt i mobilen. Vilket är en av de stora anledningarna till varför den digitala underhållningen har ökat bland resenärer i Stockholms trafik.

Stockholms tunnelbana

Den digitala utvecklingen har öppnat upp för många nya möjligheter
Numera finns det mer underhållning än vad man vet vad man ska göra med. Spelbranschen är en av de sektorer som har utvecklats mest under de senaste åren, vilket är tydligt så fort man sätter fot på casino Expekt till exempel. Spelen är betydligt mer uppslukande och bidrar med bättre prestanda, interaktivitet och grafik, vilket förhöjer upplevelsen på flera olika plan.

Det är därmed inte särskilt konstigt att spelbranschen har växt rejält under de senaste åren. Spelen är helt enkelt roligare, bättre och kan konkurrera bättre med de fysiska alternativen som finns på marknaden. Att det sedan går att streama matcher och evenemang direkt i speltjänsten gör sedan situationen ännu mer attraktiv för många resenärer som annars skulle ha svårt att få tillgång till de matcher som de är intresserade av.

Stockholms tunnelbana
Diskussioner att flytta ner trafiken under mark i Stockholm presenterades redan runt år 1910. Den första underjordiska banan som diskuterades var från Stockholms idrottspark till Stadshagen på Kungsholmen. Under 1920-talet genomfördes utredningar för olika tunnelbanor under staden.

Den 30 september 1933 kunde man åka den första vagnen under mark. Det tyngre tunnelbansystemet startade med tunnelbanetåg den 1 oktober 1950. Man kan undra vad resenärer från denna tid hade sagt om hur vi färdas och umgås idag på en tripp under mark. Åker du inte med en vän eller kollega blir det lätt att du tar fram mobilen för att läsa dina mail, nyheter, följa din favoritfilm eller se en film på Youtube.

Det är lättare än någonsin att ta del av digital underhållning
Tack vare den snabba teknologiska utvecklingen är det numera enklare än någonsin att ta del av digital underhållning. Allt som krävs är någon typ av enhet som kan spela upp ljud, bild eller video. En mobiltelefon är ett ypperligt exempel på detta. Med en mobiltelefon går det att ta del av spel, läsa böcker, kolla på TV-serier och film, tillsammans med massvis med andra nöjen. Därmed är det inte särskilt konstigt att så många tar del av underhållning, och att de vänjer sig vid att ha tillgång till den med ett enda knapptryck.

En mobiltelefon är även något som de flesta resenärer har tillgång till, vilket gör att de kan ta del av massvis med utmärkt underhållning med några få knapptryck, oavsett vart de befinner sig.

Det som också läggs på individen är att du tar ditt eget ansvar om hur mycket tid du tillbringar med din mobil. Ställ gärna en timer på din mobil som en påminnelse på hur lång tid du sitter med din "kompis".

Digital resenär i Stockholm

Den digitala underhållningen har blivit mycket bättre
Det har inte bara blivit betydligt enklare att ta del av digital underhållning, men innehållet har även blivit mycket bättre under årens gång. Numera produceras bättre filmer, TV-serier och spel än någonsin tidigare, vilket är möjligt tack vare att tekniken har blivit bättre, men även av att vi har tagit lärdomar av tidigare misstag och framgångsrika historier.

Tack vare att underhållningen är bättre är det fler människor som gärna vill ta del av den. Förr i tiden utvecklades endast innehåller för en minoritet av människor, medan det nu finns nischer som passar de flesta olika smaker och tycken.

Utbudet är även större än någonsin
Med tanke på att utbudet växer och blir större för varje dag som går, blir sannolikheten högre för att det kommer att finnas något som passar för de flesta olika smaker. Därmed spelar det ingen roll om du gillar läskiga filmer eller romantiska komedier, mobilspel som fördriver tiden på vägen hem från tunnelbanan eller komplicerade böcker inom matematik, allting finns tillgängligt digitalt.

Många resenärer har mer restid
Många reser mycket i jobbet, medan människan även har mer tid än någonsin för att resa privat. Därmed är det många resenärer som har betydligt mer restid än förr i tiden, vilket gör att de kan om de vill lägga mer tid till underhållning. Dagens resenärer spenderar flera timmar per vecka på en buss, tåg eller flyg. Den digitala underhållningens utbud gör det därför möjligt att du kan följa din favoritfilm på resande fot istället för att ta din tid till detta i ditt hem. Därmed spar du din kvalitetstid hemma med din familj istället.

Mobilanvändningen ökar varje år
I dag ägnar vuxna i Sverige i genomsnitt 3–4 timmar om dagen åt mobilen och tonåringar ännu mer. Samtidigt ökar mobilanvändningen snabbt. Denna ökning gör att människan idag sitter still allför lång tid. Förr i tiden gick en person ca 15 000–18 000 steg om dagen och idag är det endast ca 5400 steg. Dessutom sover vi sämre och fler och fler söker vård för sin sömn. Visst är mobilen ett bra verktyg till många olika saker men varje person behöver tänka till hur länge man sitter vid sin mobil. En tanke kan därför vara att du använder din mobil när du färdas som resenär i Stockholm.

Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top