Kul att göra med barn i Stockholm

Lekplatser, museum, nöjespark, teater

Finns det roliga aktiviteter att göra tillsammans med barn i Stockholm?

Det finns en hel del roligt för barnen att upptäcka och göra i Stockholm. Ni kan åka snabba RIB-båtar, besöka Birka, gå på Gröna Lund och Skansen, klappa djur, leka på lekplatser, åka upp i SkyView, gå runt i Kungliga Slottet, gå på museum, se Vasa-skeppet med mera. Ja, i Stockholm finns massor för vuxna att göra tillsammans med barn.

Nedan tipsar vi om aktiviteter som barnen kan göra i Stockholm. För biljetter samarbetar vi med Strömma, GetYourGuide, Tiqets.

Skansen

Skansen

Här finns nog det mesta för barnen, lek inomhus och lek utomhus. Besök Lill-Skansen som har öppet inomhus hela året om. Skansen erbjuder ponnyridning, teater, cirkus, sagor och sång m.m. Här är mysigt både sommar som vinter. Under jul har dom julmarknad på Skansen. Och på sommaren är det ju Allsång på Skansen där flera kända artister uppträder.

Besök Galejan där barnen kan testa den gamla bilbanan eller karusellen från 1900-talet. Åk med Skansens tåg eller den gamla Bergbanan från 1897. Se kalendern över barnaktiviteter inne på Skansen. Barnteater, skollovsaktiviteter och ett besök på Akvariet där du kan klappa en spindel eller en haj är en spännande upplevelse.

Härligt stora ytor och du lär inte hinna allt på en dag! Ett tips är att ta med mat och dryck som täcker några måltider på dagen. Ni kommer även passera flertalet lekplatser inne på området.

Barn under 3 år går in gratis. Det finns café.

Adress: Djurgårdsvägen (mittemot Gröna Lund).
Skansen

Stockholm Slott

Kungliga slottet

Kan vara lite spännande för barn i olika åldrar att besöka det Kungliga slottet. Det är ju här prinsessor och prinsar bor. Finns mycket olika saker att se och göra.

Skattkammaren kan vara lite spännande! Se guld, silver och diamanter. Vandra i paradvåningen och var prinsessa och prins för en dag. Slottet är stort och det blir en del promenerande för barnen.

Fri entré för barn 0-6 år.

Adress: Slottsbacken, Gamla Stan
Kungliga Slottet

Åk RIB-båt i Stockholm
Åk RIB-båt i Stockholm
Centrala Stockholm - Vaxholm | till Okt 2022

Att åka RIB-båt är en häftig upplevelse. Ni åker först lite sakta och ser flera av Stockholms centrala sevärdheter innan ni kommer ut i skärgården där hastigheten ökar. Då är det dags att hålla i sig!

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Skansen
Skansen
Skansen | till 31 dec 2022

Boende på något av Nordic Choice Hotels inkl. entrébiljett till Skansen.

Hotellpaket presenteras i samarbete med Nordic Choice Hotels.
Gröna Lund i Stockholm

Gröna Lund

Gröna Lund är en av världens äldsta nöjespark. De öppnade redan 3 augusti 1883. Så hit har barn kommit i över 100 år för att åka attraktioner och känna pirr i magen. Attraktionerna var nog inte riktigt lika spännande då som nu....men för barn räcker ju ibland en liten karusell för att vara nöjd. Sedan finns ju de stora berg-o-dal-banorna för de lite större barnen. Så besök Gröna Lund med barnen för en dag med pirriga åk, 5-kamp, spel, godis och glass, popcorn. Under sommaren kommer även flera artister att uppträda på Gröna Lunds scen. När hösten kommer och mörkret lägger sig ja då blir det läskigt på Gröna Lund. När Halloween är här då är också spökena här!

Adress: Lilla Allmänna Gränd 9, Djurgården
Gröna Lund

Polismuseet Stockholm

Polismuseet

För alla er som diggar poliser! Kom hit vet jag och kör lite polisbil eller polismotorcykel. Polisbilen och polismotorcykeln som finns i trafikrummet är riktiga. Klä ut dig till polis och prata i polisradion och sätt på saftblandaren. På Lördagar & Söndagar är det olika visningar med film eller framträdande om Polisen. Försök även hitta lilla Lo som har gått vilse på museet (för barn mellan 6-10 år).

Klä dig i polisuniform, prata i kommunikationsradio och kör polismotorcykel. Lös spännande uppdrag på polisstationen eller hamna i arresten.

Adress: Museivägen 7 (brevid Tekniska Museet, Gärdet)
Polismuseet

Kul upplevelser i höst för både stora och små!

Hösten i Stockholm bjuder på många roliga upplevelser. Här får du två tips!

Stockholm Ocean Bus
Åk Ocean Bus i Stockholm
Centrala Stockholm | till 27 Nov 2022

Ta en tur med den populära amfibiebussen. Turen börjar på land och tar dig runt i Stockholm sedan kör bussen rakt ner i vattnet och blir en båt.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Birka Vikingastaden
Birka Vikingastaden
Birka (Björkö) | till 30 okt 2022

Ta båten från centrala Stockholm till Birka, Sveriges första stad. I biljetten ingår: båtresa t/r, entré till museet samt guidad visning av fornlämningsområdet.

Biljetter presenteras i samarbete med Strömma.
Junibacken Stockholm

Junibacken

Ta båten ut till Djurgården och gå på Junibacken. Här finns nästan alla Astrid Lindgrens figurer, Mumintrollen, Villa Villerkulla på en hel våning med Pippis hus, Sagotorget med figurer som Alfons Åberg, Prinsessan som fyllde år, Pettson & Findus. I första rummet Sagotorget kan barnen klättra, gå in i hus, åka rutschkana och cyklar etc. När det är mycket folk kan det var svårt att ha koll på vart barnen tar vägen.

Ni rör er i huset till olika världar. Ni passerar en souvenirshop och kommer fram till restaurangen där ni kan pausa med lite fika eller mat. Fortsätt sedan till Pipps hus ovanför restaurangen. Vid olika tillfällen spelas det även teater.

När ni betalar inträde får ni en tid för att åka med Sagotåget. Det får inte plats så många i taget i tåget därför delas speciella tider ut. Du stiger på tåget som sakta, sakta passerar olika sagofigurer från Astrid Lindgrens olika sagor. Det är Astrid som pratar om figurerna. Mycket fint gjort!

Adress: Galärvarvsvägen 8, Djurgården (bakom Nordiska Museet och granne med Vasamuseet)

En mysig plats för barnen med olika platser att leka på. Vi har besökt Junibacken mitt i juli och då var det väldigt mycket folk! Trevligt med möjlighet att titta på teater och vi tycker att Sagotåget var bäst. Barnen ville åka en gång till men det gick ju inte. Pippis hus gillade de också.

ABBA The Museum Stockholm

ABBA The Museum

Visst är ABBA-museet även för barn. Från 3 år och uppåt, här finns lite för alla. Sitt i helikoptern från Arrival-albumet, testa och sjung för att bli den femte medlemmen i ABBA, dansa disco m.m. Spela in din sång och titta senare på det hemma. Prova ABBAs kläder och mycket mer.

Vi som växte upp med ABBA minst de otaliga hitsen som än idag är lika populära. Hur många har inte stått med ett hopprep och sjungit framför spegeln och låtsats att vara Agnetha eller Frida? Vi har nog också påverkat våra barn att älska ABBAs musik. Så ta med barnen och visa dom fenomenet ABBA!

Här finns en shop med en massa ABBA-prylar.

OBS! Du måste förköpa din entrébiljett och välja en ankomsttid. Tänk på att du behöver några timmar inne på museet.

Adress: Djurgårdsvägen 68, (Djurgården, Allmänna Gränd). Nära Vikingaliv och VRAK.

Spara 5% på en kombinerad biljett med ABBA The Museum + Vikingaliv

Köp Go City Stockholm Pass

GO CITY STOCKHOLM PASS

Upptäck Stockholm till rabatterat pris - i ett kort!

Med ett Go City Stockholm Pass kan du spara en hel del pengar på sevärdheter och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Alla entrépriser är inkluderat i priset till de sevärdheter och sightseeing som ingår.

Mer info om Go City Stockholm Pass

Fria inträden och sightseeing:

Skansen

Vasamuseet

Nobel Prize Museum

Globen SkyView

Fotografiska

Båt- och Bussturer m.m

Vikingaliv Stockholm

Vikingaliv / The Viking Museum

Hoppa tillbaka till 900-talet och upplev den mytomspunna vikingatiden som om du verkligen var där. Stå öga mot öga med en modell av en viking i naturlig storlek, skapad med hjälp av DNA som återvunnits från flera hundra gamla lämningar.

Varje timme går det guidade turer där du för höra allt om vikingar. Från blodiga strider och ondskefull plundring, till idylliskt bondgårdsliv och asa-tro. Hoppa på den spännande åkturen, Ragfrid's Saga, för att få en riktig smak av en vikings vardag, berättad ur perspektivet av en vikingakrigares hustru.

Fri entré 0-6 år.

Adress: Djurgårdsstrand 15, Djurgården, Wasahamnen brevid VRAK - Museum of Wrecks

Spara 20% på en kombinerad biljett med Vikingaliv + VRAK

WRAK The Museum of Wrecks Stockholm

VRAK - Museum of Wrecks

Vrak är ett museum som berättar om det världsunika kulturarv som finns på Östersjöns botten. Museet bygger på kunskap utifrån marinarkeologiska undersökningar och samarbetar med forskare. Vrak berättar om de människor som under 10 000 år haft Östersjön som levebröd, sjöväg, slagfält – och grav. Museets dykande marinarkeologer gör ständigt nya upptäckter och finner intressant material att visa på museet. Du får se fynd från vrak som hittats på Östersjöns botten. Bland annat saker från örlogsfartyg Resand Man som förliste 1660 i Stockholms skärgård på väg till Polen.

Fri entré 0-18 år.

Adress: Djurgårdsstrand 17, Djurgården, Wasahamnen brevid Vikingaliv - The Viking Museum

Spara 20% på en kombinerad biljett med Vikingaliv + VRAK

SOMMARERBJUDANDE 2022: Spara över 20% på en kombinerad biljett med Vasamuseet + VRAK entré (Biljetten gäller i 72 timmar). Kan köpas t o m 31 aug 2022.

Pökvandring i Stockholm
Spökvandring i Gamla Stan
Gamla Stan | till 17 dec 2022

Fråga - Vågar du? Ta någon i handen och gå med i Gamla Stans skumma gränder. Mycket har hänt här genom historien och kanske dröjer sig vålnader kvar!

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Junibacken Stockholm
Junibacken
Galärvarvsvägen 8 | till 31 dec 2022

Besök Junibacken. Roligt för de lite mindre barnen. Ett barnmuseum fyllt av sagokaraktärer från olika kända barnböcker och lek förståss. Åk Sagotåget och möt Emil och Madicken mfl.

Biljetter presenteras i samarbete med Tiqets.
Vasamuseet Stockholm

Vasamuseet

Inget svenskt museum är nog mer känt än just Vasamuseet i Stockholm. När regalskeppet Vasa togs upp från havets botten 24 april 1961 efter att ha legat där sedan 1628 föll alla världens blickar mot Sverige. Redan den 10 juni 1961 fick allmänheten möjlighet att se detta fantastiska skepp och intresset var stort. Nyfikna besökare kom från världens alla hörn. Sin nuvarande plats på Vasamuseet fick hon 15 juni 1990 och har över en miljon besökare årligen. Vasa är idag världens bäst bevarade 1600-talsskepp. Vasamuseet sägs ligga med på 10-i-topp-listan över världens bästa museum.

Inget Stockholmsbesök är komplett utan att ha sett Vasa-skeppet. Det finns så mycket att se på museet. Hela båten är ett konstverk. Lär dig också om livet i 1600-talets Stockholm. Kolla in det som bärgats från Vasa. Här kan man lätt spendera flera timmar.

Fri entré 0-18 år.

Adress: Galärvarvsvägen 14, Djurgården, Mellan Junibacken och Vikingaliv - The Viking Museum / VRAK museum

SOMMARERBJUDANDE 2022: Spara över 20% på en kombinerad biljett med Vasamuseet + VRAK entré (Biljetten gäller i 72 timmar). Kan köpas t o m 31 aug 2022.

Stockholm Toy Museum Bergrummet

Stockholm Toy Museum - Bergrummet

Leksaksmuseet Stockholm Toy Museum ligger inne i det sk. Bergrummet. I museet finns över 40.000 föremål vilket gör museet till norra Europas största privatägda leksakssamling. Du besöker Stockholm Toy Museum genom att gå in i Skeppsholmens underjordiska tunnlar. Dessa nyttjades en gång i tiden av Sveriges militär men nu finns här leksaker. Både själva platsen och det som finns här inne är spännande för barn att besöka....ja vuxna med.

Du kan serymdskepp, dockskåp, trampbilar, tennfigurer, Tintins alla fordon, Barbie, Disney och en helt unik avdelning med leksaker som ägts och lekts med av kungligheter. Här finns även dockor från 1400-talet. Helt otroligt att dessa finns kvar idag. Här finns också mängder av serietidningar.

Hela Stockholm Toy Museum är beläget i ett plan, utan trappor eller höga trösklar. Det går därför bra att gå runt i museet med både rullstol, barnvagn eller rullator.

Fri entré 0-3 år. Café finns.

Adress: Svensksundsvägen 5, Skeppsholmen. Direkt efter Skeppsholmsbron.

Stockholm SkyView

Stockholm SkyView

Att åka uppåt och komma upp på lite höjd är alltid spännande för barn och även för oss vuxna....det kan till och med bli lite läskigt om man har höjdskräck. SkyView är en åkaattraktion längst med Avicii Arenas (Globens) utsida och tak. Du kliver in en glas-kapsel tillsammans med andra och sedan börjar färden uppför väggen. Det går sakta och fint och du kommer upp på en höjd av 130 meter när du kommit till toppen. Här uppe ser du lång ut över Stockholm. Under färden upp och ner möter du den andra kapseln som också är på väg. Det finns två spår längst med arenans vägg.

Fri entré 0-4 år.

Adress: Avicii Arena, Arenatorget 2, Johanneshov (ta tunnelbana från T-Centralen till Avicii Arena)
SkyView

Vi besökte SkyView med två barn 4 och 6 år. Det tyckte det var jätte spännande att åka i glaskupan och inte alls läskigt. Det var kul att komma upp till toppen och roligt att vinka på den mötande glasgondolen.

Åk till Danmark med färjan från Göteborg

Boka sommarsemester i Danmark. Ta bilen från Stockholm till Göteborg och färjan över till Danmark.
Nedan tipsar vi om roliga familjeäventyr. Info bokning: Bokningsknappen tar er först till bokning av hotell. Välj datum och klicka på SÖK. Välj önskat hotell. Därefter kan ni boka till färjan. Ni får alltid rabatt på färjebiljetten när den bokas samtidigt som hotell.

The Reef Fredrikshamn Stena Line
The Reef Fredrikshavn
Göteborg - Fredrikshavn | till 31 dec 2022

Är ni sugna på karibiskt äventyr ligger The Reef i Fredrikshavn. Här väntar 32 gradig värme, vågskvalp, karibisk musik, mat och dryck. Välj om ni tar bilen med er över till Danmark eller parkera den vid Stenaterminalen. Ombord äter ni gott och The Reef ligger en kort promenad från Stenaterminalen i Fredrikshamn.

Mer om The Reef

Legoland Billund Danmark
LEGOLAND® Billund, Danmark
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | till 30 okt 2022

LEGOLAND® är Danmarks mest kända nöjespark för barnfamiljer och barn i alla åldrar. Intill finns både djurpark och badland. Paketresa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn och ditt val av hotell vid LEGOLAND® Billund. Entrébiljett kan du köpa till under din bokning hos Sembo. Kontrollera öppettider hos legoland.dk. Billund ligger ca 3 timmar med bil från Fredrikshamn.

Mer om LEGOLAND® Resort

Lalandia Billund Danmark från Göteborg
Lalandia Billund, Danmark
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | Året om

Brevid LEGOLAND® ligger Lalandia Aquadome som är Scandinaviens största badland. Ta färjan från Göteborg till Fredrikshamn. Med bil tar det ca 3 timmar till Billund. Badland är roligt för alla. Paketresa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn, hotell Lalandia. Entré till badlandet Aquadome och Monky Tonky lekland är gratis för boende på Lalandia.

Mer om Lalandia

Ovan paketresor presenteras i samarbete med Sembo och Stena Line.

Boka hotell i Stockholm

Sök hotell i kartan nedan: Välj datum och antal personer. Klicka ej på sökknappen - priser uppdateras automatiskt i kartan när du valt datum. Hotell presenteras i samarbete med Booking.com

Booking.com
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar i innehåll. Observera att innehållet i ett Go City Stockholm Pass kan ändras under årets gång. Kontrollera alltid vad som ingår på Go City Stockholm Pass hemsida.
Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top