Avicci Arena

Nationalarenan i Johanneshov

Biljetter till Avicci Arena i Johanneshov!

Tidigare var namnet Globen men ändrade namn till Avicci Arena 19 maj 2021. Det är en känd symbol i stadsdelen Johanneshov i Stockholm. Här spelas flera olika event med kända artister. Hit kommer de stora artisterna på sina konsertturnéer och evenemang som Ishockey VM m.m. Här har de stora spelat U2, Håkan Hellström, Alesso, Ariana Grande, Nickelback, Imagine Dragons mfl. Du kan också åka gondol upp till Avicci Arenas topp, Skyview. Längst upp ser du ut över Stockholms stad! En mäktig upplevelse. Nedan ser ni några av de event som Avicci Arena erbjuder. Vill ni gå på fler nöjen på andra platser i Stockholm kan ni se utbudet här.

Vi samarbetar med Ticketmaster - med biljetter till Avicci Arena.

Boka Andrea Bocelli

Andrea Bocelli - Believe World Tour

Biljett + Hotell

Avicci Arena | 5 april 2022
Mega tenoren kommer till Stockholm - Andrea Bocelli! Mannen med den gudabenådade rösten kommer äntligen till Sverige! Missa inte att boka biljett. Ni har inte glämt låtarna Superstar, Don´t know how to love him, Overture, My time alone etc.

I paketet ingår: Biljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Alicia Keys Stockholm

Alicia Keys

Avicci Arena | 18 juni 2022
Lyssna på Alicia Keys på Avicci Arena.

The Weeknd Globen 2021

The Weeknd - The After Hours Tour

Biljett

Avicci Arena | 13 sept 2022
After Hours Tour kommer att presentera toppmodern produktion och en av de mest innovativa scenkonstruktionerna någonsin. Det kommer bli flertalet LED-lampor på denna show. Missa inte Abel Makkonen Tesfaye från Canada.

Boka Rockmusikalen Jesus Christ Superstar

Jesus Christ Superstar

Showbiljett + Hotell

Avicci Arena | 18 mars 2022 - 19 mars 2022
Se den kända musikalen Jesus Christ Superstar med Ola Salo och Peter Jöback. Peter Jöback spelar rollen som Jesus och Ola Salo rollen som Judas. För er som älskar rockmusik och två stora stjärnor som nu delar scen tillsammans - missa inte att boka ert event! Föreställningen framförs på engelska. Föreställningen är special anpassad till Scandinaviums stora arena. Vad sägs om låtarna, Superstar, Don´t know how to love him, Overture, My time alone etc.

I paketet ingår: Showbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Stockholm.

Avicci Arena tidigare Globen

Avicci Arena är nationalarena för ishockey i Sverige. Vid en ishockyematch ryms det ca 13 800 personer. När arenan byggs om till scenshower rymmer det lite fler, ca 16 000 personer. Det går även att ta in fler folk och vid ett tillfälle när Metallica spelade var det 17 303 besökare.

Historia.
Arenan bytte namn till Avicci Arena år 2021 efter den bortgångne musikern Tim Berglings artistnamn. Namnbytet var ett samarbete mellan Stockholm Live & Tim Bergling Foundation. Syftet är att belysa psykisk ohälsa bland ungdomar. Tidigare har arenan namnen Globen och Ericsson Globe. Likt en gigantisk golfboll ligger den väl synlig i Stockholm. Varje år kan du uppleva stora evenemang här som ex. Melodifestivalen, Idrottsgalan och självklart de största stjärnorna som turnerar över världen. Arenan har också änvänts till shower med racing, motocross, gokart, monstertruck och andra evenemang inom musiktävlingar som Melodifestivalen 1989, Eurovision Song Contest 2000 och Eurovision Song Contest 2016. Arenan invigdes den 19 februari 1989. Bygget startade i september 1986. Det var Prins Bertil som invigde arenan. Byggkostnaden låg mellan 400 och 800 miljoner kronor.

Flera byggnader
Avicci Arena består av flera byggnader. Den största är "Globen". Totalhöjden för Globen är 130 meter över havet. Den har en utvändig diameter av 110,40 meter och en höjd (från marken) av 85,20 meter. Byggnaden består av stål, betong, plåt, aliminium och glas. Byggnaden och området ritades av Berg Arkitektkontor AB.

Skyview
För dig som inte har höjdskräck kanske en tur i Skyview kan vara en idé. Skyview är en 100 m lång gondolbana som tar dig längst med väggen upp till toppen (ca 130 m över havet). Där uppe har du en fantastisk utsikt ut över Stockholm. Den 5 februari 2010 kunde man börja med att åka med två gondolbanor upp till Skyviews topp. Namnet blev "Skyview". Det är en häftig känsla att stå i en glasbur och sakta sakta åka uppför väggen upp till toppen. Längst upp stannar den en stund där ni kan ta fina bilder över Stockholms stad. Ni kan se 365 grader åt alla håll när du är uppe på toppen.

Farkosten/kabinen är ca 4,5 meter i diameter och tar max 16 personer per resa. Resan upp och ner tar ca 20 minuter. Köper du ett Stockholms Pass ingår turen.

Områden i närheten
Tele2 Arena och Ericsson Globe.

Volym
Volymen inne i Avicci Arena är ca 600.000 m3. Om en vattenkran skulle försöka fylla hela Avicci Arena med vatten skulle det ta upp till 40 år.

Avicci Arena
Adress: Globentorget 2, Johanneshov, Stockholm

Uppträdanden på Avicci Arena
18 juni 2022
Globen Stockholm
Köp biljett
18 mars 2022 - 19 mars 2022
Avicii Arena Stockholm
Köp biljett
5 april 2022
Avicii Arena Stockholm
Köp biljett
13 sept 2022
Globen Stockholm
Köp biljett
Biljetter presenteras i samarbete med Ticketmaster. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Ticketmaster
Karta - Avicci Arena
Go City Stockholm Pass
Stockholm nöjen
Stockholm matkryssningar
Stockholm nöjespaket
Top